procesor:3.5 GHz
karta graficzna :2GB
ram:16GB
70GB miejsca na dysku
ktoś jeszcze ma pomysł niech wpisze jak podadzą to zobaczymy kto był najbliżej.
Jak sądzicie pójdzie na średnich/niskich??
Procek:Intel i5 4x3.2
Ram:8GB
Grafika:GeForce GTX 760 2GB
rozdzielczość ekranu:1440x900
przy takiej rozdziałce i z taką kartą myślę że dobrze będzie chodzić na niskich + kilka efektów średnich. Ale to wróżenie z fusów.
ta karta nie jest słaba, dzisiaj większość gier działa na niej na średnich lub wysokich (czasem i max) ustawieniach. Myślę, że raczej na średnich powinno pójść Ci. Ja na twoim miejscu w ogóle bym się nie martwił.
Ja myślę że na tej rozdziałce z takim prockiem i ramem to nawet na gtx 660 pójdzie na średnio/wysokich (w konsolowych, 30 fps)
tak myślałem czy se unity nie kupić ale po większym namyśle stwierdzam że tak zje*anej optymalizacji nie widziałem ,a i za Ubi jakoś nie przepadam
Mam podobne zdanie i w sumie nigdy nie grałem w żadnego Assasyna i nie mam póki co zamiaru ;p jak dla mnie Wiedzmin the best i czekam do 24 lutego ^^
Ja mam dokładnie tak samo grałem we wszystkie części wiedzmina i nigdy żadna gra mnie tak nie wciągnęła a w assasyna może kiedyś pogram ale na pewno nie w Unity
Trójka będzie palce lizać , byle wymagania nie były większe albo takie same jak w Unity i będziesz wszystko ok :) wymagania Unity same w sobie są zawyżone.
Skoro opóznili premierę to nie chcą wydać jakiegoś gówna jak Ubisoft.Widać że chcą stworzyć dobrą grę która pójdzie na większości PC a nie jak Ubi byle szybko wydać a potem przepraszają za swój produkt.
No to premiera 19 maja , pięknie ...tak się cieszyłem , że do premiery już tak niewiele a tu nagle takie info. Potwierdza się , że mają duży problem z tą grą a plotki rzekomego pracownika Redów nie były kijem po wodzie pisane , że Wiesiek wygląda gorzej niż w rzeczywistości.
Ja też się cieszyłem że już niedługo no ale trudno lepiej niech wydadzą dobrą grę i dobrze zoptymalizowaną niż jakieś gówno które tylko na kompach które 4 tysiące + kosztowały
To może ja się też dołączę i podam swój typ bo w sumie tego nie zrobiłem.
Minimalne:
procesor-Core i5 2400
Grafa- GTX 660
Ram-4gb
a ja swoje powtórzę
minimum:
dowolny quad core około 2,8 ghz,
karta gtx 750 2gb vram
6 gb ramu
zalecane (nie maksymalne) :
intel i7 2600/3770
Radeon R9 280x 3gb vramu / gtx 770 (więcej niż jego standartowe 2 gb czyli wersja z 4 gb)
8 gb ramu.
Coś im się nie śpieszy z tymi wymaganiami a ja czekam jak na szpilkach. Niewspominając już o ostatnim zwiastunie który miał być udostępniony w poniedziałek w PL.
bez problemu odpalisz grę na średnich detalach ......no chyba ,że zrobią grę jak ubi unity wtedy nawet i7 960gtx nie pomoże
nie wiem czy wiesz ale gtx 960 nie istnieje....
A co do wydajności, wyszedł już patch i poprawia wydajność.
ta chodziło o 980 mam radeona nie sledze za bardzo nvidi no ale wniosek ten sam jezeli po premierze wiesiek bedzie tak zrobiony jak unity to najmocniejszy kombajn nic nie da .
Sam zaopatrzyłem się w gtx 970 tak na wszelki wypadek ;)
Jeśli CD projekt red nie zawali optymalizacji ;)
Min dla tego zmienili premierę aby wymagania były jak najmniejsze, i oczywiście jak najmniej bugow i innego dziadostwa, w końcu to nie Ubi.
hehe dopiero zamówiłem zestaw na morele ;)
a znając ich to pewnie trochę potrwa.
...a cha i teraz wszyscy będą się chwalić swoim sprzętem, więc ja też nie omieszkam i5 3570K 4.1 GHz (chłodzenie Noctua NH-U12P),16 GB RAM 2,4 GHz, Radeon HD 7850 2 GB - chyba da radę ;P
Jakby był jeszcze gtx 970 to na ultra by śmigało na 100% a tak karta będzie blokować. Sam niedawno wymieniłem podobną wydajnościowo 660 na 970 i nie żałuje, karta bomba...od tego czasu podrożała 200zł.
Ja bardzo potrzebuję laptopa i teraz przymierzam się do kupna czegoś w cenie do 4000. Patrzę też pod kątem gier, mam kilka na oku, mniej więcej ze specyfikacją 8 GB Ramu, czterordzeniowy I7 i 860GTX gddr5 2 gb. Myślę że to przyzwoity sprzęt, jak na lapka w tej cenie ciężko znaleźć coś lepszego.
Patrzyłem benchmark tej karty graficznej, i radzzi sobie naprawdę dobrze z większością nowych gier nawet w 1920x1080, tzn no jest to grywalne 30 klatek, a jak nie, to brakuje bardzo niewiele, więc tak naprawdę można grać w niższych rozdziałkach. Jedynie to Unity, Crysis 3 wymaga zmniejszenia detalów do medium(high w przzypadku Crysisa) lub sporej zzmiany rozdzzialki by dało się grać.
Ja osobiście planuję kupić też PS4, ale mam nadzieję że Wiesiek pójdzie na medium, niekonieczznie w full hd, ale w 1366. Oby tylko dobrzze go zoptymalizowali, bo jak tu ktoś pisał, jeżeli zrobią jak Unity, no to pozdro :)
dla mnie 20 czy 30 klatek nie ma różnicy, pełną radość z gry czuje jak jest minimum 40 w Full HD,w wieśka 3 liczę na low koło 60 klatek ,tylko grafe muszę wymienić ale czekam do wymagań podejrzewam ,że albo będą bardzo niskie albo wysokie .W internetach krążą 2 plotki że ma wyglądać na low jak 2 na high ,lub że na low ma wyglądać jak 2 (na low) wolałbym by ta druga okazała się prawdą :P
No co kto lubi :d W każdym razie 10 klatek, to się NIE DA GRAĆ, bo po prostu ścina już. 20 klatek to mocno przeciętnie, a 30 to już płynnie, wiem, bo jestem też graczem konsolowym i na X360 dużo gier działa tylko w 30 :D I mi to jakoś nie przeszkadza :P
Ja mam nadzieję po prostu że Wiesio będzie naprawdę dobrze zoptymalizowany, oby nas chłopcy nie zawiedli i wypuścili doskonałą grę pod każdym względem, także technicznym.
wiem jak wygląda 10 klatek bo grałem w AS : UNITY :P usiłowałem grać właściwie ,przejdę dopiero jak będę miał nową grafę .Wieśka 3 nie powinni technicznie zawalić bo przecież 70 % tej gry ludzie kupią na PC jeszcze to przesunięcie premiery,jakby zawalili jak Ubisoft to podejrzewam że już nigdy żadnej gry by nie wydali.
w 90% przewidziałem wymagania:)
dowolny quad core około 2,8 ghz,
karta gtx 750 2gb vram
6 gb ramu
zalecane (nie maksymalne) :
intel i7 2600/3770
Radeon R9 280x 3gb vramu / gtx 770
8 gb ramu.
co wygrywam? :)
idąc za kolegą Jerychonem wkleję to tutaj:
Minimalne wymagania sprzętowe:
System operacyjny: Windows 7 (64-bit), Windows 8.1 (64-bit)
Procesor: Intel Core i5 2500K 3,3 GHz lub AMD Phenom II X4 940
Karta graficzna: NVIDIA GeForce GTX 660 lub AMD Radeon HD 7870
Pamięć: 6 GB RAM
Dysk twardy: 40 GB
DirectX 11
Zalecane wymaganie sprzętowe:
System operacyjny: Windows 7 (64-bit), Windows 8.1 (64-bit)
Procesor: Intel Core i7 3770 3,4 GHz lub AMD FX-8350 4 GHz
Karta graficzna: NVIDIA GeForce GTX 770 lub AMD Radeon R9 290
Pamięć: 8 GB RAM
Dysk twardy: 40 GB
DirectX 11
w wysokich, nie ultra raczej:) Rekomendowane to nie maksymalne. Ale przecież wysokie i tak wystarczą do podziwiania piękna tej gry:)
Ja to kupuję jak pisałem lapka, zapewne G750JS od Asusa :)
Powinno śmigać lajtowo bez przypału.
Ja na Phenom 955, gtx 650ti boost 2gb, 8gb ram pogram mniej więcej w jakości konsolowej - low i 30 fps. Mi to wystarczy, nie będę jak frajer wywalał 1500zł na karte, a oni w uja lecą z optymalizacją. Poza tym ta gra wygląda graficznie po prostu suabo, a znając życie między ustawieniami low i high różnica będzie ledwo widoczna, te pare dodatkowych pierdół od Srajvidii nic nie zmieni jak całe tekstury, rysowanie są skopane. Ostatni trailer to w ogóle kaszanka, kempki trawy przenikają przez Geralta, a ta cała Wiwerna wygląda jak oskubana kaczka xd