PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=668104}

Violetta

2012 - 2015
6,3 6,7 tys. ocen
6,3 10 1 6677
Violetta
powrót do forum serialu Violetta

LEON! ^^ <3

ocenił(a) serial na 6

Ponieważ pojawiają się juz tematy per Tomas, dla wyrównania, dodam fanowski temat dla Liona. Króko powiedziawszy, wrzucamy tu wszystko za co kochamy Leosia, jakieś
dobre zdjęcia, filmiki dobre z leonetty (przy linkach tytuły).
ABY UNIKNĄĆ ROBIENIA Z TEGO POLA BITWY I WZAJEMNEJ NIENAWIŚCI, PROPONUJĘ ŻEBY FANI TOMASA POWSTRZYMALI SIĘ OD KRYTYCZNYCH WYPOWIEDZI W
TYM TEMACIE, A NAJLEPIEJ DLA WŁASNEGO SPOKOJU TEGO NIE CZYTALI ;3

No więc, wolę Leona, bo jest;
*wyrozumiały- kiedy violetta będąc już z leonem traci humor widząc tomasa śpiewającego z ludmiłą, nie myśli w pierwszej kolejności o własnym ego tylko o tym, żeby
poprawić jej humor. Nigdy nie robi jej wyrzutów o byle co.
*cierpliwy - dążył, dążył, aż się udało.
*konsekwentny- nie traktuje żadnych innych dziewczyn jak dobrych koleżanek, jak robi to tomi, żeby nie wzbudzać zazdrości violetty i udowodnić, że w 100% skupia się na
niej.
*troskliwy- powtarza tak często estas bien (wszystko dobrze?) że mogłoby to być jego drugie imię. Działa wedle schematu- smutna violetta, natychmiast trzeba coś z tym
zrobić.
*wredny- kiedy kogoś nie lubi, mówi to w twarz, nie opiernicza się z tym.
*szczery- no, tego punktu chyba nie trzeba omawiać ;p
*ma gdzieś fair play, chociaż nie posuwa się za daleko- wie, że w ostatecznym rozrachunku uczciwa gra nie ma nic do uczuć, więc pozwala sobie na pewne złośliwości
wobec tej sarny Tomasa.
*ROMANTYCZNY- wszelakie kwiatki, liściki, piosenki, liczne gesty, miejsce pierwszego pocałunku, nauka jazdy na rowerze, PODEMOS PODEMOSPODEMOOOOOS
PINTAR...
*zazdrosny- po kolei, Tomas, Federico, Brodway, NIEZAPOMNIANA MINA LEONA KIEDY LUCA POWIEDZIAŁ MU, ŻE BRODWAY PYTAŁ CZY VIOLETTA MA DZIEWCZYNĘ xD i
to zazdrosny w taki dobry sposób, bo zamiast robić wyrzuty jej, sam ciągle odpycha wszelkich konkurentów. Jak mężczyzna nie jak Tomas.

Dodajmy jeszcze;
*niezaprzeczalnie najlepszy głos w studio
*jeden z najlepszych tancerzy
*postury męskiej, bez kangurzych kolan jak u Tomasa
* ma dwie brwi, nie jak monobrew xD
*ogólnie jest boski :3

http://www.youtube.com/watch?v=UnEVY91Mlxw
https://pbs.twimg.com/media/BF6vIdCCEAEGl87.jpg:large

Nie chcę wyjść na psychofankę, ale musiałam podsumować wszystkie powody, dla których Leon zasłużył na swoją wygraną ;3

Enterraz

Ja tam nie mam nic ani do Tomiego ani do Leosia. Lubię ich obu tak samo. Podoba mi się to że nigdy nie robi wyrzutów Violettcie a j we wszystkim wspiera :)

Enterraz

Osobiście sama bym się brała za takiego słodziaka jak Leon więc mówię mu zdecydowanie TAK :)

ocenił(a) serial na 10
Enterraz

CZYLI W SKRÓCIE MÓWIĄC PO PROSTU LEON JEST BOSKI XD

ocenił(a) serial na 10
MagdaJulka

No a w tym pierwszym linku to potem tam po prawej stronie jest takie coś jak gangam style violetta fajne nawet polecam obejrzeć :D

ocenił(a) serial na 10
Enterraz

ooo.. siostra już to komentowała :D Trudno mieć jedno konto. Ogółem zastanawia mnie fakt, dlaczego tylko w Polsce wykreślili Leon z zapowiedzi o czym będzie serial, bo w francuskiej to jak jest ten fragment 'może znajdę miłość' czy jakoś tak to jest i Tomas i Leon pokazany, w Polsce pokazali nam tą wersję tylko raz i zaraz usuneli stamtąd Leon. Ogółem nasze polskie DC nie jest obiektywne, w każdej zapowiedzi tygodnia jest o wspaniałym uczuciu Tomasa i Vilu, a Leon jest traktowany jak przeszkoda. No ale myślę, że od tygodnia 29 kwietnia - 3 maja to się zmieni, bo dadzą pewnie pierwszy pocałunek Vilu, który przypominam jest z Leonem, by przyciągnąć fanów :)

ocenił(a) serial na 10
MagdaJulka

ten filmik i Leoś brak mi słów.!! WoW.!!! Dziewczyno zgadzam sie z tb w 1000000% i kocham cie za ten filmik...
Leoś <3

ocenił(a) serial na 10
Leonettaa

mi to oprócz Leona to coraz bardziej zaczyna podobać się postać Marco, codziennie wchodzę na yt, by pooglądać jak śpiewa "Junto a ti" lub "Veo veo". Albo tych zapowiedzi jak on tak nagle z zaskoczenia "Atakuje" Fran i daje jej kwiatki albo coś :D

ocenił(a) serial na 6
MagdaJulka

Dając jej te kwiatki spytał, czy chce być jego dziewczyną. Aaaach kocham umieć hiszpański XD to weź jej odgarnij osobne konto ;p bo pamietam jak brat się dorwał do mojego konta, dla zabawy. Chryste naprawdę masakra :d

ocenił(a) serial na 6
Leonettaa

mówisz o Leon un chico incredible? XD

ocenił(a) serial na 10
Enterraz

Leonettaa
tak, o tym właśnie mówię..
;)

ocenił(a) serial na 6
leonettaeverforever

Jaki zapłon xdd bo odpisalas pod innym postem upewnialam sie tylko ;p

ocenił(a) serial na 10
leonettaeverforever

dziękuje.. xd
h t t p : / / w w w . y o u t u b e . c o m / w a t c h ? v = d 9 8 W R a K p U f o

Enterraz

Proste, że Leon to moja ulubiona postać. :D
Pomijając fakt, że jest przystojny, ma styl, utalentowany, to jest uczuciowy, arogancki, potrafi dopiąć swego, nie jak szczur. :3
https : //pbs . twimg . com/media/BHR56EvCAAAfx_W.jpg:large

ocenił(a) serial na 6
pieczonykurczak

AAHAHAHHAHAHAHAHAHHA
wampajer :D:D:D
dafaq, naprawdę xD ostatnie czego się spodziewałam to mieszanie violetty z wampirami. Ale autor robi bardzo dobre filmiki leonetty na yt. A jeden delikwent stwierdził, że leon wygląda jak pedał ;3

Enterraz

Sam zapewne lepiej nie wygląda, ale cóż. ;3

ocenił(a) serial na 6
pieczonykurczak

zdziwił mnie ekspert w dziedzinie męskiej urody płci męskiej ;3 chociaż musze przyznać, szaliczek który Leon miał chyba w 8 odcinku, był strasznie pedalski :D:D

ocenił(a) serial na 6
Enterraz

jak to się mówi, wyjątej potwierdza regułę

ocenił(a) serial na 9
Enterraz

I
l o <3 e
LEONA

ocenił(a) serial na 9
Enterraz

Leon to przykład najlepszego chłopaka jaki tylko może a być, a Tomas to jakaś łajza i tyle xD
Kocham Leona <333 *,*

Floweeer

A ja to tam nie wiem którego wolę.Liczy się,żeby były słodkie sceny ale chyba wolę Leona

ocenił(a) serial na 10
Crazy12

Leon jest najlepszym co Violetta może mieć. A z tomasem pół życia by stracila na wyjaśnienia. I ten sześciopak.

ocenił(a) serial na 6
leonivillu

i kangurze kolana. i ta jedna pofalowana brew :D i ta klatka piersiowa, płaska jak pokrywka od garka :D i ten złoty kolczyk w uchu. I ten przykopcony głos. I... mogłabym tak do jutra :D

ocenił(a) serial na 9
Enterraz

No właśnie xD w Tomasie nie ma żadnych zalet, a w Leonie nie ma żadnych wad :D

ocenił(a) serial na 3
Floweeer

Sorry, ale tu się z tobą nie zgodzę....
León jest super, nie powiem, ale irytuje mnie pewnym stopniu w 1 sezonie jego zachowanie, np. to, że był wredny, arogancki, kłamliwy, itp....

ocenił(a) serial na 9
Sissi_Annie_Romy

Taki był na początku, ale jak poznał Violette całkowicie się zmienił

ocenił(a) serial na 3
Floweeer

Niestety ale pogudzcie się z tym, że każdy ma wady, i León, Tomas czy nawet
święta" Violetta...

ocenił(a) serial na 6
Sissi_Annie_Romy

pogódźcie, zamienne na pogodzić, o>ó. Tak nawiasem ;p JA się zgadzam że Leon ma wady. Poirytowało mnie że w dzisiejszym odcinku, kiedy chciał się przyznać do tego filmiku najwyraźniej gryzło go sumienie, (mimo że nie chciał wysyłać filmiku), kiedy ona zaczęła z nim rozmawiać to zapomniał o temacie. Ale z kolei Tomas myśli, że Violetta z nim pogrywa -.- włąsnie dlatego leon jest zazdrosny w dobry, uczciwy sposób- zamiast robić violettcie awantury, pilnuje żeby nikt jej mu nie odebrał. A tomas chodzi i robi jej awantury, czemu z nim pogrywa, czemu go wystawiła, skoro ją kocha dlaczego myśli że najpierw nakręca randkę a potem nie przychodzi? I... dlaczego zostawił telefon w studiu? Skoro go nie miał przy sobie, mógłby się domyśleć że ktoś wysłał smsa z jego telefonzamiast oskarżać violettę. I owszem, violetta też ma wady, ale moim zdaniem najmniej z całej trójki.

ocenił(a) serial na 3
Enterraz

sorry nie zauważyłam, na szybko pisałam

ocenił(a) serial na 3
Enterraz

i zgadza się...

ocenił(a) serial na 3
leonivillu

Możecie mi wytłumaczyć o co chodzi z tymi kangurzymi kolanami, brwią i sześciopakiem?

ocenił(a) serial na 6
Sissi_Annie_Romy

sześciopak wymyślił pieczonykurczak, monobrew i kangurze kolana ja xddd wybacz sis, pomimo szczerych chęci nie potafię lubić obu, po prostu za bardzo lubię Leona. Czasem w porywie obiektywoności uznaję, że jest romantyczny i to słodkie że mimo nieporozumień nadal biega za violettą, ale nie cały czas po prostu nie mogę się zmusić ;p sześciopak- sześciopak na czole, ponieważ przez 98% serialu tomas nie traci tych zmarszczek zmartwienia na czole. Jeszcze jak się uśmiechnie, wygląda to jakoś względnie, ale on wiecznie z tym sześciopakie. Monobrew, bo ma bardzo długie i czarne brwi dlatego jak je ściągnie wyglądają jak jedna. a ściąga je w zmartwieniu prawie cały czas. A kangurze kolana, bo strasznie nisko nosi spodnie, przez co robią się marszczenia na nogawkach i są szerokie, i nosi wyglądają na krótsze i grubsze niż są, zwłaszcza na etapie ud.

ocenił(a) serial na 3
Enterraz

Styliści i reżyser co do postaci Tomasa się nie spisali xD
Mam nadzieje, że 2 sezonie coś z tym zrobią :D

ocenił(a) serial na 6
Sissi_Annie_Romy

i zrobili coś reżyserzy, oj zrobili xDD

ocenił(a) serial na 3
Enterraz

A wiesz co?

ocenił(a) serial na 6
Sissi_Annie_Romy

hummm? :) co do znaków ortograficznych, nie wymądrzam się po prostu tak poprawiam ;p

ocenił(a) serial na 3
Enterraz

Chodzi mi o to co zrobili reżyserzy Tomasowi 2 sezonie?

ocenił(a) serial na 6
Sissi_Annie_Romy

chodziło mi o to że wypadł :> wiem złośliwe to trochę, ale co zrobisz ;d ale myślę że jak tomas wróci gościnnie, na pewno bd inny, wszystkich pozmieniali, Leona, violettę, maxiego, ogólnie. Jak tomas wróci, może bd wyglądał bardziej jak mężczyzna

ocenił(a) serial na 3
Enterraz

Uwielbiam go za ten jego romantyzm, no ale niestety muszę to przyznać, taki nieudacznik z niego, nikomu się nie umie postawić, kurde gdyby był moim chłopakiem, wzięłabym się za niego oj wzięła xD Tak, że rodzona matka by go nie poznała :D

ocenił(a) serial na 6
Sissi_Annie_Romy

hahahahaha ZASKAKUJESZ MNIE ;p;p kiedyś słodki misiaczek, dzisiaj brałabyś go za skórę :D ostatecznie, tomas zawsze może się zmienić, ale nie w pierwszym sezonie, a gdyby jedna i ta sama walka ciągnęła się dwa sezony, wszystkich by na pożyg zebrało.

Sissi_Annie_Romy

usunęli go całkowicie. :>

ocenił(a) serial na 3
pieczonykurczak

Skąd masz takie informacje? Jeśli to prawda, mój świat lęgnął w tej chwili w gruzach...

ocenił(a) serial na 6
Sissi_Annie_Romy

matko boska, nie mów że nie wiesz xD w drugim sezonie bd tylko na 5 odcinków, nawet w czołówce go nie ma

ocenił(a) serial na 3
Enterraz

No wiem, że bd w 5 odcinkach, ale z wypowiedzi "pieczonykurczak" myślałam, że zmienił zdanie i wcale go nie będzie...

ocenił(a) serial na 6
Sissi_Annie_Romy

jak to miałby "zmienić zdanie"? ;p jeżeli by zmienił zdanie, to pół roku temu, przed wyjazdem do hiszpanii.

ocenił(a) serial na 10
Enterraz

http: / / www . youtube . com/watch?NR=1&v=wXKLZQd5HFE&feature=endscreen
to jest zajebiste .!!

ocenił(a) serial na 6
Leonettaa

widziałam :D

ocenił(a) serial na 3
Leonettaa

Ja też :p

Leonettaa

Nie działa :(

ocenił(a) serial na 3
Enterraz

Alw mi chodziło o decyzje Pablo, że nie będzie już go wg w Violetcie :P

Sissi_Annie_Romy

tak, ma go wgle nie być. a to dlatego, że zdjecia do jego filmu się chyba przeciągnęły i się nie wyrobił. :> Jestem psycho fanką tego serialu, więc wiem dużo. ;D