Ponieważ pojawiają się juz tematy per Tomas, dla wyrównania, dodam fanowski temat dla Liona. Króko powiedziawszy, wrzucamy tu wszystko za co kochamy Leosia, jakieś
dobre zdjęcia, filmiki dobre z leonetty (przy linkach tytuły).
ABY UNIKNĄĆ ROBIENIA Z TEGO POLA BITWY I WZAJEMNEJ NIENAWIŚCI, PROPONUJĘ ŻEBY FANI TOMASA POWSTRZYMALI SIĘ OD KRYTYCZNYCH WYPOWIEDZI W
TYM TEMACIE, A NAJLEPIEJ DLA WŁASNEGO SPOKOJU TEGO NIE CZYTALI ;3
No więc, wolę Leona, bo jest;
*wyrozumiały- kiedy violetta będąc już z leonem traci humor widząc tomasa śpiewającego z ludmiłą, nie myśli w pierwszej kolejności o własnym ego tylko o tym, żeby
poprawić jej humor. Nigdy nie robi jej wyrzutów o byle co.
*cierpliwy - dążył, dążył, aż się udało.
*konsekwentny- nie traktuje żadnych innych dziewczyn jak dobrych koleżanek, jak robi to tomi, żeby nie wzbudzać zazdrości violetty i udowodnić, że w 100% skupia się na
niej.
*troskliwy- powtarza tak często estas bien (wszystko dobrze?) że mogłoby to być jego drugie imię. Działa wedle schematu- smutna violetta, natychmiast trzeba coś z tym
zrobić.
*wredny- kiedy kogoś nie lubi, mówi to w twarz, nie opiernicza się z tym.
*szczery- no, tego punktu chyba nie trzeba omawiać ;p
*ma gdzieś fair play, chociaż nie posuwa się za daleko- wie, że w ostatecznym rozrachunku uczciwa gra nie ma nic do uczuć, więc pozwala sobie na pewne złośliwości
wobec tej sarny Tomasa.
*ROMANTYCZNY- wszelakie kwiatki, liściki, piosenki, liczne gesty, miejsce pierwszego pocałunku, nauka jazdy na rowerze, PODEMOS PODEMOSPODEMOOOOOS
PINTAR...
*zazdrosny- po kolei, Tomas, Federico, Brodway, NIEZAPOMNIANA MINA LEONA KIEDY LUCA POWIEDZIAŁ MU, ŻE BRODWAY PYTAŁ CZY VIOLETTA MA DZIEWCZYNĘ xD i
to zazdrosny w taki dobry sposób, bo zamiast robić wyrzuty jej, sam ciągle odpycha wszelkich konkurentów. Jak mężczyzna nie jak Tomas.
Dodajmy jeszcze;
*niezaprzeczalnie najlepszy głos w studio
*jeden z najlepszych tancerzy
*postury męskiej, bez kangurzych kolan jak u Tomasa
* ma dwie brwi, nie jak monobrew xD
*ogólnie jest boski :3
http://www.youtube.com/watch?v=UnEVY91Mlxw
https://pbs.twimg.com/media/BF6vIdCCEAEGl87.jpg:large
Nie chcę wyjść na psychofankę, ale musiałam podsumować wszystkie powody, dla których Leon zasłużył na swoją wygraną ;3
Nie, tylko nie to, ale dobrze, że jest chociaż Marco, on mi zastąpi chociaż w 50% Tomasa, ale bez niego to nie to samo :(
ej nie wysyłałaś mi przypadkiem tłumaczenia Podemos? Bo chciałam to puścić dalej, ale nie pamiętam dokładnie czy nie spojrzałam najpierw na czyjś tekst zanim doszlifowałam swój, a nie chciałam sobie nic przypisywać.
właśnie chodzi o to że to jest niesamowicie cudowne jest to, jak wykreowali postać LEona- na chłopaka IDEALNEGO. Nie sądziłam że kiedykolwiek spotkam się (ogólnie, mentalnie) z takim wzorem.
Leon jest najlepszy :jego uśmiech ,oczy taniec,grzyweczka chuba jestem psychfanką , ale poprostu go kocham <3 :**********
Zapomniałaś napisać o tym że najprzystojniejszy w całym studiu i nikt nie wspomniał o jego mega słodki dołeczkach *-*
Uwielbiam go *-*
Dlatego tym bardziej smuci mnie fakt, ze koniec końców Vila będzie z Tomasem :(
Dlaczego??? Bo to argentyński serial i pewnie będzie z Tomasem, chociaż miło by było jakby zrobili niespodziankę i jednak byłaby z Leonem *-*
Kudre, ale co wy tak go wyzywacie?
Przecież wam nic nie zrobił, rozumiem nie jest tak przystojny jak León (chociaż i tak wolę Tomasa, nie wiadomo dlaczego), ale żeby ciągle go wyzywać...?
To jest jego ksywka od fanów Leona. Po prostu, skojarzamy sobie go z czymś, w moim przypadku szczur, monobrew itd.. ;dd
To tylko słowa, spokojnie, poza tym chodzi o serialową postać, więc nikogo to nie urazi.; 3
nie będzie z tomasem. Przez 30 odcinków bd z leonem, potem się rozstaną i nie bd z żadnym, a w drugim sezonie bd z leonem przynajmniej jakiś czas :>:>
i dodajmy, że to León z nią zerwał, bo myślał że całowała się z tomasem, a violetta długo starała się mu wszystko wytłumaczyć. Violetta nigdy, dzięki bogu, nie była z tomasem.
Chciałabym bo tak jak pisałam jestem za Leonem, ale po prostu wydawało mi się że jak każda nowela skończy się tym że Vilu będzie z tomasem.
Jednak bardzo cieszy mnie fakt że tak nie będzie i mam nadzieję, ze później się pogodzą i na zawsze będą razem (Leon i Vilu) ♥
Słabo mi się zrobiło jak zobaczyłam Diego!
I on ma niby konkurować z Leonem????
Leon jest dużo lepszy *-* I na pewno wygra <3
już na pewno diego jest lepszy niż ta dupa wołowa tomas ;3 nie podoba mi się, wydumany wieśniak, nie wiem może później się do niego przekonam ale to mój naturalny wróg jako wróg leona :3
Też traktuje, Toma jako wroga, ale wydaje mi się że Diego będzie jednak gorszy, i chyba Vilu z nim będzie przez kilka dni X.x
Ale potem pewnie będzie z Leonem <3
Fajnie by było jakby już zostawili Leonette, i nie wiem mi się jakoś szczególnie nie podoba motyw walczenia o dziewczynę, tzn podoba mi się. Ale nie przez kilkadziesiąt odcinków (T i L a później Di L :()
wiesz, serial w końcu nazywa się VIOLETTA, już wie wszystko o swojej rodzinie, nie musi ukrywać że śpiewa przed ojcem bo wreszcie to zaakceptował, nie bd więcej uciekał, Tomas wyjechał, ma przyjaciół, może występować, no to co im pozostało? Wprowadzić jakiegoś mocnego gracza, czyli diega i valerie. Diego to wydaje mi się już po prostu głupie, że ciągle chcą skusić violettę i robią tak, że vilu na niego nie zasługuje. O wiele madrzejszy jest wątek valerie- to violetta bd musiała pobiegać za leonem, a jak zamiast o niego zawalczyć pójdzie do diego, wszyscy solidarnie przestaną to oglądać.
Właśnie nie podoba mi się nowa dziewczyna ale będzie coś nowego wiec...
Ale dobra to i tak jeszcze 50 odcinków :D
Będziemy narzekać później D:
dobrze, GENIALNIE wymyślili z tą dziewczyną- WSZYSCY chłopacy od pierwszych chwil jak ją zobaczyli, latali za violettą, Federico, Broduei, Tomas, Leon, wszyscy się zauroczali od pierwszego wejrzenia, a dodajmy że reszta też wyraziła jasno, że by nią nie pogardziła, a przecież taka Franceska też jest śliczna, ludmiła jest ogólnie uznawana za laskę przynajmniej w serialu, w ogóle wszyscy latają za violettą a ona sobie tylko leży i nic nie robi jak złota królowa. Wiem że znienawidzę te Larę i bd po niej jeździć jak po burej su.ce, ale to dobrze, bo w końcu któraś bd chodzić za Leonem- no przyznajmy, to dziwne że nie latały za nim różne panny, a nie zapominajmy że violetta bd musiała zacząć się starać a nie tylko jedna strona
Masz rację :D
I też bd po niej jeździć, ale i ona i diego bd tylko przejściowi- to mnie pociesza *-*
I już nie mogę się doczekać jak Viola bd o niego walczyć, oczywiście mam nadzieję, ze wygra <3
Oby Vilu o niego walczyła, żeby nie było jak w 1 sezonie, ze będzie siedziała i czekała, aż chłopcy zaczną się o nią zabijać. Bo przy takim czymś stracą na oglądalności, bo to już jest naprawdę oklepany temat, Dziewczyna i chłopak zakochują się, zrrywają, chcą do siebie wrócić, pojawiają się nowi, lecą do tamtych. ;o
oczywista sprawa xD poza tym już właściwie nie mogę strawić tej Lary, a przysięgam że ze wszystkich sił chciałam być obiektywna. Ona jest ... no cóż jest po prostu brzydka nie dorównuje w niczym violettcie, ponoć leonowi ma się spodobać to że jest taka zamknięta, ma własny świat którego nie pokazuje a poza tym jest taka wyluzowana itp (bądź co bądź jest mechanikiem) no i nie wiem....... to bd podgrzewać emocje, ale chce zobaczyć violette jak podchodzi do leosia kiedy ten by stał przed larą, podkreślając że jest zajęty, tak jak to często robi Leon, jak robi sceny zazdrości albo chodzi cała poirytowana ciągle myśląc o larze. Myślę że violetta nie bd taka głupia żeby ruszyć za diego, skoro sie nie pokusiła na tomasa, poza tym nawet piosenka Diego mówi całym tekstem że jest zwariowany, jest królem złamanych serc, o tym że jeśli chce szaleństwa i niczego zobowiązujące, jeżeli jest na tak, niech przyjdzie. Na pewno jest to w pewien sposób kuszące, bo miłość jest taka dorosła i trochę... miękka? A jednak niezobowiązujące romanse dla kogoś młodego są w pewien sposób nieodparte ;p;p
bo jest boski ;p;p jeszcze panuję nad swoją paranoją, ale ogólnie podoba mi się gra Jorge, jego głos i wokal i czekam na jego płytę, wolną od potrzeb serialu i wizerunku violetty.
jestem w stu procentach ze Leonem! ;D Tomas to taka dupa wołowa. wku**wia mnie szczerze. :D
ej Vili bd w pierwszym sezonie z Leonem, a później on z nią zerwie niby przez ten pocałunek z Tomasem.. to serio bd pocałunek czy fotomontaż jakiś, czy jakie co? xdd
szczur będzie chciał ją pocałować, ale ona go tylko przytuli, ale to bd wygladało na pocałunek, i Leoś Z nią zerwie. ;/
nie ogarniam, czemu większość fanów monobrwi nawet jak już dopuści do świadomości fakt że vilu bd z leonem przez nieomal pół serialu, a przynajmniej pierwszego sezonu, to się srają że cały czas bd za nim patrzeć. Ścieram się z tą głupotą w większości tematów, a mam wrażenie że jestem tytanikiem w starciu z górą lodową.
oj skąd ja to znam. wielkie obrończynie kangura piszą non stop, że oni będą razem, że w drugim sezonie Leon zadzwoni PO POMOC do TOMASA. MHAHAHAHA. epickie. :D
to bd tak, że bd takie show telewizyjno-internetowe w studio21, "Talenty21", tam poprzez kastingi i kolejne etapy internauci i jurorzy bd wybierać najwiekszy talent wokalny w studio. Dla podkręcenia emocji pomontują wszędzie kamery, łapiąc na prywatnych rzeczach, (m.in sfilmują rozmowę angie i pabla o violettcie) no i tam w pewnym momencie jak violetta zostanie sama w salce z tomase, on się zbliży żeby ją pocałować, ona w ostatecznej chwili się odsunie ale nie pamietam dokładnie czy oni to jakoś przerobili czy to samo z siebie wyglądało na pocałunek, no i leon zobaczył filmik z tego w sieci. End. Ale z tego co pamietam wywiady z uczestnikami też przerabiali, przez co wszyscy uczniowie się zaczęli kłócić.
A to takie ... chamskie!
Ale jak zwykle show to coś przerabiają....
Szkoda mi Leona :(
+tak jak się powtarzam: Mam nadzieję, że wszystko się ułoży *_*
no mi też go strasznie żal się zrobiło bo on z kolejnymi dniami wpadał wręcz w taką paranoję że violettę ciągnie do Tomasa, że każda dwuznaczna sytuacja prowadziła do kłótni, jak tylko widział gdzieś ich np w sali sam na sam. Właśnie dlatego, jak zobaczył to nagranie, stwierdził że pora dać sobie z tym spokój, mimo że violetta łaziła za nim i chciała się wytłumaczyć, powtarzając że woli jego. Nawet jak zaśpiewali podemos, nadal nie chciał wrocić. Dopiero pod koniec coś się w nim obudziło, kiedy nawet Tomas mu mówił to, co violetta mu tłumaczyła od dawna. W zasadzie to śmiać mi się chciało, jak była taka scena pokazana oczami Luci i Franceski; Leon sobie idzie, za nim biegnie tomas krzycząc coś stylu "ale... ale!", Leon zatrzymuje się, żeby mu powiedzieć że daje im wolną drogę że to już koniec, Tomas znowu zaczyna coś tłumaczyć, Leon poirytowany odwraca się i znowu gdzieś odchodzi, a tomas znowu biegnie za nim mówiąc z irytacją "Leon, kretynie!". Może nie słodkie, ale nie wiem jak to określić, że nawet Tomas starał się go przekonać.
tak, 74, w skrócie powiedziawszy kiedy leon po piosence nadal twierdził, że nie wraca, vilu poczuła się beznadziejnie, zaczęła tam rozmawiać z Tomasem, potem się chyba popłakała, Tomas ją przytulił, LEon to zobaczył i patrząc w twarz tomasowi skinął głową, już bez emocji. Wtedy chyba tomasowi się ak zrobiło żal violetty, że chciał pomóc.
Z kimś musi być...
I coraz bardziej wierze w to, ze będzie z Leonem *_*
Oni są po prostu dla siebie stworzeni *_*
Ale im wszyscy przeszkadzają.. i to mnie wkurza :/
A i tak mam nadzieję, ze mu przejdzie i Tomas mu wytłumaczy i będzie z Violą :)
przejdzie mu pod sam koniec :3 szkoda, że nie wcześniej, bo moim zdaniem powinno zakończyć się sceną kiedy się schodzą, ale niestety wszystkiego mieć nie można :<
no niestety, ale może (mało prawdopodobne) zrobią kilka odcinków późniejszych, w stylu jak wszyscy są szczęśliwi *_*
Chciałabym *_*
zaczną się całować już w 34 xD skończą w 35 ;p;p a po pocałunku zostaną parą, aż do 62odc.
bd bd, przynajmniej na początku. Achh, też się ujarałam, jak po raz pierwszy zobaczyłam ten ich pierwszy pocałunek i odcinek po. OBY DO PIĄTKU <3 dzięki bogu majówka to zleci szybciej, właściwie wziąwszy pod uwagę plany nie wiem czy przypadkiem nie bd miała wyrw w pamięci XD ale może załóż sobie sensowne konto. Przewinęło się tu już milard leonetta, leonetta2, leonetta_45, leonvillu, leon&violetta, lloveleon, LEONetta, leonettaforever, leonetta4ever... :3 bd cię łatwiej rozróżnić.
Ach, to czekanie jest bardzo irytujące. Jakbym dostała możliwość otrzymania teraz dvd z całym sezonem, to sprzed kompa bym nie wyszła! Inaczej, jak się ogląda odcinki po hiszpańsku, który póki co dla mnie jest tylko niezrozumiałym słowotokiem (no i mam wrażenie, że oni napieprzają słowa jak z karabinu maszynowego, tyle co imiona rozróżniam xD) a co innego po polsku jak się ma pełny obraz wydarzeń. Nic, tylko się wczuwać i dostawać kisielu w mózgu od uśmiechu Leosia ♥