Wszyscy myślą że TOBI to Uchiha Madara ale moim zdaniem mogą się mylić TOBI to Uchiha napewno ale nie MADARA tylko OBITO kolega KAKASHiego z dzieciństwa który ofiarowam mu Sharingan.A czemu tak uważam:
-Uchina Madara miał by w Shippuudenie około 100lat co by było troche bezsensu że jeszcze żyje i tak śmiga sobie
-imie TOBI jest bardzo podobne do OBITO<tu przestawisz tam usuniesz O i wychodzi TOBI>
i z tego co wiem TOBI w mange nie mówi że jest UCHIHA MADARA tylko że zna jego jakiś techniki
-a pozatym w spomnieniach KAKASHiego OBITO ma jakieś GOGLE-OKULARKI a TOBI po zdjęciu swojej maski też ma coś takiego na twarzy
Oczywiście w mojej dedukcji mogę się mylić i stwierdzam tylko wyłapane fakty możecie się z nimi nie zgadzać.I proszę o wasze założenia na ten temat i przyłączyć się do rozmowy na temat:"KIM JEST TOBI??"
masz do wyboru silnego wytrenowanego ninje i małolata który ledwo co potrafi się bronic które ciało wybierzesz.. hee? Madara jako tak wysoko postawiona osoba mógłby sobie pozwolić na wybór lepszego ciała niż zmasakrowane ciało chłopca, w dodatku z 1 okiem :D
zgadzam sie... z tym obito to bajki jakies i tyle... poprostu zciąl wlosy i tyle czy to takie dziwne? nie rozumiem niektorych ludzi... moze fryz mu sie znudzil
Tobi to nie Obito. Wątpie, że Madara posłuzył się ciałem Obito. Czemu?
Myślę, że po prostu, wraz ze zdobyciem Eternal Sharingana stał sie w jakiś sposób nieśmiertelny i starzenie się nie jest dla niego zagrożeniem.
P.S te historyjki z Obito są naiwne ;>
Nie są naiwne a wręcz idealnie wpasowują sie w fabułę Naruto. Jak dla mnie to zbyt duży zbieg okoliczności że Tobi ma tylko jedno oko z Sharingamem akurat po tej stronie po której zsotał by on Obito. fabuła musi sie zaciśniać. Poza tym jeżeli nie był by to Obito to po co Tobi brałby ciało z tylko jednym Sharingamem....przecież przy swojej sile mógł znaleść sobie jakiegoś innego nośnika...no chyba że nie miał wyboru a ciało Obito zostało mu przyniesione...
Ale kto powiedział, że on sie wogóle jakimś ciałem posłużył? Przecież Itachi mówił Sasuke, że Madara dzięki Eternal Sharinganowi stał sie w pewien sposób nieśmiertelny (z tego co pomietam). Wątpie, że przejął ciało Obito (to by było strasznie przekombinowane), a pozatym po co miałby brać w połowie zmasakrowane ciało z jednym Sharinganem?
P.S Przecież Madara mógł na przyklad stracic swoje lede oko w walce z Hashiramą, albo poprostu nie chce ze swojego zakrytego narazie korzystac? Dowiemy sie w krotce.
Tobi to niby Madara, ale coś mi jednak to nie pasi xD Akatsuki nazywają go Madara, ale po co on nosi te maski ? czemu on sie tak boi pokazywać twarz ? mam nadzieje że niedługo ją ściągnie, bo teraz już wszyscy będą go nazywać Madara, Danzou mówi że jego źródła potwierdzają że lider akatsuki to prawdopodobnie Madara. cholera nie wiem, już tysiące tych teorii jest. jednak mam dziwne odczucie że Kishimoto nas zaskoczy z tym całym bagnem. ja osobiście myślę, że Madara to Inari (z Zabuza saga), jak on tak szybko sie dowiedział o zniszczeniu Konohy ? i jak sie tam tak szybko dostał !? Space time jutsu xD
hmm ja to nie wiem ale watpie w to bo on nie potrafil walczyc poza tym tobi jest chyba wyzszy i ma sharingan a inari nie nalezy do klanu uchiha przeciez
jakby wszyscy wiedzieli że to madara było by źle dla niego i by zóżywał więcej chakry i tak by se chodził z deiadarą nie bo by musią się ciągle ukrywać
Madara to nie Tobi w nowych chapterach jest to pokazane , kiedy spoiler : kabuto podczas 4 wielkiej wojny ninja wykorzystał on ciało Madary do walki ( wskrzesił go ) i teraz mają z nim walczy wszyscy kage . więc nie ma szans żeby to był obito ...
w najnowszym odcinku Tobi mówi ze ma MOC UCHIHA MADARY a nie że niem jest tylko taki FAKT
to fakt stwierdza tylko tyle, że posiada moc Uchichy Madary, więc może być kimkolwiek, nawet Obito, ale za bardzo pewniakiem jest, więc musi ktoś być mniek podejrzany.......
Mówi, cytuję "Moja moc. Moc Uchicha Madary" Jego moc i moc Madary to ta sama moc, bo Tobi i Madara ta sama osoba.
kurwa mac ludzie zrozumcie wkoncu ze tobi to madara. ile wam mozna do lba nawrzucac... nie ma zadnego obito on zdechl i tyle
Właśnie ;) Obito był słaby, nie mial Mangekyou Sharringana i przede wszystkim jest martwy.
Istnieje jeszcze możliwość że Madara zodbierając bratu oczy stał się nim samym....
Gadałam dziś z kolegą na ten temat i zastanawialiśmy się, czy było pokazane jak Madara bierze oczy swego brata? Hmm... przyznaję , że tego nie widziałam (może ominęłam jakiś odcinek) . Lecz mam trochę inną myśl na rozwiązanie tego problemu. Jak pisałam wyżej nie widziałam żeby Madara brał oczy swemu bratu. Był tylko pokazany domu z zewnątrz i jakiś krzyk . Nie wiem co się wtedy stało, ale zakładając że Uchiha nie wziął wtedy oczu bratu(nie wiem może było mu go szkoda-wiem trochę głupie) wyszło by na to ,że nie miał jeszcze EMS, tylko ciągle Mangekyō Sharingan(jak wiadomo nie jest wieczne, możliwe że już słabo widział i możliwe także , że może bardziej używał jednego oka i na nie oślepnął ). Może to on uratował wtedy Obito spod gruzów i wziął to jego oko(wiadomo , że by mieć czwarty poziom trzeba wydłubać oko jednemu z klanu Uchiha) , które mu zostało. Teraz tylko na nie widzi , a drugie ukrywa pod maską ... Jest także możliwe ,że kiedy Madara chciał wziąć oko brata, on zorientował się , że coś jest nie tak i pobił się z Madarą,który go zabił , po czym Madara ucierpiał wykorzystując za bardzo swego Sharingana i później "pożyczył" oko Obito.........
Dobra wiem to o tym jego bracie nie ma sensu , ale to , że oślepnął i wziął oko Obito , to które mu zostało i teraz to na które jest slepy ukrywa daje troszeczkę do myślenia nie ?
No to tak wygląda historia moja i mojego kolegi ;p . Trochę dziwna (myśleliśmy nad nią przez 3 przerwy..).
Jeżeli miałabym wybrać jedną z waszych historii to chyba najbardziej pasowała by mi ta , w której jest napisane że to Zetsu , który umie przemieszczać się w ziemi (czy jakoś tam) uratował wtedy Obito i go tam wiecie...trenował? W zamian za to kazał mu potem wstąpić do Akatsuki i tam już się to toczyło .... Radzę się nie sugerować takim czymś jak "to dlaczego niby Obito miałby znać wszystkie historie Madary ,ble, ble, ble " . Skąd wiecie ile on naprawdę wie? Wiedział tyle co każdy głupi , który przeczyta o swoim klanie w jakiś tam książkach , które zostały pisane przez samych członków i trzymane do dziś czy czymś podobnym...
Madara nie miał po co brać oczu od martwego już Obito bo już dawno miał EMSa dzięki oczom otrzymanym od swojego brata(jeśli ominęłaś -> http://www.manga-lib.pl/manga/read_online/naruto,399,3.html )wiec nie był ślepy, w dalszym ciągu nie jest i nie będzie. Nigdzie nie jest powiedziane, że widzi tylko na 1 oko, nie możne po prostu mieć maski z 1 otworem?
Rozumiem, że zakładasz że Obito to Madara... Wiec po tym co wcześniej napisałaś, po co Madara miałby zabierać oko sam sobie żeby jako Obito stać się Madarą czyli tym który wcześniej zabrał mu oko ze swojego martwego ciała? oO
Później oczywiście dowiedział się o wszystkim co wcześniej sam wiedział bo największe sekrety klanu może przecież przeczytać byle random, pomijając że dostęp do zbiorów zebranych w kryjówce klanu Uchiha mieli jedynie posiadacze MSa, to Obito z świeżo aktywowanym sharinganem który przecież i tak jest Madarą, który ma EMSa nie miał problemów z ich odczytaniem.
Nawet Itachi z MSem i jednocześnie chyba najwybitniejszy Uchiha młodego pokolenia, który prawdopodobnie przestudiował wszystko co było zebrane w tej kryjówce nie wiedział choć połowy z tego co opowiadał Madara ale młody Obito nie miał najmniejszego problemu z przyswojeniem tej wiedzy. Świetnie:)
Myślałem już, że Obito będzie mógł spoczywać w spokoju myliłem się jednak :P
No nie wiem mnie dosyć zaciekawiła ta strona w ostatnim chapterze:
http://www.manga-lib.pl/manga/read_online/naruto,481,2.html
i "dawaj oko" w wykonaniu Madary.
Na co Madarze oko Shisuiego?? być może jednak 1 oko stracił w starciu z Hashiramą i przydałoby mu się nowe zwłaszcza, że Shusui posiadał zdolność manipulowania ludźmi, co na pewno przydałoby się Madarze w urzeczywistnieniu jego planu.
no masz rację myliłam się i to bardzo.... ;p
chociaż i tak najbardziej ciekawi mnie to , czemu zawsze gdy pokazują oko Tobi'ego to jest pokazany rozwinety Sharingan , a nie EMS?
chyba jednak Tobi to na serio Madara...
Sasuke też nie chodzi cały czas z aktywowanym mangekyo sharingan mimo że go posiada. Do tego sam Madara wcześniej mówił, że na chwile obecna w wyniku obrażeń jakich doznał podczas walki z Hashiramą nie może używać w pełni swoich dawnych technik(w tym pewnie i EMSa).
nie rozumiecie że tobi nie jest podobny to madary nawet jak ma skrocone wlosy ...
Madara przejął ciało obito ponieważ z tego co wiem do zmiany ciała potrzebował jeszcze żywego ciała tego samego klanu ( naprawde to tylko sharingana ...)
tu macie zdjęcia ich i se ich porównajcie ...
Tobi : http://i111.photobucket.com/albums/n154/anna_loves_yoh/naruto/Obito%20Uchiha%20T obi/Happy_Tobi__D_by_Mikutashi.jpg
Obito : http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:V0A7lDX5D8RX6M:http://i157.photobucket.com/al bums/t62/Jrod387/Obito%2520Uchiha/Uchiha_Obito-5.jpg
Madara : http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:MTJre3EFf3xVMM:http://users1.ml.mindenkilapja .hu/users/sasuke-naruto/uploads/MadaraUchiha-19382.jpg
...
Tobi nie jest podobny do Madary bo co? bo jego maska nie przypomina twarzy Madary? bo skrócone włosy są mniej czarne niż te czarne u Madary? Jedyna odslona maski przez Madare miala miejsce przy jego rozmowie z Sasuke i widac bylo że najmłodszy to on nie jest.
Pomijam już że to "zdjecie" Tobiego to jest fanart jakiejś osoby która uważna że Tobi=Obito czyli osoby z takimi samymi poglądami jak pan u góry :P Chcesz porównywać zdjęcia to porównuj wiarygodne tj. z mangi/anime
"Madara przejął ciało obito ponieważ z tego co wiem do zmiany ciała potrzebował jeszcze żywego ciała tego samego klanu ( naprawde to tylko sharingana ...) "
Może wyjaśnisz skąd to wiesz bo jeśli tylko tobie się tak wydaje to nie mamy chyba o czym dyskutować :D
Nie znam ani jego ani ciebie wiec wyjazd ode mnie, nie będziesz mi mówił w jakim stylu mam pisać.
Ciekawą teorią jest, że Madara mógł użyć Izanagi w walce z pierwszym
Hokage, dlatego stracił oko, tzn ma zapieczętowane. A maske nosi, bo nie
przystoi głownemu Villainowi pokazywać zmarszczek xD
Tak czy siak, coś tu śmierdzi, może on mieć i młode ciało, w najnowszym
chapterze widać że odtworzył sobie ręke z czegoś, co wyglądało jak
kupsztal Zestu.
Ale Tobi sam mówi że jest Madara. Poza tym przecież po tej stronie gdzie jest dzióra na jego masce ta cześć twarzy była zniszczona.
Witam Ponownie
Czytalem pare biografi dotyczących rinnegana i sharingana.
Czytałem też,że obojętnie czy ktoś ma sharingana czy rinnegana (tak jak miał nagato) nie może żyć wiecznie.
Możliwe że Madara swoją część głowy/buzi przeszczepił nie żyjącemu Obito i zmienił ciało po przez ms'a.
Ciekawe jakie to uczucie przeszczepiać sobie głowę... poza tym jak przeszczepi głowę do martwego ciała, to sam stanie się martwy prawda? a ms'em nie zmieniłby wyglądu ciała co najwyżej musiałby na każdej napotkanej osobie używać genjutsu, a jak wszem i wobec wiadomo genjutsu nie na każdego jest skuteczne.
O ile Madara to rzeczywiście Madara to sekret długowieczności najprawdopodobniej wynika z EMSa, którego nazwa już co nieco sugeruje.
A ktoś wpadł na to, że Tobi (Madara) jest kimś w rodzaju robota? Przynajmniej jakaś część jego ciała. Te śruby po bokach i odgłos blachy kiedy zatrzymuje ręką miecz Suigetsu(?).
są 3 propozycje ale moim zdaniem 1 i 3 są możliwe odpisujcie
obito wnuk madary a przy okazji spadkobierca oczy i mocy bo to jest z dziada do wnuka przekazywane tak ma moc uchiha a tobi i madara oraz obito mają takie zdarzenia 1-śmierć obito 2-moc madary z sharingana 3- zmiana wyglądu 4-spoważnienie i głupota na początku jak obito.
danzou tobi ma bluzę płaszcz jak danzou zmarchy po prawej stronie gęby jak tobi a poco akatsuki bluza i rękawiczki może zasłania łapy? danzou to madara ponieważ madara potrzebuje oczu do uzyskania pełnej mocy i jest nieśmiertelny
yamato podobny głoś a poza tym może zmieniać wygląd a gdy jest tobi wtedy yamato nie ma albo jest kłodą mają ten sam wiek i tą samą naturę chakry
już wszystko wiem jedna uczestniczka strony mi pomogła
zetsu może łączyć ciała a on jest najstarszym z akatsuki.
połączył madare obito oraz oczy brata madary.
obito zabrano pół ciała madarze dusze i fragment dna a bratu oczy
mieszanka stworzyła niestarzącego się 50latka prawie nieśmiertelnego z pełną mocą sharingan.
lecz obito podobne jest do tobi (TOBI= OBI+TO).
jak mówiłem chakra tobiego jest wielka oraz ma 3 style woda ziemia oraz piorun
madara to piorun obito to ziemia lecz brat to woda ale połaczenie zrobiło z nich jeszcze ogień i troche wiatru.
wszyscy znaja koło natur lecz połaczenie nazywa się boishu co znaczy klęska mocy
ta energia z połączeniem z sharinganem to wielka moc niszczą ca cała chakre oraz moc osób i ich dusze.
wszyscy wiedzą że sharingan jest z mroku każdej osoby oraz jest kulą wyniszczającą twoją dusze.
1 2 faza sharingan nie jest zła ale 3 zaczyna początek mroku.
więc obito to tobi który w duszy ma madare.
mam wrescie dowody oto one patrzcie jednak obito to jest patrzcie zaraz wam wyjasnie
http://www.manga-lib.pl/manga/read_online/naruto,397,1.html
http://www.manga-lib.pl/manga/read_online/naruto,396,16.html
http://www.manga-lib.pl/manga/read_online/naruto,397,2.html
http://www.manga-lib.pl/manga/read_online/naruto,400,7.html
to już wszystko wyjasnia obito nie jest tobim lecz sam madara.
jego maska jego oczy to jest dusza uchiha a jesli on umrze caly ród spotka to samo to jest rdzeń uchiha
MADARA TO JEGO CIALO NIC INNEGO OBITO NIE ISTNIEJE DAWNO LEZXY W GROBIE I KWICZY TYLKO SAM CZYSTY MADARA KTÓTY KRYJE SWĄ MOC PRZED SASUKE BO SASUKE TO JEGO NASTĘPNE CIAŁO TO JEGO CHCE MIEĆ TAK SAMO JAK OROCZIMARU.
TOBI TO MADARA wiecie dlaczego ponieważ twarz jego widziało 10osób ale dokładnie
1sasuke 2itachi 3danzou 4kakashi 5naruto 6sakura 7sai 8orochimaru 9pain 10konan ewentualnie jego brat.
coś mi przyszło do głowy
organizacja akatsuki chwyta demony to po co tobi ja robił może madara ma jakiś związek z tym posągiem, co zabiera moc?
nic nie wiem ale madara potrzebuje mocy pewnie demonów.
jeśli tobi jest szefem to kim jest nagato jeden z 3 paina konan i on?
tobi stworzył demony i jest skorupa itachiego czyli prawdziwego madary itachi to madara
on stworzył zło w konohagakure a tobi tak podobny madara jest nim naprawde a itachi to jego 2czesc
wiec madara zyje w połowie w sercu 2brata czyli jak zginie sasuke on też ale jesli sasuke utraci sharingan lub nie bedzie z niego korzystac przez długi czas juz po madarze.
kochani dopracujmy to razem
umuwmy sie o gadaniu o tym na gg
mogli byście podać stronę na której tobi zdejmuje maskę dzięki i mi się wydaje że tobi to obito poniewarz przypuszczam że po wypadku gdzie obito oddał sharingana kakashiemu i ktoś mógł go uratować oraz tobi ma tylko jeden otwur na oko i w nim widzimy sharingana
a kakashi i obito to inna bajka przeciez obito jest w grobie
a tobi ma tak na imie brat madary a przy okazjii dziadek danzou
danzou umarł lecz jego oczy madara ma czyli tobi czyli brat madary to kłamstwa jak mówił sdasuke papa
no obito mógł ktoś uratować albo przywrócić do życia w jednym z odcinków wolał bym że by to było obito kakashi by był zadowolony i zarazem zdziwiony jak potężny się stał obito i to cieszy
fajowo btylko mały szczegół raikiri ma 2strony uśmierca i przywraca rzycie w1odcinku przy grobie obito kakashi użyl raikiri i walnął w nim w ziemie ?
może to takie buty poprostu obito mści sie po przykrywka madary dziadka by zabić tych przez których zginął czyli demony.