PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=783012}

Sekcja paranormalna

Wellington Paranormal
2018 - 2022
6,9 738  ocen
6,9 10 1 738
Sekcja paranormalna
powrót do forum serialu Sekcja paranormalna

Czuć rękę twórców „Co robimy w ukryciu „typowe nowozelandzkie poczucie humoru :)szkoda ,że nie osiągnął sukcesu na miarę wyżej wymienionego serialu ...Clement i Waititi mają talent do tego typu komedii

ARSENDISidm

Chociaż trzeba przyznać że czwarty sezon jest dużo słabszy niż trzy poprzednie ,ciekawe czy będzie ostatni...

ocenił(a) serial na 9
ARSENDISidm

Fajny serial! Lubię takie klimaty. Poza Co robimy w ukryciu znasz jeszcze jakieś podobne?

Eleonora

No właśnie te dwa seriale są dość unikatowe w klimacie ,j nie znalazłem póki co nic podobnego ale jak znajdę niechybnie dam tutaj znać :)

ocenił(a) serial na 9
ARSENDISidm

Koniecznie! Jest serial "Ghosts" https://www.filmweb.pl/serial/Duchy-2019-833608 i pomysł był fajny zarówno na całość jak i postacie, ale jakoś średnio mnie bawi, mimo że brytyjski, więc powinien być lepszy.

ocenił(a) serial na 9
ARSENDISidm

Jeszcze też możesz zerknąć na Resident Alien, bo serial też ma fajny pomysł, bo opowiada o obcym, który na Ziemi zaczyna żyć wśród ludzi, no i miało to potencjał, ale też tak jakoś średnio wyszło. Oglądam z braku laku, ale niezbyt to śmieszne i jakieś takie przesłodzone. Absolutnie nie jest to klimat Wellington Paranormal, ale tematycznie tak na swój sposób trochę podobne. Byłby fajny jakiś serial typu te nowozelandzkie o jakiejś historii opętania, no nie? Np. z rodziną wychowującą opętane dziecko czy dzieci i takie problemy dnia codziennego. Tak jak z wampirami cały serial, jak żyją i w ogóle, tak np. z opętanymi, albo zombiakami, albo własnie obcymi, Kiedyś widziałam na Ale kino! - bardzo zamierzchłe czasy - film robiony na niby dokumentalny, o życiu zombiaka i to było dokładnie to - on opowiadał jakie ma problemy w interakcjach z ludźmi, jak ciężko jest dbać o wygląd jak się człowiek rozkłada ;P I powtarzał jakieś takie teksty, że no ale stara się żyć jak najlepiej, z kartami które rozdał mu los ;P i jeszcze o tym jak szuka sobie dziewczyny, ale jak się umawia na randki, to jak nieprzyjemnie potrafią go potraktować. W wolnych chwilach gra sobie na gitarze i śpiewa i trochę to prezentował ;P Też trochę gra w kosza, ale ciężko, bo ma słabe i zesztywniałe stawy i ścięgna, no bo wiadomo - rozkłada się ;P I scenki jak zamawiał coś w kafejce i prosił o surowe mięso. Wszystko tak przedstawione jak filmy o ludziach z jakimiś problemami typu np. czy to nadwaga, czy jakaś choroba, czy kalectwo przez które ludzie ich gorzej traktują, ale ci bohaterowie starają się jednak jakoś znaleźć sobie miejsce w społeczności. Naprawdę genialne to było. Potem chciałam to jeszcze raz obejrzeć, ale nie zapisałam tytułu i nie dałam rady odszukać. On tak fajnie też dbał o wygląd na tyle na ile może dbać rozkładający się zombiak i przy porannej toalecie trochę sobie odrywał te kawałeczki nadgniłej skóry z twarzy i oczyszczał patyczkami higienicznymi ;P To był dokładnie ten klimat, o który nam chodzi. Taki serial byłby super.

ocenił(a) serial na 8
Eleonora

https://www.filmweb.pl/serial/Nasza+bandera+znaczy+śmierć-2022-10007151

ocenił(a) serial na 9
peter511

o! dzięki! wygląda na szalone!

ocenił(a) serial na 9
peter511

Ja od siebie jeszcze wam obu polecam BARDZO BARDZO serial Good Omens https://www.filmweb.pl/serial/Dobry+omen-2019-799215 Zapomniałam o nim tu wspomnieć, a jest doskonały naprawdę.

ocenił(a) serial na 8
Eleonora

Potwierdzam, udany serial. Będzie kontynuacja. :)

ocenił(a) serial na 9
peter511

No co Ty! Naprawdę? Kurcze, byłoby super! :D