Wszystko było to przewidzenia. Jak narazie nie jest źle. Chociaż kolejne sezony na pewno nie
dorównają pierwszym to i tak dalej będę oglądał z jakąś chęcią. Poza tym, myślę, że wydostaną się
z Terminusa, część ludzi po obu stronach zginie i cała reszta uda się do tego miejsca, w którym
mieli znajdować się Eugene, Abraham i Rosita. I dalej będzie się to tak ciągnąć :P Ogólnie mówiąc
sezon 4 był słaby. Nie oszukujmy się. Podejrzewam, że sezon 5 będzie o niebo lepszy.
No dobra, ale jak dlugo zamierzaja to ciagnac? Pewne motywy zaczynaja sie juz powtarzac i zapetlac. Czy ta historia bedzie miec jakies zakonczenie? A moze bedzie sie wlec jak opera mydlana, az do odcinka 2749, gdy juz tylko najwytrwalsze gospodynie domowe przy tym wytrwaja? Tworcy pokazali co umieli, ale chyba czas zaczac te historie zawiazywac i zmierzac ku jakiemus mniej lub bardziej sensownemu zakonczeniu.
Jak już pisałam gdzieś wyczytałam że ma być 9 sezonów ale nie wiem ile w tym prawdy :) Nie chciałabym by zrobili z tego operę mydlaną ale mi się na razie bardzo dobrze ogląda serial i nie chciałabym by zbyt szybko się kończył. Myślę że 9 sezonów czyli jeszcze 5 lat oglądania to wystarczająco oczywiście jeżeli poziom się utrzyma, bo jak dla mnie są lepsze i gorszę odcinki ale ogólnie całość na bardzo wysokim poziomie :)
Jeśli dalej mają odwalać taką fuszerkę jak do tej pory to lepiej niech już nie kręcą tego serialu. 1 sezon wspaniały, 2 dobry, 3 poniżej średniego poziomu, a 4 dno dna, nie licząc dosłownie kilku przebłysków. Naprawdę, aż mi smutno, że producenci sami niszczą ten serial. 4 sezon to już naprawdę nawet poniżej jakiejkolwiek krytyki. Tak naprawdę pełno tu odcinków o niczym. W każdym się dosłownie bohaterowie się tylko kłócą, jeden drugiego nie chcę słuchać itp.
Zdaje się nawet, że efekty specjalne, dbałość o charakteryzację poszczególnych elementów serialu podupadły naprawdę nisko. Sama akcja serialu (nie pamiętam, od jak długiego) czasu toczy się tylko w lesie.
I tu pokazuje się słabość filmwebu, bo nie pozwala oceniać poszczególnych sezonów serialu osobno. Bo 1 sezonowi wystawiłbym 10, a z każdym kolejnym sezonem coraz niżej. :( A nie chcę krzywdzić całego serialu wyciągając średnią z wszystkich sezonów.
ja mam tak samo za , pierwszemu sezonowi dałabym 9 a czwartemu 5 ale niestety nie można na filmwebie dawać oceny osobnym sezonom
Niestety ale nie mogę się z Tobą zgodzić. Ten serial to nie tylko spektakularne akcję zabijania zombie ale właśnie relację międzyludzkie, zmiany wewnętrzne tych ludzi i to wszystko razem zebrane do kupy tworzy ten serial. Gdyby każdy odcinek zawierał same akcje to wszyscy na forum pisaliby "o ja ale beznadziejny serial tylko chodzą i zabijają zombie ..." Ja miałam taką przyjemność że nie oglądałam 1 i 2 sezonu na bieżąco i mogłam obejrzeć jednym ciurkiem i faktycznie wciągnęły mnie do tego stopnia że nie chciałam choć na chwilę odejść od komputera i 3 i 4 sezon oglądałam już na bieżąco i też bardzo mi się podobały. Tak jak w poprzednich były odcinki które wbijały mnie w fotel i takie które oglądałam normalne. Nie przypadł mi do gustu Gubernator i te odcinki które były poświęcone głównie jemu nie bardzo mi się podobały ale dużo wyjaśniały i cały sezon oceniam bardzo dobrze. Nie jestem żadnym znawcą, ale uważam że to co piszesz o grafikach i charakteryzatorach jest bardzo krzywdzące. Tak jak napisałam nie znam się na tym ale moim zdaniem swoją pracę wykonują wspaniale i na pewno poziom serialu pod tym względem nie podupada :) Jeszcze jedna rzecz jaką chciałam skomentować to ocenianie serialu po sezonach ... no moim zdaniem gdyby filmweb coś takiego wprowadził było by głupotą (nie chcę tu nikogo obrażać) ale serial to nie 1 czy 4 sezon ale całość i to tak jakby podzielić ocenianie filmu na godziny. Pierwsza godzina fajnie 2 też ale ostatnie 30 minut nie :)
Widzę, że osoba wyżej czyta kompletnie bez zrozumienia. Wyjaśnię pokrótce o co chodzi
Na pewno nie można oceniać wszystkich sezonów na jedno kopyto. Często poszczególne sezony kręcone są ze znacznym odstępem czasowym, a za ich produkcję odpowiadają zupełne różne ekipy. Umowy z takimi osobami są często zawierane na 1 sezon, a następnie za serial bierze się ktoś inny. Oceniać pracę 2 takich ekip było by po prostu głupotą. Po twojej logice wychodzi na to, że wypadałoby oceniać na jedno kopyto całą serię filmów takich jak Matrix czy Terminator no bo przecież to stanowi jedną całość prawda? Gdzie logika.
Już od dłuższego czasu producenci serialu najwyraźniej oszczędzają, bo jedyne co pokazują w tym serialu to małe, często zamknięte przestrzenie bez pokazania towarzyszącej im okolicy albo las itp. Pierwszy sezon czy nawet drugi obfitował w różne ciekawsze miejsca i ich historię,
Jeszcze jak oglądałem sezon 2 to miałem z kim o nim porozmawiać, a teraz już nie mogę bo porostu chyba wszyscy z mojego otoczenia przestali go oglądać, bo stwierdzili , że się po prostu nudny zrobił. Zresztą jeśli chcesz mnie przekonać, że serial trzyma poziom proszę bardzo. Serial ten upadł tak samo jak wiele innych dobrych seriali.
No muszę Cię nieco zaskoczyć że czytam ze zrozumieniem :) Piszesz o tym że za produkcję jednego sezonu odpowiada jedna grupa a już następny kręci kolejna i oczywiście tak jest ale bywa też tak że jest kilku reżyserów i scenarzystów którzy kręcą poszczególne odcinki więc powinniśmy skupić się na każdym z osobna skoro chcemy oceniać sezony bo za ich produkcje odpowiadają różne grupy. Ale nie ważne nie chcę tu z nikim wchodzić w zbędne dyskusje i absolutnie nie mam zamiaru przekonywać Cię do tego byś zmieniał swoje zdanie po prostu dla mnie jest dziwną rzeczą ( może to ja jestem dziwna ) że ktoś ogląda serial który ocenia na 10 za 1 sezon a następnie mówi że drugi jest troszkę gorszy 3 masakra i przestaje oglądać. Ja nie ukrywam że mnie ten serial pochłonął bez reszty i naprawdę musiałoby się stać sama nie wiem co bym przestała go oglądać. Po pierwsze ze względu na ciekawość co będzie poza tym tak jak napisałam poza pojedynczymi odcinkami w każdym sezonie mnie serial zachwyca, ale są gusta i guściki i o tym się nie dyskutuje jeśli ktoś nie chce niech nie ogląda ja uważam że wiele traci i tyle :)
Tak jesteś dziwna...to muszę przyznać.
Jeśli serial zaczyna się psuć, stawać się gorszy lub zmieniać na coś co przestaje być interesujące to po prostu przestaje się go oglądać. Idąc twoją logiką musiałbym do tej pory oglądać takie seriale jak Klan, M jak miłość i to tylko dlatego, że obejrzałem 5 początkowych odcinków każdego z nich... Ale już 6 odcinek mi się nie podobał 7 odcinek też nie i co? Maiłbym oglądać kolejne 1000 odcinków?
I tu jest tak samo. Serial się stacza. Oczywiście trzyma mocno swoją niszę, bo nie ma jak na razie żadnego podobnego o zombiakach ale to kwestia czasu jak słupki oglądalności polecą w dół, a serial się w końcu skończy.
Jeżeli chcesz zobaczyć staczający sie serial to proponuje sięgnąć po obecne odcinki 2 i pół (o ile juz tego nei zrobiłeś).
Temu serialowi brakuje lat świetlnych do takiego poziomu upodlenia. Nie mogę sie nie zgodzić ze kilka odcinków w 4 sezonie wołało o pomstę do nieba ...no ale zeby od razu rozgłaszać, że serial sie skończy ? kiedyś na pewno bo ile mozna ogladać to samo..