PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=155173}
4,6 35 tys. ocen
4,6 10 1 34520
1,0 4 krytyków
Pierwsza miłość
powrót do forum serialu Pierwsza miłość

Witam, w tym temacie będziemy pisać wrażenia z dzisiejszego odcinka np, co wam się podobało, nie podobało, albo zainteresowała , może zauważyliście jakoś wpadke, absurd. Jeśli ktoś ma jakieś pomysły prosze pisac,może uda nam się rozwinać ten temat. Zapraszam do wspóltworzenia tego tematu.

kierowca23

ehhh czyli jednak..."kolejny luj" dla Maryśki i "ojczulek" dla Julki, jedyne czego mi szkoda to tego Michala...

mrowa93

No Michał to wielki nieszczęśnik i masaochista. Nie dość że zostawiła go żona, ma rozpuszczonego syna, który poznał dziewczynę z przeszłością i jeszcze Dragona z przeszłością i przyszłością:), to jeszcze Majka się go uczepi a on Majki i będzie ojczymem dla Julki która też jest nie mniej denerwująca i inteligencje ma wyraźnie po matce, żeby grzebać w cudzych rzeczach, w przedszkolu jej nie nauczyli że nie można ruszać czegoś bez pytania? Kolejna kryminalistka rośnie:P. Jakby Majka jeszcze rodzinę miała normalniejszą ale nie. Po ojcu i ciotce ślad zaginął a może oni oboje w tej Indii siedzą?, Tomek mądraliński i upierdliwy, Maciek znowu niemowa, jakby go nie było, Aneta święta nie jest, Kinga zresztą też, gdy była młodsza również w ciekawe towarzystwo wpadła. Generalnie patologia a w samym środku biedny wykształcony Michał:).

maria_88_3

Ale na szczęście jest jeszcze Marek który głowę ma na karku i jest lekarzem. Na pewno z Michałem się dogada. Hmm ciekawe że w PM fajni faceci trafiają na takie kobiety. I też w PM pokazują że jednak faceci są normalniejsi. Mogą być zwariowani jak Kaśka czy Filip ale i oni bardziej myślą niż Majka, mogą mieć głowę na karku jak Michał, Weksler czy Marek czyli zupełne przeciwieństwa bujających wciąż w obłokach Kingi i Maryśki jakby one były nastolatkami bez dzieci. Już nie mówiąc że obie przerwały studia i to na samym końcu. A tak w ogóle to praktycznie nie ma już śladu po tym że Majka studiowała medycynę i tak prawie nie potrafi udzielić pierwszej pomocy, jakby prawie nic nie nauczyła się przez jakieś 5 lat studiów. Świetnie:). Współczuję już Michałowi, choć za nim na razie też nie przepadam, znowu za poważny:P.

Penelope261988

zapomniałaś że są jeszcze w serialu "mężczyźni" pokroju Bartka/Radka...

mrowa93

Muszą być te wyjątki:). I oni akurat mają kobiety z "jajami" czyli Jowitę i Emilkę/ Paulinę. I w tym wypadku bardziej współczuję kobietom, choć Jowita tak źle nie ma bo radek zakochany, wierny i wszystko dla niej zrobi. Co innego Bartek który jest niezdecydowany i ciapa do kwadratu. Ale jakby wyglądały związki takiego Krystiana( do niego to w sumie żadna nie pasuje, on sam jest sobie parą narcyz jeden:P), Radka, Bartka itd z jakimiś kobietami spokojnymi i też "dupowatymi, ciapowatymi". Tego nie dałoby się przetrawić. Jednak najbardziej współczuje jednak Michałowi, jeżeli byłby z Marysią, bo może połączy ich tylko przyjaźń, to facet nie wie co czyni:P.

maria_88_3

no i są jeszcze Błażejek i Daria ale akurat według mnie to oni są obecnie najlepiej dobraną parą.Daria taka zwariowana zakręcona lekko gapowata kujonka/studenta i Błażejek taki stateczny lekko przestraszony jak ojciec.

ocenił(a) serial na 5
mrowa93

Zgadzam się.

ocenił(a) serial na 10
maria_88_3

jest duża szansa że Julka się przekręci, ja osobiście liczę na to

ocenił(a) serial na 5
mrowa93

Wcześniej czy póżniej znudzi mu się ta rola.

ocenił(a) serial na 5
kierowca23

Dalsza część spoilera. Czy to początek nowej miłośći czy może przyjaźni.

ocenił(a) serial na 5
kierowca23

Oglądacie " Na Wspólnej" ? Ja tak czasem, a praktycznie wogóle. Wydaje mi się że Błach lepiej tam gra niż w " Pierwszej Miłośći" moim zdaniem, tu narazie w mało odcinkach go pokazują zobaczymy póżniej.

kierowca23

A na Polsacie 2 PM lecieć ma chyba bez przerwy wakacyjnej bo zamiast "po wakacjach" na końcu dali "w następnym odcinku" i w programie też odcinek 2119 itd.

Jordan66

A jednak się pokapowali i 2056 odcinek puścili :/

ocenił(a) serial na 5
Jordan66

Tam są same powtórki.

ocenił(a) serial na 5
kierowca23

Spoiler !!

http://m.superseriale.se.pl/newsy/pierwsza-milosc-po-wakacjach-2015-marysia-bedz ie-z-michalem-ojciec-krystiana-podrywa-majke-zwiastun_623637.html

ocenił(a) serial na 5
kierowca23

Spoiler ! ! ! No ciekawe, wkońcu zmienią jej charakter.

http://m.superseriale.se.pl/newsy/pierwsza-milosc-po-wakacjach-2015-sabina-wywol a-bunt-w-wiezieniu_629252.html

kierowca23

Interesujące i dobrze, w końcu może Sabinę zacznę lubić:P. A może to ona będzie nowym czarnym charakterem po Igorze jak tak się rozkręci z tym wybuchowym charakterem haha:P.

ocenił(a) serial na 5
kierowca23

2 spoilery !!!

1. http://m.superseriale.se.pl/newsy/pierwsza-milosc-po-wakacjach-2015-paulina-zami eszka-z-ksiedzem-na-plebanii_637618.html
2. W nowym sezonie pojawi się nowa postać, prawdopodobnie bizmesen pomoże Karolowi zakończyć sprawe z Igorem, a zagra go Jerzy Bończak.

ocenił(a) serial na 5
kierowca23

spoiler !

Michał i Beata pojawią sie w Wadlewie, oczywiście nie razem, po co to się okaże.

ocenił(a) serial na 5
kierowca23

spoiler !
http://m.superseriale.se.pl/newsy/pierwsza-milosc-po-wakacjach-2015-bartosz-obuc howicz-w-pierwszej-milosci-nowym-kochankiem-beatki_650992.html

ocenił(a) serial na 5
kierowca23

Spoiler !

Julia Kamińska teraz będzie scenarzystką " Pierwszej Miłośći "

kierowca23

Co? To chyba jakiś ponury żart. No chyba, że to zbieżność nazwisk.

ocenił(a) serial na 5
no_bo_co

Nie to prawda ma ze swoim chłopakiem czy mężem pisać.

kierowca23

Już znalazałem tą informacje.

ocenił(a) serial na 4
kierowca23

nie mogę, Radziu bawi się programem "Haker 2000" xDD

ocenił(a) serial na 5
ocenił(a) serial na 5
kierowca23

wiecie gdzie moge oglądać Pierwszą Miłość za darmo na telefonie ? oprócz Ipli

kierowca23

spotkanie Dragona z Radziem i już poleciał fajny tekst:
- myślałem że siedzisz
- a ja myślałem że do czegoś doszedłeś. zasuwasz z tą myjką jak jakaś cholerna mróweczka :D
jeszcze powiedział to w typowy dla siebie sposób hah
a coś czuję że to dopiero początek :D

ocenił(a) serial na 5
Wingo

:)

kierowca23

Scenarzyści chyba nie wiedzą jak szkoły funkcjonują, gdy odbywają się matury. Melka prosi Marysie o to, aby nie iść do szkoły, bo chce pogadać z Krystianem. Ta mówi, że napisze jej usprawiedliwienie. Przecież wiadome jest, że pozostali uczniowie mają trzy dni wolnego, gdy maturzyści piszą egzaminy. A przed jest długi weekend.

no_bo_co

No dokładnie tak jest :). Ale i tak dobrze że Melka powiedziała że nie ma wprawdzie lekcji ale idą do teatru zamiast tego. Więc przynajmniej nie było lekcji :P.

ocenił(a) serial na 5
kierowca23

Witam, zapraszam dalej do komentowania. Jakie Was wątki teraz interesują ?

ocenił(a) serial na 5
kierowca23

Szczerze? Żadne. Duużo Melki i Krystiana - bleblebleble. To już mnie zniechęca, i ten jeszcze jego narcyzowaty uśmieszek.. jego ojciec też smęci, w dodatku drażni mnie dziwne aktorstwo tego gościa. O Igorze nie trzeba już więcej mówić, pojechał pierwszą lepszą taksówką do Monachium bez udowadniania że ma tyle kasy wogóle.. szkoda mi Mohra, marnuje się w tym serialu.. dalej. Scenarzyści ogłupili Wekslera (jak każdego bohatera w zasadzie) i kazali mu przelać 30 mln Igorkowi (I jeszcze to durne gadanie: "To jedyne wyjście blablabla". Taa, jasne.) Bartek sam w sobie irytuje, oczywiście nie domyślił się sam kto na niego doniósł, choć to było logiczne. Radek.. eh, szkoda gadać. Natan nadal drewno. Niedorozwinięty Kaśka. Mądraliński Mikser, który tak naprawdę jest idiotą - strasznie mnie drażni. W zasadzie to Kinga i Artur mnie nie denerwują, lubię ich, choć wątek z zaproszeniami był bzdetny.

Bielak_812

No szczególnie ten Mikser..on sie zachowuje jakby był najlepszy,,najmadrzejszy..każdemu daje tylko rady..Madruje sie..jak trzeba to potrafi pobic kazdego ..teraz se jeszcze bródke zapuscił to jest prawdziwy gangster i samiec alfa...dejta spokoj..Jak by sie tak zachowywal w realnym zyciu to morde by miał obita codziennie za te jego madrowanie sie i udawanie swietego...

gnoj2014

dzisiejszy odcinek nudny i niewiele wnoszący do serialu. przeważnie tak jest, że kiedy ktoś leży w szpitalu, to zaczynają się wielkie smuty i płacze - to nudne. szkoda, że mała nie wykituje,, i tak niewiele wnosila do serialu. na szczęście Beatka trochę podciągnęła ten odcinek ;)

makintosz

no ale pokazane jest to ze jak Majki nie ma w Barbarianie to se nie daja rady a tak naprawde to ona tam gówno robiła tylko przy laptopie siedziala i rzadzila Kaska...

gnoj2014

Szczerze powiedziawszy, to te 6 odcinków śmiało mogli pokazać przed wakacjami.
Nie podoba mi się nowy wystrój kuchni Kingi.

no_bo_co

no chcieli jej urządzić nowocześnie ale coś im to nie wyszło w pierwszej chwili jak z daleka to zobaczyłem to myślałem że jest to mieszkanie Radzia

mrowa93

Wszyscy mają Pauline za czarna owce bo doniosla na wspanialego lekarza, a zapomnieli o Bartusiu ktory zdradzil Emilke a pozniej porzuvil Pauline bo mu sie przypomnialo jaka Emilka jest cudowna. Paulina sie zemscila i bardzo dobrze ja bym to rozkrecila i mogloby byc ze Bartus kombinowal z lekami. A czemu proboszcz nie gania za Bartusiem za zdrade i go nie wyklal?

kierowca23

Dzisiejszy odcinek też nie lepszy normalnie jak inny serial cały czas Wadlewo...

ocenił(a) serial na 4
mrowa93

i ten erotoman Łazanek jak się podniecił jak podglądał Paulinę xD

qwerty95960

no też miałem o tym pisać że nawet ten negliż Paulinki i napalony Łazanek nie uratował odcinka XDDD

ocenił(a) serial na 10
mrowa93

no , i jeszcze Kinga mnie rozwaliła, jak ją przyprowadzili do Jowity, a ta że nie bardzo jej pasuje na managera, a Marysia która nie potrafiła nic i była tylko na sztukę pasowała jej jako manager :D Przecież jowita jak by nie ten rak to do tego fitnessu nie poszła by nawet jako klientka a co dopiero żeby o prace prosić. Może się wystraszyła bo pierwszy raz na oczy zobaczyła prawdziwego pracownika z kwalifikacjami :D

ocenił(a) serial na 7
mrowa93

Wg mnie na plus, bo w tym momencie wątki Wadlewskie są dużo ciekawsze niż te z miasta. Ja z przyjemnością patrzę, jak wielka, piękna "co to ja nie jestem" Paulina dostaje po tyłku.
A Wrocław co ma do zaoferowania? Sabinę w więzieniu, nieszczęśliwą Majkę, "zbuntowaną" Amelię, czy może bajeczne życie Kingi?

ocenił(a) serial na 6
Naavy

Nigdy nie lubiłam Pauliny, ale Wiktoria jest strasznie fałszywa.
A Paulina nie ma kultury, obmacywala się z Bartkiem w kuchni Makowskiej, a teraz w zwiastunie chodzi w samej bieliznie po mieszkaniu księdza.

kierowca23

z cyklu nowy montaż - fajna była ta równoległa rozmowa Aśki z Kaśką i Karola z Mateuszem i te przejście ze sceny że Kaśka ma pomysł a sekundę później już gadają z Jowitą. Jest powiew świeżości

ocenił(a) serial na 5
Wingo

Właśnie też mi się to podoba, tak jakby akcja posuwała się szybciej do przodu.

ocenił(a) serial na 5
kierowca23

oglądaliście zwiastun ?

kierowca23

Dodałem temat odnośnie streszczeń kolejnych odcinków, niestety nie widać go na pierwszej stronie.

http://www.filmweb.pl/serial/Pierwsza+mi%C5%82o%C5%9B%C4%87-2004-155173/discussi on/ODCINKI+2134+-,2683948

Ale jeśli pod napisem "forum serialu Pierwsza miłość (3 412)" klikniecie strzałkę w dół "najlepsze wypowiedzi" i klikniecie "od najnowszych" to się pojawi ten temat jako pierwszy.

Głupi filmweb.

ocenił(a) serial na 5
no_bo_co

Na telefonie to dopiero maskara z tym filmweb