Obejrzałem film - niezły nawet. Nasunęły mi się pytania w trakcie jego oglądania.
Kto to w rzeczywistości jest ten Indianer? Do kiedy jest on realnie przy nim w filmie a od kiedy jego wyobraźnia pracowała?
Czemu "Gola" chciała też wbić sobie strzykawkę w żyłę?
Czemu od razu nie postawiła sprawy jasno i nie skierowała go na detoks?
Jak to było w rzeczywistości? Riedel nie chciał iść na leczenie a jego żona to tolerowała i pomagała mu w zdobyciu towaru? Z góry dzięki
Indianer był najlepszym kumplem Ryska. to dzieki niemu rysiek zaczal spiewac w Dzemie, ale tez przez niego zaczal brac heroine. prawde mowiac takze nie zrozumialam, w ktorym momencie zaczal byc jedynie(a moze az?) wytworem wyobrazni.
Mysle,(choc oczywiscie nie moge tego z cala pewnoscia stwierdzic, gdyz nie jestem nia) ze gola chciala sobie wbic strzykawke, poniewaz nie miala juz sily, byla zmeczona i chciala choc na chwile zapomniec, poczuc sie tak jak jej maz. Pomagala mu w zdobyciu towaru? mysle, ze to zbyt mocne slowa. Moze po prostu nie mogla patrzec jak jej maz blaga i poniza sie przed dilerem, jak cierpi bedac w bez heroiny. czy zrobila dobrze? nie nam to oceniac, bo nie wiemy jak w takiej sytuacji zachowalibysmy sie my. jak naprawde bylo? dlaczego nie skierowala go na detoks? nie wiem i mysle, ze jedyna osoba, ktora to wie byla jedynie ona sama
Indianer to fikcyjna postać, a Gola brała później razem z Ryśkiem (w rzeczywistości). Film trochę wybiela rzeczywistość.
indianer nie jest prawdziwą postacią. On jest połączeniem kilku przyjaciół Ryśka. Gola przez pewien czas brała z Ryśkiem i to jest symbolika że brała ale się uwolniła od nałogu
A co do Twojego ostatniego pytania to w latach 80-tych nikt jeszcze nie wiedział co to tak naprawdę są twarde narkotyki i traktowano to tak jak każdą inną używkę. W momencie kiedy tacy ludzie jak Rysiek zaczynali brać to kompot nie wydawał się groźniejszy od alkoholu. Dlatego na początku nikt się nie przejmował jego uzależnieniem.