Oglądając ten serial nauczyłam się jednej podstawowej rzeczy aby nigdy nie poniżać się przed facetami tak jak robi to, ta laborantka Katia przed tym całym Lorenzem. Nie wiem po co wprowadzili ten wątek, przecież to żal patrzeć jak taka piękna, inteligentna kobieta zabiega o względy tego podstarzałego, nieuprzejmego i zimnego jak lód komisarza. Nie wiem czy miało to wprowadzać komediowy akcent do serialu, mnie to nie rozbawiło ,ale zażenowało. Udało się jej go zdobyć chociaż? Bo nie miałam siły brnać w to dalej....
Może jakby grał Przemysław Sadowski albo Dariusz Wnuk to bym może i oglądał tego Komisarza Alexa, ale wątpię.
Pawlicki ma naprawde bardzo dobry kontakt z psem mówi do niego kochany psiaku nie ma w odc z nim jakiś głupich romansów czasami przypomina to orginał w przeciwieństwie do Bromskiego co mówił Chłopie do psa czy brawo mistrzu Lorenzo jego Kochany psiaku brzmi fajnie nie że bym się rozczulał bo już stary facet jestem ale facet od odc Nowy mnie kupił nie tak jak Brandtner ale zawsze
Ostatnio żeby nie było to takie odświeżanie wprowadzili wątek w którym Orlicz przez cały sezon oprócz spraw prowadził dochodzenie na temat śmierci swoich rodziców wątek dobrze poprowadzony Michał jest odpowiednikiem Brandtnera który dobrze walczył wręcz ale Orlicz robi to lepiej takie sceny też się mogą podobac najbardziej wkurzające odc to były odc z Wesołowskim tam to np w odc zaginione starsze panie leciały te same teksty i miałem mały bulwers teraz w odc jest więcej zmian więc lepiej się ogląda
Ja tam wole oryginał oglądać. A teraz jest tak duży wybór programów wiec TVP1 nie musze oglądać w soboty po 20:00. Ostatnio był ostatni odcinek serii. Gdyby nie to, że TVP1 daje skoki narciarskie na żywo to bym jej w ogóle nie oglądał, bo to bezużyteczny program tak jak Polsat,tvn,TVP2.
ja też wole oryginał w sobote chce odpocząc od Lorenzo którego tak jak pisałem nie trawie więc oglądam no cóż , skończmy ten temat bo ani ja cie nie przekonam ani ty mnie jeżeli chcesz popisać z innymi fanami serialu wejdz na forum o Rexie
Akurat na Tv4 już nie ma Lorenzo helem tam Lorenzo pasował do tych innych postaci w szczególności do tego szefa.
Nom, ale na wiosnę znowu będą kolejne premierowe odcinki odgrzewanych kotletów.
p.s Przyjemnie się ogląda odgrzewane kotlety, ale tylko w orginale, A najśmieszniejsze jest to, że oni uważają to, jako premierę hehe. Oglądałem kawalek jednego odcinka tej serii i było identycznie jak w orginale.
a który oglądałeś bo casem jest jak w orginale ale ostatnio coraz mniej myśle3 że jednak mogłbyś oglądnąć cały odc z Orliczem nie jest zle można tylko dla postaci zobaczyć jaki ma kontakt z psem jakim jest policjantem wole oglądać odc Alexa niż tego Lorenzo
Moim zdaniem najlepszy Kontakt z psem miał Brandtner a potem Moser, Nieźle to wymyślili z tym ze nie dosłyszy na jedno ucho. Ale najlepiej lubię Mosera. Wiadomo Lorenzo nie miał takiego kontaktu jak poprzednia trójka i w ogóle często nie brał się za ganianie bandyty, bo, po co ja ma od tego psa hehe. On tylko analizował i często na koniec odcinka ten jego sługus coś tam powiedział przypadkowo a on na to no jasne jesteś genialny i szybko biegł.
mnie wkurzało że mieli poszlaki a tu nagle Gbur dostał oświecenia i te jeszcze jego wykłady potem kto zabił co to do cholery studia , albo kolejny przykład chamstwa Morini był na koniach chciał coś zjeśc a przyzedł ten cham i go wygnał a potem am się orzar nawet psu nie dał jeżeli ty to uważasz za normalne to dziękuje wole oglądać Alexa z Orliczem który jest normalny i nie ma takich przypałów ,albo Marc w 8 sezonie (bo w 9 i 10 był lepszy) który cząsł się jak galareta w najniebezpieczniejsze misje wysyłał Nikki od takiego Hoffmana też wole Michała napisz mi konkrety za co można Lubić Lorenzo nie pisz mi że to Włoski charakter konkrety ja ci przedstawiłem chamskie zachowanie dla mnie to gbur cham i cwaniak Richard czy Orlicz , Rivera pokazują że można mieć twardy charakter i być wporządku
Ja go właśnie lubię za to, co ty go nie lubisz. Bo jest inni niż wszyscy. I pewnie, dlatego że moją ulubioną komedią jest Świat według Bundych. Lorenzo przynajmniej nie gra i jest sobą i tu ma u mnie plus.
Ale każdy ma jakieś fobie, Lorenzo miał czarne okulary a ten bez przerwy żuje Lukrecje. Na początku myślałem, że to jakieś cygaro.
troche info dla ciebie ja na Rai 2 widziałem już wszystkie odc z Riverą ostatni z nim kończy się dobrze , sezony z nim biły rekordy ogladalności w przeciwieństwie do odc z Lorenzo ale produkcja postanowiła zmienić format serialu na bardziej dla dzieci i postanowili troche zmienic formułe i Bassi zrezygnował nie pokazując jego smierci od 16 sezonu zastąpi go Francesco Arca jako Marco Terzani widziałem klipy z 16 sezonu bedzie więcej romansów niz w odc Hoffmanem dziękuje dla mnie Rex skończył się na 15 sezonie z Riverą teraz to nie wiem co to jest
No, bo Włosi to wiadomo niby łatwo manipulować, Nie podobał im się Lorenzo, bo pewnie trochę przypominał ich i pewnie oburzyło ich jak przedstawiają Włochów. A ten ani trochę nie przypomina Włocha i nie stawia Włocha w złym świetle dla Europy, Bo ludzie oglądają coś i potem myślą, że wszystkie Włochy są takie same.
Tak samo jak ślązacy nie lubią świętej Wojny, ponieważ są tam nie korzystnie pokazani i tak naprawdę tacy nie są jak przedstawiają w tym serialu. A np. u nas w Warszawie nie wszyscy lubią Karola Krawczyka z miodowych lat.
Nie wiedziałem, że dzieci lubią oglądać super modelów, po 30 którzy wyglądają jak gej hehe.
i jeszcze przed 16 sezonem będzie film telewizyjny jak Rex po śmierci Rivery trafia do Austri do małego miasteczka pod opieke starszego policjanta wdowca po zdjęciach wyglada on na większego gbura niż Lorenzo premiera tego filmu na Orf 2 21 grudnia a 16 sezon premiera na Rai 2 od lutego jeszcze słówko na temat naszego to + że pewnie kiedyś zobaczymy smierć Orlicza który jest odpowiednikiem Alexa i bedziemy mieć przynajmniej namiastke tego czego nie było w Rexie zastanawiam się jak brutalny musiał być ten odc ze smiercią Brandtnera że tylko raz go wyemitowano
Jak na razie 16 sezon mnie nie interesuje, bo zanim to pokaże TV4 jak w ogóle pokażą to minie sporo lat.Pewnie teraz zakończą na 14 sezonie i znowu będą powtarzali starsze odcinki.
A no tak zapomniałem, że teraz Tv4 jest bogate, bo polsat im dał sporo kasy przed wrześniem.
A wiesz że odc ze śmiercią Hoffmana został napisany tylko go niewemitowali z powodu słabej oglądalności Marc miał zginąc zasłaniając tą Nikki własnym ciałem śledztwo dotyczyło handlarzy narkotyków
No to dobrze, że go nie nakręcili, bo nie lubię takich smętnych zakończeń. Z Wesołowskim zrobili identycznie. Nikki w ani jednym odcinku nie występowała w tej ostatniej serii.
Ale dla Wesołowskiego koniec czekałem na ten odcinek już po 1 sezonie żeby zobaczyć jak go zabiją, bo go nie lubię liczyłem, że będzie bardziej dramatycznie jak w orginale, ale się zawiodłem Polacy schrzanili.
mnie nie zawiodł odc Nowy fajnie zmieniono fabółe mimo że był 1 częsciowy fajnie się oglądało a nie jak pocięty orginał siłą tego odc był Orlicz
A dla mnie to była komiczna ta zmiana, bo w oryginale pływał a tam chyba leciał za jakimś samochodem.
No i miała być ostatnia sprawa Lucyny tak jak w oryginale i jakoś nie odeszła.
a dla mnie m,oże być odc był kręcony w zimie i ciężko by było nakręcić pływanie podobał mi się też odc Zemsta końcówka fajna jak faceta zastrzelił snajper czy krwistoczerwone róze skok Alexa świetny Rex tylko w orginale jechał windą
tak ale w Alexie windy nie było też mi sztuka jechać na dachu windy a Alex sam sobie krawat zawiązał
Haha myślisz, że uwierzę w taką bajkę, Pewnie mu sami zawiązali albo było ze sto dubli przecież to nie było na żywo.
Ale jakoś mało rzucała się w oczy w tym odcinku, w ogóle często znikała na jakieś szkolenia może publiczności się nie podobała.
nie bo po tragicznym 8 sezonie zmieniono formułe znów był pan i pies p w 8 to był zespół a ona była ok w tych odc co nie romansowała z Hoffem
To przecież on chciał z nią romansować a ona nie chciała po tym, kiedy dowiedziała się, że jest jej szefem.
A ten pies Henry, co był z tym Włochem, co go nie lubiłeś to odszedł razem z nim. Bo z Ettore Bassi współpracuje inny pies 4 Rex Nick, Najlepszy był ten 1 pies, co był z Moserem był śmieszny. Potem jeszcze wsółpracował z tym 2 panem .
wiem a od 16 sezonu też będzie inny pies Akki ma on ciemniejszą mordkę a tego 2 psa Reheta co nie lubiłeś on współpracował z Alexem i Marciem
Ten drugi pies też był fajny odróżniałem go po tym, że nie miał jakby jakoś bliznę na jednej łapię jakoś na łokciu na zgięciu jakoś. Dobrze u weterynarza udawał chorego. A le ten pierwszy był fajniejszy i śmieszniejszy, co odcinek mnie rozśmieszał.
Ta chyba pokazywał im jak zrobić pies zdechł przecież ten 2 pies musi już był strasznie stary teraz ma już chyba 13 lat albo więcej.
No wiem po odejściu tego pierwszego psa, Ale krótko współpracował z Alexem, bo go zabili:). Na początku myślałem, że ci chodzi, że współpracował z tym polskim Alexem psem hehe.
Według wikipedii od 6 sezonu, bo tam pisze, że od 2000 roku. Strasznie mądry musiał być ten pierwszy pies, bo najdłużej z nim współpracowali.
to jest błąd santo grał od początku z Moserem do 5 sezonu d odc Zemsta Rexa następny odc czyli 1 z Kunzem to już był Rehet on grał najdłużej bo do 10 sezonu nie wiem czy zauwałyłeś że ten 1 pies wyskakiwał na Brandtnera a ten drugi mimo że też go lubił oprucz czołówki na nie go nie wyskakiwał w 6 sezonie to 1 pies nie żył już
miło było z tobą pisać ale wyjeżdzam i nie będe miał dostępu do neta jak przjade popiszemy to narazie
no i właśnie ten 1 pies mimoże grał dłużej z Morretim wydaje się że był więcej zżyty z Brandtnerem niż ten 2 choć Rehet też lubił Aktora wnioskuje to po tym wyskakiwaniu na klatke piersiową Santo robił to cżęściej ten 2 pies też czasem miał fajne sceny jak np chował zabawki do piekarnika Co Alex mu chciał wywalić czy pchał się do łózka albo rozwiązał Chamak