człowieczkiem, żeby na koncercie nawoływać do bicia człowieka, który nie lubi pana Peji?
Jak ubogie trzeba mieć słownictwo i wykształcenie, żeby nawołując rzucać takim mięsem, że aż uszy bolą?
I to ma być IDOL???
Dla mnie to zwyczajny prostak!
Ej koleś idziemy nie w tą stronę :) Ja wiem że ten twór komercji aż żal nazwać rapem.
"No właśnie: Na rapie. A to, co dzisiaj robią ci dwaj panowie... Czy to aby na pewno jest rap? Czy ich odbiorcy należą w większości do subkultury Hip-Hop? Nie sądzę. Znasz kogoś, kto zna się na rapie, interesuje się tą sceną i powie Ci, że Eminem jest lepszy niż chociażby AZ? Powątpiewam."
W tym się kompletnie z tobą zgadzam :) Ale ty i tak pozostaniesz zaślepionym przez media psychofanem Tede i ignorantem.
"Ej koleś idziemy nie w tą stronę :) Ja wiem że ten twór komercji aż żal nazwać rapem."
Nie żal nazwać. Po prostu jeśli ktoś robi muzykę z zamysłem, żeby na niej jak najwięcej zarobić, i nie robi jej z myślą o kulturze Hip-Hop i jej reprezentantach, tylko o dzieciakach, którzy oprócz nich nie mają o rapie pojęcia - to nie jest rap. Hip-Hop ma być robiony głównie dla hip-hopowcó, a nie dla mediów. Stąd też:
"W tym się kompletnie z tobą zgadzam :) Ale ty i tak pozostaniesz zaślepionym przez media psychofanem Tede i ignorantem."
A gdzie w mediach masz Jacka? Ostatnio na MTV gościł z Wojtkiem Sokołem i Pono (i dobrze, bo rozruszał nudnawy kawałek, jego zwrota bezapelacyjnie jest najlepsza) a przedtem? "Bezele"? :-) Od czasów wielkiego BUM na rap jakoś po 2000, kiedy to masa ch*jowych artystów zalała wszelkie media, tego prawdziwego rapu już w nich nie ma. Tamtych też, bo to byli sezonowcy, a "naszych" nie ma, bo to się przejadło. Pamiętasz te czasy, co to koncerty były w TVP? :-) /Rzucę Ci linka do Kalibra, uwielbiam ten koncert/ a Joka nawijał "Hip-Hop w telewizji od początku do końca!"? Także, nie mogę być zaślepiony przez media. Media mogą zaślepić fanów Eminema, ale nie Tedego. Psychofanem? Pewnie, jestem, i dla mnie to nic dziwnego, bo dla mnie robi zaje*istą muzykę, trafia to, i dla mnie to jest dobre. Tak samo jak to, że jestem psycho-antyfanem Peji, Hemp Gru, Firmy czy Piha, bo robią po prostu gówno. Nie palmy Jana :-) A ignorancja... Cóż, jeśli już Ci wytłumaczyłem o pedofilii, to może pokażesz gdzie ją przejawiam? :-)
Łap ten link:
http://www.youtube.com/watch?v=OmwWtfDlJzQ
I zwróć uwagę, że w 1997 koncert miał zielone kółeczko, a jakiś czas temu był jeden reportaż, ten sam koncert miał już znaczek czerwony :-) To są właśnie media. Kiedyś to jakoś wyglądało, a dzisiaj Tede mówi nawet, że kręcenie klipów nie ma w Polsce klipów, bo i tak nikt tego nie puszcza :-)
Pozdrawiam.
A te programy o tuningu Tede nagrywa, bo lubi, i nie jest to program lansujący jego muzykę.
"Żal"
Błagam Cię, nie każ mi mieć o sobie aż tak niskiego mniemania :-)
"A te programy o tuningu Tede nagrywa, bo lubi, i nie jest to program lansujący jego muzykę."
:] Uśmiech, taka jest jedyna reakcja na twoje posty.
Czy kiedyś zrozumiesz ze w dzisiejszych czasach promuje się nie muzykę a wykonawców ?
"Błagam Cię, nie każ mi mieć o sobie aż tak niskiego mniemania :-)"
Nie muszę się liczyć z zdaniem ignoranta. Po drugie to nie jest dyskusja o mnie ani o ty co ma flow prosto z Fabryki Gwiazd (Tede) ani nawet ogólnie o Peji tylko o sytuacji w Zielonej Górze więc jeśli nie masz nic więcej do powiedzenia na ten temat to odejdź w pokoju razem ze swoimi żałosnymi postami i ignorancją.
":] Uśmiech, taka jest jedyna reakcja na twoje posty."
To chyba dobrze, nie? :-) Lepiej śmiać się niż płakać, ziooom! /Taka aluzja... ;-)/
"Czy kiedyś zrozumiesz ze w dzisiejszych czasach promuje się nie muzykę a wykonawców ?"
I to jest podstawowy błąd myślenia! :-) Ale umówmy się - czy jakikolwiek antyfan Tede polubi go oglądając OPT? Nie, bo dla niego to komercyjna robota w "TVNie TVNie TVNie Turbo" :-) Ty przykładem. A dlaczego Tede ma nie robić czegoś, co go jara? Lubi motoryzację, nagrywa o tym kawałki, kręci go to - więc to robi. Proste, lubisz grać w piłkę? No to idziesz z ziomkami na podwórko i grasz :-)
"Nie muszę się liczyć z zdaniem ignoranta."
Pewnie, że nie musisz, i ja się liczę z tym, że się nie liczysz :-) Ale odpowiedz sobie sam - czy "żal" naprawdę jest takie fajne? Odpowiedź jest zaskakująco prosta: Nie jest, bo przecież wszyscy wiemy z jakich kręgów ten "slang" się wywodzi ;-)
"ani o ty co ma flow prosto z Fabryki Gwiazd"
Może nie czaję zapewne niezwykle ironicznego zdania, ale czy ktoś wiedzący co to flow napisałby taki bzdet? :-)
Tytuł tematu:
"JAKIM TRZEBA BYĆ MAŁYM I ZAKOMPLEKSIONYM"
Jednoznacznie wskazuje, że rozmowa toczyć się będzie nie tylko wokół jednego incydentu, ale całej osoby oskarżonego Ryszarda Andrzejewskiego ;-) Myślimy!
"w pokoju razem ze swoimi żałosnymi postami i ignorancją."
Dobra, ale gdzie ta ignorancja? :-) Bo uważam, że to co zrobił to żenada, a to co nagrywa to jest po prostu gówno? No nie żartuj, człowieku.
"I to jest podstawowy błąd myślenia! :-) Ale umówmy się - czy jakikolwiek antyfan Tede polubi go oglądając OPT? Nie, bo dla niego to komercyjna robota w "TVNie TVNie TVNie Turbo" :-) Ty przykładem. A dlaczego Tede ma nie robić czegoś, co go jara? Lubi motoryzację, nagrywa o tym kawałki, kręci go to - więc to robi. Proste, lubisz grać w piłkę? No to idziesz z ziomkami na podwórko i grasz :-)"
Hip-hopowcy (przyjmijmy to jako ludzi wchodzącej w skład tej subkultury)
nie dzielą się tylko na fanów i anty fanów Tede ale także na ludzi neutralnych (wśród których są fani tuningu) więc jak by nie patrzeć Tede dzięki temu programowi zdobywa fanów.
"Pewnie, że nie musisz, i ja się liczę z tym, że się nie liczysz :-) Ale odpowiedz sobie sam - czy "żal" naprawdę jest takie fajne? Odpowiedź jest zaskakująco prosta: Nie jest, bo przecież wszyscy wiemy z jakich kręgów ten "slang" się wywodzi ;-)"
Słowo żal to zwykłe słowo którego używa nawet moja babcia.
To że ja go używam nie ma związku z jakąkolwiek modą czy slangiem.
Czy artysta który śpiewa "Żal, żal za dziewczyną za ...." także używa slangu ? "Myślimy!"
"Może nie czaję zapewne niezwykle ironicznego zdania, ale czy ktoś wiedzący co to flow napisałby taki bzdet? :-)"
Co jest bzedtą ? To że oceniał śpiew choć sam nie śpiewa i nie potrafi śpiewać ?
"Tytuł tematu:
"JAKIM TRZEBA BYĆ MAŁYM I ZAKOMPLEKSIONYM"
Jednoznacznie wskazuje, że rozmowa toczyć się będzie nie tylko wokół jednego incydentu, ale całej osoby oskarżonego Ryszarda Andrzejewskiego ;-) Myślimy!"
W tym przypadku temat jest początkiem postu więc żeby zrozumieć kierunek dyskusji trzeba przeczytać cały pierwszy post który wyraźnie wskazuje o której sytuacji mowa.
"Dobra, ale gdzie ta ignorancja? :-) Bo uważam, że to co zrobił to żenada, a to co nagrywa to jest po prostu gówno? No nie żartuj, człowieku."
A czyli już nie pamiętasz jak mówiłeś że nie obchodzą cie okoliczności ?
Nawet w sądzie okoliczności przestępstwa lub wykroczenia mają ogromne znaczenie np. za zabójstwo możesz siedzieć dożywocie lub przy orzeknięciu pobicia z wynikiem śmiertelnym przy okolicznościach uniemożliwiających odbycie wyroku dostać mały wyrok w zawiasach "Myślimy!".
"A czyli już nie pamiętasz jak mówiłeś że nie obchodzą cie okoliczności ?
Nawet w sądzie okoliczności przestępstwa lub wykroczenia mają ogromne znaczenie np. za zabójstwo możesz siedzieć dożywocie lub przy orzeknięciu pobicia z wynikiem śmiertelnym przy okolicznościach uniemożliwiających odbycie wyroku dostać mały wyrok w zawiasach "Myślimy!"."
OSIOŁKU! :-) Przecież Ci pisałem, że okoliczności mogą po części usprawiedliwić, ale nie rozgrzeszyć! :-) Morderca jest mordercą BO zabił, a nie z powodu dla którego to zrobił, i trzeba o nim mówić "morderca" bo po prostu nim jest. KMINISZ TO JUŻ?! Chyba jakbym z moim kotem porozmawiał to więcej by skapował niż Ty, człowieku, no litości :-)
"W tym przypadku temat jest początkiem postu więc żeby zrozumieć kierunek dyskusji trzeba przeczytać cały pierwszy post który wyraźnie wskazuje o której sytuacji mowa."
Nie wiem czy skminiłeś, ale to MY tu wyznaczamy kierunek dyskusji :-) Zszedł ( i bardzo dobrze ) na tory twórczości Ryszarda A. a temat DAJE taką możliwość, gdyż nawet na arkuszu maturalnym z języka polskiego masz, miałeś lub może będziesz miał najprawdopodobniej "Odwołaj się do całości utworu" :-) I Ty chcesz wmówić, że JA tu nie mam nic do powiedzenia? ;-)
"Co jest bzedtą ? To że oceniał śpiew choć sam nie śpiewa i nie potrafi śpiewać?"
Tak, to też jest bzdet (akurat nie o to mi chodziło) ale przynajmniej ma coś wspólnego z muzyką - a nie jak Doda w tańcach na lodzie :-) Ale to tak btw.
"Słowo żal to zwykłe słowo którego używa nawet moja babcia.
To że ja go używam nie ma związku z jakąkolwiek modą czy slangiem.
Czy artysta który śpiewa "Żal, żal za dziewczyną za ...." także używa slangu ?"
Kontekst, chłopcze! :-) Powiesz przy dziewczynie "Ku*wa!" to albo da Ci w mordę albo nic nie zrobi, zależnie od sytuacji :-)
Zdobywa fanów? Nie chce mi się kłócić, ale nawet jeśli, to... Rozkmiń czy nie jest totalnie głupie, że miałby nie prowadzić programu który lubi prowadzić tylko po to, żeby czasem nie zdobył jakiegoś fana! :-) Przecież to jest jakiś debilizm, Jan palony :-)
"OSIOŁKU! :-) Przecież Ci pisałem, że okoliczności mogą po części usprawiedliwić, ale nie rozgrzeszyć! :-) Morderca jest mordercą BO zabił, a nie z powodu dla którego to zrobił, i trzeba o nim mówić "morderca" bo po prostu nim jest. KMINISZ TO JUŻ?! Chyba jakbym z moim kotem porozmawiał to więcej by skapował niż Ty, człowieku, no litości :-)"
"To w tym momencie je straciłeś :-) Bo mnie nie obchodzi czy o kasę, o honor czy o cokolwiek innego. Co to ma za znaczenie? "
"Co to ma do ignorancji? Po prostu nie ma mnie znaczenia dlaczego on to zrobił, bo zrobił i już. Jak ktoś kogoś umyślnie zabije, to jest mordercą, bez względu na to, z jakich powodów to zrobił. Posługując się moim slangiem - kminisz? :-)"
Kiedy pisałeś że okoliczności mogą po części usprawiedliwić, ale nie rozgrzeszyć ? Paranoja czy skleroza ? Po 2 nie każdego zabójce wypada nazywać mordercą.
"Nie wiem czy skminiłeś, ale to MY tu wyznaczamy kierunek dyskusji :-) Zszedł ( i bardzo dobrze ) na tory twórczości Ryszarda A. a temat DAJE taką możliwość, gdyż nawet na arkuszu maturalnym z języka polskiego masz, miałeś lub może będziesz miał najprawdopodobniej "Odwołaj się do całości utworu" :-) I Ty chcesz wmówić, że JA tu nie mam nic do powiedzenia? ;-)"
Ale nie "skminiłeś" że do dyskusji o twórczości Ryszarda A. są lepsze tematy ? Ale ty się uparłeś na ten bo na twój nikt nie chciał odpowiedzieć ?
"Tak, to też jest bzdet (akurat nie o to mi chodziło) ale przynajmniej ma coś wspólnego z muzyką - a nie jak Doda w tańcach na lodzie :-) Ale to tak btw."
Z muzyką tak ale nie z Hip-Hopem.
"Kontekst, chłopcze! :-) Powiesz przy dziewczynie "Ku*wa!" to albo da Ci w mordę albo nic nie zrobi, zależnie od sytuacji"
Tak ale kontekst w tym przypadku nie ma znaczenia.
"Zdobywa fanów? Nie chce mi się kłócić, ale nawet jeśli, to... Rozkmiń czy nie jest totalnie głupie, że miałby nie prowadzić programu który lubi prowadzić tylko po to, żeby czasem nie zdobył jakiegoś fana! :-) Przecież to jest jakiś debilizm, Jan palony :-)"
To jest zwykłe promowanie się na kogoś kto zna się na drogich samochodach i tuningu czyli promowanie swojej osoby a jak ustaliliśmy to wpływa na rynek muzyczny. On wcale nie robi tego co lubi tylko kreuje swój bling bling image.
"Kiedy pisałeś że okoliczności mogą po części usprawiedliwić, ale nie rozgrzeszyć ? Paranoja czy skleroza ? Po 2 nie każdego zabójce wypada nazywać mordercą."
Chłopie, czy Tobie wszystko trzeba jak dziecku?! Sprzeciwiłem się nienazywaniu mordercy mordercą ze względu na okoliczności. Czaisz, czy to naprawdę takie trudne? :-)
"Ale nie "skminiłeś" że do dyskusji o twórczości Ryszarda A. są lepsze tematy ? Ale ty się uparłeś na ten bo na twój nikt nie chciał odpowiedzieć ?"
No to se załóż inny i rozmawiaj tam tylko o Zielonej Górze. Ja tu byłem pierwszy ;-)
"Z muzyką tak ale nie z Hip-Hopem."
Ambitne, aczkolwiek durne i kompletnie mijające się z rzeczywistością stwierdzenie ;-)
"
To jest zwykłe promowanie się na kogoś kto zna się na drogich samochodach i tuningu czyli promowanie swojej osoby a jak ustaliliśmy to wpływa na rynek muzyczny. On wcale nie robi tego co lubi tylko kreuje swój bling bling image."
Po pierwsze primo: Widziałeś w ogóle ten program? :-) Dalej, promowanie się na kogoś? Bo lubi auta? No nie żartuj, przecież to typowo polska żenada. Jak Ty możesz ocenić czy lubi czy się promuje? Poza tym racz zważyć, że blingów już raczej nie nosi :-) Chłopie, zna się na tym i to lubi, więc to robi - nie potrafię zaczaić co Tobie w tym przeszkadza, dla mnie to totalnie naturalna kolej rzeczy.
"Chłopie, czy Tobie wszystko trzeba jak dziecku?! Sprzeciwiłem się nienazywaniu mordercy mordercą ze względu na okoliczności. Czaisz, czy to naprawdę takie trudne? :-)"
Człowieka którego dźgnął żonę 46 razy nożem i uciekł z miejsca zbrodni i człowieka który przez przypadek biegnąc pchnął drugiego kolesia na i ten niefortunnie uderzył w krawężnik głową przez co umarł chcesz nazywać tym samym określeniem ?
"No to se załóż inny i rozmawiaj tam tylko o Zielonej Górze. Ja tu byłem pierwszy ;-)"
Przypomina mi to stare dobre czasy : "Pierwszy je wziąłem ! Te klocki są moje !
Właśnie taki poziom prezentujesz.
"Ambitne, aczkolwiek durne i kompletnie mijające się z rzeczywistością stwierdzenie ;-) "
Uważasz że Fabryka Gwiazd to program hip-hopowy ? A to dobre.
"Po pierwsze primo: Widziałeś w ogóle ten program? :-) Dalej, promowanie się na kogoś? Bo lubi auta? No nie żartuj, przecież to typowo polska żenada. Jak Ty możesz ocenić czy lubi czy się promuje? Poza tym racz zważyć, że blingów już raczej nie nosi :-) Chłopie, zna się na tym i to lubi, więc to robi - nie potrafię zaczaić co Tobie w tym przeszkadza, dla mnie to totalnie naturalna kolej rzeczy."
Tede jest mechanikiem że się na tym zna ?
"Człowieka którego dźgnął żonę 46 razy nożem i uciekł z miejsca zbrodni i człowieka który przez przypadek biegnąc pchnął drugiego kolesia na i ten niefortunnie uderzył w krawężnik głową przez co umarł chcesz nazywać tym samym określeniem ?"
Nie, nie mówimy o zarzucie nieumyślnego spowodowania śmierci, tylko morderstwa ;-) Rozkmiń się trochę w przepisach jak chcesz ze mną rozmawiać na takie tematy.
"Przypomina mi to stare dobre czasy : "Pierwszy je wziąłem ! Te klocki są moje !
Właśnie taki poziom prezentujesz."
Możliwe, ale co z tego, jeśli mam po prostu rację? Od początku rozmowa toczyła się wokół Peji, i tylko Tobie zaczęło to przeszkadzać, bo niewiele na ten temat miałeś do powiedzenia. Powagi! :-)
"Uważasz że Fabryka Gwiazd to program hip-hopowy ? A to dobre."
A napisałem tak?
To nie zmyślaj! :-)
"Tede jest mechanikiem że się na tym zna ?"
A Szpakowski jest piłkarzem, że komentuje mecze? No chłopie, litości :-) Weź trochę pomyśl zanim coś napiszesz.
"Nie, nie mówimy o zarzucie nieumyślnego spowodowania śmierci, tylko morderstwa ;-) Rozkmiń się trochę w przepisach jak chcesz ze mną rozmawiać na takie tematy."
Chodzi o to że akurat w tym wypadku (o którym pisałem) zostało to potraktowane jako zwykłe zabójstwo a nie nieumyślne spowodowanie śmierci.
"Możliwe, ale co z tego, jeśli mam po prostu rację? Od początku rozmowa toczyła się wokół Peji, i tylko Tobie zaczęło to przeszkadzać, bo niewiele na ten temat miałeś do powiedzenia. Powagi! :-)"
Za to ty masz do powiedzenia wiele. Przecież ty uważasz że nie liczą się argumenty bo on jest kretynem więc idąc twoim tokiem myślenia powinieneś napisać 1 post i stąd zniknąć ! Więcej do powiedzenia ode mnie mógł byś mieć gdybyś był wtedy na miejscu Peji lub chociaż widział na żywo to zdarzenie a tak posługujesz się jedynie swoim zdaniem wyrobionym przez media.
"A napisałem tak?
To nie zmyślaj! :-)"
Przypomnę ci :
------------------------------------------------------------------------
"Co jest bzedtą ? To że oceniał śpiew choć sam nie śpiewa i nie potrafi śpiewać?"
"Tak, to też jest bzdet (akurat nie o to mi chodziło) ale przynajmniej ma coś wspólnego z muzyką - a nie jak Doda w tańcach na lodzie :-) Ale to tak btw."
"Z muzyką tak ale nie z Hip-Hopem."
"Ambitne, aczkolwiek durne i kompletnie mijające się z rzeczywistością stwierdzenie ;-)"
------------------------------------------------------------------------
"A Szpakowski jest piłkarzem, że komentuje mecze? No chłopie, litości :-) Weź trochę pomyśl zanim coś napiszesz."
Skończył AWF i jest dziennikarzem sportowym. Nie wystarczy trochę myśleć :)
"Chodzi o to że akurat w tym wypadku (o którym pisałem) zostało to potraktowane jako zwykłe zabójstwo a nie nieumyślne spowodowanie śmierci."
W jakim wypadku? Przecież go wymyśliłeś - w rzeczywistości nie ma prawa mieć miejsca, więc jakby nie patrzeć napisałeś bzdurę.
"Za to ty masz do powiedzenia wiele."
Nie sposób zaprzeczyć :-)
"Przecież ty uważasz że nie liczą się argumenty bo on jest kretynem więc idąc twoim tokiem myślenia powinieneś napisać 1 post i stąd zniknąć!"
A jeśli wyskoczy osioł który raczył w sposób, jak na osła przystało, durny skomentować mojego 1 posta, to nie mogę mu odpowiedzieć? :-) Poza tym... Zaraz zaraz, to przecież MÓJ tok myślenia, więc to chyba ja wiem co według niego mogę robić, a co nie - nie zgodzisz się, panie psychologu? :-)
"Więcej do powiedzenia ode mnie mógł byś mieć gdybyś był wtedy na miejscu Peji lub chociaż widział na żywo to zdarzenie a tak posługujesz się jedynie swoim zdaniem wyrobionym przez media."
Ma się rozumieć, że Ty byłeś wtedy na miejscu Peji? :-) Czy można go bronić wiedząc tyle samo co ja, ale nie można go atakować?! No normalnie żarty jakieś sobie stroisz, chłopaku :-)
Co przypomnisz? Że Tede ma coś wspólnego z muzyką? No ma, bo robi muzykę, tłuku :-) Z Hip-Hopem nie ma? No jak nie ma jak ma, bo przecież nagrywa rap. Ogarnij się, człowieku :-)
"Nie wystarczy trochę myśleć :)"
Ale zazwyczaj pomaga, spróbuj :-)
"Skończył AWF i jest dziennikarzem sportowym."
A Tede jest dziennikarzem motoryzacyjnym bo prowadzi program o motoryzacji. Szpakowski nie kończył dziennikarstwa (w przeciwieństwie do Jacka, ale to tak btw.) Więc... Nara! :-)
"Co przypomnisz? Że Tede ma coś wspólnego z muzyką? No ma, bo robi muzykę, tłuku :-) Z Hip-Hopem nie ma? No jak nie ma jak ma, bo przecież nagrywa rap. Ogarnij się, człowieku :-)"
Nie mówiłem o Tede tylko o programie Fabryka Gwiazd. Fail.
"Ma się rozumieć, że Ty byłeś wtedy na miejscu Peji? :-) Czy można go bronić wiedząc tyle samo co ja, ale nie można go atakować?! No normalnie żarty jakieś sobie stroisz, chłopaku :-)"
Chodziło mi o to że mamy tyle samo do powiedzenia. Myśl !
"Ale zazwyczaj pomaga, spróbuj :-)"
Ja nie myślę trochę ja myślę wiele :)
"A Tede jest dziennikarzem motoryzacyjnym bo prowadzi program o motoryzacji. Szpakowski nie kończył dziennikarstwa (w przeciwieństwie do Jacka, ale to tak btw.) Więc... Nara! :-)"
AWF ma więcej do piłki nożnej niż dziennikarstwo do tuningu samochodowego nie sądzisz ?
Widać, że nie masz pojęcia o polskim hip hopie. Ma bardzo dużo kawałków z przekazem tylko żeby je najpierw przesłuchać a nie powtarzać za mediami. Oto cytaty z amerykańskiego rapu:
"Masz dziurę między zębami, więc mój k**as będzie pasował
Z moimi jajami na twoich migdałkach"
"Zastanawiasz sie dlaczego nazywaja Cie dz***ka"
ten drugi to tekst 2paca. Zgadzam się, że był super raperem., ale tak jak Peja czasem miał gorsze teksty. Peja miał tylko jeden tekst antypolicyjny.
odezwał się pan wielce wykształcony, na forum każdy to jest mądry. Papierek to nie wszystko, no nie wiem czy dorównujesz zasobem słownictwa do Peji. co będę się rozpisywał
http://pejaslumsattack.pl/index.php?go=wywiad_jakosnieczujesiezmiazdzony
http://www.youtube.com/watch?v=vCRCEwvOnH4
"A co Ci na mnie tak zależy? Ja mam na przykład na Ciebie wyje*ane, kolejna ikonka na monitorze - czy Wy zawsze musicie tak przeżywać ten portal? :-) Przecież na FW się życie nie kończy ;-) "
??????? Witeczek, chłopcze, tylko ty tutaj przeżywasz jakbyś mial okres :D. Bo ja jako pierwszy cie nie wyzywalem od matołów itd, ty to zacząłeś a czemu to nie wiem, chyba dlatego ze napisalem prawde o tworczości Tede. Nie umiałes kulturalnie odpowidzieć to zacząłeś bluzgać, jestes tak samo zacofany jak inny fani HH którzy nie umieją przyjąć do wiadomosci ze ktoś nie lubi tego co oni. Niczym sie nie różnisz od fanów Peji takze twoje wcześniejsze wywody nic nie znaczą. Zresztą jakbyś miał wyjebane to byś nie dyskutowal z fanem innego gatunku muzyki no ale o tym pisałem już wcześniej :D.
P.S. Ja tam żadnych ikonek na monitorze nie miałem, bo po co? :D.
"P.S. Ja tam żadnych ikonek na monitorze nie miałem, bo po co? :D."
Nie bardzo czaję na pewno przeambitną pointę Twojej wypowiedzi... Zresztą, ganz egal.
"Zresztą jakbyś miał wyjebane to byś nie dyskutowal z fanem innego gatunku muzyki no ale o tym pisałem już wcześniej :D."
Przecież pisałem, że do dyskusji potrzebowałbym dyskutanta :-) Nie przesadzaj...
"Niczym sie nie różnisz od fanów Peji takze twoje wcześniejsze wywody nic nie znaczą."
O wypraszam sobie - ja nie noszę dresów i nie przesiaduję pod blokiem i nie stoję w klatkach strasząc biedne staruszki ;-)
"Nie umiałes kulturalnie odpowidzieć to zacząłeś bluzgać, jestes tak samo zacofany jak inny fani HH którzy nie umieją przyjąć do wiadomosci ze ktoś nie lubi tego co oni."
Kopara mi opadła :-) No przecie to jest hipokryzja w czystej postaci :-) Bluzgać? Gdzie ja bluzgam, jak mi się zdarzy, to wykropkuję, ale to rzadko :-) Nie zmyślaj, chopok!
"??????? Witeczek, chłopcze, tylko ty tutaj przeżywasz jakbyś mial okres :D. Bo ja jako pierwszy cie nie wyzywalem od matołów itd, ty to zacząłeś a czemu to nie wiem, chyba dlatego ze napisalem prawde o tworczości Tede"
Co przeżywam? :-) Że wchodzę sobie tutaj i śmieję się z Ciebie z ziomkami, to od razu muszę przeżywać? Nie wyzwałeś i nie wyzwiesz, a nawet jak w swoim mniemaniu wyzwiesz, to i tak pewnie tego nie odczuję specjalnie ;-) Prawdę o twórczości Tedego?! Przecież najpierw to musiałbyś ją znać (najpierw twórczość, a potem tą szeroko pojętą "prawdę") więc bez takich wybiegów poproszę :-)
Trochę ogarnięcia, nalegam! :-)
Piotrek "Witek" Witkowski.
No przezywasz i to baaardzo :D. Słuchaj chłopcze ja pierwszy nie wyjechałem z tekstami typu "ty matolu, durniu" itp. Takze hipokrytą jesteś tutaj tylko ty :D.
" Nie wyzwałeś i nie wyzwiesz, a nawet jak w swoim mniemaniu wyzwiesz, to i tak pewnie tego nie odczuję specjalnie" ... hahaha!!! Stary a chuj, mnie obchodzi czy to to "odczujesz" czy nie, dla mnie jesteś kretynem i tyle w temacie :D.
Dzieki za te kilka dni bo naprawde uśmiałem sie jak nigdy :D. Dobra beka :D.
Z fartem chłopcze, noi jak ja mam sie ogarnać to ty sie lepiej powieś :D.
"No przezywasz i to baaardzo :D"
Tak. Ty lepiej o tym wiesz ode mnie :-) W końcu masz internetowy magistrat z psychologii, jak Ci, co to potrafią zdiagnozować problemy emocjonalne, trudne dzieciństwo, schizofrenię i dawne traumy :-) Chłopie, przecież to żałosne, "argument ludzi bez argumentu", grubymi nićmi szyta intryga, żeby tylko nie było widać, że nie bardzo masz co powiedzieć w temacie :-)
"Słuchaj chłopcze ja pierwszy nie wyjechałem z tekstami typu "ty matolu, durniu" itp. Takze hipokrytą jesteś tutaj tylko ty :D."
A co, mam palić Jana? Widzę matoła, to piszę "matoł", widzę durnia - piszę "dureń", prosta logika :-) Tylko ja? Ja może też, ale na pewno nie tylko ;-)
"hahaha!!!"
Nie dasz rady bez tej błazenady? :-)
"Stary a chuj, mnie obchodzi czy to to "odczujesz" czy nie, dla mnie jesteś kretynem i tyle w temacie :D."
Dla Ciebie może tak. Ty za to jesteś kretynem dla ogółu ;-)
"Dzieki za te kilka dni bo naprawde uśmiałem sie jak nigdy :D. Dobra beka :D."
Z siebie się śmiałeś, czy ze mnie? :-) Jak ze mnie, to jesteś jak te dresy, co to boki zrywają jak słyszą, że "je*any magisterek" skończył studia ;-)
Pozdrawiam niezwykle serdecznie, kłaniam się i dziękuję za oklaski
Witek.
Ta sytuacja w ogóle była , jest i będzie chora i co najmniej absurdalna. Ja rozumiem emocje, złość, zdenerwowanie ale to tak jakby morderca tłumaczył się z winy " Bo on uderzył mnie w kolano tam bardzo bolało! Dlatego strzeliłem mu w łeb! Tam boli bardziej." Peja tym swoim szlachetnym czynem , udowodnił że łatka na jego osobie "typowy dresiarz" może być słusznie przypięta. Bo przecież wiele razy każdy z Nas był świadkiem, jak taki zwykły dresik po kilku piwkach potrafił zrobić burdę komuś kto tylko na niego popatrzył. Agresja i nic więcej.
Dzieciak też się nie popisał, co nie zwalnia Peji z odpowiedzialności jaką musi ponieść za pobicie. I Wy, wszyscy fani, obrońcy itd. Choć raz bądźcie na tyle dojrzali i sprawiedliwi żeby przyznać że zrobił źle, bo zrobił i to akurat nie podlega żadnej dyskusji. Myślę że tłumaczenie go emocjami , presją i innymi duperelami w tym przypadku wydaje się bez sensu i żałosne. Wiadome Wasz idol, ale czasem nawet w waszym mniemaniu Ci najlepsi popełniają karygodne błędy i trzeba umieć się do takowych odpowiednio ustosunkować.
Ale nikt tu nie mówi ze Peja dobrze zrobił, zrobił żle jednak ta nagonka w mediach na Peje to po prostu przesada. Przecierz dzieciakowi się nie nie stało (wargę miał tyko lekko rozbitą z tego co słyszałem) po nad to dzieciak sam się doigrał tak na prawdę. Moim zdaniem sąd powinien Rychowi dać karę w zawiasach.
A moim zdaniem banicja jest odpowiednią karą :-)
A gościowi może i nic się nie stało, ale sytuacja to jest po prostu skandal, i w tym przypadku medialna nagonka jest moim zdaniem uzasadniona, bo buractwo i chamstwo trzeba tępić ;-)
W ogóle, to polecam wywiad Eldoki dla CGMu.
I co Eldoka tam powiedział hm? Same farmazony. To taki sam beznadziejny pozer i pseudo raper jak Tede
Miło :-) "Pozer i pseudoraper" - czyli wszyscy którzy uważają Peję za buraka a to co nagrał za kpinę są "pseudo"? :-) Żenada...
JAKIM TRZEBA BYĆ MAŁYM I ZAKOMPLEKSIONYM
człowieczkiem, żeby na koncercie przez pół godziny stać odwróconym plecami do artysty i pokazywać mu środkowy palec?
Jak ubogie trzeba mieć mniemanie o sobie i wykształcenie, żeby zgrywać twardziela w miejscu publicznym popisując się przy koleżkach.
I to ma być człowiek godny poszanowania???
Dla mnie to zwyczajny prostak
On jest totalnym kretynem i debilem, czego sie po nim można spodziewać !!!
Peja to po prostu kretyn i wszystko.
A co tu argumentować? Że jest prostakiem? No, stary, jest, i nic z tym nie zrobisz :-) Widzisz durnia na mieście to szukasz argumentów zanim go tak nazwiesz? Jak chcesz to w ogóle argumentować?! Przecież jego rap mówi sam za siebie.
A kto nazwał to dyskusją? :-) Ty? No chłopcze, racz nie kpić. Koleś uważa Peję za prostaka, więc to napisał - to tak samo normalne jak kolesie piszący "Peja RLZ" i ma do tego takie samo prawo.
To jest Forum Dyskusyjne filmwebu. Ja pierdole kolesia który by napisał : "Peja jest fajny bo robi super nutki" skrytykował bym tak samo ja jego.
Czyli chcesz powiedzieć, że na forum dyskusyjnym nie wolno po prostu podzielić się swoją opinią? Kpisz. Zgłoś do moderacji i napisz "Bo tu nie dyskutują!" i czekaj aż coś się stanie :-) To jest Forum Dyskusyjne FILMWEBU - i tu panuje prawo dżungli ;-)
"Ja pierdole kolesia który by napisał"
Nie rozmawiamy o Twojej orientacji seksualnej, nie chcę o tym rozmawiać i nie chcę mieć z tym nic wspólnego. W ogóle to chyba nie miejsce na takie wyznania.
"Nie rozmawiamy o Twojej orientacji seksualnej, nie chcę o tym rozmawiać i nie chcę mieć z tym nic wspólnego. W ogóle to chyba nie miejsce na takie wyznania."
Kto mówił o kontekście ?
"Czyli chcesz powiedzieć, że na forum dyskusyjnym nie wolno po prostu podzielić się swoją opinią? Kpisz. Zgłoś do moderacji i napisz "Bo tu nie dyskutują!" i czekaj aż coś się stanie :-) To jest Forum Dyskusyjne FILMWEBU - i tu panuje prawo dżungli ;-)"
Oczywiście może nie dyskutować i oceniać człowieka bez poparcia tej oceny argumentami ale chyba zależy nam na poziomie tego tematu ?
NO I RYCHU PEJA W UWADZE BARDZO MĄDRZE ODPOWIEDZIAŁ, JAKIM JEST "MĄDRYM PANEM"...ŻENERKA:)))
http://uwaga.onet.pl/24149,news,1,wywiad_z_peja,reportaz.html
i jak widzicie żenują go czasami wasze bezpodstawne wypowiedzi jak on to wymienił; cwel, pedał, itd. A na filmweb takich nie brakuje.
Czasami byście się zastanowili jaki sens ma pisanie takich głupot.
Zdziwiona, że nie jest takim złym człowiekiem jak go sama osądzałaś?
Bez obrazy, ale żenarka to twoje posty.
Jako ze nikt przez caly dlugi temat nie napisal tego, co ja mysle na temat, pozwole sobie wtracic sie do
dyskusji.
Rzeczywiscie, trzeba byc strasznie malym i zakompleksionym. Zeby bylo jasne - nie bronie Peji, ani tego
kolesia. Uwazam, ze oboje zachowali sie co najmniej lekkomyslnie.
Zaczne od tego pobitego dzieciaka. Juz podano argument, bardzo trafny - po jaka cholere pchal sie na
koncert, jezeli nie lubi Peji/jego muzyki? Po drugie - czy nie strzelilo mu do glowy, ze na koncercie moga
byc fanatycy Pei, ktorzy i bez nawolywania mogli mu po koncercie skopac tylek? Przeciez to logiczne, niemal
kazdy bardziej popularny (Peja niewatpliwie do takich nalezy) ma takowych. Po trzecie - co mu to dalo i co
tym udowodnil i komu? Chyba wlasnie swoja malosc i zakompleksienie samemu sobie. W koncu to co robimy,
moi o nas, a nie o innych. Po co pchac sie w problemy z wlasnej nieprzymuszonej woli?
A co do Peji... To, ze zastosowany ,,srodek wychowawczy'' byl nieadekwatny do ,,przestepstwa'' juz
powiedziano. Mysle, ze musi byc tak strasznie zakompleksiony, ze nie czuje sie pewnie nawet w gronie
swoich fanow (ew. w gronie, w ktorym oni stanowia wiekszosc). Bo, jezeli tak go obrazono i tak ciezko
pracuje na szacunek ,,ludzi ulicy'', czemu, do jasnej anielki, sam nie zszedl ze sceny i nie nakopal mu do
dupy? Jakos nie znam ,,ludzi ulicy'', ktorzy by za to go szanowali. To, co zrobil, to po prostu tchorzostwo. Za
to ci, ktorych znam, uznali go za frajera i przestali sluchac. Slusznie. Co to za odwaga, naprawde! Jak mi
koles pokaze srodkowy palec, zawolam starszego brata i powiem mu, zeby zlamal reke temu zlamasowi, jak
to lecialo ,,na moj koszt''. A teraz miejcie do mnie respekt, bo taka odwazna jestem. Wyksztalcenia tego
pana nie znam, nie znam tez jego tworczosci, ktorej nie pozwole sobie oceniac z tego prostego powodu, a
takze dlatego, ze po prostu nie lubie polskiego hip - hopu - moja ocena nie bylaby wobec tego obiektywna.
Jednak mozna nie byc wyksztalconym, jednak bedac oczytana i dosc inteligentna osoba miec bogate
slownictwo. Wyksztalcenie wyzsze to tylko papier. Odrobina pracy i nie trzeba tu byc nawet ponadprzecietnie
inteligenta osoba. Jedyne, co Ci daja studia, oprocz dyplomu z konkretnego kierunku i wiedzy na
odpowiednie tematy, to to, ze przy odrobinie dobrej woli poszerzasz mozliwosci uczenia sie Twojego mozgu.
Musisz tez zapoznac sie z pewna bibliografia, co poszerza Twoje slownictwo. Nie jest to jednak jedyna droga
na osiagniecie tego celu. Poza tym znam sporo ludzi po studiach, starszych ode mnie, majacych doktoraty, 4
fakultety za soba i objezdzajacych caly swiat dookola, NIE rzucajacych miesem, ktorzy patrza na innych
przez pryzmat stereotypow i maja strasznie ciasne horyzonty. Pomijajac to, ze niektorzy z nich (nie
generalizujmy) sa poprostu idiotami, ktorzy nic nie wiedza o zyciu i zawistnymi, zlymi, obludnymi ludzmi,
ktorym reki bym nie podala. Co z tego, ze maja wyksztalcenie. A przeklinanie to po prostu zly nawyk, jak
palenie. W rozne miejsca i towarzystwo rzuca czasem zycie, potrafi po prostu wchodzi w krew. I dobrze
wyedukowani ludzie potrafia klnac jak szewc. To, ze ktos wyraza sie niecenzuralnie, nie oznacza, ze go
skreslam i szufladkuje jako prostaka, poniewaz moze (nie musi) to byc bardzo wartosciowa i po prostu fajna
osoba. I Peja moze tez ma cos ciekawego do powiedzenia, co nie zmienia faktu, ze popisal sie swoja
maloscia w tym wypadku. Oceniam tylko to. Zreszta, slyszalam ostatnio, ze grozi mu wyrok za to, ze pobil
jakiegos chlopaka, bo nie chcial mu dac piwa. To jest zalosne.
A, jeszcze przyczepie sie tych ludzi na koncercie. Wiadomo, Peja chyba nie pomyslal o czyms takim, jak
psychologia tlumu. Jednak tlum sklada sie z jednostek. Jezeli przechodzi kolo mnie neonazistowska
demonstracja i dolaczam do niej, skandujac rasitowskie i ksenofobiczne hasla, nie usprawiediwi mnie ani to,
ze bylam w tlumie, ani to, ze normalnie takich rzeczy nie robie i nie zrobilabym. Im powinno sie oberwac
najbardziej, bo to, ze ,,idol'' cos powiedzial, nie znaczy ze to jest wlasciwe. Troche instynktu
samozachowawczego. Gdyby Peja powiedzial im ,,Rzuccie sie teraz z mostu'', tez by to zrobili? Jezeli tak, nie
maja wlasnej woli ani rozumu. A trzeba miec swoj kregoslup, zeby nie byc szmata. Bo szczerze, gdyby moj
ulubiony artysta powiedzial ,,Najebcie temu to tam, bo pokazal gest Kozakiewicza'', to ja bym pier****** to i
powiedziala ,,Zrob to sam''. Niewazne, ze to moj ulubiony artysta - zreszta, fakt ten nawet nie
przeszkadzalby mi w dalszym jego sluchaniu. Po prostu trzeba miec priorytety w zyciu i mysle, ze w tej
sytuacji problemem jest to, ze pomieszaly sie one wszytskim uczestnikom tego zamieszania.
Wiem że temat bardzo stary, ale muszę odpowiedzieć. Proponuje oglądnięcie tego:
http://www.youtube.com/watch?v=1qMuMY-bgmg&NR=1
Po pierwsze Peja zszedł do niego, ale ochrona go nie dopuściła.
Po drugie prowodyr pokazywał środkowy palec od początku koncertu i stał cały czas obrócony a jak Peja do niego zszedł to pokazywał 2 środkowe palce i śmiał się.
Po trzecie ten co pokazywał środkowy palec był pełnoletni i jego pobili a obok niego stał piętnastolatek, który dostał przypadkiem.
Po czwarte tego typu sytuacje zdarzają się na koncertach (patrz: Tede, Sokół, Jędker) tylko nie było o tym tak głośno, bo w odróżnieniu do Peji mieli farta, bo nikt na nich nie doniósł.
Po piąte Peja przeprosił za to i zapłacił temu co dostał przypadkiem 6 tyś. zł. więc i tak niezły biznes na tym zrobił ojciec tego piętnastolatka.
Po szóste koncert był od 16 lat ,w dodatku gdzie był ojciec tego piętnastolatka?
Mimo, że jestem fanem Peji nie popieram jego zachowania, ale prawda jest taka, że ten prowodyr również był winny. A także ochrona i Ci co go pobili. W końcu każdy może się zdenerwować.A co do tej sprawy, że Peja pobił jakiegoś gościa w Opolu to jest kolejna bzdura pana Nowaka. Gość przyczepił się do kawałka Peji 997 który ma już 15 lat i w dodatku tego dnia nie był grany w klubie. Przyczepił się jeszcze, że Peja rapuje o paleniu domów w Antyliroyu jak przecież o tym nawija Fazi.
ZNALAZŁAM:)
http://www.filmweb.pl/topic/1212293/reply/new
DLA NIEGO TO NIEWIELKA SUMA, ALE ZAWSZE COŚ.
ZNALAZŁAM:)
http://www.obmawiamy.pl/06/wyrok-peja-zaplaci-grzywna/
DLA NIEGO TO NIEWIELKA SUMA, ALE ZAWSZE COŚ.
Tym którzy krytykują tak muzykę Peji i mówią, że nawija o tym samym radzę przesłuchać płyty Na Legalu, Na Serio i Reedukację. Żaden Polski raper nie ma tak dobrego życiowego rapu ewentualnie W.B.U. ale to jest podziemie. Na pewno nie przesłuchałaś i krytykujesz go tylko dlatego, że media tak na niego najechały. żal
We wtorek Peja trzeci raz u Kuby Wojewódzkiego. Tym razem obejrzę i zdiagnozuje faceta pod kątem upośledzenia umysłowego;-)
To żart, oczywiście, ale obejrzeć warto:)
Nie pomyślał i tyle. Powinien zejść ze sceny i sam mu nakopać. Wtedy też byłoby źle. Młody gnojek balansował na krawędzi, obrażał Peję i się doigrał. Jak się słucha tekstów Peji to można wywnioskować że jak się coś takiego robi nie jest się do końca bezkarnym. Peja to nie Jezus żeby nadstawiał drugi policzek. Nie było to na pewno dobre postępowanie, ale ja to rozumiem. Każdemu mogą puścić nerwy. Ci co go krytykują to często zwykli hipokryci sami nierzadko dający upust niepohamowanej agresji tyle tylko ze wyżywają się na bogu ducha winnych żonach, dzieciakach, czy podwładnych w pracy. Do krytyki innych są pierwsi, a sama diabła warci. Wszystko w temacie.