PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=607351}

Komisarz Rex

Il commissario Rex
2008 - 2015
7,1 609  ocen
7,1 10 1 609
Komisarz Rex
powrót do forum serialu Komisarz Rex

Oglądając ten serial nauczyłam się jednej podstawowej rzeczy aby nigdy nie poniżać się przed facetami tak jak robi to, ta laborantka Katia przed tym całym Lorenzem. Nie wiem po co wprowadzili ten wątek, przecież to żal patrzeć jak taka piękna, inteligentna kobieta zabiega o względy tego podstarzałego, nieuprzejmego i zimnego jak lód komisarza. Nie wiem czy miało to wprowadzać komediowy akcent do serialu, mnie to nie rozbawiło ,ale zażenowało. Udało się jej go zdobyć chociaż? Bo nie miałam siły brnać w to dalej....

dominik1989

tak ale tak łamaga słaby jak na policjanta nasz Orlicz za Alexa by go zjadł na sniadanie i to nie tylko w pojedynku ale i w Aktorstwie

ocenił(a) serial na 8
ghf

A co mnie tam obchodzi jakiś Orlicz:p. Powinni wsiąść Wnuka, Sadowskiego albo Wieczorkowskiego albo Bake jakby był 10 lat młodszy a nie tam jakiegoś Pawlickiego.

dominik1989

jakoś tych panów nie widze w interakcji z psem do zwykłych kryminałow tak ale nie do tego serialu a poza tym żal ci że postac z kopi może byc lepsza od postaci orginału i to nie tylko moje zdanie ale innych fanów Rexa też

ocenił(a) serial na 8
ghf

Pawlicki i Wesołowski to są aktorzy na tym samym poziomie. Co to mnie obchodzi Komisarz Alex dla mnie to jest zwykłe gówno. A po za tym porównujesz ich do Włoskiej serii. Jak te obecne odcinki są na podstawie Austrio niemieckiej wersji. A do tych aktorów, co grali w tamtej wersji nasze pseudo aktorzy się nie umywają.

dominik1989

nie mam zamiaru się z tobą przegadywać jeżeli uważasz że Pawlicki to to samo co Wesołowski wyjeżdzam bo skończył mi się urlop na razie

ghf

a Pawlicki moim zdaniem jest Lepszym aktorem od Pschila

ocenił(a) serial na 8
ghf

Znowu źle porównujesz bo Pschil dopiero był w końcowych odcinkach;p.

dominik1989

ja porównuje ogólnie Rex to Rex ja porównuje na przestrzeni całego serialu

ghf

a ty znowu się czepiasz idz oglądaj swojego Gbura Fabriego i mnie nie denerwuj

ocenił(a) serial na 8
ghf

Najlepiej to odgrzewać kotlety i zachwycać się tym zamiast samemu serial wymyślić.

dominik1989

jeżeli postac jest ok to wole ogladać odgrzewanego kotleta niż chama i prostaka Rex jest zawsze najlepszy ale sezon 8 czy 16 są tragiczne a od pozaostałych odpycha mnie gbur więc wole oglądac 4 sezon Alexa które były lepsze i ja Alexem się nie zachwycam tylko mówie jak uważam

ocenił(a) serial na 8
ghf

Dla mnie to Komisarz Rex to jest wersja pierwsza austriacko niemiecka a Włoska to taki dodatek jest, ale zaliczam to, jako oddzielny serial. Bo Włoska seria jest gorsza i za dużo analizy. A tam zazwyczaj morderstwa były seriami w odcinkach i było ciekawiej.

dominik1989

ale nie mów ze wszystko dzieje się szybko bo np zawsze mamy przesłuchanie potem jeszcze jakąś scene z Rexem jak było w sezonach 1-7 najgorzej było w odc z hoffmanem złapali przestępce i tyle nagle się urywało a we Włoskiej nawet mam co dalej np z postaciamy rodzin czy coś innego jeżeli by Mosera nie wspominali to był by osobny serial dopuki Włosi przyjmują ze ten Rex to cały czas ten sam pies co w Austrii to jeden serial a sezony z Riverą a zwłaszcza w Rezyseri Constantiniego Biją na głowe te z Hoffmanem dla mnie to najlepsze sezony w histori całego serialu sezony 1- 7 były ok ale te 14 i 15 lepsze

ghf

Sorry ze tak wszystko na kupie ale za godz wyjeżdzam

ghf

a i jeszcze to Austriacy cały czas kontrolują seriali i to oni mają najwięcej do powiedzenia przy zmianach

ocenił(a) serial na 8
ghf

Ale i tak według mnie 1 i 2 Rex jest najlepszy. Bo te psy we Włoskiej serii nie są już tak dobre.

dominik1989

przesuneli mi wyjazd na dzisiaj co do psów to się zgadzam ale same Akcje Rivery czy mroczny styl Constantiniego przebijąją 8 -10 sezony a psy żeczywiście nie są tak dobre szczególnie ten Akki , Henry był spoko jego skok na statek był świetny , NIk też był dobry ale nie dorównuje ani santo ani Rehetowi

ocenił(a) serial na 8
ghf

Od wczoraj powtarzają od 13 sezonu. Szkoda, że nie od 1 :)

dominik1989

widziałem już 17 sezon jets troche lepiej niż w 16 z Terzanim oczywiście więcej ci nie zdradzę , ale te jego błędy dalej czasem rażą

ocenił(a) serial na 8
ghf

Tv4 znowu będzie powtarzać od 1 sezonu w czerwcu :). Bo nagle przerwali nadawanie ale znowu zaczną o 13:)

dominik1989

powiem ci jeszcze że nowe intro i kilka nowych postaci a co do emisji to trochę srednia pora , ale ja pracuję przeważnie na noc więc nie ma problemu

ocenił(a) serial na 8
ghf

Uwielbiam pierwsze sezony z Moserem

ocenił(a) serial na 8
ghf

Jednak to będą te włoskie szkoda, że nie z Moserem, bo tych już się naoglądałem. I nie będzie mi się chciało oglądać o tej godzinie.

dominik1989

jak wczoraj widziałem śmierć starszych pań z Moserem

ocenił(a) serial na 8
ghf

to znaczy że w programie źle pokazują w internecie :)

ocenił(a) serial na 8
ghf

Widziałem dzisiaj na TV4 fragment jakiegoś nowego odcinka. I tam Rex miał nowego pana jakiegoś gościa około 40 z zarostem. I tam miał jakiegoś pracownika, który na koniec okazał się bandytą. I Rex został pchnięty 2 razy nożem, ale się wylizał.

dominik1989

To film zimowy czas nie wiadomo jak go traktować , bo jest mowa że Terzani zostaje przeniesiony do Europolu , a w 17 sezonie nic o tym nie wspominają , teraz kręcą 18 może tam coś wyjaśnią , ten Komisarz Mitterer podobał mi się bardziej niż Terzani przynajmniej nie obrywał ani go do trumny nie włożyli i zakopali tak jak Marco

ocenił(a) serial na 8
ghf

Chyba to będą powtarzali jutro na TV4 jeszcze raz to obejrzę jak to będą dawali, bo tylko końcówkę oglądałem.

dominik1989

Dzisiaj na Rai 2 premiera 18 sezonu godzina 21 dwa odc