Ponieważ pojawiają się juz tematy per Tomas, dla wyrównania, dodam fanowski temat dla Liona. Króko powiedziawszy, wrzucamy tu wszystko za co kochamy Leosia, jakieś
dobre zdjęcia, filmiki dobre z leonetty (przy linkach tytuły).
ABY UNIKNĄĆ ROBIENIA Z TEGO POLA BITWY I WZAJEMNEJ NIENAWIŚCI, PROPONUJĘ ŻEBY FANI TOMASA POWSTRZYMALI SIĘ OD KRYTYCZNYCH WYPOWIEDZI W
TYM TEMACIE, A NAJLEPIEJ DLA WŁASNEGO SPOKOJU TEGO NIE CZYTALI ;3
No więc, wolę Leona, bo jest;
*wyrozumiały- kiedy violetta będąc już z leonem traci humor widząc tomasa śpiewającego z ludmiłą, nie myśli w pierwszej kolejności o własnym ego tylko o tym, żeby
poprawić jej humor. Nigdy nie robi jej wyrzutów o byle co.
*cierpliwy - dążył, dążył, aż się udało.
*konsekwentny- nie traktuje żadnych innych dziewczyn jak dobrych koleżanek, jak robi to tomi, żeby nie wzbudzać zazdrości violetty i udowodnić, że w 100% skupia się na
niej.
*troskliwy- powtarza tak często estas bien (wszystko dobrze?) że mogłoby to być jego drugie imię. Działa wedle schematu- smutna violetta, natychmiast trzeba coś z tym
zrobić.
*wredny- kiedy kogoś nie lubi, mówi to w twarz, nie opiernicza się z tym.
*szczery- no, tego punktu chyba nie trzeba omawiać ;p
*ma gdzieś fair play, chociaż nie posuwa się za daleko- wie, że w ostatecznym rozrachunku uczciwa gra nie ma nic do uczuć, więc pozwala sobie na pewne złośliwości
wobec tej sarny Tomasa.
*ROMANTYCZNY- wszelakie kwiatki, liściki, piosenki, liczne gesty, miejsce pierwszego pocałunku, nauka jazdy na rowerze, PODEMOS PODEMOSPODEMOOOOOS
PINTAR...
*zazdrosny- po kolei, Tomas, Federico, Brodway, NIEZAPOMNIANA MINA LEONA KIEDY LUCA POWIEDZIAŁ MU, ŻE BRODWAY PYTAŁ CZY VIOLETTA MA DZIEWCZYNĘ xD i
to zazdrosny w taki dobry sposób, bo zamiast robić wyrzuty jej, sam ciągle odpycha wszelkich konkurentów. Jak mężczyzna nie jak Tomas.
Dodajmy jeszcze;
*niezaprzeczalnie najlepszy głos w studio
*jeden z najlepszych tancerzy
*postury męskiej, bez kangurzych kolan jak u Tomasa
* ma dwie brwi, nie jak monobrew xD
*ogólnie jest boski :3
http://www.youtube.com/watch?v=UnEVY91Mlxw
https://pbs.twimg.com/media/BF6vIdCCEAEGl87.jpg:large
Nie chcę wyjść na psychofankę, ale musiałam podsumować wszystkie powody, dla których Leon zasłużył na swoją wygraną ;3
Ja tam nie mam nic ani do Tomiego ani do Leosia. Lubię ich obu tak samo. Podoba mi się to że nigdy nie robi wyrzutów Violettcie a j we wszystkim wspiera :)
No a w tym pierwszym linku to potem tam po prawej stronie jest takie coś jak gangam style violetta fajne nawet polecam obejrzeć :D
ooo.. siostra już to komentowała :D Trudno mieć jedno konto. Ogółem zastanawia mnie fakt, dlaczego tylko w Polsce wykreślili Leon z zapowiedzi o czym będzie serial, bo w francuskiej to jak jest ten fragment 'może znajdę miłość' czy jakoś tak to jest i Tomas i Leon pokazany, w Polsce pokazali nam tą wersję tylko raz i zaraz usuneli stamtąd Leon. Ogółem nasze polskie DC nie jest obiektywne, w każdej zapowiedzi tygodnia jest o wspaniałym uczuciu Tomasa i Vilu, a Leon jest traktowany jak przeszkoda. No ale myślę, że od tygodnia 29 kwietnia - 3 maja to się zmieni, bo dadzą pewnie pierwszy pocałunek Vilu, który przypominam jest z Leonem, by przyciągnąć fanów :)
ten filmik i Leoś brak mi słów.!! WoW.!!! Dziewczyno zgadzam sie z tb w 1000000% i kocham cie za ten filmik...
Leoś <3
mi to oprócz Leona to coraz bardziej zaczyna podobać się postać Marco, codziennie wchodzę na yt, by pooglądać jak śpiewa "Junto a ti" lub "Veo veo". Albo tych zapowiedzi jak on tak nagle z zaskoczenia "Atakuje" Fran i daje jej kwiatki albo coś :D
Dając jej te kwiatki spytał, czy chce być jego dziewczyną. Aaaach kocham umieć hiszpański XD to weź jej odgarnij osobne konto ;p bo pamietam jak brat się dorwał do mojego konta, dla zabawy. Chryste naprawdę masakra :d
dziękuje.. xd
h t t p : / / w w w . y o u t u b e . c o m / w a t c h ? v = d 9 8 W R a K p U f o
Proste, że Leon to moja ulubiona postać. :D
Pomijając fakt, że jest przystojny, ma styl, utalentowany, to jest uczuciowy, arogancki, potrafi dopiąć swego, nie jak szczur. :3
https : //pbs . twimg . com/media/BHR56EvCAAAfx_W.jpg:large
AAHAHAHHAHAHAHAHAHHA
wampajer :D:D:D
dafaq, naprawdę xD ostatnie czego się spodziewałam to mieszanie violetty z wampirami. Ale autor robi bardzo dobre filmiki leonetty na yt. A jeden delikwent stwierdził, że leon wygląda jak pedał ;3
zdziwił mnie ekspert w dziedzinie męskiej urody płci męskiej ;3 chociaż musze przyznać, szaliczek który Leon miał chyba w 8 odcinku, był strasznie pedalski :D:D
Leon to przykład najlepszego chłopaka jaki tylko może a być, a Tomas to jakaś łajza i tyle xD
Kocham Leona <333 *,*
Leon jest najlepszym co Violetta może mieć. A z tomasem pół życia by stracila na wyjaśnienia. I ten sześciopak.
i kangurze kolana. i ta jedna pofalowana brew :D i ta klatka piersiowa, płaska jak pokrywka od garka :D i ten złoty kolczyk w uchu. I ten przykopcony głos. I... mogłabym tak do jutra :D
No właśnie xD w Tomasie nie ma żadnych zalet, a w Leonie nie ma żadnych wad :D
Sorry, ale tu się z tobą nie zgodzę....
León jest super, nie powiem, ale irytuje mnie pewnym stopniu w 1 sezonie jego zachowanie, np. to, że był wredny, arogancki, kłamliwy, itp....
Niestety ale pogudzcie się z tym, że każdy ma wady, i León, Tomas czy nawet
święta" Violetta...
pogódźcie, zamienne na pogodzić, o>ó. Tak nawiasem ;p JA się zgadzam że Leon ma wady. Poirytowało mnie że w dzisiejszym odcinku, kiedy chciał się przyznać do tego filmiku najwyraźniej gryzło go sumienie, (mimo że nie chciał wysyłać filmiku), kiedy ona zaczęła z nim rozmawiać to zapomniał o temacie. Ale z kolei Tomas myśli, że Violetta z nim pogrywa -.- włąsnie dlatego leon jest zazdrosny w dobry, uczciwy sposób- zamiast robić violettcie awantury, pilnuje żeby nikt jej mu nie odebrał. A tomas chodzi i robi jej awantury, czemu z nim pogrywa, czemu go wystawiła, skoro ją kocha dlaczego myśli że najpierw nakręca randkę a potem nie przychodzi? I... dlaczego zostawił telefon w studiu? Skoro go nie miał przy sobie, mógłby się domyśleć że ktoś wysłał smsa z jego telefonzamiast oskarżać violettę. I owszem, violetta też ma wady, ale moim zdaniem najmniej z całej trójki.
Możecie mi wytłumaczyć o co chodzi z tymi kangurzymi kolanami, brwią i sześciopakiem?
sześciopak wymyślił pieczonykurczak, monobrew i kangurze kolana ja xddd wybacz sis, pomimo szczerych chęci nie potafię lubić obu, po prostu za bardzo lubię Leona. Czasem w porywie obiektywoności uznaję, że jest romantyczny i to słodkie że mimo nieporozumień nadal biega za violettą, ale nie cały czas po prostu nie mogę się zmusić ;p sześciopak- sześciopak na czole, ponieważ przez 98% serialu tomas nie traci tych zmarszczek zmartwienia na czole. Jeszcze jak się uśmiechnie, wygląda to jakoś względnie, ale on wiecznie z tym sześciopakie. Monobrew, bo ma bardzo długie i czarne brwi dlatego jak je ściągnie wyglądają jak jedna. a ściąga je w zmartwieniu prawie cały czas. A kangurze kolana, bo strasznie nisko nosi spodnie, przez co robią się marszczenia na nogawkach i są szerokie, i nosi wyglądają na krótsze i grubsze niż są, zwłaszcza na etapie ud.
Styliści i reżyser co do postaci Tomasa się nie spisali xD
Mam nadzieje, że 2 sezonie coś z tym zrobią :D
hummm? :) co do znaków ortograficznych, nie wymądrzam się po prostu tak poprawiam ;p
chodziło mi o to że wypadł :> wiem złośliwe to trochę, ale co zrobisz ;d ale myślę że jak tomas wróci gościnnie, na pewno bd inny, wszystkich pozmieniali, Leona, violettę, maxiego, ogólnie. Jak tomas wróci, może bd wyglądał bardziej jak mężczyzna
Uwielbiam go za ten jego romantyzm, no ale niestety muszę to przyznać, taki nieudacznik z niego, nikomu się nie umie postawić, kurde gdyby był moim chłopakiem, wzięłabym się za niego oj wzięła xD Tak, że rodzona matka by go nie poznała :D
hahahahaha ZASKAKUJESZ MNIE ;p;p kiedyś słodki misiaczek, dzisiaj brałabyś go za skórę :D ostatecznie, tomas zawsze może się zmienić, ale nie w pierwszym sezonie, a gdyby jedna i ta sama walka ciągnęła się dwa sezony, wszystkich by na pożyg zebrało.
Skąd masz takie informacje? Jeśli to prawda, mój świat lęgnął w tej chwili w gruzach...
matko boska, nie mów że nie wiesz xD w drugim sezonie bd tylko na 5 odcinków, nawet w czołówce go nie ma
No wiem, że bd w 5 odcinkach, ale z wypowiedzi "pieczonykurczak" myślałam, że zmienił zdanie i wcale go nie będzie...
jak to miałby "zmienić zdanie"? ;p jeżeli by zmienił zdanie, to pół roku temu, przed wyjazdem do hiszpanii.
http: / / www . youtube . com/watch?NR=1&v=wXKLZQd5HFE&feature=endscreen
to jest zajebiste .!!