PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=629466}
5,8 14 tys. ocen
5,8 10 1 13802
Komisarz Alex
powrót do forum serialu Komisarz Alex

Zła zmiana

użytkownik usunięty

Wieczorek ma grać nowego opiekuna Aleksa,jak już koniecznie muszą zmieniać mu opiekuna,to mogli dać innego aktora,ten jakoś zupełnie mi nie podchodzi,mogli w sumie kontynuować akcję z braniem ekipy z Czasu Honoru,było dwóch,mogli dać trzeciego najlepiej Zakościelnego albo nawet Wieczorkowskiego.

coś na okładce SS,że o Ewie,być może jej też nie będzie,może zrobią comeback Lucyny,albo kolejna policjantka a pies ogłupiały,bo ciągle mu zmieniają Pana,w sensie przywódcę stada oraz nawet otoczenie Pana,poza Ryszardem,najlepiej niech Ryszard będzie jego Panem.

użytkownik usunięty
ghf

Ale potem jednak jak Lucyna się przekonała do Michała to najwięcej z nim jeżdżiła w kolejnych seriach np 5,6.Czasami trochę przesadzają z nimi kawałami,jak widzą martwą postać zwłaszcza Leon,ale już podczas rozmów z rodzinami normalnie.

Choć też czasami chyba robili połączenia Michał plus pies,oraz drugi zespół Lucyna plus Ryszard,albo Michał,pies,Lucyna razem,a Ryszard sam coś drobniejszego załatwiał.

ocenił(a) serial na 10

Raczej w 6 sezonie to Rysiek więcej jezdził na akcje , gdy Wyjechał to Nina , a po powrocie znowu. Lucyna siedziała w biurze w 4 i 7 więcej jezdziła.

ocenił(a) serial na 10

Trzeba też dodać że w Rexie nie było tyle romansów. Moser miał tylko w 2 serii krótki związek z panią weterynarz, w odcze swoją śmiercią spał z panią psycholog.. Brandtener pierwowzór Orlicza nigdy się nie umówił z żadną panią. Hoffman w 8 sezonie miał romans z Nikki ale w 9 i 10 traktowali się jak przyjaciele. We włoskiej wersji tylko Fabrii miał romans z Katią laborantką ale nic więcej. U nas romane wprowadzili w 5 serii w 6 nie było w 7 mało , w 8 już więcej.

użytkownik usunięty
ghf

Obaj ani Michał ani Marek raczej nie stronili od kobiet,uporządkowane życie uczuciowe ma Ryszard,Leon chyba niedawno wziął ślub.Zapewne wielką miłością Marka była Lucyna choć marnie to okazywał,Michała pewnie teraz Ewa,do Lucyny zauroczenie,a tak to najpoważniejsze było z tą laską co ją grała Rosnowska.

U Marka chyba romans z tą co ją grała ta aktorka co nazywała się Hamkało.

ocenił(a) serial na 10

Chociaż to może na plus że coś od siebie nasza produkcja dodała. Dobrze że nie wpadli na pomysł żeby komisarzom dać na imię tak tak ich pierwowzorom. Czyli Richard , Alex co przy psie wyglądało by śmiesznie no i 3 komisarz Marc u nas Marek to pierwszy komisarz.

użytkownik usunięty
ghf

no raczej nie ma jakiś wielkich perypetii miłosnych chyba największe jak Michał kombinował z tą co grała ta brunetka oraz Klimas.a Marek jak niby wolał Lucynę a wyrywał inne.

ocenił(a) serial na 10

Z tego co czytałem to w jutrzejszym odc Michał dowie się że wyjeżdza lepiej tak niż gdy by tylko w jednym zdaniu na początku 9 serii

użytkownik usunięty
ghf

mogliby już określić jak będzie wyglądał skład czy Lucyna wraca czy z Fido będą raptem we trójkę i siłą rzecz Ryszard i Marta muszą dużo na akcje jeżdzić bo co on dalej przy komputerku,ona czasami a nowy glina wszystko z psem ogarnie bez jaj.

ghf

Brandtner przeżył kilka flirtów: z Ines Schneider, z autorką erotycznych powieści, z zabójczynią Sandrą czy panią prokurator. Zwykle Rex był wtedy w pobliżu i wydaje mi się, że go trochę pilnował, by do niczego nie doszło.

ocenił(a) serial na 10
ametyst0

Tak ale nie były to jakieś związki , chyba tylko Marc i Nikki w 8 serii byli razem bo w 9 już traktowali się jak kumple.

ocenił(a) serial na 10

Nasi omineli jeszcze z poprzednich sezonów 4 odc są to Sisi z 5 serii , Pogoń za wiecznym życiem i śmierć przez internet z 6 sezonu i opętanie z 7 serii. Będą musieli z nich skorzystać by dobić do 13 odc bo z 9 serii został jeszcze tylko 7 epizodów kilka wykorzystano u nas w 8sezonie.Z czego odc Sisi o kobiecie przebierającej się za cesarzową nie widzę w polskich realiach.

użytkownik usunięty

Dzisiaj to już była gruba przesada,rozumiem że bez tej Beaty Ryszard ma więcej pracy w biurze,ale sorry dwójka policjantów ma problemy ze zdrowiem i nawet wtedy nie może się ruszyć.Oczywiście gdyby nie relacje internetowe,nie wiedzielibyśmy o co chodzi z tymi zmianami.

Czy wy też mieliście wrażenie że Ewa śpi na łóżku z palet zrobionych,miałem wrażenie że dwie palety są tam podłożone?

ocenił(a) serial na 7

Można powiedzieć że odejście Orlicza porównywalne jest z odejściem Rivery z włoskiego Rexa, bo tam też dokładnie nie znamy prawdziwej przyczyny zmiany głównego opiekuna psa, więc trochę to wszystko dziwnie wyszło.
Odcinek sam w sobie dość ciekawy, chociaż niezmiennie 2 najlepsze odcinki tej serii to 98 I 99 w których można było wyczuć jakieś napięcie o losy bohaterów, w pozostałych juz bywało z tym różnie.
Ciekawe jaką kreacje swojej postaci stworzy Wieczorek, który ma być takim Hoffmanem i Terzanim w jednym, dotąd grał on wyłącznie w serialach obyczajowych i komediowych, zobaczymy jak wyjdzie mu postać na wskroś kryminalna.
I czy rzeczywiście Wałach wróci do serialu, jeźeli tak to czy ona będzie dowódcą czy podwladną Górskiego.

ocenił(a) serial na 10
MBIITF

Jednak tu wiemy że wyjadą do Brazylii a pewnie więcej informacji będzie na początku 9 serii , a w przypadku Rivery nie wiemy co się stał tak jak w przypadku Haffman bo w 1 odc z Fabrim mogli o nim coś powiedzieć. Postać wieczorka wyglądem i wiekowo nieco przypomina mi Fabriego ale zobaczymy jak będzie.

użytkownik usunięty
MBIITF

czyli w ostatnim odc można powiedzieć że siostra ofiary gwałciciela zabiła dwóch gwałcicieli którzy zgwałcili inne ofiary,a ten trzeci co przeżył był fizycznym gwałcicielem jej siostry jeśli dobrze zrozumiałem?

ocenił(a) serial na 10

Tak było dokładnie ona zabiła tych 2 gości

użytkownik usunięty
ghf

czyli można powiedzieć zabiła nie tych co trzeba,a tego co trzeba nie.

ocenił(a) serial na 10

Widziałem zdjęcia z 9 sezonu i wieczorek dobrze się prezentuje podobno jego postać ma znać się na psach.

użytkownik usunięty
ghf

w gazecie Świat Seriali były?Wieczorek kiedyś gdzieś pisał że chyba 7 lat trenował taekwondo,więc gdyby parę bajerów zaprezentował,to łatwiej byłoby mu się wkomponować w rolę twardziela,ponoć Pawlicki Krav Magę trenował żeby lepiej wypaść w roli.

ocenił(a) serial na 10

Pierwszy odc ma być wzorowany na epizodzie Sisi z 5 sezonu w odc był Brandtner. Jestem zdziwiony że robią ten odc bo w Rexie było takie coś że zabijała kobieta zafascynowana cesarzową Sisi i myslałem że odc nie będzie pasował do polskich reali , ale jestem pozytywnie zaskoczony.

użytkownik usunięty

To raczej wszystko jasne.Piotr będzie szefem i opiekunem psa,czyli jak zawsze szef łączy obie funkcje.Poza tym tylko Marta i Ryszard,przydałoby się chociaż jakiegoś nowego informatyka sprowadzić,albo jak z Martą i Ryszardem,taki policjant co zajmuje się i informatyka i pracą w terenie.Ale jak widać muszą sobie radzić we troje i każdy ma w zespole dwie funkcje,Piotr szef i opiekun psa,Marta psycholog i praca w terenie oraz Ryszard Informatyk i praca w terenie.

Choć cwanie wymyślili z Ewą i Michałem że niby mogą wrócić i to stosunkowo niedługo.Choć wątpię.

ocenił(a) serial na 10

Z tym wyborem Wieczorka nie jest zle mogło być gorzej np Musiał Antek Królikowski czy swego czasu krążyły plotki o Lesławie Żurku czy Łukaszu Garlickim, Wolałbym nadal Pawlickiego ale wieczorek to nie najgorszy wybór.

użytkownik usunięty
ghf

nie twierdzę że najgorszy,ale ilościowo słabo,bo to nie zespół co liczy 10 osób,i w 9 wielkiej różnicy nie będzie.Musiał bez przesady,21 lat obecnie więc co może jeszcze szef.Wieczorek taki średni,są lepsi kandydaci od niego,ale i gorsi,jednak mogliby poza nim kogoś dorzucić.

ocenił(a) serial na 10

W Rexie ekipa zawsze liczyła 3 osoby. W świecie seriali też pisze że Orlicz i Ewa mają w Rio odnalezć jakiegoś bandytę i sprowadzić go do kraju , ale ten ucieknie z konwoju i oni będą musieli w Brazylii zostać dłużej.

użytkownik usunięty
ghf

pewnie akurat dziwnym trafem złapią go na koniec serii.Oczywiście że we troje dadzą radę jeśli Ryszard i Marta będą dużo na akcje jeżdżić.No i nie będą robić jakiś sytuacji Marta dzisiaj chora,Ryszard na szkoleniu.Ryszard z Piotrem na fotce wyglądają jak bracia,starszy z młodszym.

ocenił(a) serial na 10

Ale jednak obu panów nie dzieli jakaś duża różnica wieku Czop ma 48 LAT a Wieczorek 41. Pawlicki jednak jest młodszy od obu panów a od Irka dzieli go już większa różnica wieku.

użytkownik usunięty
ghf

dlatego napisałem że jak bracia,różnica wieku między Pawlickim a Czopem bardziej kojarzy mi się jakby Czop był młodszym bratem ojca Pawlickiego.A 7 lat to taka idealna różnica między wyrażnie starszym a młodszym bratem.w końcu wyrażnie nie musi oznaczać 15 tylko właśnie 7.

ocenił(a) serial na 10

Ale jednak Broda nieco postarzała Pawlickiego dał bym mu w niej więcej lat.

użytkownik usunięty
ghf

w końcu nigdy nie padło ile lat mają główni bohaterzy więc spokojnie można np Michałowi dorzucić 5 lat,Ryśkowi z 5 odjąć i już ich bohaterów dużo nie różni,Michał 38,Ryszard 43....

ocenił(a) serial na 10

To pewnie Bromski też w serialu był starszy

użytkownik usunięty
ghf

no raczej przynajmniej z 5 lat,w końcu Wesołowski jak zaczynał się serial miał 26 a dowodził całą grupą,więc już nawet jak grał 32-letniego to musiał być zdolny żeby być szefem.

użytkownik usunięty

więcej pewnie nie bo trudno żeby 26-letni aktor grał 40 latka.

ocenił(a) serial na 10

Ale i tak wyglądał za młodo Geodon Burchard gdy zaczynał grać Brandtnera miał 27 lat też wydawał mi się za młody , ale wyglądał na starszego.

ocenił(a) serial na 10

Muszę zaznaczyć że wątkiem który nasi dodali a nie było go w orginale to cały ten motyw w 4 serii z tym śledztwem Orlicza w sprawie śmierci swoich rodziców. w Rexie rodzice Brandtnera żyli. Drugi wątek to malina też nie było czegoś takiego że Rex miał partnerke. ale dobrze że coś też dodali od siebie

ocenił(a) serial na 10

Ten wątek ze sledztwem w sprawie śmierci rodziców Orlicza troche ubarwiał też 4 sezon.

użytkownik usunięty
ghf

dziwne że do tego nie wrócili.

ocenił(a) serial na 10

Ale wątek zakończyli ten cały Michalski krył tych morderców bo był współpracownikiem gangsterów dostali oni małe wyroki. Orlicz i ich znalazł i zaczeli sypać . Wtedy Michalski chciał pozbyć się Michała i żeby zginą w wybuchu w tym odc niebezpieczne zadanie , jednak Wilczyk ten co startował do Lucyny aresztował go

użytkownik usunięty
ghf

to wsadzili na długo zabójców rodziców Michała bo już nie pamiętam?

ocenił(a) serial na 10

To akurat nie jest powiedziane wiadomo że siedzieli za inne rozboje. Michalski był aresztowany i groziło mu 25 lat za krycie morderstwa

ocenił(a) serial na 10

Do tej pory nagrali już 5 odc teraz przerwa i ekipa wraca na plan w połowie stycznia. Z tego co udało mi się dowiedzieć to Orlicz i Ewa zginą w Brazylii.

użytkownik usunięty
ghf

a skąd to info?a wiesz czy będą po tej kolejne serie czy to ostatnia?

ocenił(a) serial na 10

Wczoraj Tvp seriale wyemitowało filmik z planu 9 serii i podawali to Wieczorek fajnie bawi się na planie a jego postać na gbura nie wygląda. to czy będą następne serie zależy od oglądalności 9 sezonu.

użytkownik usunięty
ghf

dzięki za informację.

ocenił(a) serial na 10

Kolejne info od 5 odc 9 serii do ekipy wraca Nina Kruk grana przez Karoline Nolbrzak.

użytkownik usunięty
ghf

to rozumiem za Ewę i dalej będą we czwórkę tylko że z Niną,Ryśkiem,Piotrem oraz Martą.

ocenił(a) serial na 10

Fajnie będzie zobaczyć współprace Niny i Ryśka bo w 6 serii ona go zastepowała , ale widać że się polubili np na tym grilu u Michała.

użytkownik usunięty
ghf

ciekawe czy będą kombinować między Piotrem a Niną jakiś romans,bo Marta pewnie będzie wolnym elektronem.

ocenił(a) serial na 10

Zobaczymy jak będzie

ocenił(a) serial na 10

Dwie sprawy, zaskoczony jestem że jednak przywrócili Nolbrzak bo jednak ona udziela się na marszach tego całego Kodu i jest przeciwna obecnej władzy, więc zdziwienie że dali ją do serialu Tvp. Oby nie był tarć między nią a Fido bo przecież ona jest za obecnym rządem. Druga sprawa to myslałem czemu Orlicz nie mógł np zabrać Alexa do Brazyli i wydaje mi się że dlatego bo pies jest własnością policji.

użytkownik usunięty
ghf

a ja coś słyszałem że Walach była w konflikcie z twórcami serialu,a Więdłocha też coś niby kwas...