PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=391798}
8,2 33 tys. ocen
8,2 10 1 33194
8,0 2 krytyków
Naruto Shippūden
powrót do forum serialu Naruto Shippūden

KIM JEST TOBI??

ocenił(a) serial na 10

Wszyscy myślą że TOBI to Uchiha Madara ale moim zdaniem mogą się mylić TOBI to Uchiha napewno ale nie MADARA tylko OBITO kolega KAKASHiego z dzieciństwa który ofiarowam mu Sharingan.A czemu tak uważam:

-Uchina Madara miał by w Shippuudenie około 100lat co by było troche bezsensu że jeszcze żyje i tak śmiga sobie

-imie TOBI jest bardzo podobne do OBITO<tu przestawisz tam usuniesz O i wychodzi TOBI>

i z tego co wiem TOBI w mange nie mówi że jest UCHIHA MADARA tylko że zna jego jakiś techniki

-a pozatym w spomnieniach KAKASHiego OBITO ma jakieś GOGLE-OKULARKI a TOBI po zdjęciu swojej maski też ma coś takiego na twarzy

Oczywiście w mojej dedukcji mogę się mylić i stwierdzam tylko wyłapane fakty możecie się z nimi nie zgadzać.I proszę o wasze założenia na ten temat i przyłączyć się do rozmowy na temat:"KIM JEST TOBI??"

situation

podasz stronę na której obito zdejmuje maskę i który to chapter dzięki

ocenił(a) serial na 8
situation

@situation nie wiem co ty jarasz, ale ja też to che

alan666

alan co ty napisałeś ja też to che o co ci chodzi

situation

nie wiem czy masashi czy ktoś inny to napisał ale jest taka manga ktolra pokazuje jak oni mają z naruto po 21lat
i tam jest pokazany madara podobny do obito ale z inna maska połamaną i innym kształetme ale ta strona ma zakaz kopiowania bo to taki blog
poszukajcie se to na google pod hasłem naruto resurection come back

situation

a dokładniej spisz adres tej strony bo nie mogę znaleźć

naruto shippuuden

nie mozna kopioować mówiłem nawet strrony

situation

ale to forum ma nam pomóc otkryć kim jest tobi może o to chodzi masashiemu zebysmy byli ciekawi tego co się stanie ale może się okazać że topbi to ktoś nam nieznany

situation

napisz na kartce adres tej strony nie mówię że byś kopiował adres strony albo podaj dokładniejsze dane ^^

situation

podam ci kto to napisal jest to skrzyp078

situation

też nie mogę znaleźć podaj tak www. ?????? .com/pl/netco tam jest na tak jak jest tytaj http://www.filmweb.pl/serial/Naruto+Shippuuden-2007-391798/discussion/KIM+JEST+T OBI,811101?page=3 spisałem adres i wpisałem go tutaj możesz zrobić to samo z tamtą stroną??? dzięki :)

naruto shippuuden

oto chodzi ze musiał bym to pisać z godzine ponieważ tam są cińskie jakieś angielskie arabskei znaki inne znaki i jest tego z tysiąć a kopiować nie można

situation

nawet strony poza tym mam y gadać o tym kim jest tobi

situation

no to gadamy o tobim ,obito czy Madarze albo ktoś inny jak sądzicie

naruto shippuuden

nieważne tobi to madara ponieważ ćwiczył itachiego gdy on miał 21 lat i potrafił mordować sharinganem a teraz uczy sasuke by jego ciało lub sharingana posiąść i mieć ostatni poziom sharingan bo narazie tylko sasuke udało się go posiąść więc madara to tobi

situation

wiek to tylko liczba

ocenił(a) serial na 5
situation

Człowieku, nie opieraj argumentów na fanartach i doujinshi, to wymysły FANÓW. Nie mają nic wspólnego z oryginalną fabułą.

użytkownik usunięty
Raksha

kimkolwiek by nie był to uwazam ze Tobi czy tam Madara, stwierdzam że jest cieniasem, co prawda nie pokazał wszystkich swoich mozliwości, ale jak sam przyzanał, jedynie z kim obawiał się walczyć to Itachi, ale wrócmy do wątku: Madarą jest na pewno ale nie koniecznie musi posiadać swoje ciało nigdy nie wiadomo co się kryje pod tą maską i plaszczem

ocenił(a) serial na 5

Szczerze mówiąc mnie bardziej obchodzi, od tego kim jest (bo uważam że Madarą) to, kto *Spoiler*znajdował się w trumnie, którą przyzwał Kabuto. Tobi był wyraźnie przerażony. Kogo może bać się tak potężny Uchiha z EMS?*/Spoiler*

Raksha

w trumnach był itachi deidara sasori kakuzu i nagato a po za tym kabuto ożywia ciała więc może chciał i odrodzić do planu uratowania orochimaru ale sądzę że sasukee w planie kabuto ma główną rolę bo tu akurat chodzi w tej sprawie o sasuke kabuto i tobi pewnie wzgrali się o zdobycie ciała sasuke pomyślcie tobi ma układ z kabuto orchimaru pomocnikiem jest kabuto a planem jego pracodawcy jest zdobycie sasuke a tobiemu chodzi o sharingany tak samo ja danzou ale danzou podobno nie żyje a mmoże ktoś z rodziny naruto lub brat madary to tobi bo w końcu brat madary miał krótkie włosy

situation

wiem kim jest tobi tobi to uzumaki zobaczcie
http://fc06.deviantart.net/fs29/f/2008/096/a/d/who_is_tobi__Naruto_396_by_uzumak itsune.png

situation

http://i94.photobucket.com/albums/l89/team7fc_fanart/doujin_comic7/Tobi__s_Reuni on___NOT_by_nekoni.jpg

situation

http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://i94.photobucket.com/albums/l89/team7fc _fanart/doujin_comic7/Tobi__s_Reunion___NOT_by_nekoni.jpg&imgrefurl=http://picsd igger.com/keyword/who%2520is%2520tobi/&usg=__FN8Mbwlec8PMEeKjD0QLHP8z7ig=&h=800& w=542&sz=134&hl=pl&start=6&um=1&itbs=1&tbnid=JAnq7MexDnMGJM:&tbnh=143&tbnw=97&pr ev=/images%3Fq%3Dwho%2Bis%2Ba%2Btobi%26um%3D1%26hl%3Dpl%26client%3Dfirefox-a%26r ls%3Dorg.mozilla:pl:official%26tbs%3Disch:1

ocenił(a) serial na 5
situation

To jest FANART do jasnej... tzn, w tym wypadku to akurat pokolorowany skan mangi. A tak na marginesie, to gdzie ty tu widzisz info, że Tobi to któryś z Uzumakich?

ocenił(a) serial na 5
situation

Chodziło mi o tą ostatnią trumnę -.-" Reszty Twojej wypowiedzi nie mogę zrozumieć z powodu braku znaków interpunkcyjnych. I coś jeszcze. Wyobraź sobie, że włosy mogą zarówno odrosnąć, jak i można je ściąć.

Raksha

już wiem kto był w ostatniej trumnie lecz jest tam brat madary

situation

albo ojciec naruto jeszcze myśle ale jesli się myle to może być któryś pain

situation

jest przecież nagato to poco jeszcze pain. a może danzou

naruto shippuuden

ale chodzi mi o ciało przecież te ciała są pochowane a danzou jest uwięziony przez cały czas w genjutsu itachiego wywołanego przez sasuke

situation

MOŻLIWE NO TO MAM JESZCZE PARĘ PROPOZYCJI NP MĘDRZEC SZEŚCIU ŚCIEŻEK ALBO HOKAGE TH 3

naruto shippuuden

PODOBNO NASTĘPNY CHAPTER 500 MA BYĆ ZA DWA TYGODNIE I W KTÓRYM CHOPTERZE JET WALKA NARUTO I SASUKE

ocenił(a) serial na 10
naruto shippuuden

[SPOILER] Prędzej historia Kushiny i klanu uzumaki, pózniej kadry potęgi EM(O)S-a w ślepiach Sasuke i co najwyżej powolne przymiarki do walki Dres vs EMO. Przed główną walka czeka nas pewnie jeszcze zrobienie filetów z rekina w wykonaniu Naruto.[/SPILER]

ocenił(a) serial na 10
situation

Ciekawe czemu tobi/madara miałby się bać któregoś z painów...
Dalej.. Sasuke nie bawił się w żadne przywoływanie ducha brata, było to zwykłe genjutsu które sie skończyło chwilę później, co za tym idzie Itachiego tam wcale nie było.
W związku z tym Donzou nie jest w żadnym genjutsu tylko po prostu strzelił sobie samobója pod koniec walki i nawet jeśli zostałby przywołany, Madara nie miałby po co się go obawiać skoro wcześniej pozwolił Sasuke na walkę z nim.

I tak swoją drogą situation staraj się formułować zdania zaczynające się od dużej litery i kończące się kropką bo momentami nie nadążam za twoim tokiem rozumowania...

hasyly

a ty niby piszesz ciągle dobrze ja pisze szybko bo nie dbam o drobnostki

ocenił(a) serial na 10
situation

Ciekawe czy twój nauczyciel języka polskiego uznał ten argument za wystarczający.

hasyly

dobra nie ważne mamy tu gadać o naruto a nie o głupotach śadzisz że tobi to

ocenił(a) serial na 10
situation

Tobi to Madara i nic tego nie zmieni, co najwyżej w obecnej wersji może mieć coś nie tak z ciałem. Być może za jego przenikania i długowieczność odpowiada EMS, ale to tylko domysły... Jak zobaczymy Sasuke z EMS-em w akcji to wtedy będziemy mogli porównać ich obu, może coś się wyjaśni.

ocenił(a) serial na 9
s86enix

Moim zdaniem Tobi to madara Uchicha ponieważ skoro Kaukuzu miał ponad 100 lat to znaczy że Madara też może żyć nadal tylko z tą różnica że ma inny sposób przedłużenia sobie życia niż Kaukuzu.

disign

tylko że kaukuzu miał pięć serc i je wymieniał jak rękiawiczki

naruto shippuuden

ale tobi to założyciel akatsuki a konoha była 1 to może a poza tym akatsuki powstało przed konohą więc może kiedyś pokój był pomiędzy klanem uchiha bo innych nie było raczej

situation

więc tobi to madara a madara ma ciało swojego brata

ocenił(a) serial na 10
situation

madara ma tylko oczy brata

Kakuzu nie wymieniał serc tylko korzystał z wszystkich równocześnie

Akatsuki zostało założone przez Madarę po jego walce z pierwszym wiec konoha już dawno istniała

Gdyby klan Uchiha był jedynym klanem przed założeniem wioski to wtedy, wszyscy na świecie byliby posiadaczami sharingana... z resztą jak wiadomo Uchiha walczyli z Senju z którymi po zawarciu pokoju założyli wioskę liścia.

nie żebym się wymądrzał po prostu prostuje niektóre rzeczy

hasyly

ale kakuzu tu nie ma nic do rzeczy prędzej zetsu w końcu on ma podobne włosy do tobiego ale nie ten kolor a poza tym nic o nim nie wiemy on jest nie ważny głównie nic się nie dzieje na jego temat wiemy tylko że jego natura to ziemia woda i waiatr ziemia ponieważ ma korzenie i trawe na łbie woda ponieważ potrzebuje chrolofilu i umię robić rzeczy z wodą a wiatr bo umię robić klony oraz leczyć ludzi przez połączenie ich wię madara może jest połąćzony z obito albo z kimś tam np bratem że umie takie sztuczki może bto on jest kluczem do zagadki i kabuto

situation

ale w mandze opowiada nagato że stworzył akatsuki do stworzenia pokoju

ocenił(a) serial na 10
situation

ale żeś wymyślił bajkę o kakuzu.. po prostu każde jego serce odpowiadało za dany żywioł. Nie miał żadnych korzeni, tym bardziej trawy na głowie.. te "korzenie" z jego ciała, to było kekkei genkai (cecha dziedziczna tylko w jego klanie)
a jego "klony" to były zwyczajnie jego serca tyle że oddzielone od niego.

nie zrozumiałem co ma wspólnego Madara i zszywanie ciał przez Kakuzu....

Tyle że Nagato/pain był tylko pionkiem, założycielem Akatsuki był Madara. Wykorzystał on Nagato i jego chęć "stworzenia pokoju" tylko po to by zdobyć wszystkie bijuu a samemu pozostać w cieniu.

hasyly

no w pewnym sensie masz racje bo nie nazwę madara go bo uważam że to obito on w każdym bądź razie udawał słabego ale w rzeczywistości jest bardzo silny nie wiem czy członkowie akatsuki wiedzieli o tym że on jest taki silny

a mam pytanie w którym chapterze jest walka Naruto z sasuke bo nie mogę się doczekać a i jeszcze co będzie po serii shippuuden i czy pokożom jak naruto zostaje hokage i dalsze życie hokage

naruto shippuuden

ile czasu będzie żyć masashi kishimito tyle czasu będzie pisana manga albo skończy na 600 chapterze
nie wiadomo ale masashi ma przed nami sekrety dzięki którym jego manga jest kupowana i coraz bardziej ciekawa ja jestem bardzo ciekawy co zrobi naruto po tym jak dowiedział się że jego mama to dawny kyubi .
ciekawsze jest to co zamierza i kiedy tobi zrobić z sasuke może to on tylko wie kim jest tobi a jak naruto wtedy leżąc trupem rozmawiając z tobim odkrył kim on jest a poza tym można sobie porównać ich głosy młodość obito, głupi głos tobiego i poważny głos tobiego i wtedy można sprawdzić ale może madara ma inne ciało np kogoś kto nienawidzi sasuke albo jego ojca :p ja tam nie wiem w czwartek czy tam w piątek nowy chapter i się zobaczy co się dzieje piszcie szybko

situation

SORRY ZA DWA TYGODNI DOPIERO CHAPTER NASTĘPNY :(:(:( MI SIĘ WYDAJE ŻE BĘDZIE SIĘ CH CIAŁ DOWIEDZIEC COŚ WIĘCEJ O SWOICH RODZICACH . NO WIESZ OBITO MIAŁ DZIWNY GŁOS ALE MÓGŁ TO ZNACZY NA PEWNO PRZESZEDŁ MUTACJĘ GŁOSU ALE CIAŁO OJCA SASUKE NA PEWNO NIE . a ile masashi kishimoto ma lat o by na 600 nie skończył bo chę znać dalsze losy naruto jak stworzy naruto rodzinę będzie miał dzieci i je oczywiście będzie je trenował ni o jego ucznia oprucz konochamaru SORRY ZA BŁĘDY !!!

naruto shippuuden

oooooooooo o tym nie pomyślałem a co trzeba wpisać aby porozmawiać tu o naruto np losy sasuke czy co bo narazie tylko tu klikam a chciałem rozszerzyc choryzonty SORKI ZA BŁEDY

situation

jak myślicie kto wygra ostateczne starcie naruto vs sasuke mi się wydaje że na początku będzie wygrywał sasuke ale później role się odwrócą i naruto wygra