Moje drogie chyba już zapchalysmy na Maxa jeden temat więc czas na ciąg dalszy tutaj :D
część 3:
W samochodzie Fekret mówi, że nie jest gotowa spotkać się z bratem, że jeszcze pół godziny temu była w swoim domu, a teraz jest w drodze do Stambułu..
Tayar jest zły, wie że Fekret niedługo tu będzie, a nie może jej przepędzić, bo to dom Nur..
Niespodziewanie przychodzi Fatih, który nie ma pojęcia, że za chwilę spotka się niechcący z siostrą..
Przyjeżdżają pod dom, Fekret bardzo się tu podoba, a Yigit wspomina, że nie mógł zobaczyć domu Nur w Adanie i z tego powodu jest mu smutno.. Nur przytula go na oczach Fekret, której bardzo się to nie podoba i żeby przerwać te romantyczne chwile, Fekret przewraca walizkę..
Yigit idzie do siebie, a dziewczyny wchodzą do Nur.. Tayar jest bardzo zaniepokojony, Fatih widzi, że coś jest nie tak, słyszy nadchodzącą Nur odwraca się i zszokowany widzi siostrę.. Wstaje i bez słowa opuszcza dom.. Nur idzie za nim, Fatih mówi jej, że zrobiła bardzo źle.. "nic nie wiesz Nur" i odchodzi
Nur krzyczy za nim, żeby nie odchodził, żeby powiedział co się stało, że zrobiła dobrze znajdując ją i że pewnego dnia jej za to podziękuje
Nur wraca do domu i mówi Fekret, że przykro jej.. Fekret mówi, że nie chce przeszkadzać, że pójdzie do hotelu ale babcia mówi, że pocałuj mnie w rękę i zostań z nami i zjedz coś..
Iclal odrabia lekcje z Mertem, Yigit prosi żeby dała mu pomóc, mówi do Merta, że mu pomoże, że mama nie jest tak dobra w matematyce.. Wtedy Iclal zabiera Merta pod pretekstem kolacji, żeby tylko nie został z ojcem..
Iclal nie może zrozumieć dlaczego Nazan wygląda na szczęśliwą, przecież dziś był ich rozwód.. Elmas jest szczęśliwa i sugeruje Cahitowi, żeby kupili jakiś dom w pobliżu, żeby mógł widywać się z Nazli..
część 4:
Aytul nie powiedziała nikomu o Yaren..
Aytul pyta Iclal dlaczego Yigit siedzi taki zły? Iclal mówi, przez sytuację z Mertem na co Aytul z dumą odpowiada patrząc na wnuka, brawo mój lwie..
Elmas mówi, że bardzo jej smutno z powodu Nazil, ale że udowodni, że nie jest niczemu winna..
Yaren wchodzi i wita się z zaskoczonymi braćmi..
Na zewnątrz Yagmur zaprasza Emina na kolację do domu, ale ten odmawia.. I Yagmur czuje, że Emin zachowuję się jakoś obco..
Yagmur wchodzi do domu, przy stole Yaren dowiaduje się, że są siostrami, nic z tego nie rozumie.. Yigit próbuje jej wytłumaczyć, że czekali na odpowiednią chwilę by jej o tym powiedzieć.. Aytul mówi jej, oni nie mogą ci tego powiedzieć, ja ci to wytłumaczę.. Yagmur jest twoją siostrą, jest córką tego mordercy
Yaren przerażona powtarza "nie nie"
Zszokowana wykrzykuje Yigitowi, że zrobił źle ukrywając to, nie mogę być siostrą z córką mordercy, zapomnieliśmy o wszystkim oprócz nazwiska naszej rodziny i teraz chcesz kochać jego córkę z innej kobiety.. Yaren ucieka, na zewnątrz spotyka Emina i odjeżdżają razem..
I tu się zatrzymam, bo dalej nie widziałam jeszcze filmu, a ciężko ująć to w zdania bez obrazu :) a i tak jeszcze nie ma pełnego tłumaczenia do odcinka, dokończę późnym wieczorkiem, ewentualnie jutro rano
P.S. nie kapuję tej Yaren, sama przecież też jest córką tego mordercy?! O co chodzi? :/
tego żadna z nas nie rozumie. Pytamy o to od czasu, kiedy pojawiła się zajawka w ub. tygodniu z tym fragmentem. Ale trzeba przyznać, że generalnie domyśliłyśmy się bardzo poprawnie o co w tym odc. chodzi. Czekam tylko na fragment przed nowym domem: Co Fikret powiedziała Y na temat N? Oto jest pytanie. Poza tym Fikret dość otwartym tekstem mówi, że ona nie wierzy w miłość wierzy tylko w osiąganie własnych celów i nie wzbudza żadnych podejrzeń w naszej głupiutkiej N!
Dzieki bardzo, czekamy na resztę. A skad wiecie co mowila fikret? Ja to niestety nie kojarze za dobrze tych rozmów.
I mam jeszcze pytanie z innej serii. Odc z dnia ślubu icial o czym rozmawiał firat z nur tzn konkretnie czy ona sie dowiedziala ze yigit jej nue zdradził czy tylko ze to nie było dziecko yigita. jesli któraś wie to bardzo prosze
tak Firat powiedział, że Iclal dała Yigitowi tabletki i ten jej w ogóle nie tknął. Co Nur skomentowała: wiedziałam, że to niemożliwe (bardzo mądra jak już się dowiedziała,prawda?)
Ogromnie Dziękuję wszystkim za tłumaczenia. Proszę o cierpliwość bo pewne jeszcze o coś będę pytać. Tak mi się rodzą pytania w trakcie oglądania,! Z góry dziękuję. A co do nur to im zmarnowala życie tym że mu nie wierzyla bo przecież sie tlumaczyl że nie pamietal tak przynajmniej zrozumialam
A co do wiedzm w liczbie powiększonej o fikret, to myślę że dla nich nigdy nie skończy się knucie bo mają to we krwi. A merta mi żal bo on już ma tak w głowie namieszane że trudno będzie odkręcić, chyba że coś usłyszy lub zdarzy sie jakiś wypadek?
ponadto zwróć uwagę jak te wiedźmy tresują tę biedną Nazli. Jak z niej może wyrosnąć normalna kobieta? To niemożliwe. W przyszłości będzie knuć te te stare wiedźmy. Choć mam cichą nadzieję, że może ta mała pęknie w którymś momencie i powie C jak było naprawdę, bo ona lubiła Elmas (A Elmas ją).
Dobra wiadomość jest taka że jest już pełne tłumaczenie odcinka:)
Natomiast zastanawiałam się nad tą Yaren i braku akceptacji Yagmur. Wiecie, to może jest po prostu kolejna niedyspozycja scenarzystów, a być może chodzi o to, że ojciec zabił ich matkę z powodu matki Yagmur (bo np. była w ciąży i chciała być jedyną żona?!) To nie było dotąd otwarcie powiedziane, poczekajmy na dokładną wersję ros. Natomiast o ile pamiętam, kiedy Y opowiadał N o tym zabójstwie nie formułował takiego zarzutu. Być może jest to dzielenie włosa na 4. Tak czy owak sama Yagmur nie jest niczemu winna. Ale nie jest to łatwa sytuacja dla nikogo.
tak, masz rację Nur tu przeważyła szalę. Choć wcześniej oprócz ojca "pracował" też nad nim Adil (ten stary rybak, u którego zatrzymał się ojciec Y) . Jeszcze po śmierci ojca była rozmowa, gdy Adil prosił go o zajęcie się siostrą sierotą. Oni obaj liczyli na dobre serce Y. Nur natomiast powiedziała,( gdy się jeszcze "łamał" wtedy w restauracji po oberwaniu butelką po głowie od Yagmur): "Dobrze znam człowieka, którego kocham. Jeszcze dziś wieczorem zabierzesz ją do domu."
kontynuacja część 4:
Yagmur po wyjściu idzie do domu Nur, ale nie zastaje Emina..
Yaren przeprasza Emina, że nawet się nie przywitała.. Że nie wiesz co się wydarzyło przed chwilą.. Emin odpowiada, że nie szkodzi, że gdy wyjeżdżała też tego nie zrobiła..
Yagmur dzwoni do Emina ale ten nie odbiera
Nur przekonuje Fikret by została.. Nur wie, że rodzice Fatihiego nie żyją przez Fikret (lub/może przez jej zachowanie)..
Yaren wynajmuje pokój w hotelu i prosi Emina żeby jutro przywiózł jej rzeczy..
Aytul mówi Yaren przez telefon, że jest po jej stronie (popiera ją)..
Yigit mówi z rezygnacją, że Yaren nie wróci, na co Aytul odpowiada, że to wszystko przez niego.. Że przez Yagmur zapomniał o swojej prawdziwej siostrze..
Nur dzwoni do Yigita i mówi mu, że Yagmur jest u niej..
Fekret wypytuje czy to siostra Yigita, Nur opowiada jej trochę o Yagmur, następnie chce z nią porozmawiać o jej bracie.. Fekret wykręca się, że jest bardzo zmęczona i ze jutro dokończą ten temat (Fatih) a teraz chciałaby posłuchać miłosnej opowieści o Nur i Yigicie.. I Nur zaczyna jej opowiadać o tym jak przybyła do Stambułu..
Część 5:
Yigit i Cahit czują się winni z powodu sióstr..
Yigit pyta Cahita o rozwód i oferuje mu swoją pomoc.. Cahit chce powiedzieć mu prawdę ale przerywa mu dzwonek do drzwi. To Emin, który chciał tylko oddać kluczyki do samochodu.. Cahit złości się, że Emin kręci z obiema siostrami..
Emin wraca do domu gdzie zastaje zapłakaną Yagmur..
Fekret jest zachwycona historią Nur i chciałaby poznać Iclal. Fekret mówi, że nie wierzy w miłość i używa rozumu do osiągania własnych celów..
Rano gdy dostrzega Yigita idącego do domu Nur wychodzi mu naprzeciw i mówi, że Nur nie ma w domu, a Yagmur śpi ale żeby się nie martwił , nie śpi z Eminem..
Udaje że zrobiło jej się słabo, bo nie jadła nic, bo Tayar nie akceptuje jej w tym domu, więc Yigit zaprasza ją na śniadanie !(wrr) i gdy idą do samochodu Iclal widzi ich z okna i zastanawia się kim jest ta kobieta..
Nazan rozmawia z Elmas, która jest bardzo szczęśliwa i okazuję to wszystkim.. Aytul wie, że oni nie wzięli rozwodu.. Iclal jest smutna, bo nie wie kim była kobieta, która odjechała z Yigitem..
Nazan mówi jej, żeby teraz pozwoliła Nur być zazdrosnej..
Nur jedzie do firmy, rozmawia z Fatih, który próbuje jej się pozbyć mówiąc , że musi pracować..
Nur mówi mu, żeby nie niszczył siebie i siostry.. On odpowiada, że to nie jest jej sprawa, że bardzo się myli.. Nur mówi, że stracili rodziców więc potrzebują siebie nawzajem, Fatih odpowiada, żeby zostawiła temat jego rodziców.. Nur pyta co Fekret zrobiła… Fatih odpowiada, że zabiła ich…
Yigit i Fekret jedzą, Yigit przeprasza ją, że kłamał o powodzie dla którego zaprosił ją do Stambułu..
Yigit mówi jej, że jest szczerą dziewczyną, więc on też będzie z nią szczery.. Mówi, że nie lubi jej brata i nie wie jaki jest problem między nimi ale wie co oznacza mieć brata..
Fekret mówi, że Nur ma szczęście, że jest wciąż młody ale jest dobrym człowiekiem..
Fatih mówi, że Fekret myśli tylko o sobie.. Przez jej zachowanie i wyjazd do Niemiec, ich rodzice mieli wypadek..
Nur mówi, że ona również żyje bez swoich rodziców.. Że oni oboje stracili rodziców, to trudne dla Fatihiego i Fekret i że zrobi wszystko by pomóc im rozwiązać ten problem
Część 6:
Yigit przygotował niespodziankę dla Nur, zasugerował Fekret, że może z nim pojechać i przygotować niespodziankę…
Elmas przekazuje Eminowi rzeczy Yaren i mówi mu, że musi o wszystkim powiedzieć Yagmur…
Emin mówi, że męczyć się latami i Yaren nigdy nie zwróciła na niego uwagi…
Nur wraca do domu i pyta o Fekret.. Elmas odpowiada, że nie ma jej.. Nur myśli, że ona uciekła (do tego jeszcze bez śniadania).. Dzwoni do Yigita i dowiaduję się, że są razem.. Zadowolona Fekret mówi, że jadła z nim śniadanie…
Fekret przeprasza Yigita, że całkowicie bez rozumu papla i że Nur może być zazdrosna o te ich śniadanie..
Yigit śmieje się i zapewnia Fekret, że on i Nur są ponad zazdrością…
Nur mówi Elmas o Fekret…
Yigit dojeżdża na miejsce niespodzianki, okazuje się, że kupił nowy dom, dla siebie i Nur…
Fekret mówi, że gdy powiedział o niespodziankę pomyślałam o jakimś ubraniu.. A tu wielki nowy dom..
Yigit pyta ją czy myśli, że Nur się spodoba.. Że to jest ich sekretny dom..
Fekret stwierdza, że kupił ten dom, bo nie myśli o poślubieniu Nur.. Bo jesteś smutny przez swojego syna i on stał się problemem dla Nur..
Yigit mówi, że Nur nigdy by czegoś takiego nie powiedziała (że Metr jest problemem) mówi Fekret, że to jej słowa a nie Nur.. Bo Nur bardzo kocha Metra..
Fekret odpowiada speszona, że tak, to jej słowa.. Zmieniając temat mówi, że ten dom wygląda jak dom dla singla..
Yigit odpowiada, nie mów tak..
Fekret mówi, ok, wejdźmy do środka..
Yigit mówi, że przykro mu ale nie, to jest tylko dla niego i Nur i wejdzie tam tylko z Nur.. Że to specjalny świat dla nich..
Fekret odpowiada, że Nur to szczęściara..
Emin zawodzi rzeczy Yaren, ta złości się gdy widzi, że nie przywiózł wszystkich rzeczy.. Mówi mu, żeby wracał i kontynuował swoją pracę szofera.. Za chwilę jednak widzi Emina w telewizji.. I od Aytul dowiaduje się, że Emin porzucił u nich pracę szofera..
Fekret prosi Yigita by zostawił ją na mieście, że chciałaby przejść się, bo nie chce zostać sama w tym domu (w domu Nur), gdy Yigit i Nur pojadą razem oglądać niespodziankę..
Elmas mówi Nur, że czuje, że Emin jest rozbity pomiędzy Yagmur i Yaren.. Opowiada jej o rozwodzie Cahita.. Nur przerywa jej że złością i mówi, nie chciał żebym mówiła cokolwiek o twoim mieszkaniu z Nazan pod jednym dachem..
Wredna su***ka z fekret ona już próbuje mieszać się w związek Yigita i Nur i to mi się nie podoba i sądzę że niedługo będą czarne chmury nad nimi przez nią i może dojść do kłótni nieprozumien itd..będzie chciała go uwieść mam nadzieję że jej się nie uda !! I ze w końcu Nur uwierzy w jej słowa !
część 7:
Yigit przyjeżdża do Nur i zabiera ją ze sobą.. Nur mówi mu, że rozmawiała z Fatih i już wie jaki jest problem.. Yigit prosi ją żeby zajęli się teraz tylko sobą, Nur potwierdza masz rację, od dwóch dni zajmujemy się nimi..
Yigit mówi, chciałbym sprawić żeby Mert zaakceptował naszą miłość, co myślisz? Nur odpowiada, oczywiście , tak, możemy to zrobić..
Wtedy Yigit jest już pewny, że to co powiedziała Fekret, to były jej słowa a nie Nur..
Przyjeżdżają do nowego domu i Nur jest bardzo szczęśliwa gdy widzi drzewo pomarańczy.. I dom :)
Yigit mówi, to jest nasz dom, dom naszej miłości.. Nur bardzo podoba się dom
W tym czasie w domu Iclal nie może przestać myśleć o nieznajomej dziewczynie z Yigitem.. Nazan mówi jej czemu się przejmujesz?.. Iclal zła wstaje i jedzie do pracy, otwiera drzwi pod którymi już stoi Fekret..
Fekret mówi, myślę, że ty jesteś Iclal.. Iclal pyta kim jest.. Ona odpowiada, jestem Fekret, będziesz bardzo szczęśliwa, że mnie poznasz..
Koniec :)
Powtórzę raz jeszcze:ANI NUR ANI YIGIT NICZEGO SIE NIE NAUCZYLI MIMO TYLU DOSWIADCZEN Z PRZESZLOSCI. NUR MLODA I NAIWNA , ALE YIGIT.?
Nigdy nue rozmawiała bym z kimś nieznajomym o swoich osobistych sprawach sekretach i sympatiach, zwłaszcza z osobą, o ktorej wiem że coś złego tkwi w jej przeszłości. Sami sobie winni są Wszystkiego co ich spotyka.
A dom przestanie byc sekretnyw jednej chwili! Ot naiwnacy sami kręcą stryczek na wlasne szyje.
Tak, Iclal zaraz dowie sie o domu od Fekret.. To się nazywa sekretny haha :D ta ruda ma cos w oczach.. Taka prawdziwa podstępna żmija
Ciekawe czy nur opowiedziała jej też o dziecku niby yigita. Ten beznadziejny ekshibicjonizm obojga skłania mnie do zmiany myślenia o tym serialu. Oto moje przemyślenia : 1 Cześć yigit nacho dla mnie najlepsza z całego serialu. Ich kłopoty zrodzone z tajemnicy konieczne na tym etapie ale nur nue ufa elmas i foratowi yigit jedt zazdrosny i wszyscy wiemy że kocha naprawde.
2 Cześć po rozwodzie to wielka walka o nur rozne postępy yigitam cudone porwanie kwiaty j wzruszenia a potem ten straszny slub!
3 czesc po smierci kerema to walka nur o yigita zwienczona sikcesem w 42 i w 43 odcinku. Nasza reakcja jeszcze wskazuje na sympatie do nich chic yigit lalusiowacieje i skłania my sie do nur jej nam bardziej żal nawet chcemy zeby rzucila yigita. I wreszcie koncowka serialu uff co stało się z naszym macho? Otoz scenarzyści wmawiaja nam jego miłość bez pocalunkow i wspólnej poduszki, nadto znajduje sobie powierniczke w wyglądającej jak sama zdrada babie! Co za niemiła przemiana. Nie wiem już czy im kibicuje. Jestem zniesmaczona.
Chyba scenarzysci myślą że ogląda serial kupa głąbów i że uwierzymy, ze facet, ktory od podstaw zbudował imperium kozana tak zgłupial ze stracil rozeznanie i wyczulenie na knucia i zdrady . Nawet juz nie wierze że poradzi sobie z mafia!!!
prędzej poradzi sobie z mafią niż z tymi BABAMI :) tam chłopy chodzą na postronku bab i to tych najgorszych z najgorszych. Oni są masochistami, a ich kobiety są/muszą być sadystkami (już od dzieciństwa robią im wodę z mózgu p. Nazly) Jeśli jakakolwiek kobieta jest w miarę OK to z góry jest skazana na porażkę:) Oto i clue tego serialu. Zachowajmy od nich dystans, co by nam się nie udzieliło :D
Cholera... mam nadzieję, że epizod z nią będzie krótki i nie będziemy się z nią długo męczyły... Miło by było jeśliby przez nieuwagę naprowadziła ich na te wszystkie dotychczasowe intrygi wiedźm. Liczę w duchu na to, iż N i Y to tak strasznie nie poróżni, jak ostatnio :/
Nie chce widzieć kaszalota aż do 57 odc
Jak ja nie żałuję ze tego odcinka nie oglądałam miałabym większe nerwy niż teraz
Ja mysle ze wy jesteście wyjątkowo spokojne (sakin, sakun-jak mawia yigit ). Ja po tym odcinku,który w sumie nue wyglądał groźnie mam jak najgorsze przeczucia. Ruda wyposażona w wiedzę od nur i od yigita wie o nich wszystko co może im zaszkodzić a te ostatnie słowa do icial utwierdza ja mnie w złych przeczuciach. Yigit zawsze najpierw wierzył icial i ciotce a teraz te jędze wyposażone w dodatkową broń (fikret) zrobią z nim co zechcą. Sprawa merta urośnie a dom i wspólne gniazdko rozpadnie sie w pył. Gdyby yigita łączyła z nur namiętność i seks to pewnie nur bylaby górą, ale oni gorzej jak nastolatki się zachowują to juz lepiej starała się icual (pamietacie słynny hamam? ) Jego trzeba trochę "brać", ha ha, a nie jak to robi nur tylko przytulanki. Jeśli on jej nie pocałuje a ona jego (jak kiedyś przy samichodzie) to marne ich szanse. Ruda sie wezmue za yigira, widzialyscie jak sie z nia dobrze bawil na śniadaniu. A z nur same smutki. Kto to wytrzyma i co to za spoiwo miłości. Ot takie mam myśli po ostatnim tlumaczeniu odcinka.
Co wy chcecie spoko odcinek, zauważcie jakie postępy robi Yigit, nie uwierzył, że Nur mogłaby coś takiego powiedzieć! BRAVO Y! :P
Może mam zły dzień ale chyba to skutek okrucieństwa scenarzystów. Wyprowadzaja nas z równowagi a zawsze jak coś miłego się zdarzy to zaraz nam serwują jakąś makabreske. Mam nadzieję że to ja nie mam racji i mert przypomni sobie miłość nur a rudej nie uda się namieszac choc widać ze ją szlag trafia jak widzi yigita z nur. A sama pod raczke z nim szła do samochodu cała uchachana. Oj nie wiem co knuje ale pewnie majatek yigita tez jej imponuje. Myslala ze kupił nur ciuchy a tu taki dom! Nie odpuści a trafi na dobry grunt. Szkoda ze icial nie spotyka sie z firatem może by jej mniej zależało. A tak to choćby po to żeby namieszac chętnie przyjmie pomic fikret. A fikret to żmija i jak pojedzie (oczywiście z yigitem)do brata to pewnie odtrącona lzy ba ramieniu yigita lać będzie, ...a tu nur wpadnie do yigita do biura ( i diabli wezmą jego deklaracje z 52 odc że nie są o siebie zazdrosni). Chyba skończę na dziś te moje wywody bo humor sobie i wam psuje.
Tez uważam, że zachowują się trochę jak nastolatki. Trochę brakuje mi w tym serialu takiej namiętności między nimi.. u nich raz czy dwa zdarzyly sie jakieś pocałunki (np. ten przy samochodzie, czy na jachcie), ale dla mnie to trochę za mało. Nie wymagam jakiś nie wiadomo jakich scen łózkowych, ale jak na dorosłych, kochających się ludzi to jednak troche mi tego brakuje. Taka moja mała uwaga.
Pozdrawiam :)
Za mało namiętności :/ to prawda.mam taką nadzieję że Mert przypomni sobie co dla niego zrobiła nur i jak się o niego troszczyla
Nic nam nie zostaje tylko czekać na kolejną odsłonę, wtedy zobaczymy co zgotowali dla nas scenarzysci! Ponieważ ich wyobraźnia znacznie nas zaskakuje pewnie i tym razem coś wykombinują o czym pojęcia nie mamy. No i w końcu czas na mafie...
No właśnie sprawa mafii się nie wyjaśniła może ona zaatakuje fikret a może Elmas?a najlepiej by było gdyby zaatakowali aytul
Oby nie nur lub merta. Chociaż może to też jakiś pomysł, nur pomaga mertowi (jak zawsze) i on sobie przypomina poprzednie porwanie i drzewo....a potem yigit (rycerz na białym koniu) ratuje ich oboje i żyli długo i szczęśliwie. Bajka. Ale po tylu trudach widzom się coś należy prawda? Jeśli już nie ma pocalunkow i tej wymarzonej poduszki... a swoją drogą yigit żałuję że nie był w domu nur a przeciez nikt ich nie goni do tego Stambułu mogli spędzić 1 noc w Adamie.
Tego właśnie JEDNEGO fragmentu w odcinku brakowało. Mamy jeszcze odcinków. Nie wiem jak Wam, ale mi przychodzą różnie myśli do głowy. Fikret może sprzymierzyć siły z I. Chociaż jeśli tak się stanie to jest ona zepsuta do szpiku kości i tak jak nasze 3 wiedźmy po trupach do celu. No to mamy już 4 wiedźmy. Myślę że przez jakieś 2 odcinki będziemy świadkami ich intryg (oby nie porwały się na życie N w nowym domu). Na pewno 1 odcinek albo i 2 to mafia. W ostatnim możliwe wszystko. Może będzie zagrożenie Y lub N, a może scenarzyści biorąc pod uwagę nasze niepokoje spełnia nasze pragnienia i doczekamy oświadczyn, ślubu i gromadki dzieci (o których mówił Y synowi w odc.33 gdy N mieszkała blisko Kerema, że będą mieli dużą rodzinę i dzieci do N będą mówiła mamo). Oby właśnie ziściła się ta wersja zdarzeń.
Nie wiedziałam tego. W ogóle nie wiem w jakuej sytyacji to było. Prosze jeśli możesz to mi to przetlumacz. Tak bym chciała czegos pozytywnego bo handra mnie zzarla.
Juz znalazłam ten fragment, to było jak mert spał. Widocznie przeoczyłam . Ale generalnie ten odc 33 jest pełen różnych ciekawych sytuacji. I bardzo mi tu żal yigita!
Tak właśnie Y mówił o tym jak spał Mert, a N jeszcze nie wyszła za mąż za Kerema. Y wówczas miał nadzieję, że mimo wszystko wrócą do siebie i zabiegał o nią. Tym samym przyczynił się do tego, że szybko podjęła decyzję o zamążpójściu. Mieli poczekać aż Y oświadczy się ponownie I i wówczas mieli się rozwieźć (tak N uzgodniła z K). Niestety N nie znała prawdziwych planów Kerema.
Tak myślałam że nur miała jakis układ z keremem bo przeciez on wiedzial jak kocha yigita. Tyle tylko że pogrywal z icial a nur oklamywal wredny typ. I znów naiwna nur przejechała się na zaufaniu do ludzi. A kerem choc może na psychola nie wyglądał ale żaden człowiek normalnie nie może byc zawsze taki wyprany z emocji. Ja tam bym sie go bała, ha ha. No to czekamy teraz na lepsze czasy dla naszych zakochanych nastolatkow... moze jednak dorosną i zaskoczą nas jeszcze nie tylko namiętnym pocalunkiem. Oby!
Na pewno beda wzloty i upadki Yigita i Nur na pewno będą knuc iclal z fikret mam nadzieję że już nie będą wplatywac merta.Myślę że on tęskni za nur ale chce być lojalny wobec mamy i dlatego tak ja traktuje
Tez myslę że mert zachował w sercu strzępy uczucia do nur, kiedys bardzo ją kochał i to uczucie gdzieś się kolacze . Ale to matka byla w jego dzicinstwie tą ukochaną i wyczekiwana osobą i nue może się od tego uczucia uwolnić. On nie rozumie że jest manipulowany, wierzy matce ale tez pragnie byc blisko ojca, a ojciec jest z nur. W każdym przypadku rozejscia się rodziców cierpią dzieci, niestety .
Moim zdaniem musi zadziałać mafia bo nie widze wyjscia, chyba że faktycznie ktos cos podslucha i yigit dowie się prawdy ( o truciu nerta zwlaszcza). A może sam mert znow dostanie "cudowny napoj" i nie zechce go pić albo zobaczy to yigit lub cahit (bo tylko on jest wiarygodny dla yigita). Zostało trochę do końca serialu aby tylko wyobraźnia scenarzystów nie siadla, bi często nie starcza jej na efektowną końcówkę.
Mert od kiedy Iclal zapadła w śpiączke miał wyidealizowany obraz matki -w sumie co się dziwić co mieli mu powiedzieć ,że matka prócz Yigita nic nie widziała ,A Merta traktowała jak jakąś przeszkode . Także z jednej stony rozumiem jego zachowanie ale jest też druga strona medalu . To Nur z nim była gdy matka się wybudziła gdy nie potrafiła powiedzieć do Niego Mert tylko nazywała go "to dziecko" Nur otoczyła go miłością której jeszcze nigdy nie doznał od matki ( niby Iclal zaczęła mieć jakiś instynkt ale ogranicza się on do kilki przytuleń niestety głównie wykorzystuje go do nastawiania dziecka przeciwko Nur ) . I o ile w jakimś stopniu jestem w stanie zrozumieć jego niechęć do Nur to zupełnie nie rozumiem zachowania Merta w stosunku do ojca
Przecież to Yigit przez większość jego życia był dla niego matką i ojcem kochał go za dwoje , był w stanie mu nieba przychylić a on teraz się od niego odwraca .
polskie odc:
odc 66: Firat spotyka się z Nur i zgadza na to, by kobieta już nie pracowała dla niego. Mimo to kampania reklamowa nie zostanie przerwana i nikt nie straci pracy w firmie.
odc 67: Iclal odurza Yigita i doprowadza do tego, że Kozan spędza z nią noc. Nur próbuje namówić Cahita do wykonania testu na ojcostwo. Ich rozmowę niespodziewanie przerywa Nazan.
odc 68: Hafize urządza Elmas awanturę. Córka wciąż jednak upiera się, iż jest w ciąży z Cahitem. Wkrótce zdenerwowana całą sytuacją Nazan wyznaje Iclal, że nie może mieć dzieci.
Odc 69 ostatni: nur godzi się z Yigitem. Nazan orientuje się, że Iclal prowadzi podwójną grę. Ona tymczasem leci na Cypr, gdzie poddaje się zabiegowi zapłodnienia in vitro. dawcą nasienia jest Firat.
Tym o to sposobem serial kończy się w środę 8 czerwca, potem jego emisję zastępuje jakiś kolejny turecki "Imperium miłości" więc uwaga, żeby się nie wciągnąć w kolejne bagno! :)