PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=489795}

Przygody Merlina

Merlin
2008 - 2012
7,4 38 tys. ocen
7,4 10 1 37804
6,3 6 krytyków
Przygody Merlina
powrót do forum serialu Przygody Merlina

5 sezon

ocenił(a) serial na 10

Znalazłam wywiad na temat 5 sezonu ;)
http://www.youtube.com/watch?v=GCx_1_VkY3A

Series 5 is gonna be darker. An older and wiser Merlin will struggle between making some
very difficult decisions and having to tread a very careful path between what is good and
what is bad.

ocenił(a) serial na 9
Ascello

Ale miałby już spokój z Merlinem, który byłby dla niego najgroźniejszy. Ze swoją magią jakoś uporałby się z Gwen.

Lellandra

chyba że morgana rzuciła jakieś zaklęcie na aithuse żeby nie mogła się z nikim porozumiewać oprócz niej. a co do mordreda to będzie chciał zabić artura ale za coś co się dopiero stanie.

ocenił(a) serial na 8
MieszkoPL_2

Też myślę, że może tak być... Artur zrobi coś co zwróci Mordreda przeciw niemu i to dlatego ufo powiedziało, że jest swoją zgubą.

użytkownik usunięty
michal_12_filmweb

On nie próbował jej zabić, a raczej zapobiec temu cyrkowi, który się tam dział.

ocenił(a) serial na 10

omg so true

ocenił(a) serial na 10
Ascello

Chwila, nie ten post. Ale to też prawda, więc mniejsza.

ocenił(a) serial na 10
Ascello

Przecież Merlin miał wizje jakieś wojny? To w tej wojnie wszystkie wojska się wytłuką Mordred zabije Artura i tron jego o to chodziło. ;)

ocenił(a) serial na 9
mrfred

Ja tak sobie myślę, że to ta sama wojna co z wizji Morgany z 4 sezonu.

ocenił(a) serial na 8
mrfred

CZyli co? Mordred chce się zbliżyć do Artura i przejąć jego tron, ale nie chce mieć nic wspólnego z Morganą bo jest ona szalona?
To po co go ratował? Naciągane to trochę. Ponoć ta sytuacja z Mordredem ma nie być taka prosta i nie jest. :P

ocenił(a) serial na 9
Lellandra

Chyba nie zgadniemy o co tak naprawdę mu chodzi :P

ocenił(a) serial na 10
agga_95

A może on mówił prawdę, a tylko twórcy chcą mroczną muzyka i zbliżeniami na twarz wszystko skomplikować, żebyśmy zaczęli w to wątpić, a tedy nagle z zaskoczenia się okaże, że mówił prawdę. Ha, szok.

Prawda jest taka, że w tym serialu nigdy nic nie było za bardzo skomplikowane.

ocenił(a) serial na 9
Ascello

No to nareszcie mamy jakąś odmianę :P Pewnie z tych wszystkich teorii które zostały tu wysnute żadna nie jest zgodna z prawdą :D Ani bliska prawdy.

ocenił(a) serial na 9

Jak na mnie to on po prostu się odwdzięczył Arturowi za uratowanie życia i teraz są kwita :P

ocenił(a) serial na 10
agga_95

Ja mam wrażenie, że za uratowanie życia to się odwdzięczyl już wcześniej nad przepaścią ;)

ocenił(a) serial na 9
Nimfadora_2

Też prawda :P

ocenił(a) serial na 10
Nimfadora_2

Mordred Arturowi? Przecież on nie skoczył bo nie mógł, a jeszcze do tego Artur go oszczędził. Myślę, że jego dług tylko urósł.

ocenił(a) serial na 10
Ascello

Ja to bardziej odebrałam, jako: nie powiem gdzie jesteście, idźcie. Obopólna umowa.

ocenił(a) serial na 8

Racja, też tak myślę. Już był jeden odcinek gdzie Merlin próbował zabić Artura (to było przekomiczne) i nie sądzę, żeby to powtórzyli. Poza tym chyba sam w siebie by nie rzucił włóczniami XD

ocenił(a) serial na 9
Suzan_26

Pewnie duch Uthera będzie się miotał po zamku :D

ocenił(a) serial na 10
agga_95

I mścił się na wszystkich do których ma żal ... To będzie bardzo długa lista biorąc pod uwagę jego charakter;-D

ocenił(a) serial na 9
ania2012_2

Oj tak :P Na pewno Gwen: Jak to służąca królową?! , Merlin(pewnie w zaświatach się dowiedział o jego magii), dużo tego będzie :D

ocenił(a) serial na 8
agga_95

Hah, pewnie będzie zły na Artura, że się z nią ożenił. xD

ocenił(a) serial na 9
Lellandra

Zły to chyba mało powiedziane :P Przecież Artur miał być w niej zakochany tylko przez zaklęcie starego czarodzieja :D

ocenił(a) serial na 10
agga_95

Też się nie dziwię, że Uther będzie wściekły.

Jego prawa złamane, magia znów w Camelocie, A służący jest nadwornym czarownikiem? No bo jak to?
.
.
.
.

A nie, jeszcze nie. Kurde.

A niech was twórcy!!! My chcemy, żeby Artur się dowiedział.

ocenił(a) serial na 10
Ascello

TAAAk!
Pragniemy wręcz tego!!!

ocenił(a) serial na 8
agga_95

Tak, a razem z nim Lancelot, ta dziwna i ohydna trollica, Morgouse, Goku, Voldemort i Darth Vader ;D

Ale tak na serio, to może być prawdopodobne.

ocenił(a) serial na 9
Suzan_26

Z wypowiedzi Artura można tak wywnioskować i któż inny by rozwalał wszystko po zamku oraz dręczył m.in.: Gwen, Merlina? Tylko Uther jest tak wredny :>

ocenił(a) serial na 10
agga_95

Chyba że jest uwięziony między życiem i śmierciom

ocenił(a) serial na 8
Suzan_26

A jeszcze się zastanawiam, dlaczego nikt nie spytał o Merlina jak Mordred wynosił Artura. Nikt po niego nie wrócił, ani nic.

ocenił(a) serial na 10
Lellandra

Na zwiastunie ta niewidzialna siła chyba duch która atakuje Merlina i Gwen to chyba Uther

ocenił(a) serial na 8
Lellandra

Mi też wydało się to dziwne. Zazwyczaj przecież interesowali się Merlinem. Tak go zostawili -_-

Suzan_26

Wiecie może, gdzie mogę obejrzeć (już dziś) wczorajszy odcinek z napisami po polsku?? :)) <gdyż wczoraj obejrzałam tylko kawałek..)

ocenił(a) serial na 8
martyna111b

Można ściągnąć, ale czy gdzieś w sieci jest to nie wiem. Ale poszukaj w innych tematach, może coś znajdziesz ;)

Suzan_26

no właśnie szukam online, a nie ma :/ bo tak to jutro będę mogła na ekino obejrzeć, ale chcę dziś :D
ale dzięki :)

ocenił(a) serial na 8
martyna111b

Ja właśnie ściągam z chomiczka, dotrze za 15 minut. Jak masz konto to użytkownik "cat84" dodał ;D

ocenił(a) serial na 9
martyna111b

Ja 5x01 oglądałam z napisami tu: http://www.przygodymerlina.blogspot.com/2012/10/przygody-merlina-5x01-odcinek-on line.html

ocenił(a) serial na 9
Suzan_26

No właśnie mieli merlina gdzieś! Ale chamy:>

ocenił(a) serial na 9
emi1595

Rozumiem że nie można jeszcze obejrzeć online?

ocenił(a) serial na 9
emi1595

o mam szkoda tylko że bez napisów:( http://www.filmytv.net/video/14489/Przygody-Merlina--The-Adventures-of-Merlin-Se zon-5-Odcinek-2

ocenił(a) serial na 10
emi1595

na iit v. info( bez spacji) jest juz ztlumaczeniem drugi odcinek

ocenił(a) serial na 9
piotr_nikos

oo serio? dzięki:)

ocenił(a) serial na 10
emi1595

Można już od 12 pobrać chomik cat84 i morrgana

ocenił(a) serial na 10
Antiquity

no i jeszcze tutaj : htt p ://iit v. info/przygody-merlina/s05e02-arthurs-bane-part-2.html

emi1595

A pamiętacie jak Mordred wyniósł Artura z jaskini i oddał go Percivalovi i innym rycerzom, na chwilę odwrócił się w tył jakby myślał o Merlinie i poszedł dalej. Nie chciał po niego wrócić, zostawil go tam rannego. Myślę, że Mordred może na razie czuje się lojalny w stosunku do Artura ale na pewno będzi ekopał dołki pod Merlinem i jeszcze mu zaszkodzi. Może to co wydarzyło się w jaskini to była gra by dostać się do Camelotu i zbliżyć do Artura.

ocenił(a) serial na 10
carolina8977

i znowu czekać na następny odcinek tyle...

ocenił(a) serial na 9
carolina8977

Ja myślę, że on do Artura na razie nic nie ma. Za to Merlina chyba niespecjalnie lubi, bo jak pamiętamy w 2 sezonie stwierdził, że nigdy mu nie zapomni i nie wybaczy tego, że Merlin chciał uniemożliwić mu ucieczkę.

ocenił(a) serial na 10
agga_95

streszczenie odcinka 3

Kiedy nieznajomy daje Arturowi moc przywoływania zmarłych, król czuje się rozdarty pomiędzy rozumem a sercem. Nie mogąc się oprzeć pokusie korzysta z szansy porozmawiania z osobą, za którą najbardziej tęskni - swoim ojcem, Utherem Pendragonem. Ale świat duchów jest mrocznym i niebezpiecznym miejscem, a Artur wie, że jego decyzja ma swoją straszną cenę. Wbrew wszystkiemu Merlin musi naprawić błąd Artura zanim Camelot i wszystko co zbudowali zostanie zniszczone na zawsze.

ocenił(a) serial na 8
agga_95

Jest to możliwe i niepokojące :P Zresztą Morgana też go uratowała kiedyś i ją dziabnął w plecy, także dla mnie jego zachowanie ciągle jest tajemnicą.

ocenił(a) serial na 9
Lellandra

No nie kumam czemu dźgnął Morganę, może zauważył, że z zemsty jej trochę odbiło no i ona też by się ubiegała o tron, a Merlin jak to Merlin. Robi za ochroniaża artura to lepiej jest go zabić bo Mordred ze swoimi czarami i bez Merlina jako przeciwnika moze zabić artura kiedy mu sie żywnie podoba.

ocenił(a) serial na 10
emi1595

Kurde jak Mordred dźgnął Morganę w plecy to się przestraszyłem że Morgana już nie będzie grała.. hehe ale pod koniec ulga :d a co do Mordreda to mi się wydaje ze Agga_95 ma nieco racji bo w stosunku do Merlina nie miał zbyt ciekawej miny jak rozmawiali pod koniec odc. A jeśli chodzi o zgubę Artura to Diamair powiedział wszystko na ten temat..