PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=106279}

Naruto

2002 - 2007
7,9 32 tys. ocen
7,9 10 1 32379
7,3 3 krytyków
Naruto
powrót do forum serialu Naruto

Tutaj możecie zamieszczać teksty lub opisy scen z naruto, które wam szczególnie utkwiły w pamięci. Może ja zaczne ;)

Z mangi:

Kakashi: Hmm.. Jakby to powiedzieć... Moje pierwsze wrażenie o grupie... Nie lubię was!
Naruto, Sasuke, Sakura: ...

Albo:

Kakashi: Słuchaj... Trochę odstajesz od reszty. Ale w tym złym znaczeniu...
Naruto: Odstaje to ta twoja przekrzywiona fryzura!

Teraz wasza kolej ;)

ocenił(a) serial na 10
Oni_Moon

mnie sie podobalo w 139 jak dotarli do twierdzy Orochimaru :D i jak były 3 tunele do wyboru :P

<trzy tunele do wyboru>
Naruto: mój instynkt mówi mi, że należy iść środkowym!
<idzie>
Jiraya: stój!
<Naruto staje i O___O>
Jiraya: tutaj trzeba zastosować inne, bardziej zaawansowane metody!
<po czym wyjmuje kij, stawia go pionowo na ziemi, po czym kij upada wskazując na prawy tunel>
Jiraya: idziemy na prawo!
Naruto & Sakura: O_____O
Naruto: Czym to się różni od mojego instynktu?!?!

:lol:

(nie pamiętam, jak to brzmiało dokładnie, piszę z pamięci :P)

raven89

a tak to było dobre.
mi sie jeszcze podobał bardzo odcinek jak Naruto wrócił na plecach Kakashiego do szpitala.
I tam w szpitalu sceny jak ratowali Choji'ego i Neji'ego.
I jak Shikamaru się dowiedział, że przezyli i zaczał płakać.
To też było wzruszajace.

ocenił(a) serial na 10
Moniaaa_2

mnie sie wydawało, że on zaczął płakać, bo misja się nie powiodła :P
no, ale. tez się wtedy wzruszyłam ;P

raven89

Tak... świetna scena...
Chociaż potem Temari nazwałe go beksom jak się żegnali ^^

ocenił(a) serial na 8
Oni_Moon

Najlepsze teksty sa w 72 i 70 odcinku zaraz na poczatku :P xD :D

Onyxx

A może jakieś cytaty? XP Nie pamiętam dokładnie co było w karzdym z odcinków ^^

ocenił(a) serial na 9
Oni_Moon

Odcinek gdy Konohamaru jest wkurzony bo dowiaduje sie że jest nowy Hokage(Tsunade)
Biegnie do posiadłości Hokage i potknął sie czy coś takiego nie pamietam dokładnie i wleciał w piersi Tsunade xD

rozbroił mnie jego tekst:
Gdy sie wleciał w jej piersi..
O jak miękko hehehe (i taki rozmarzony xD)

użytkownik usunięty
Oni_Moon

Ja uwielbiam scenę z 55-tego odcinka, kiedy Naruto uczy się techniki przywołania, jak po raz pierwszy przywołuje kijankę z tylnimi nogami.
Wybuch radości Naruto, potem kamera na Jiraiya'e i ta jego mina,a do tego jeszcze odgłos trąbki. Pokładałem się ze śmiechu.

ocenił(a) serial na 10
Oni_Moon

a jakie sceny były dobre z hinatą i z naruto

ocenił(a) serial na 10
Koval_4

Jak naruto poszedł 'za potrzebą' w nocy jak nocowali w namiocie i widział Hinatę koło wodospadu - scena była cudna :D

Oni_Moon

Ehh... w ogóle niektóre sceny były cudne...

na niektórych ryczałam jak bóbr - ze śmiechu oczywiści. i jeszcze lubię walkę Sasuke vs Naruto - to było takie... poruszające ? I uwielbiam ta mimikę... ehh... wiem, powtarzam to, co mówili inni, ale po przeczytaniu tego wszystkiego musiałam jakoś dać znać o sobie ;p Nie będę już przytaczać konkretnych przykładów, bo byłoby tego za dużo ;p

Pozdrawiam wszystkich fanów Naruto i nie tylko ;)

Her_Infernal_Majesty

Ehh właśnie jak wysłałam przypomniała mi się jedna scena, o której nie było jeszcze mowy - w odcinku, kiedy ekipa o składzie: Naruto, Neji, Tenten, Lee wyrusza, żeby uwolnić wioskę od Raigi - człowieka, który terroryzuje ludzi chowając ich w ziemi żywcem. I tekst jakiegoś faceta, kiedy babka gotuje płacząc
-Jej gluty zaraz wpadną do garnka (czy jakoś tak, nie pamiętam dokładnie)

W ogóle cały odcinek superowy - miny bohaterów, gdy zobaczyli specjalne curry, przygotowane, aby dodać im siły na powrót do domu XD I ich twarze po zjedzeniu ulubionego dania Lee - curry życia.

Her_Infernal_Majesty

Najnowszy odcinek był po prostu rozbrajający^^ Szczególnie Akatsuki ^^ no i oczywiście miny Gai'a i Kakashiego ^^

ocenił(a) serial na 9
Oni_Moon

Też dzisiaj oglądałem:D. Gai mnie rozbroił założył plecak na brzuch a Kakashiego wziął na na plecy xD i dzida do przodu:)a potem Lee też założył plecak na brzuch i nactawił się i mówi:

Lee: Neji...
Neji: Nie ma mowy!

Deidara też nieżły:D.Uduszenie xD

ocenił(a) serial na 10
Oni_Moon

zgadzam się, dzisiejszy odcinek był genialny :lol: jeden z najlepszych :D
Szczególnie sceny z Gaiem i Kakashim :lol: i Tobi oczywiście! :D śmiałam się przez cały odcinek XD

ocenił(a) serial na 7
Her_Infernal_Majesty

albo na końcu, jak ranmaru gotuje curry, a ten starczy walnął go łyżką, mówiąc: "jęczysz za cicho", i w ogóle te jęczenie było super("o jejku, o jejku, o jejku")

ocenił(a) serial na 10
gdfhj

potem ten koleś dostał łycha od Babci (o ile sie nie mylę) za to że walną Ranmaru

Oni_Moon

Nom, odcinek świetny - nic nie przebije "treningu" Gai'a i komentarza Naruto ;) A potem Lee i Neji. I jeszcze Tobi i Deidara XD
Odcinek wydawałoby się, poważny, a tutaj takie niespodzianki.
Szkoda tylko, że jeszcze nie doszli do Konohy - chciałabym zobaczyć spotkanie Naruto Z Hinatą i resztą ;)

ocenił(a) serial na 10
Her_Infernal_Majesty

będzie w następnym odcinku to spotkanie :D nie mogę się doczekać :D

Oni_Moon

Wiem, wiem, dlatego ja też XD (za krótki ;p)

ocenił(a) serial na 9
Her_Infernal_Majesty

Może w końcu Hinata spodoba się Naruto:). Jestem ciekawy odcinka gdy Naruto bedzie walczył z Itachim. Fakt że była taka walka ale to było tak że Itachi dał 30% swojej mocy czy jakos tak <myśli>i czy Naruto zostanie Hokage,ale na to to chyba sobie jeszcze poczekamy:).

Oni_Moon

hehe zostało wymienione, juz tu wszystko to co mi się podobało^^

w ostatnim odcinku shipuudena było dobre to jak Gai niusł, Kakashiego =) te jego miny (kakashiego), albo miny Deidary na temat tekstów Tobi'ego =x boskie^^

ocenił(a) serial na 9
Hina_chan

No Tobi nieźle cisnął Deidarze:D...

Tobi: No co mi zrobisz? sprawisz że eksploduję? ( Deidara niemiał już wtedy obu rąk) xD

i reakcja Deidary... Uduszenie xD

Darth_Carnage

tak, tak to było piękne^^ pozwoliłam se nawet zrobić screen w trakcie oglądania :) ta minka :P Nie mogę się doczekać następnego odcinka^^ jestem ciekawa jak zrobili ten moment z Hinatą (zajrzałam do mangi, ale po angielsku mało rozumiem ;/) wiem po ilustracjach, że znowu się zrobi czerwona na jego widok =)Ale bardziej nie mogę się doczekać momentu kiedy do nich dojdzie Sai. Wiem, że nieźle oberwie po mordzie od Sakury^^ zresztą się nie dziwie. w końcu obrażał Sasuke, co przy Sakurze jest grzechem... =)

a wracając do tematu:
Kakashi ma super teksty musiałam se je nagrać na dyktafon =)

1)
Kakashi: Zgłosiłem was do egzaminu na chunina
Naruto: Kakashi-sensei dzięki!
<rzuca mu się na szyje>
Kakashi: Poczekaj, oślinisz mi kamizelkę

2)
<słychać burczenie w brzuchu>
Kakashi: O_o kiszki marsza grają? niedobrze.

3)
Kakashi: Przepraszam za spóźnienie, czarny kot przebiegł mi drogę. Musiałem iść na około

4)
Kakashi: Hmm... jak by to ująć. moje pierwsze wrażenie jest takie... jesteście bandą idiotów.

5)
Kakashi: Hej, witam wszystkich, przepraszam za spóźnienie, ale zgubiłem się na ścieżce życia...
N&S: Jesteś kłamcą!

6)
Kakashi: Witam, dzień dobry. Przepraszam za spóźnienie, ale chyba zabłądziłem na mojej drodze życia^^
N&S: CO!!??!!

Albo piękny był moment kiedy wysłał swoje przywołane pieski, by poszukały czegoś podejrzanego, a sam siedział na kamieni i czytał książke. A jak Pekun przyszedł to niby nic nie robił...

Pekun też ma wejścia...

1)
Shikamaru: Co się stało?
Pekun: Wstawaj, musimy iść na misje! Jeśli wszystko pójdzie dobrze możesz w nagrodę potrzymać mnie za Łapkę. Patrz jest super miękka.

(jakoś tak leciał ten tekst)

2)
Kakashi: Pekun wam pomoże...
Sakura: Piesek?
Pekun: Nie nazywaj mnie słodkim pieskiem dziewczynko.

3)
Pekun: Tak, teraz to czuje...
Sakura: co?
Pekun: używasz tego samego szamponu co ja... sierść po nim jest super miękka...
Sakura: <załamka>

4)
Jakaś laska (narzeczona tego kolesia co chciał zabić Iruke w 1 odc) opatruje rany właśnie Iruki. Nagle na ekranie pojawia się łapka Pekuna
Pekun: hm... patrz na mój mały palec!
Naruto: no co?
Pekun: nie widzisz?
N: Nie...
P: lekko podskakuje... coś tu się święci...
N: co? tylko mi nie mów, że to dziewczyna mistrz Iruki!
Iruka: Ej o czym wy tak gadacie? <podejrzliwym tonem>
Pekun i Naruto: O niczym...

Sorka, że się trochę rozpisałam... xD

Oni_Moon

Heh - miło było sobie przypomnieć niektóre teksty ;p A co do odcinka to coraz bardziej się niecierpliwie ;)

Her_Infernal_Majesty

hehe... jeszcze 4 dni^^ da się wytrzymać... a jak umiesz po dobrze angielski to możesz przeczytać mange... (ale w anime i tak skracają niektóre wątki,a lbo przeinaczają :/) ja nie umiem za dobrze anglika (bo nie przykładam się do nauki^^) ale niektóre rzeczy rozumiem =) http://www.narutohq.com/manga/ tutaj jest dużo rozdziałów ale nie wszystkie ;/ chyba z 20 lub 30 nie ma. W mandze, to co w anime nazwane jest shippuuden zaczyna się od 28 tomu... cały (chyba) 27 jest o Kakashim i o tym jak Naruto wyrusza z Jiraya'ą (czy jak mu tam) To co aktualnie dzieje się w shipuudenie to 31 lub 32 tom^^ (i znowu się rozpisałam)

ocenił(a) serial na 10
Hina_chan

tutaj jest manga przetłumaczona na polski :D niektóre są takie... w złej jakości, ale ważne, że idzie zrozumieć, o co chodzi :D

http://www.narutofan.mangadome.info/?id=skany

:)

raven89

tylko gdybym umiała to ściągnąć ;/ (za krótki^^)

ocenił(a) serial na 10
Hina_chan

wchodzisz na stronkę... a potem ... nie, ja nie umiem tłumaczyć :lol:

może umiesz ściągać z www.wyslijto.pl, to ja Ci to wszystko spakuję i tam włożę :) tam się ściąga prosto, wchodzisz na stronkę, potem klikasz na czerwony napis, potem Ci się ładuje jeszcze raz, znowu klikasz na czerwony napis i potem już się pobiera :D

to ja Ci to do jutra załaduję :)

Oni_Moon

O dzięki wielkie! Właśnie od kilku dni wzięłam się za szukanie mang, ale jakoś mi nie szło XD Już patrzę na linki ;p

A co do odcinka - im bliżej do niego, tym trudniej jest mi wytrzymać, cóż, dam radę ;p

Pozdrawiam i dziękuję :*

ocenił(a) serial na 10
Her_Infernal_Majesty

a i nie ma za co ^^

<mam nadzieję, że dając linki nie łamie się żadnego regulaminu, ani nic...>

raven89

och... jeśli to zrobisz będe dozgonnie wdzięczna^^

ocenił(a) serial na 10
Hina_chan

hmmm... moze zróbmy tak. dajcie mi maile, to Wam wyślę linki do stronki na maila :) bo nie wiem, czy tu wolno...

raven89

Maila mogę podać ;) Mam zrobiony specjalny na takie okazje ;p

anonim_a@vp.pl

raven89

Już podaję ;p anonim_a@vp.pl Taki trochę anonimowy ten mail, ale stworzony specjalnie na takie okazje ;p Tzn. publiczne przekazywanie danych ^.^

Pozdrawiam

Oni_Moon

Ehh... mi tez nie chce się ściągać, tzn. ściąga się, ale nie chce otwierać - już próbowałam na tysiące sposobów to robić ;p Kończyło się na wściekaniu się i usuwaniu pliku XD Brakuje mi cierpliwości ;p

jeśli nikt nie ma nic przeciw ja też sobie skorzystam i ściągnę z wyslijto ;)

Z góry dziękuję ^.^

ocenił(a) serial na 10
Her_Infernal_Majesty

matko kochana, ile to ma pojemności o__O

dobra. postaram się załadować wszystko po trochu, bo wszystko naraz byłoby za dużo i w porcjach dam :P postaram się wyrobić do jutra ^^

raven89

Heh... maila tak publicznie... a co mi tam ;p
szwarc.gosia@gmail.com ;)

Her_Infernal_Majesty

Szlag, coś mi net nawala :| Najpierw komentarze nie chciały się ładować, a teraz patrze wszystkie są ni stąd, ni zowąd. Ehh... dziwne ;p

Her_Infernal_Majesty

bezimienna1495@wp.pl

no to teraz wystarczy mi czekać na odpowiedz od ciebie :)

jutro nowy odcinek... :D

ocenił(a) serial na 10
Oni_Moon

ok, wysłałam Wam na razie tyle :P
pojedynczo pakowałam te rozdziały, bo miały za duzo MB :/
ale teraz moze bede pakować tak po 4-5 rozdziałów, bedzie szybciej może...

zobaczcie, czy doszło, a jak nie, to wysle jeszcze raz :)

raven89

Wielkie dzięki ;)

Tylko teraz pytanie, za pomocą jakiego programu to otwierasz? Bo te, w których ja próbowałam to odczytać to wyskakiwało mi, ze wystąpił jakiś błąd ... Dziwne ;p

ocenił(a) serial na 10
Her_Infernal_Majesty

hm... nie znam się na tym :P ale to chyba WinRAR... tak pisze :P

raven89

Acha, no to spróbuję za pomocą tego, bo inne nie chcą otwierać ;(

Her_Infernal_Majesty

mi już możesz nie wysyłać^^ nauczyłam się ściągać z tej jednej strony i już przeczytałam wszsytkie, które narazie wyszły :)

Hina_chan

xxxolgaxxx - a ty na jakim programie otwierasz?

Ja sie normalnie powieszę, jak już mam ściągnięte, to nie mogę otworzyć :| Normalnie masakra ;(

ocenił(a) serial na 9
Her_Infernal_Majesty

Skoro jesteśmy już przy pytaniach: jak?,gdzie?,dlaczego?,kiedy?,po co?

To wiecie może jak zapisać zdięcie ''ruchome'' czyli to co jest na tym się rusza bo chcę sobie wrzucić na bloga,ale jak zapisuję to się nie rusza i nie wiem dlaczego?

ocenił(a) serial na 9
Darth_Carnage

To jest właśnie to zdięcie

http://photobucket.com/mediadetail/?media=http%3A%2F%2Fi197.photobucket.com%2Fal bums%2Faa163%2FTomoyo_Elric%2FNaruto%2FShippuuden%2FNaruto-Oodama-Rasengan.gif&s earchTerm=oodama%20rasengan&pageOffset=11

I ono się rusza prawda?:D,ale jak je zapisuje na blogu to się nie rusza.

Darth_Carnage

Ehh... ja ci nie pomogę, bo mam taki sam problem ^.^ Chyba, że to rozgryzę to dam znać ;p

ocenił(a) serial na 9
Her_Infernal_Majesty

Ale popatrzmy u tego użytkownika się ruszają

http://www.filmweb.pl/user/532767/Temari.html