PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=257850}

Wakacje Jasia Fasoli

Mr. Bean's Holiday
2007
6,7 80 tys. ocen
6,7 10 1 80346
4,6 21 krytyków
Wakacje Jasia Fasoli
powrót do forum filmu Wakacje Jasia Fasoli

Ten film w ogole nie jest smieszny!! ani zaden inny z jasiem fasola :/ Szkoda czasu na ogladanie takiego szajsu :/ Lepiej zabrac sie za cos ambitnego

Tomasz_Baczek

Nie zaglądałem tuuu bardzo dłuugo :D
Wiele meili dostałem informujących o nowych wpisach !

No coż widze ze wielkiej prowokatorce Marce udało się dojść do celu !
BRAWO !
DEBILIZM I KRETYNIZM w jednym przedsięwzięciu.

Uznałem, że nie ma sensu udzielać się w tym temacie! Ja (my) swoje ona swoje !
A ta wielka teoria debilizmu - heh lepiej tego ująć nie można !

Każdy kozak anonimowy !

CIekawe czy tak gdzieś w metro/szkole/kinie byś powiedziała, że Jasio to debil i kretyn i utwierdzała innych w tej myuyśli !
Odpowiedź prsosta - nie !
A czemu - otóż brak sensownych argumentow - brak jakichkolwiek arguumentów !
Inteligentny gówniarz zjechałby Cię jak jake !

Ale ok ja się nie produukuuuje ! bo nie ma sensu !

ocenił(a) film na 1
Tef

Nudziarze się nigdy nie zmienią :/
Idź posiedzieć do biblioteki mądralo :P

W metro bym raczej nie mówiła o "Jasiu", z prostej przyczyny że nie jeżdżę nim zbyt często - w Zet Gie nie ma takiego wynalazku :/

W kinie też nie za bardzo - nie widzę potrzeby siedzenia z bandą hałasujących bachorów i znudzonych kretynów w celu obejrzenia filmu.

Za to w szkole czemu nie?

Widzisz, nie rozumiem o co wam chodzi z ta animowoscią :/

Chcesz mogę Ci wysłać moje zdjęcie,mój życiorys i nawet próbkę moczu tylko po to, by udowodnić,że nie obchodzi mnie to czy ktoś mnie tu zna!

Samce ( z wyjątkami) nigdy się nie zmienią - zawsze szukają pretekstu do pokazania że są mądrzejsi i bardziej inteligentni od kobiety,ale to żaden sukces.

Świadczy tylko o tym,że nie znacie innego sposobu na to, by pokazać ile jesteście warci

ocenił(a) film na 7
rudaxxxmarta

"Ten film w ogole nie jest smieszny!! ani zaden inny z jasiem fasola :/ Szkoda czasu na ogladanie takiego szajsu :/ Lepiej zabrać sie za coś ambitnego" HAHAHA!! idź sobie pooglądać "Komedie romantyczna" akurat film na twoim poziomie. Mówisz że masz 18 lat?? A zachowujesz sie jak prostaczka i gówniara. Żal mi Ciebie i twoich rodziców. A co do filmu 6/10 to już nie ten sam Fasola co kiedyś...

ocenił(a) film na 1
ksysu45_2

"komedia romantyczna" to film sto razy lepszy od "Jeba*ego w dupe Jasia Fasoli".
Wyraz "PROSTAK" akurat bardziej pasuje mi do Ciebie bo jedyne co umiesz robić to tylko kogos cytować.

Nie masz nic od siebie do powiedzenia?

I nie wypowiadaj sie jak nie masz nic nowego do wprowadzenia do tematu

ocenił(a) film na 10
rudaxxxmarta

Ale jesteś inteligentna, że hoho. Masz w ulubionych takie super filmy jak 300- straszny badziew, zrobiony tylko dla kasy. Czy Jarhead film propagandy lewicowej w USA, chociaż oczywiście o tym nie masz pojęcia!! Jeszcze lepiej oceniasz filmy dałaś 10 "super" produkcji: Czas surferów, najgorszy film jaki w życiu widziałem. Oczywiście American Pie też ma 10. Żenada! Idź sobie włącz jakąś telenowele (np. Magda M. też dostała 10) i nie zatruwaj atmosfery na forum.
Ps. Jakie komedie lubisz? Co Cię śmieszy? W ulubionuch nie masz wiele komedii! Jesteś smuciara?

ocenił(a) film na 1
arek15

hahahaha :D
Nigdy nie twierdziłam że jestem niewiadomo jak inteligentna :D
i nie wydaje mi się, żeby cię to powinno obchodzić.

Nie komentuj moich ulubionych filmów,bo jestem pewna że twoje do nich nie dorastają.

Współczuję ci, że nie potrafisz docenić naprawdę dobrego kina :P

Fajans z ciebie i tyle,łatwo jest oceniać innych co?

Jakie komedie lubię?
Najlepiej takie,ktore ukazuja meski debilizm.

ocenił(a) film na 1
arek15

jeszcze jedno...rozbawił mnie twój tekst "smuciara" :D

Właściwie zawsze wydawało mi się że największymi smuciarzami na świecie,nudziarzami i psycholami są maniacy gwiezdnych wojen!!

Idź się leczyć,Yoda

ocenił(a) film na 6
rudaxxxmarta

Buhehehehe.. twoje teksty chyba nigdy nie przestaną mnie bawić. Po twojej odpowiedzi śmiałem się prawie tak bardzo jak po opowiedzianej mi wczoraj wpadce znajomego :D, i to ostatnie zdanie "Idź się leczyć,Yoda" :P. Wydawało mi się, że już nikt tu nie zajrzy ale jednak się pomyliłem bo on nadal tętni życiem :] i z tego się ciesze ;)

ocenił(a) film na 10
rudaxxxmarta

Nie zaskoczyłaś mnie stwierdzeniem: ?Nigdy nie twierdziłam że jestem (...) inteligentna?. Czyli już w dzieciństwie zauważyłaś, że ustępujesz rówieśnikom w inteligencji. A tak w ogóle mnie to nie interesuje. Tylko uważasz się za genialną, każdemu chcesz śmiesznie , a zarazem podle odpowiedzieć. Tylko to ci nie wychodzi. Ukazujesz się jako idiotka! Będę komentował twoje filmy bo są udostępnione publicznie - mam prawo!! Jeśli uważasz, że ja ma gorszy gust to sprawdź jakie ja mam filmy w ulubionych!
Pisząc, że lubisz komedie ?ktore ukazuja meski debilizm? pokazujesz, że ci ?chłopa? brak!!! Jesteś rozgoryczoną feministką! Nie dziwie się, że żaden ciebie nie chce. W końcu trudno znaleźć takiego desperata!
Dlaczego uważasz mnie za psychola i maniaka? Dlatego ,że mam w avatrze Yode? To ja powinnienem napisać, że jesteś cichodajka i dupodajka!! W końcu masz w avatarze jakaś dziewczynę, która wygląda jak tania dziwka z południowego Bronx-u.
Jeśli ty mnie wysyłasz do lekarza, to ja powinienem wysłać ciebie na plac Pigalle. Tylko musze cię poprosić zabezpieczaj się, nie chcemy aby twoja głupota się rozpowszechniła.

ocenił(a) film na 1
arek15

hahaha
Jednak naprawdę jesteś zabawny :D

Może i jest trochę prawdy w tym co piszesz -" chłopa mi brak"

Ale dopóki mi go brak,będę się wyżywać na ludziach ;D

I NIC Z TYM NIE ZROBISZ.

rudaxxxmarta

Haha
Nie grzeszysz inteligencją dziewczyno

ocenił(a) film na 1
Tef

znowu ty?! zajmij się czymś innym
łazisz za mną

rudaxxxmarta

Z całym szacunkiem ale bym Cię szmatą przez kij nie dotknął
<lol2>

ocenił(a) film na 1
Tef

"Z całym szacunkiem ale bym Cię szmatą przez kij nie dotknął
<lol2> "

-Uważasz że to było śmieszne?

Zawiodłam się na tobie "Patryk" - również nie jesteś stanie dostarczyć mi rozrywki.

Bo widzisz,wydaje mi się że istotna różnica między nami polega na tym,że mnie ta cała konfrontacja szczerze bawi- a ty wydajesz się być momentami lekko poirytowany co przekłada się na twoje mało śmieszne wypowiedzi :/

Więc proszę Cię-staraj się nie być taki zabawny - bo ci nie wychodzi

rudaxxxmarta

Nie mogę sie powstrzymać, żeby nie skomentować.

"Właściwie zawsze wydawało mi się że największymi smuciarzami na świecie,nudziarzami i psycholami są maniacy gwiezdnych wojen!!"

Mogłabyś nie oceniać książki po okładce. Osobiście nie uważam się za nudziare, "smuciare" i psychola, a uwielbiam Gwiezdne Wojny.

"W kinie też nie za bardzo - nie widzę potrzeby siedzenia z bandą hałasujących bachorów i znudzonych kretynów w celu obejrzenia filmu."

Nie wszyscy, którzy chodza do kina to bachory, albo kretyni.
Wiec nie obrażaj obcych ludzi, z których część jest do Ciebie zapewne starsza bądz inteligentniejsza.
A tak przy okazji, gratuluje utworzenia tak prowokującego tematu, który wciąż budzi emocje po tylu miesiącach:)
Osobiście uważam że film był śmieszny, choć nie tak jak inne produkcje tego aktora (nota bene, bardzo dobrego). Pozdrawiam

ocenił(a) film na 1
ktos_6

"Nie wszyscy, którzy chodza do kina to bachory, albo kretyni"-zawsze są wyjątki ;/

Nie chce mi się Tobie nawet odpisywać,ani ciebie obrażać-bo jesteś dziewczyną i prawdopodobnie nie jesteś w stanie dostarczyć mi emocji poprzez obelżywe posty...

Gwiezdne Wojny możesz sobie lubić,uwielbiać - nawet możesz się nawet przy nich masturbować.

rudaxxxmarta

Wypowiedź z 24 sierpnia 2007 21:19
Pisałaś, że kretynami są Ci którzy cytują wypowiedzi innych a tymczasem sama to robisz !
Pusta dewoto !

ocenił(a) film na 1
Tef

Ja robię co mi się podoba :/

i sprawdź w słowniku co znaczy wyraz "dewota" baranie :/
Nudzisz mnie

rudaxxxmarta

Hahaha
Koleżanko, dałaś American Pie 10/10 i będziesz nas pouczać na temat ambitnych komedii? Wpuszczajcie więcej dzieci neostrady i fanek Dody na filmweb, a niedługo się dowiemy, że w jakaś gwiazdka High School Musical przegoni Marlona Brando w top 100 :)
Swoją drogą - to fakt, że Rowan mocno obniżył loty Jasiem Fasolą, ale nie powiedziałabym, że jest "kretynem" czy jak tam go nazwałaś. Warto zauważyć, że stworzył kilka obowiązkowych komedii dla wykształciuchów (vide "Czarna Żmija") i za to należy mu się szacunek, tak jak należy się on Pythonom, Stephenowi Fry i Hugh Laurie oraz kilku innym. Zresztą, nie martw się, też będziesz mogła być takim wykształciuchem jak pan Atkinson. Za kilka lat, jak skończysz gimnazjum i przebrniesz przez liceum (chociaż nie wróżę piątki z języka polskiego) będziesz mogła złożyć papiery na Uniwersytet w Oxfordzie. Jeśli się dostaniesz, to już z górki - kilka lat studiów, po drodze jeszcze drugi fakultet... i już! Będziesz jak Rowan.

ocenił(a) film na 1
malgorzata

no cóż..ty na pewno musisz być na poziomie skoro wg Ciebie "Scooby Doo"( jeśli już zaglądamy w swoje głosy) zasługuje na 10 :/
Nie będzie mnie pouczał ktoś,kogo ulubionym programem jest Cartoon Network.

Musisz mieć jakieś poważne kompleksy związane z wyglądam skoro krytykujesz Dodę (nie rozumiem po co ją w ogóle wspomniałaś :/ bez sensu).
Rozumiem że w avatarze widnieje twoje prawdziwe "Ja"?

Nie czepiaj się ludzi zarozumiały babsztylu.

I..jeszcze jedno...jeśli ty jeszcze byłaś w gimnazjum w wieku 18 lat..to podziwiam :/

Jeśli już starasz się śledzić rozmowę - to zrób to od początku do końca.

rudaxxxmarta

Ciekawe czy w realu też robisz z siebie taką idiotke którą nam tu prezentujesz na fb haha !
tak sie sklada pipko ze wiem co znaczy dewota i wiem rownież kiedy nalezy uzyc tego słowa a kiedy nie !
Masz jakiś kompleks osobowosciowy skoro chcesz się dowartosciowac na forum nędznymi zalosnymi wypowiedziami.
Sadze rowniez ze nie ma sensu z tobą wdawać sie w jakakolwiek dyskusje skoro i tak obstajesz za swoim zdainem i nie próbujesz wziasc pod uwage ze racje maja inni.

rudaxxxmarta

Widzisz, pudło. Scooby-Doo kręcą, bodajże od 1969 roku, więc istnieje duża szansa, że ktoś, kto wystawia swojej ulubionej bajce z dzieciństwa 10/10 niekoniecznie spędził całą młodość przed Cartoon Network. Jak rozumiem, Ty wychowałaś się na pseudo-komedyjkach z Amandą Bynes, co ogólnie mówiąc, definiuje Twój wiek, bo nikt powyżej 15 roku życia nie wytrzymałby na tym syfie dłużej niż 10 minut.

Dody się nie czepiam, po prostu Twój styl wypowiedzi nieodparcie kojarzy mi się z jej stylem - wulgarnym, pustym, głupkowatym, Twój avatar też nasuwa podobne skojarzenia. Przykro mi.

Acha, i dlaczego nie mam się Ciebie czepiać? Ty sie czepiasz Atkinsona, to ja się czepiam Ciebie, to chyba proste i całkiem fair.

malgorzata

Małgorzato reasumując .... inteligentne wypowiedzi nie trafiają do naszej pseudo doświadczenej koleżanki :)

ocenił(a) film na 1
malgorzata

co ty z tym wiekiem dziewczyno :/
Odczep się od tego,nie masz innych argumentów?

a ty Patryk-gdybyś był sam na tym forum-nie sądzę że wdawałbyś się ze mną w dyskusję bo nie miałby cię kto poprzeć ;)

Wyluzujcie troche bo jebniecie w kalendarz przed trzydziestką z powodu stresu :/
Jesteście wrażliwi jak małe dzieci,kilka zaczepnych zdań a wy już dotknięci jakbym wam matke zabiła.

Kiedy w końcu zrozumiecie że ta rozmowa miała na celu pokazać jakie to żałosne że ludzie tak bronią jednego filmu i jednego aktora?!

Nie macie innych ideałów jak tylko głupkowaty facet który jedyne co potrafi to pokazywać głupie miny na ekranie i tym samym sprawiać że jego dzieci się go wstydzą?

Przemyślcie kilka spraw,przejdzie się do psychiatry,nawpieprzajcie się środków na uspokojenie i wtedy pogadamy.

Tymczasem moje zainteresowanie tym tematem właśnie się skończyło.

Jeśli będziecie kiedyś odczuwać silną potrzebę wyładowania się na kimś poprzez kłótnię,to dajcie znać a być może (jeśli będę w humorze) wam pomogę,i znów zaczniemy dyskusję na temat filmu którego nigdy nie widziałam...tylko błagam-już beż Atkinsona.

Pozdrawiam wszystkich maniaków Gwiezdnych Wojen,wiernych fanów Jasia Fasoli,psycholi preferujących filmy typu "cannibal" oraz moich ulubieńców - wiecznie napalonych małolatów po kryjomu odkrywających uroki filmów XXX.

Do następnego tematu!!

ocenił(a) film na 10
rudaxxxmarta

Już chyba wiem dlaczego tak durnie prowokujesz ludzi i dlaczego akurat ten film atakujesz. A mianowicie: BYŁAŚ MOLESTOWANA W DZIECIŃSTWIE przez osobę którą przypomina ci Fasola. Innego powodu nie widzę. Teraz trochę podrosłaś i próbujesz się mścić. Obejrzałaś film i ci się wszystko przypomniało. A przy okazji denerwujesz fanów Atkinsona, ponieważ jak byłaś molestowana to nikt ci nie pomógł. Dlatego atakujesz nas, za to, że my stoimy po stronie filmy, a nie wariatki. Stąd pewnie atakujesz tylko facetów. Dowód: ?Nie chce mi się Tobie nawet odpisywać,ani ciebie obrażać-bo jesteś dziewczyną?. Mogę dać ci jedną rade: idź do PSYCHIATRY!!!!!
Jeszcze co do Scooby-Doo ja też go lubię. I nie pisz, że oglądam cartoon network bo go nawet nie mam w mojej kablówce. Oglądałem go w dzieciństwie na dwójce. To jedna z najlepszych bajek z mojego dzieciństwa jeszcze oczywiście są smurfy i gumisie.
Odnośnie jeszcze avartara. Już ci pisałem, ale chyba nie dotarło, ponieważ znowu atakujesz kogoś za obrazek. Ty masz jakąś prostytutke. Czyli ja powinnienem napisać, że jesteś cichodajka i dupodajka!! W końcu masz w avatarze jakaś dziewczynę, która wygląda jak tania dziwka z południowego Bronx-u.

arek15

Gdyby Jaś Fasola miał dostęp do internetu, zapewne tworzyłby masowo takie wątki jak ten:)

ocenił(a) film na 1
arek15

na ten post musiałam odpowiedziec...
Wiesz...przychodzi taki moment w żartach,że ktoś posuwa się za daleko i już nie jest tak wesoło..
Molestowanie jest chyba ostatnią rzeczą na świecie na temat której można się śmiać.
Jest mi wstyd,że tak osoba jak ty udziela się w tym samym forum.
Szczerze ci życzę,żebyś nigdy nie musiał czegoś podobnego doświadczyć.
Jeśli jednak to wciąż wydaje ci się śmieszne-życzę ci wszystkiego najgorszego.
Zepsułeś całą zabawę.

ocenił(a) film na 10
rudaxxxmarta

Miło mi, że zepsułem tą głupią zabawę.
Życzę ci wszystkiego najgorszego skoro sprawia ci radość prowokowanie ludzi w tak denny sposób!

rudaxxxmarta

Nie macie innych ideałów jak tylko głupkowaty facet który jedyne co potrafi to pokazywać głupie miny na ekranie i tym samym sprawiać że jego dzieci się go wstydzą?

Cały czas piszę, że potrafi "odrobinę" więcej, ale cóż, jak grochem o ścianę. Nie da się ukryć, że "Jas Fasola" to jedna z jego słabszych kreacji. W ogóle denerwująca jest taka identyfikacja aktora z rolą - czy np. Johnnego Deppa nazywasz "Jackiem Sparrowem" i twierdzisz, że to głupkowate beztalencie, które nie potrafi nic oprócz zataczania się i bełkotania głupot, tylko dlatego, że to najpopularniejsza kreowana przez niego postać? Brak jakiejkolwiek logiki we wszystkich Twoich postach (oj, ciężka to była lektura, trudno było się przebić przez ten blogowoonetowy bełkot) po prostu poraża.

Gratuluję wyszukanego poczucia humoru, przy którym Benny Hill wygląda jak klasyka awangardowej komedii, winszuję subtelności i mistrzowskich ripost oraz ducha głębokiej myśli intelektualnej, którego rys można odnaleźć w każdym nakreślonym przez Ciebie zdaniu. Do następnego! Będzie to zapewne temat na forum "Rain Mana" o tym, że Dustin Hoffman jest "głupkowatym" autystą.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 5
Redox

Nawet dziewuchy z mojego LO nie sa tak durne jak martaviking.

Zal dupe sciska.

rudaxxxmarta

Popieram ten film to gówno jak i każdy film z tym DAŁNEM , nie jest ani śmieszny ani tragiczny. Po prostu chujowina i tyle. Ci co się na nim poznali to chwała im za to , ale ja tego nie kupuję.

rudaxxxmarta

Przeczytałam całą tą dyskusję i przypomniała mi się moja koleżanka hehe. Dobrze, że się urwała ta znajomość by bym się jeszcze zaraziła tą głupotą i co by było.

A dlaczego mówicie o aktorze "Jaś Fasola". Jaś Fasola to tylko postać komediowa, a aktor który ją gra to Rowan Atkinson. Czy Bruca Willisa albo Johnnego Deppa też oceniacie po ich największych gniotach? Żeby kogoś ocenić trzeba go poznać, a nie wnioskować na podstawie jednego filmu.

Osobiście bardzo podobał mi się film "Wakacje Jasia Fasoli". Zawsze z tatą oglądałam te starsze skecze w tv. Ten film ma bardzo przemyślaną historię. Pod koniec wszystko sie ze sobą znakomicie łączy. William Defoe("Spider-man"; "Święci z Bostonu") świetnie zagrał.

A z Rowanem Atkinsonem polecam film "Wszystko zostaje w rodzinie". Jego postać pojawia się raczej rzadko, ale gra zupełne przeciwieństwo Jasia Fasoli.

mariolqa

Aha i jeszcze chce wam przypomnieć dlaczego Andrzej Grabowski kiedyś zrezygnował z postaci Ferdynanta Kiepskiego - ludzie kojarzyli go tylko z tej roli. Nie dziwne że Rowan Atkinson również założył że już nie wróci do postaci Jasia Fasoli.

ocenił(a) film na 8
rudaxxxmarta

Przeczytaam poczatek tej dyskusji, dalej sie balam. ;-) Martaviking i kilka twoich pseudo - popieraczek, dlaczego mowisz, ze aktor jest down'em, jesli oceniaszn film jako glupi?
juz ktos powiedzial, ze to jakbys uwazala Johnnego Deppa za zapijaczonego, belkoczacego cos czlowieka z dluhimi wlosami i warkoczykami.

ocenił(a) film na 1
rudaxxxmarta

Jesem za.Nie bede nikogo wprawdzie obrarzac, ale podam moja opinie o tym filmie:
- jes psznudnawy..;/
- gra Akinsona nie jest smieszna tyko zalosna..:(
te dwa argomenty mi wysarczaja zeby smiac sie z takich teksow jak te Patrka..No dobra nie mialam nikogo obrarzac no ale do takich debili to sie nie da.. mysli ze jes taki maaadry..zalosne.Marjolqa ogladalam bardzo duzo jego filmow..(sarasznie mi sie nudzilo) żaden nie byl bardzo dobry.. jakby taaki bylby johnn depp to pojechalabym(a raczej poplynela..:D)po niego na kraniec swiata..;P

ocenił(a) film na 8
zabcia_5

Ależ żabciu! Powtarasz, że nikogo nie będziesz nikogo obrażać,a ty swoje. ;-) Jakby taki naprawdę byłby Johnny Depp, to fajnie by było na świecie. Szkoda, że już nie ma piratów, fajne stworzenia ;-)

rudaxxxmarta

Boże, 3 strony zmarnowane na taki głupi temat jakim jest "debil"...
Każdy lubi co innego i tyle! To nie powód żeby twierdzić że ktoś jest debilem tylko dlatego bo lubi/nie lubi jakiegoś aktora...
Nie mogłem czytać 2 i 3 strony, bo ta dyskusja jest BEZ sensu.
I koniec! Nie zmienię zdania...

rudaxxxmarta

no to ja się zgadzam, ta dyskusja jest bezsensu!! jeżeli ktoś ocenia film po obsadzie to tylko świadczy o tym jak bardzo jest ograniczony. Oczywiście nie chce nikogo obrażać bo nie oto chodzi. Nie można przecież mówić że coś jest dobre bo gra tam Brad Pit, albo że złe bo jest tam Jaś Fasola:) To jest kino dla ludzi którzy chcą pooglądać coś innego niż film przy którym trzeba myśleć. Mi osobiście film podobał się średnio:) Spodziewałam się czegoś więcej ale nie mogę powiedzieć że bardzo się zawiodłam:) Były sceny które mi się podobały ale momentami było nudno. Jak dla mnie 7/10!!

ocenił(a) film na 1
elle18

Chodzi o to, że Jaś Fasola to postać. A postacie to nie obsada jest. Czekaj, zwolnij.. Brad Pitt to jest aktor, a Jaś Fasola to postać filmowa. Nie mówimy tu o Rowan Atkinson (tak wnioskuje po tym, co pisze w tym temacie).

"Nie można przecież mówić, że coś jest dobre, bo gra tam Brad Pit"

Zależy jak dany aktor gra. Można powiedzieć, ze film jest dobry, ponieważ gra w nim Brad Pitt, który jest dobrym aktorem.

"ta dyskusja jest bezsensu!!"

Z tym się zgodzę, jednak z innego powodu. Każdy ma swój gust i o takich rzeczach się nie dyskutuje.

"jeżeli ktoś ocenia film po obsadzie to tylko świadczy o tym jak bardzo jest ograniczony"

Jeśli ktoś ocenia film TYLKO po obsadzie (np. nie lubię filmu ?wredne dziewczyny?, bo w nich grała Lindsay Lohan, która ćpa) to można powiedzieć nie używając określenia ograniczony, że źle robi. Jednak film trzeba byłoby oceniać też po grze aktorów. Dobry scenariusz to ćwiartka sukcesu ;)

"To jest kino dla ludzi, którzy chcą pooglądać coś innego niż film przy którym trzeba myśleć."

Tak wiem. Dużo razy to słyszałam. Niektórzy jednak lubią wytężać umysł(np. ja).

P.S Jak coś to ja nie mam swojego zdania. Nie mówię, że lubię ten film ani że go nie lubię, bo nie chce mi się już kłócić.

zabcia_5

oj czepiasz się słówek. Dobrze wiesz że chodziło mi o aktora odgrywającego tę role więc po co to? Skoro nie chcesz się kłócić to nie rozumie dlaczego komentujesz prawie każde zdanie z mojej opinii. Ja też lubię filmy przy których trzeba pomyśleć ale czasem (to zależy od humoru) warto pooglądać coś innego. Aha, zgodzę się z tobą co do jednego, że jak ktoś ocenia filmy TYLKO (kolejne słówko) po obsadzie to jest ograniczony. Jest wiele wspaniałych produkcji, czasem niskobudżetowych, w których nie ma ani jednego znanego aktora a mimo to film jest świetny.

"Jednak film trzeba byłoby oceniać też po grze aktorów. Dobry scenariusz to ćwiartka sukcesu ;)"
Ja o tym doskonale wiem, ale trzymajmy się tematu... Ten kto rozpoczął tę dyskusje (zupełnie niepotrzebnie) miał na myśli obsadę tego filmu.

PS. Mam nadzieje że to będzie ostatnie co napisałam pod tym tematem, bo szkoda czasu na takie bzdury...

Pozdrawiam

ocenił(a) film na 1
elle18

Ok. Jeśli nie masz czasu na "takie bzdury" to nie komentuj tematu. Po drugie nie chce się kłócić, lecz spokojnie podyskutować. Po to jest to forum. Kładłam nacisk na słowo "tylko", gdyż chciałam podkreślić, że tylko po obsadzie. Nie czepiam się słówek. Nie chciałam cię obrazić komentując wszystkie twoje zdania, tylko tak zawsze mi najlepiej komentować i osoby czytające mają łatwiej odczytać, co pisze.

"Ten, kto rozpoczął tę dyskusje (zupełnie niepotrzebnie) miał na myśli obsadę tego filmu."

Zacytuje "Ten film w ogole nie jest smieszny!! ani zaden inny z jasiem fasola :/ Szkoda czasu na ogladanie takiego szajsu :/ Lepiej zabrac sie za cos ambitnego"

Miała na myśli obsadę tego filmu, ale nie tylko. Wydaje mi się, że zdanie "Jaś Fasola to debil" nie miał mówić o Atkinsonie tylko o postaci- Jasiu Fasoli. Możesz mi ufać, bo skromnym zdaniem też uważam, że Jaś Fasola jest po prostu chorym człowiekiem. Chciałam uniknąć mówienia tego, ale niestety. Lepiej już nie pisać nic o nim bo nie ma co. Naprawdę teraz wole zabrać się za inne filmy.

Pozdrawiam

rudaxxxmarta

"Jas Fasola to debil"
No wiesz - raczej to było założeniem twórców...;-)

ocenił(a) film na 9
Ktos_tam

Ufff... czytając caaałyyy wątek muszę stwierdzić że tak wielkiego trola jak ta przeinteligentna marta dawno nie widziałem (czytałem).
Szok, doda odpadasz w przedbiegach :))))))
Pozdrawiam wszystkich normalnych ludzi :D

ocenił(a) film na 1
italodrone

ee tam...na żartach się nie znasz :D Trochę dystansu ;D

ocenił(a) film na 9
rudaxxxmarta

Jasne :)
Niezależnie od tego co czujesz polecam dystans do samej siebie. Będzie łatwiej zrozumieć stanowisko i odczucia innych osób.
Aha... trolowanie ma mało wspólnego z żartami :)

italodrone

ech ;/ żal.pl Zrozum marta, że tem film ma dostarczać rozrywki. Fasola jest idiotą, bo tak chcieli twórcy. Od aktora się odczep, bo jest wspaniałym człowiek i świetnie gra. Nie tak łatwo jest zagrać Jasia :) Według ciebie jestem be, bo uwielbiam Fasolę i wszystkie filmy z nim, tak?:P To ja ci teraz coś powiem: Magda M to debilka! Po co trzymają ten popie[beep]ny serial na antenie? Kiepska obsada, kiepski scenariusz, kiepski reżyser. Podsumowując: dno dna i bagno z krowimi plackami. Żal mi tych, którzy odlądają tego wielkiego komercyjnego gniota. Wakacje Jasia Fasoli otrzymują ode mnie zasłużone 10/10 tak jak serial i poprzedni film. Idzie się popłakać ze śmiechu. JASIO 4EVER!!!!!!

ocenił(a) film na 6
rudaxxxmarta

Ok, wyrwane z wypowiedzi, ale było. Chamskie i żałosne. "Ej dzieci....
Tak jakos sie sklada ze nie obchodzi mnie wasze zdanie,wiec nie wysilajcie sie ;) " Ech, Marta, aleś ty pusta...

rudaxxxmarta

Powiem tylko że musisz być strasznie drewniana skoro cię nie śmieszył ten film ... Twój temat był tak żałosny że nie wiem czy opłaca sie do ciebie pisać , bo patrząc po twoich wypowiedziach jesteś tylko drętwą dziewczyną bez braku humoru , i zapewne wredną zdz.irą . Powiem tylko że ci wspólczuje . Musiałaś mieć gówniane dzieciństwo co ?

ocenił(a) film na 1
logi_rgw

Drewniany to jest ten cały aktor..to nie jest humor,tylko żenada..Rozrywka dla półmózgów :)
Wredną ździrą? Och dziękuję za komplement :) Taak...chyba nią jestem...ale ile to przyjemności sprawia!!