PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=678629}
9,6 62 tys. ocen
9,6 10 1 61567
Wiedźmin 3: Dziki Gon
powrót do forum gry Wiedźmin 3: Dziki Gon

procesor:3.5 GHz
karta graficzna :2GB
ram:16GB
70GB miejsca na dysku
ktoś jeszcze ma pomysł niech wpisze jak podadzą to zobaczymy kto był najbliżej.

D1999

Jak sądzicie pójdzie na średnich/niskich??
Procek:Intel i5 4x3.2
Ram:8GB
Grafika:GeForce GTX 760 2GB
rozdzielczość ekranu:1440x900

ocenił(a) grę na 10
Andrej123

przy takiej rozdziałce i z taką kartą myślę że dobrze będzie chodzić na niskich + kilka efektów średnich. Ale to wróżenie z fusów.

Rockman92

hmm kurde chciałbym na średnich pograć no ale zobaczymy.Według was słaba karta?

Rockman92

ale rozdzielczość można jeszcze zmienić

ocenił(a) grę na 10
Andrej123

ta karta nie jest słaba, dzisiaj większość gier działa na niej na średnich lub wysokich (czasem i max) ustawieniach. Myślę, że raczej na średnich powinno pójść Ci. Ja na twoim miejscu w ogóle bym się nie martwił.

Rockman92

dzięki za słowa pocieszenia.Już pre-order zamówiony

Rockman92

Jak dobrze zoptymalizują to na wysokich może pociągnie

Andrej123

Ja myślę że na tej rozdziałce z takim prockiem i ramem to nawet na gtx 660 pójdzie na średnio/wysokich (w konsolowych, 30 fps)

azyllo

Mam nadzieję oby nie spier*olili optymalizacji

Andrej123

na 100% Ci pójdzie nawet w 1080p ;) może se nawet zagrać w Unity.

kamil1076

tak myślałem czy se unity nie kupić ale po większym namyśle stwierdzam że tak zje*anej optymalizacji nie widziałem ,a i za Ubi jakoś nie przepadam

Andrej123

Mam podobne zdanie i w sumie nigdy nie grałem w żadnego Assasyna i nie mam póki co zamiaru ;p jak dla mnie Wiedzmin the best i czekam do 24 lutego ^^

kamil1076

Ja mam dokładnie tak samo grałem we wszystkie części wiedzmina i nigdy żadna gra mnie tak nie wciągnęła a w assasyna może kiedyś pogram ale na pewno nie w Unity

Andrej123

Trójka będzie palce lizać , byle wymagania nie były większe albo takie same jak w Unity i będziesz wszystko ok :) wymagania Unity same w sobie są zawyżone.

kamil1076

Skoro opóznili premierę to nie chcą wydać jakiegoś gówna jak Ubisoft.Widać że chcą stworzyć dobrą grę która pójdzie na większości PC a nie jak Ubi byle szybko wydać a potem przepraszają za swój produkt.

Andrej123

No to premiera 19 maja , pięknie ...tak się cieszyłem , że do premiery już tak niewiele a tu nagle takie info. Potwierdza się , że mają duży problem z tą grą a plotki rzekomego pracownika Redów nie były kijem po wodzie pisane , że Wiesiek wygląda gorzej niż w rzeczywistości.

kamil1076

Ja też się cieszyłem że już niedługo no ale trudno lepiej niech wydadzą dobrą grę i dobrze zoptymalizowaną niż jakieś gówno które tylko na kompach które 4 tysiące + kosztowały

Andrej123

Właśnie przeczytałem , że na dniach zastaną podane przybliżone wymagania :)

ocenił(a) grę na 10
kamil1076

nieinaczej, niedługo będą wstępne wymagania, zobaczymy kto był najbliżej.

Rockman92

To może ja się też dołączę i podam swój typ bo w sumie tego nie zrobiłem.
Minimalne:
procesor-Core i5 2400
Grafa- GTX 660
Ram-4gb

ocenił(a) grę na 10
kamil1076

a ja swoje powtórzę

minimum:

dowolny quad core około 2,8 ghz,
karta gtx 750 2gb vram
6 gb ramu

zalecane (nie maksymalne) :

intel i7 2600/3770

Radeon R9 280x 3gb vramu / gtx 770 (więcej niż jego standartowe 2 gb czyli wersja z 4 gb)

8 gb ramu.

Rockman92

Coś im się nie śpieszy z tymi wymaganiami a ja czekam jak na szpilkach. Niewspominając już o ostatnim zwiastunie który miał być udostępniony w poniedziałek w PL.

Andrej123

bez problemu odpalisz grę na średnich detalach ......no chyba ,że zrobią grę jak ubi unity wtedy nawet i7 960gtx nie pomoże

ocenił(a) grę na 10
lukasz321a

nie wiem czy wiesz ale gtx 960 nie istnieje....

A co do wydajności, wyszedł już patch i poprawia wydajność.

Rockman92

Pewnie chodziło o 980. Jaki patch? NA pc już jest, słyszałem że tylko na konsole na razie wyszedł.

ocenił(a) grę na 10
azyllo

no był patch kilka giga i podobno lepiej już Unity śmiga niż w chwili premiery.

Rockman92

ta chodziło o 980 mam radeona nie sledze za bardzo nvidi no ale wniosek ten sam jezeli po premierze wiesiek bedzie tak zrobiony jak unity to najmocniejszy kombajn nic nie da .

ocenił(a) grę na 10
D1999

i5 4460
8 gb
gtx 680, radełon 290

mich145

Zalecane rzecz jasna typujesz ?

ocenił(a) grę na 10
kamil1076

tak, większe na pewno nie będą.
Nie ma co się martwić.

mich145

Mam nadzieję , że masz racje :)

ocenił(a) grę na 10
kamil1076

Sam zaopatrzyłem się w gtx 970 tak na wszelki wypadek ;)

Jeśli CD projekt red nie zawali optymalizacji ;)

Min dla tego zmienili premierę aby wymagania były jak najmniejsze, i oczywiście jak najmniej bugow i innego dziadostwa, w końcu to nie Ubi.

ocenił(a) grę na 10
mich145

fajową masz kartę szczęsciarzu:)

ocenił(a) grę na 10
Rockman92

hehe dopiero zamówiłem zestaw na morele ;)
a znając ich to pewnie trochę potrwa.

ocenił(a) grę na 9
D1999

...a cha i teraz wszyscy będą się chwalić swoim sprzętem, więc ja też nie omieszkam i5 3570K 4.1 GHz (chłodzenie Noctua NH-U12P),16 GB RAM 2,4 GHz, Radeon HD 7850 2 GB - chyba da radę ;P

Pirxeus

Jakby był jeszcze gtx 970 to na ultra by śmigało na 100% a tak karta będzie blokować. Sam niedawno wymieniłem podobną wydajnościowo 660 na 970 i nie żałuje, karta bomba...od tego czasu podrożała 200zł.

ocenił(a) grę na 10
D1999

Ja bardzo potrzebuję laptopa i teraz przymierzam się do kupna czegoś w cenie do 4000. Patrzę też pod kątem gier, mam kilka na oku, mniej więcej ze specyfikacją 8 GB Ramu, czterordzeniowy I7 i 860GTX gddr5 2 gb. Myślę że to przyzwoity sprzęt, jak na lapka w tej cenie ciężko znaleźć coś lepszego.

Patrzyłem benchmark tej karty graficznej, i radzzi sobie naprawdę dobrze z większością nowych gier nawet w 1920x1080, tzn no jest to grywalne 30 klatek, a jak nie, to brakuje bardzo niewiele, więc tak naprawdę można grać w niższych rozdziałkach. Jedynie to Unity, Crysis 3 wymaga zmniejszenia detalów do medium(high w przzypadku Crysisa) lub sporej zzmiany rozdzzialki by dało się grać.

Ja osobiście planuję kupić też PS4, ale mam nadzieję że Wiesiek pójdzie na medium, niekonieczznie w full hd, ale w 1366. Oby tylko dobrzze go zoptymalizowali, bo jak tu ktoś pisał, jeżeli zrobią jak Unity, no to pozdro :)

Gooner250

dla mnie 20 czy 30 klatek nie ma różnicy, pełną radość z gry czuje jak jest minimum 40 w Full HD,w wieśka 3 liczę na low koło 60 klatek ,tylko grafe muszę wymienić ale czekam do wymagań podejrzewam ,że albo będą bardzo niskie albo wysokie .W internetach krążą 2 plotki że ma wyglądać na low jak 2 na high ,lub że na low ma wyglądać jak 2 (na low) wolałbym by ta druga okazała się prawdą :P

ocenił(a) grę na 10
D1999

No co kto lubi :d W każdym razie 10 klatek, to się NIE DA GRAĆ, bo po prostu ścina już. 20 klatek to mocno przeciętnie, a 30 to już płynnie, wiem, bo jestem też graczem konsolowym i na X360 dużo gier działa tylko w 30 :D I mi to jakoś nie przeszkadza :P

Ja mam nadzieję po prostu że Wiesio będzie naprawdę dobrze zoptymalizowany, oby nas chłopcy nie zawiedli i wypuścili doskonałą grę pod każdym względem, także technicznym.

Gooner250

wiem jak wygląda 10 klatek bo grałem w AS : UNITY :P usiłowałem grać właściwie ,przejdę dopiero jak będę miał nową grafę .Wieśka 3 nie powinni technicznie zawalić bo przecież 70 % tej gry ludzie kupią na PC jeszcze to przesunięcie premiery,jakby zawalili jak Ubisoft to podejrzewam że już nigdy żadnej gry by nie wydali.

ocenił(a) grę na 9
D1999

http://www.cdaction.pl/news/40610

ocenił(a) grę na 10
Jerychon

w 90% przewidziałem wymagania:)

dowolny quad core około 2,8 ghz,
karta gtx 750 2gb vram
6 gb ramu

zalecane (nie maksymalne) :

intel i7 2600/3770

Radeon R9 280x 3gb vramu / gtx 770
8 gb ramu.

co wygrywam? :)

ocenił(a) grę na 10
Rockman92

idąc za kolegą Jerychonem wkleję to tutaj:

Minimalne wymagania sprzętowe:

System operacyjny: Windows 7 (64-bit), Windows 8.1 (64-bit)
Procesor: Intel Core i5 2500K 3,3 GHz lub AMD Phenom II X4 940
Karta graficzna: NVIDIA GeForce GTX 660 lub AMD Radeon HD 7870
Pamięć: 6 GB RAM
Dysk twardy: 40 GB
DirectX 11

Zalecane wymaganie sprzętowe:

System operacyjny: Windows 7 (64-bit), Windows 8.1 (64-bit)
Procesor: Intel Core i7 3770 3,4 GHz lub AMD FX-8350 4 GHz
Karta graficzna: NVIDIA GeForce GTX 770 lub AMD Radeon R9 290
Pamięć: 8 GB RAM
Dysk twardy: 40 GB
DirectX 11

Rockman92

o kurde wymienię gt 630 na GTX 770 lub AMD Radeon R9 290 i będę mógł grać na ultra :)

ocenił(a) grę na 10
D1999

w wysokich, nie ultra raczej:) Rekomendowane to nie maksymalne. Ale przecież wysokie i tak wystarczą do podziwiania piękna tej gry:)

ocenił(a) grę na 10
Rockman92

Ja to kupuję jak pisałem lapka, zapewne G750JS od Asusa :)

Powinno śmigać lajtowo bez przypału.

Rockman92

Co jak co ale minimalnych najbliżej byłem ja :)
gtx 660
core i5 2400
4gb ram

ocenił(a) grę na 10
kamil1076

no ładnie, ładnie ale rekomendowanych ja trafiłem!

Jerychon

u kaszanka czyli moj radek 7770 hd asusa nic nie wskóra :(
trzeba karte z 2 gb vramu kupić

ocenił(a) grę na 10
D1999

Ja na Phenom 955, gtx 650ti boost 2gb, 8gb ram pogram mniej więcej w jakości konsolowej - low i 30 fps. Mi to wystarczy, nie będę jak frajer wywalał 1500zł na karte, a oni w uja lecą z optymalizacją. Poza tym ta gra wygląda graficznie po prostu suabo, a znając życie między ustawieniami low i high różnica będzie ledwo widoczna, te pare dodatkowych pierdół od Srajvidii nic nie zmieni jak całe tekstury, rysowanie są skopane. Ostatni trailer to w ogóle kaszanka, kempki trawy przenikają przez Geralta, a ta cała Wiwerna wygląda jak oskubana kaczka xd