PejaI

Ryszard Waldemar Andrzejewski

8,2
194 oceny występów osoby
powrót do forum osoby Peja

człowieczkiem, żeby na koncercie nawoływać do bicia człowieka, który nie lubi pana Peji?
Jak ubogie trzeba mieć słownictwo i wykształcenie, żeby nawołując rzucać takim mięsem, że aż uszy bolą?

I to ma być IDOL???

Dla mnie to zwyczajny prostak!

frycek49

był "pod napięciem" dlatego tak zaaragował.
tak czy inaczej była to wina prowokatora.
Ja też cenię Peje- najlepszy raper--> nie pcha sie na jakieś telewizyjne gówna typu live polsat czy co tam, gdzie mezo śpiewa te swoje gówna.

ExOblivione

Kto przychodzi na koncert rapera, ktorego sie nie lubi i sie go obraza, dociera to do ciebie? Moze chcial zablysnac? O ile wiem, to zachowal sie przyzwoicie i nie zalozyl sprawy, ale nie wiem ile w tym prawdy. W Stanach jeszcze gorzej by go potraktowali.

Vena_Poetica

DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM ZA DYSKUSJĘ.

JESLI O MNIE CHODZI, TO PAN PEJA REPREZENTUJE TOTALNE UBÓSTWO...UMYSŁOWE.

AVE!

Vena_Poetica

Zgadzam się w procentach stu ;-) A słyszeliście "freestyle" Ryśka na Tedego? Przecież Jacek zje go bez problemu zarówno na dissach jak i na wolnym :-) To jest dopiero żenada: Próbuje najechać na rapera tylko dlatego, że ten skrytykował popełnione przestępstwo. Jak się robi takie durnoty to trzeba potem za to, że się jest durniem, potrafić odpowiedzieć! ;-)

Witeczek

A mógł byś powiedzieć gdzie można zobaczyć to jak Tede jedzie Peje

frycek49

Żenujące -> http://www.youtube.com/watch?v=Dk2QQdlw6v4&feature=channel_page

Rych go zniszczy!

Jimmy

http://wielkiejol.com/news/tede_note2_errata_319.html

Totalna miazga. Ryszard nie ma żadnych szans. Od dawna czekałem na ten beef i wiedziałem, że jest nieunikniony. Tede wciąga go nosem :-)

Witeczek

to ma być diss czy to jakiś żart?

5476

wciąga go nosem? haha czy ty w ogóle Peji słuchałeś?
Przecież tede w ogole nie potrafi rapować...
nosem to chyba klej wciąga :D

5476

"Dobrze się z tym czujesz, imponujesz bydłu - Rychu, uwierz, spróbuj to unieść do rytmu"

I to jest najlepszy komentarz odnośnie recydywisty, przestępcy, kibola i matoła znanego szerzej (nie wiem jakim cudem...) jako Peja, oraz jego fanów - też recydywistów, niejednokrotnie przestępców, w większości kiboli i w całości matołów.

Nie potrafi rapować? Poczytaj na wikipedii co to "Flow" czy "Punchline". Peja może sobie pomarzyć.

Witeczek

"Rych go zniszczy!"

"Rych" mu w ogóle nie odpowie. Jeśli przesłuchasz chociaż tekst i postarasz się nad nim pomyśleć to będziesz wiedział, że Peja nie ma w ręku ŻADNYCH argumentów, żadnych. Jeżeli postanowi coś nagrać, to będą to same "kur*y", i tylko jego kibolska brać go wtedy nie wyśmieje.

Witeczek

widać w ogóle w tym nie siedzisz i nie znasz peji

5476

Jeśli chodzi Ci o to, czy jestem kibolem - masz rację, nie jestem. I jestem z tego dumny! :-)

Ja może nie, ale Peja za to sobie posiedzi ;-)

Witeczek

ale macie problemy najważniejsze że robi dobra muze anie jak sie zachowuje a tak na marginesie też bym go zjechał bo poco dzieciak wogóle na koncert przyszedł żeby obrażać PEJE ????

aterazione

Wiesz na czym polega różnica pomiędzy tym kibolem a normalnymi wykonawcami? Jak Tede miał podobną sytuację, to zaprosił koleszkę na scenę, dał mu mikrofon i kazał powiedzieć co ma do powiedzenia, a widownia sama go wygwizdała. Jak WSZ miał podobną sytuację zaprosił kolesia na scenę, dał mu mikrofon i minutę bitu, potem sam poleciał na wolno i publika oceniła sytuację. A Peja kazał swojemu bydłu napie*dolić dzieciaka. Typowy dresiarz.

Witeczek

Według mnie winna leży z jednej jak i z drugiej strony.
To był koncert od 16lat podobno a on miał 14 -15 lat
Dlaczego jak go nie lubi to był na tym koncercie.
Ja lubię hip - hop i dlatego nie pojadę na przystanek Woodstock fagasa pokazywać i obrażać wykonawców muzyki rock czy metal jak i fanów.
Gdzie była ochrona żeby takiego delikwenta wynieś tak jak zawsze czynią
Peję za bardzo poniosło jest cholerykiem jak ja i pewnie sam bym go spizgał.

S_z_y_m_o_n

A nie można po prostu dzieciakowi też pokazać faka? :-) To tak jakbyś wyciągnął spluwę kiedy dresiarz Ci powie "Wyje*ać Ci?!" ;-)

Vena_Poetica

To troll czy glupota?

Vena_Poetica

Vena Poetica...
Po pierwsze - Nie jest on ani mały ani zakompleksiony:]
Po drugie - Jakby ten człowiek był bez winy to nikt by go nie pobił
Po trzecie - Rychu dał sie ponieść emocją dlatego też tak zbluzgał gówniarza który go do tego sprowokował
Po czwarte - Kim jesteś żeby nazywać go prostakiem?

PS. Denerwujesz mnie swoim wymądrzaniem sie na jego temat bo go nawet k*u*r*w*a nie znasz i nic o nim nie wiesz...

kris30051990

"Po czwarte - Kim jesteś żeby nazywać go prostakiem?"

Intelektualistą? :-) Przy Ryśku na pewno! ;-)

Witeczek

Na pewno nie! To że sie nie szczyci swoim intelektem to nie znaczy ze jest tępy:]Jakby nie był intelektualistą to by nie potrafił tekstów pisać a już nie mówie o tych refleksyjnych z których słynie:]
PS looknij sobie ostatni jego wywiad dla onetu i dla uwagi w tvnie

kris30051990

Jasne, że Rychu nie jest jakimś inwalidą umysłowym. Potrafi ważyć słowa i wypowiadać się bardzo elokwentnie sytuacji (vide. wizyty w domu dziecka, wykłady u studentów)

Ale ja nie o tym. Wreszcie jest odpowiedź na tedego :) Mamy beef, panowie:)

Jimmy

Ehh, coś tam zjadłem...

Jimmy

Ha, ha! no można było przewidzieć że Rychu zje takie beztalencie jakim jest Tede. Tede tylko potrafi wyć jakieś bezsensownych bzdury a Peja to raper z prawdziwego zdarzenia. Brawo Rychu !!!

frycek49

No, zobaczymy czy tede jeszcze coś nagra. A mnie ciekawi w jaki sposób ryszard może odwoływać mu te koncerty? Czyżby miał, aż takie koneksje?

Jimmy

Co do tego beefu moim zdaniem zwycięstwo po stronie Pei.Po Tede spodziewałem się czegoś lepszego,szczególnie,że z Onarem niezle pojechał w 3 koronach.Ale ta errata cieniutko,paplanie o niczym,brak argumentów...z resztą Tede sam sprowokował ten diss.Podobno byli kolegami,więc dlaczego Tedeusz zamiast wspierać kolege w trudnych chwilach ten dobija i "wbija sztylet" krytykując publicznie? Ja też dziękuje za takiego kolege...albo nigdy nim nie był tylko udawał co by nie dziwiło,bo Tede to FAKE.

Ready2

Po pierwsze: Nie publicznie. Facebook to takie miejsce w którym pisze się dla znajomych, po prostu ktoś to przepisał.

Peja jak zwykle - pojechał samymi kur*wami. Tede brak argumentów?! Dlatego właśnie kibole przyznali zwycięstwo Onarowi, a teraz przyznają Pei: Bo dla nich argument to "Ty pedale, ssiesz pałę stale". No, ale czego się spodziewać po fanach bezmózgich kmiotów? :-) Poza tym: Posłuchaj Erraty i zastanów się co Peja miałby mu niby odpowiedzieć? Miał dwa wyjścia: Albo nagrać to, co teraz nagrał, narobić sobie wstydu w całej hiphopowej Polsce, ale zachować twarz wśród dresiarzy, albo zamknąć mordę, stracić twarz wśród dresiarzy a odzyskać w hiphopowej Polsce. Zrobił tak jak zrobił, woli imponować bydłu i trzepać na tych złamasach kasę. Jego wybór ;-)

Peja sam przyznał kiedyś, że Tede jest mistrzem konfrontacji, beefów i dissów. I miał rację ;-) Jacek już to pozamiatał, a sam przyznał w wywiadzie dla CGMu, że parę asów w rękawie sobie zostawił.

"Na pewno nie! To że sie nie szczyci swoim intelektem to nie znaczy ze jest tępy"

Intelektualista nie musi się szczycić intelektem, bo to widać w każdym wywiadzie, każdej piosence. Kiedy Tede mówi "Jesteś bezmózgiem, to też nie wchodź ze mną w dyskusję, chociaż obce nie jest mi nic, co ludzkie" Peja wydziera się "Jesteś tylko głupią krową". Dostrzegasz kontrast? Czaisz różnicę? :-) Poza tym poczytaj fora, komentarze na YouTube: Ci od "Ave SLU" nie potrafią złożyć bez błędu nawet jednego zdania, to są po prostu głąby ;-)

"Jasne, że Rychu nie jest jakimś inwalidą umysłowym. Potrafi ważyć słowa i wypowiadać się bardzo elokwentnie sytuacji (vide. wizyty w domu dziecka, wykłady u studentów)"

Dowód elokwencji Ryszarda Andrzejewskiego, już niedługo znanego jako Ryszard A. :

"Ty ku*wa pedale, jak ja rapowałem Ty dziwko, to Ty żeś ku*wa nawet nie wiedział kur*a jak się masz wysrać ku*wa!"

Imponuje Wam takie coś? Bo we mnie wzbudza pożałowanie :-) I jak tu nie czuć się lepszym od innych? Przecież takie młotki same zmuszają mnie, żebym trochę się powywyższał ;-)

"No, zobaczymy czy tede jeszcze coś nagra. A mnie ciekawi w jaki sposób ryszard może odwoływać mu te koncerty? Czyżby miał, aż takie koneksje?"

Klub w którym Rysiek odwołał koncert należy do jednego z głównych wydawców i promotorów tego czegoś, co Wy nazywacie prawdziwym rapem (czyli dla mnie shitu produkowanego przez łysego kibola, który nie wybiłby się gdyby nie Lapkowski) i tyle. Tede też by tak mógł w WWA.

"Ja też dziękuje za takiego kolege...albo nigdy nim nie był tylko udawał co by nie dziwiło,bo Tede to FAKE."

Gdyby Twój ziomek zgwałcił jedenastolatkę, to broniłbyś go, czy potępił? Albo jakby zabił jakiegoś typka, bo ten nie chciał go poczęstować papierosem? Ja wstydziłbym się, że nazywałem go "ziomkiem". Przemyśl, zapamiętaj, odmaszeruj! ;-)

Witeczek

http://cgm.pl/video.php?video_ID=3811

Polecam obejrzeć.

Witeczek

Tede to beztalencie tylko potrafi gadać głupoty i wyć głupoty do mikrofonu. Peja już wygrał ten Beef, a Tede jest do niczego. Piosenki też lepsze robi Peja. Tede nawija tylko o samych głupotach. Peja jest Raperem z prawdziwego zdarzenia, ma talent. Dissy Peji na Tedego są świetne Fajnie by było jak by ten Beef się jeszcze pociągnął bo fajnie się słucha jak ktoś jedzie po Tedziku a Peja robi to wspaniale.

frycek49

Mnie tam nie jara wyzywanie kogoś od "Głupiej krowy". Ciebie tak? :-) Świadczysz sam o sobie ;-)

Głupoty głupotami, dla mnie durne są gadki o blokowiskach. Z jakiego zdarzenia? Jaki talent? Te dissy to kpina pod względem lirycznym, nie mówiąc już o bitach. Peja nigdy nie będzie miał takiego flow, takich punchy, luzu i polotu, bo jest kibolem i robi muzykę dla kiboli. Czaisz? Was, bezmózgów to jara, i nie czaicie nawet, że reszta się z Was śmieje ;-)

Witeczek

Weź, koleś, przestań małpiatkować lisoszakala... powtarzasz w kółko jakieś oklepane frazesy, obrażasz Bogu Ducha winnych ludzi i myślisz sobie pewnie, że jesteś fajny, super, kul, ekstra? Otóż NIE, mój drogi, NIE JESTEŚ!

Jimmy

Czepiasz się Witeczek kilku bluzgów Pei,które zresztą często są uzasadnione,a sam tylko potrafisz ubliżać innym,jak ten frajer na koncercie.To jest właśnie hipokryzja synek.W dodatku pozujesz na super kiziora z przerośniętym ego.Bardzo nie lubie takich ludzi,którzy czują się lepsi,ważniejsi- niech sp...dala ten co czuje tak,jak mawiał Bolec.
Witeczek to ci się tylko wydaje,że jesteś lepszy,wszyscy jesteśmy ludzmi,nie znasz nas osobiście,więc nie wypowiadaj się na temat o którym nie masz pojęcia,bo to zwykła głupota.
I tu nie chodzi o Peje,czy o Tedego,tylko o twój niski poziom pseudo intelektualisto nie z bloku.
Mama czy tata nie nauczyli kultury?

Ready2

Mnie?! Przecież ja nie z tych, co to piszą "HWDP" kredą na murze podstawówki (przez "H"!) ;-)

"Weź, koleś, przestań małpiatkować lisoszakala..."

Tej, a wiesz, że już dawno nikt się tak do mnie nie zwracał? :-) Ja naprawdę nie wiem, czy każdy fajny gościu na tym forum musi "małpować lisoszakala"?! :-)

"powtarzasz w kółko jakieś oklepane frazesy, obrażasz Bogu Ducha winnych ludzi i myślisz sobie pewnie, że jesteś fajny, super, kul, ekstra? Otóż NIE, mój drogi, NIE JESTEŚ!"

JESTEM i basta! ;-)

"Czepiasz się Witeczek kilku bluzgów Pei,które zresztą często są uzasadnione,a sam tylko potrafisz ubliżać innym,jak ten frajer na koncercie."

To przyślij paru dobrych chłopaków, i pokaż jak Wy - inteligenci - załatwiacie takie sprawy! Wszystko na Twój koszt! :-)

"To jest właśnie hipokryzja synek."

Nie. Hipokryzja byłaby wtedy, jakbym ja kazał stu bydlakom pobić gówniarza który pokazał mi faka. Sorry, tata, ale ja nie z takich ;-) Jak Tedemu kolo pokazywał paluch, to chłopaki pod sceną powłaziły sobie "na barana", odwrócili się i pokazali paluchy jemu. Po kawałku gościu zszedł. I to jest ten kontrast: Fani Ryszarda pójdą za swoim mentorem jak osły bez myślenia, a fani Jacka wolą rozwiązać problem w bardziej wyrafinowany sposób ;-)

"W dodatku pozujesz na super kiziora z przerośniętym ego."

Nie, ja po prostu jestem super kiziorem z przerośniętym ego! :-)

"Bardzo nie lubie takich ludzi,którzy czują się lepsi,ważniejsi- niech sp...dala ten co czuje tak,jak mawiał Bolec."

No i? Dostrzegając tą mentalną rozpadlinę nie potrafię nie czuć się lepszy od tych matołów ;-)

"Witeczek to ci się tylko wydaje,że jesteś lepszy,wszyscy jesteśmy ludzmi,nie znasz nas osobiście,więc nie wypowiadaj się na temat o którym nie masz pojęcia,bo to zwykła głupota."

No i co, że ludźmi? :-)

"Razem z załogą dajesz satysfakcje wrogom
Ale mnie w nich nie wliczaj
Klasyfikacja ta ogranicza mnie
A jeśli ciebie nie kto słyszał
Że wszyscy są równi jak u Ilicza"

Proste :-)

"I tu nie chodzi o Peje,czy o Tedego,tylko o twój niski poziom pseudo intelektualisto nie z bloku."

Pseudointelektualisto. Razem się pisze ;-) A że jesteś tu adwersarzem - nie Tobie oceniać mój poziom! :-)

Baj baj, idź szukać toposów w twórczości Ryśka, jak na inteligenta przystało! :-)

Witeczek

To,że jestem adwersarzem nie znaczy,że nie mam prawa oceniać twojego brodzikowego poziomu samozwańczy intelektualisto.
Ale nie ważne,powiedz co ty masz za skrzywienie z tym ":-)"?

Ready2

I jeszcze jedno - właśnie słucham płyty Tede -Notes2 - koleś non stop ciupie,że uszy więdną,bluzga sam chyba nie wie na kogo,przez chwile myślałem,że na mnie;),ale stwierdziłem,że biedaczyna chyba nienawidzi całego świata,a jego teksty są kompletnie o niczym.Straszna ta płyta,Peja przy nim to pikuś w bluzganiu.

Ready2

Polecam przesłuchanie piosenek typu "Reprezentuję biedę" ;-)

"To,że jestem adwersarzem nie znaczy,że nie mam prawa oceniać twojego brodzikowego poziomu samozwańczy intelektualisto."

Prawo - nie prawo, po prostu nie chcę żebyś sobie pomyślał, że liczę się w jakiś sposób z oceną takich kmiotów! :-)

"Ale nie ważne,powiedz co ty masz za skrzywienie z tym ":-)"? "

Nieważne. I tak nie zrozumiesz :-) Ja wiem, kręgi kibolsko-dresiarskie raczej nie mają uśmiechu w zwyczaju, ale ja tam lubię się cieszyć. Mama mi zawsze mówiła, żeby nie śmiać się z takich jak Ty - ale nie mogę się powstrzymać! ;-)

"I jeszcze jedno - właśnie słucham płyty Tede -Notes2"

Ta? To wyciągnij z pudełka okładkę-książeczkę i otwórz ją na pierwszej stronie i przeczytaj (jeśli potrafisz) co tam jest napisane. No, chyba, że jako rasowy dresiarz po prostu zaje*ałeś ją z rapidshare'a ;-)

"że biedaczyna chyba nienawidzi całego świata,a jego teksty są kompletnie o niczym."

Chopok, to zmień płytę na tą niebieską i puść sobie kawałek nr. 11 :-) Zresztą nie czaję, chyba słuchasz czegoś innego niż ja w tej chwili - płytka prócz paru kawałków wycelowanych w raczej chu*ową część polskiej sceny jest całkiem pozytywna :-) "Mamma Mia", "Pozytywizm", "Kawałki tych snów" czy świetny "Follow Up" (dla mnie najlepszy bit na płycie) - Rychu nie potrafi na takim lajcie :-)

Ready2

:-) - to znak rozpoznawczy idola Vitecka - lisoszakala. No, a Vite Cek tym emotionem podkreślić chce swoje "poczcie Chumoru"

Jimmy

Idola? Raczej ziomka :-) A poczucie humoru ważna rzecz, w tym "smutnym jak pi*da" kraju ;-)

Witeczek

"Polecam przesłuchanie piosenek typu "Reprezentuję biedę" ;-) "

Szczerze to ja nie słucham rodzimego rapu,preferuje pionierów stylu zza oceanu,bo oni to robią jak należy,ale jakbym musiał wybierać to z dwojga złego wybieram Peje i jego reprezentowanie niż katowanie się kawałkami typu 'X" czy "ty masz już casio".Takich głupot jak nowa płyta Tedego dawno nie słyszałem,no ale tak to jest jak się robi muzykę wyłącznie dla pieniędzy ,na odwal się,płyta w 2 miesiące.Tede stawia na ilość nie na jakość,żeby się tylko nachapać,tym samym pokazuje gdzie ma swoich nielicznych już fanów.

"Prawo - nie prawo, po prostu nie chcę żebyś sobie pomyślał, że liczę się w jakiś sposób z oceną takich kmiotów! :-)"

Kolejny raz reprezentujesz swoje podejście do ludzi.Ciekawe jak się prezentujesz w realu.Coś czuje,że nie masz nikogo bliskiego w życiu.Oprócz mamusi oczywiście.
Albo jesteś typem internetowego harpagana,który w rzeczywistości boi się własnego cienia.

"Nieważne. I tak nie zrozumiesz :-) Ja wiem, kręgi kibolsko-dresiarskie raczej nie mają uśmiechu w zwyczaju, ale ja tam lubię się cieszyć. Mama mi zawsze mówiła, żeby nie śmiać się z takich jak Ty - ale nie mogę się powstrzymać! ;-)"

Racja nie mam w zwyczaju cały czas śmiać się jak głupi do sera i to z własnych zdań,choć nie jestem żadnym dresiarzem,ani kibolem,co najwyżej kibicem.
No ale jak to mówią jebnięty zawsze uśmiechnięty.

Ready2

Najpierw nasz Gotów do walki! (Wszystko na koszt Rycha!) ;-)

".Takich głupot jak nowa płyta Tedego dawno nie słyszałem,no ale tak to jest jak się robi muzykę wyłącznie dla pieniędzy ,na odwal się,płyta w 2 miesiące.Tede stawia na ilość nie na jakość,żeby się tylko nachapać,tym samym pokazuje gdzie ma swoich nielicznych już fanów."

I wyłącznie dla pieniędzy powstało pięć woluminów DJ BUHHA? Chłopaczyno, jeśli nie jesteś obeznany w rodzimym rapie, to proponuję stulić jadaczkę i nie robić z siebie osła skończonego! ;-) Nie takich w sumie nie licznych, bo WJ ma sporawo wyznawców. Poza tym - nieliczni słuchają w dzisiejszych czasach Beethovena, a geniuszu mu nie odbierzesz! :-)

"Kolejny raz reprezentujesz swoje podejście do ludzi."

Ta, i osobiście nie przeszkadza mi to, że jak widzę młota, to mówię na niego młot. Tedego też za to gnębią hipokryci: Mówi bez ogródek, i nawet jak ma podpaść woli być szczery. Truuuudno! :-) Poza tym jak tak patrzę jak się napinacie... Nie mogę nie odczuwać dzikiej, nieokiełznanej satysfakcji! ;-)

"iekawe jak się prezentujesz w realu.Coś czuje,że nie masz nikogo bliskiego w życiu.Oprócz mamusi oczywiście.
Albo jesteś typem internetowego harpagana,który w rzeczywistości boi się własnego cienia."

Tak, kocham tą internetową diagnostykę. Napisz mi jeszcze, że po przeczytaniu tych paru postów stwierdzasz u mnie problemy emocjonalne, schizofrenię i że mnie tata bił jak byłem mały ;-) Nie bądź śmieszny, człowieku. W realu nawet jak mnie spotkasz, i zadasz odwieczne pytanie ("Wyje*ać Ci?!) - i tak mnie nie poznasz, bo nie mam w zwyczaju utrzymywania kontaktów z kimś TAKIM ;-)

"Racja nie mam w zwyczaju cały czas śmiać się jak głupi do sera"

A ja mam. I mów co chcesz, ale pamiętaj - "Frużki wolą optymistów"! :-)

Dalej, naczelny przefan oskarżonego Ryszarda A.

"Witeczek wiesz na czym polega twój problem (i lisoszakala też) ? że gnoisz każdego kto lubi co innego niż ty."

A to taki problem? :-) Chyba dla tych, co ich gnoję! ;-)

"Zobacz my nie lubimy Tedego i jakoś ciebie nie obrażamy, wypowiadamy tylko swoje zadanie."

Bo Wy do mnie za chude w uszach jesteśta! :-)

"Tede nigdy w utworach nie wyraża swego stanowiska w sprawach ważnych typu problemy społeczne, życiowe historyczne"

"Made in China", "Czas nas zmienił chłopaki"(obie części), "Więcej ruchów", "Wuwua", "Świat zwariował w 33 lata", "Chcesz tak bardzo jej", "PRL 89/90 RP", "Mama mija", Ta muzyka", "Nawet jeśli ktoś nas przekreślił", Życie jest piękne" - a to tylko pierwsze które wpadły mi do głowy :-) Ja wiem, kumple z klatki mówią, że "Tede się sprzedał", więc się sprzedał, i nie musisz znać jego twórczości, żeby to stwierdzić. Ty wiesz najlepiej! Poza tym Peja go nazwał "Głupią Krową", a jak Guru tak mówi to tak musi byś i ch*j, i nie chciałbyś czasem w pysk?! ;-)

"A i technikę i lirykę ma moim zdaniem dużo lepszą niż Tede, flow ma świetne."

Ty, chopok, Ty weź sprawdź najpierw co to jest "flow" ;-)

Tak naprawdę większość Polskich raperów z czołówki reprezentuje za granicą, Tede też, i Ostry też. A Ty o tym nie wiesz, boś zamknięty w tym SLU-sowskim bagnie ;-)

"I założę się ze za 10 lat to o Tededziku mało kto będzie pamiętał ,a do tego czasu Peja jeszcze lepiej się w tej muzyce rozwinie i będzie stał na scenie na równi Amerykańskimi gwiazdami typ Eminem, M.O.P albo Ice T."

Nie ośmieszaj się. Peja nigdy nie będzie stał na równi nawet z czołówką polskiego rapu, nie mówiąc o murzynach. Poza tym jak Tede wydawał "Hajs Hajs Hajs" mówili tak samo, i przy "Notesie" tak samo, nie wspominając nawet o "Esende Mylffon" czy "Ścieżce Dźwiękowej". Przy "Powrócifszy" nawet najdurniejsi hejterzy zamknęli mordy, a przy "N2" zostali tylko Ci najtwardsi (no, i teraz ta łysa banda od Ryszarda, ale to przez beef). Wnioski? Wyciągnij ;-)

Pozdrawia najserdeczniej jak potrafi,
Piotr "Witeczek" Witkowski

/Podałem nazwisko, więc możecie mi śmiało wpier*olić. Dopiszecie Ryśkowi do rachunku/ ;-)

Witeczek

"I wyłącznie dla pieniędzy powstało pięć woluminów DJ BUHHA? Chłopaczyno, jeśli nie jesteś obeznany w rodzimym rapie, to proponuję stulić jadaczkę i nie robić z siebie osła skończonego! ;-)"

Przyznaje,ze ostatnio nie śledze polskiego rapu,bo jego poziom mnie nie satysfakcjonuje,ale słyszałem jednego Buhha i nie chce słuchać następnych,bo to jest zwyczajnie prymitywne.
Tak samo jak niektóre kawałki Pei.Jak chcesz posłuchać czegoś ambitnego z rodzimej sceny polecam np. L.U.C'a,chociaż nie wiem czy zrozumiesz skoro Tedeusz mózg ci wyprał do tego stopnia,że podobają ci się jego liryki to może byc ciężko.

"Ta, i osobiście nie przeszkadza mi to, że jak widzę młota, to mówię na niego młot. Tedego też za to gnębią hipokryci: Mówi bez ogródek, i nawet jak ma podpaść woli być szczery. Truuuudno! :-)"

To tak samo jak znienawidzony przez ciebie Peja,tyle,że Tede daje też bez krempacji na kolegów.

"Poza tym jak tak patrzę jak się napinacie... Nie mogę nie odczuwać dzikiej, nieokiełznanej satysfakcji! ;-)"

Nie wiem kto się napina? Że niby ja? Jakaś kpina,chyba raczysz żartować?
W sumie jak czytam twoje tu popisy to stwierdzam,że jesteś jednym wielkim żartem co tłumaczyło by te uśmiechnięte buzki po każdym zdaniu.

"Tak, kocham tą internetową diagnostykę. Napisz mi jeszcze, że po przeczytaniu tych paru postów stwierdzasz u mnie problemy emocjonalne, schizofrenię i że mnie tata bił jak byłem mały ;-)"

Stwierdzam,że masz problemy emocjonalne.
Tata cie nie bił jak byłeś mały,niemniej zrobił coś co odbiło się negatywnie na twojej psychice...i zrobił ci to razem z twoim dziadkiem ;)

"A ja mam. I mów co chcesz, ale pamiętaj - "Frużki wolą optymistów"! :-)"

Jest różnica między optymistą,a wiecznie rechoczącym błaznem.
Po za tym kto ci pozwolił cytować tekst mojego ziomka?

Ready2

Sam sobie pozwoliłem! :-)

"Tak samo jak niektóre kawałki Pei.Jak chcesz posłuchać czegoś ambitnego z rodzimej sceny polecam np. L.U.C'a,chociaż nie wiem czy zrozumiesz skoro Tedeusz mózg ci wyprał do tego stopnia,że podobają ci się jego liryki to może byc ciężko."

Mam "Planet", "Homoxymoronomatury" nie mogę nigdzie dostać. Poza tym nie przesadzaj z tym zrozumieniem - teksty LUC to głównie skomplikowana budowa. A jak się nie śledzi polskiej sceny, to się o niej nie mówi i tyle! :-)

"To tak samo jak znienawidzony przez ciebie Peja,tyle,że Tede daje też bez krempacji na kolegów."

Mówisz o "Tak kończą frajerzy!"? :-) Poza tym szczaj akcję: Tede na facebooku, na którym pisze się DLA ZNAJOMYCH napisał, że potępia tą akcję. Nie Rycha, tylko tą akcję, i ani razu go nie obraził. Ktoś to przepisał, Rysiowi ktoś przeczytał, potem zadzwonił do Jacka, powydzierał mordę, Jacek mu wytłumaczył, Rysiu przyznał mu rację. A potem ten żenujący freestyle, miazga ze strony TDFa (o którym Peja sam kiedyś powiedział, że jest mistrzem konfrontacji) i próba podjazdu ze strony Ryśka (może nie nagrał jakoś górnolotnie, ale i tak lepiej, niż się spodziewałem) :-) Więc nie wyjeżdżaj mi z jazdą po kolegach, ok,eeeej? :-)

"W sumie jak czytam twoje tu popisy to stwierdzam,że jesteś jednym wielkim żartem co tłumaczyło by te uśmiechnięte buzki po każdym zdaniu."

Ziom, to jakbym ja stwierdził, żeś totalny gbur ;-) Psychoanalizy proponowałbym pozostawić dla siebie, bo to jest brane tak, jak legendarny "żal" - argument ludzi bez argumentu! :-)

"Stwierdzam,że masz problemy emocjonalne."

A ja stwierdzam, że nie. I weź się osiołku zastanów kto wie lepiej ;-)

"Tata cie nie bił jak byłeś mały,niemniej zrobił coś co odbiło się negatywnie na twojej psychice...i zrobił ci to razem z twoim dziadkiem ;)"

Dziadka nawet nie poznałem, więc raczej suchar z Twojego MEGA-żartu :-) Aaale docenić trzeba, że chociaż próbowałeś się wykazać żarcioszkiem :-)

"Jest różnica między optymistą,a wiecznie rechoczącym błaznem."

Przecież nawet jeszcze nie słyszałeś jak słodko rechoczę :-) Każdego wesołego nazwij błaznem i "nędzną kopią lisoszakala" - "Czy się narażam, kiedy wyrażam fakt ten, że każdemu zdarza się byś ignorantem?" ;-)

Witeczek

Witeczek wiesz na czym polega twój problem (i lisoszakala też) ? że gnoisz każdego kto lubi co innego niż ty. Zobacz my nie lubimy Tedego i jakoś ciebie nie obrażamy, wypowiadamy tylko swoje zadanie. Jest tak jak mówią szanowni koledzy. Piosenki Tedego są kompletnie bez sensu. Tede nigdy w utworach nie wyraża swego stanowiska w sprawach ważnych typu problemy społeczne, życiowe historyczne itp. Prawie wszyscy Raperzy tak robią. W piosenkach wyrażają swe poglądy na różne tematy są często głosami wielu innych ludzi. Nawet Eminem który też robi piosenki takie głównie do tańczenia i słuchania jakoś nawinie czasem kawałki w których wyraża swe poglądy lub poruszy jakieś ważne problemy społeczne. A Tede ? Powiedz czy Tede zaprał jakim swoim kawałkiem swoje stanowisko w jakiejś sprawie? nigdy takiego nie słyszałem. On prawie zawsze nawija o samych głupotach. I fani Tedego krzyczą często że Rychu jest monotematyczny o to bzdura. Peja swymi kawałkami potrafi wyrazić swe stanowisko w każdej prawie sprawie. A i technikę i lirykę ma moim zdaniem dużo lepszą niż Tede, flow ma świetne. Po za tym Peja jako jeden z nie wielu Polskich raperów reprezentuje polski hip hop za granicą w USA w Wielkiej Brytanii gdzie nie tylko zdobywa kolejnych fanów, a i tamci twórcy hip hopowi wypowiadają się o nim z dużym uznaniem że fajnie nawija po polsku. Co może ci Amerykanie i Anglicy co go słuchają też są jak to ty mówisz głupimi dresami co nie umieją słowa bez błędu napisać? Prawda jest taka że Peja jest po prostu dobry w tym co robi jak mawia pewna znana amerykańska raperka Jah Jah "prawdziwe gwiazdy będą zawsze błyszczeć" Tedego można porównywać jedynie z pseudo Raperami typu Mezo, Żurom, Liber, Owal. I założę się ze za 10 lat to o Tededziku mało kto będzie pamiętał ,a do tego czasu Peja jeszcze lepiej się w tej muzyce rozwinie i będzie stał na scenie na równi Amerykańskimi gwiazdami typ Eminem, M.O.P albo Ice T.

frycek49

Peja, znów gniecie mosznę. Mamy kolejne dwa pociski na Jacuchę :)

Jimmy

Dwa strzały i to strzały z konkretną mocą.Pede zwykły ćpun tego nie przeskoczy.Niedługo z fanów zostanie mu tylko wierna psinka Witeczek.

Ready2

Dostał po piździe... kontrargumenty - lirycznie - miażdzą. Najlepszy diss Pejowego od czasy pojazdu Kozaka (BNM 2)

Witeczek

"Idola? Raczej ziomka :-) A poczucie humoru ważna rzecz, w tym "smutnym jak pi*da" kraju ;-)"
A nie dojżałem tego wcześniej....czyli Witeczek widok pi*dy ciebie smuci?Hmmm... Ja tam się cieszę jak widzę dobrą pipke.Ty rozumiem wolisz prącia? Właściwie to sie nie dziwie,bo kto trzyma z Pedem ten jest ... no kim?

Ready2

Dla informacji Twojej - w cudzysłowie pisze się albo tytuły, albo cytaty ;-) By się skończyło gimnazjum - by się wiedziało! :-) A "dobrą pipkę" (prostak...) możesz sobie obejrzeć na Redtube co najwyżej ;-)

To coś, co Peja raczył nazwać kontrargumentami... cóż, w jego (i Waszym) "robolskim mniemaniu" może i wniósł na te bity jakiś sens ;-)

"Peja, znów gniecie mosznę."

Jak zwykł to robić, w końcu coś musiał się jakoś wybić! ;-)

"Niedługo z fanów zostanie mu tylko wierna psinka Witeczek."

Nie wiem czy wiesz, ale Tede jest najbardziej nielubianym i nierozumianym raperem w naszym pięknym, aczkolwiek cofniętym o jakieś dziesięć lat kraju :-) Także... fanów musi mieć jednak dużo, skoro tylko oni kupują jego płyty, a on zarabia w tym kraju na rapie najwięcej ;-) Peja może się miotać, ale dla większości środowiska HH u nas w Polsce jest po prostu przekreślony, i tyle. Szkoda, że tylko Tede miał odwagę się wychylić i skomentować, ale za coś kibole muszą go w końcu nienawidzić, nie? ;-)

Witeczek

Ta, nie ma to jak wyzwać Tedego od bogatych rodziców... Zazdrość przemawia, i tyle! ;-)

Witeczek

Ta na pewno nie zarabia więcej niż Peja Tede dopiero teraz wydał złota płytę hehe a teraz sprawdzić ile Peja ma na koncie złotych płyt nagród itp.