PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=629466}
5,8 14 tys. ocen
5,8 10 1 13820
Komisarz Alex
powrót do forum serialu Komisarz Alex

Zła zmiana

użytkownik usunięty

Wieczorek ma grać nowego opiekuna Aleksa,jak już koniecznie muszą zmieniać mu opiekuna,to mogli dać innego aktora,ten jakoś zupełnie mi nie podchodzi,mogli w sumie kontynuować akcję z braniem ekipy z Czasu Honoru,było dwóch,mogli dać trzeciego najlepiej Zakościelnego albo nawet Wieczorkowskiego.

coś na okładce SS,że o Ewie,być może jej też nie będzie,może zrobią comeback Lucyny,albo kolejna policjantka a pies ogłupiały,bo ciągle mu zmieniają Pana,w sensie przywódcę stada oraz nawet otoczenie Pana,poza Ryszardem,najlepiej niech Ryszard będzie jego Panem.

ocenił(a) serial na 10

Choć początkowo Orlicz w sezonach 3-4 też nie miał romansów wolał poświęcać sie pracy i Alexowi . Niepotrzebnie w 5 serii dali mu aż 3 dziewczyny.

użytkownik usunięty
ghf

taki w sumie oszust materialny.

ocenił(a) serial na 10

Mam kolejne info 7 odc tego sezonu to epizod Przyjaciel na śmierć i życie, jest to odc z Włoskiej Wersji dokładnie ostatni epizod 11 sezonu.

użytkownik usunięty
ghf

a wracając do kwestii miłosnych,to zapewne wielką miłością Marka była Lucyna tylko jego śmierć i wcześniejsze nieporozumienia stanęły na drodze ich szczęścia,drugą taką miłością była zapewne ta Weterynarka,reszta raczej nic poważnego.

U Michała największą pewnie Ewa,zapewne tutaj będzie jak Romeo i Julia,drugą pewnie ta od tej suczki,bo Lucyna to taki bardziej chwilowy zapychacz.

u Piotra mogą zrobić że z Niną się zwiąże a ta zmarła to wielka miłość.

ocenił(a) serial na 10

Z tego co wiem Michał i Ewa mają zginąć w katastrofie śmigłowca. Najwięcej romansów było w 5 serii , cieszyłem się że w 6 ta cała Monika wyjechała i znowu było jak w 4 serii dobrze bo bez romansów. Do Marka bym dodał tą panią weterynarz Ole widać było że marek coś do niej czuł.

użytkownik usunięty
ghf

no to właśnie napisałem że to druga jego wielka miłość po Lucynie,chyba niepotrzebnie zaczynali coś między Lucyną a Michałem żeby zaraz to uciąć.

ocenił(a) serial na 10

Tak nie potrzebnie wprowadzali ten wątek.

ocenił(a) serial na 10

Dzisiejszy odc pobił oryginał , fajna strzelanina krótka ale intensywna. Marta troche irytowała tym że Piotr mówi tonem rozkazującym no dajcie spokój i ta pielęgniarka też troszkę irytująca. ale końcowe sceny miazga gra Aktorska kapitalna. Pomysł z zaginięciem średni ale może być pewnie w końcówce dowiemy się ze Orlicz zginą , lepiej tak niż Orlicz miałby wyparować jak Brandtner, Hoffmann i Rivera

użytkownik usunięty
ghf

no dwóch policjantów,kontra 4 zawodowych cyngli brzmiało jak szaleństwo,ale się udało,gdyby jeszcze Nina i Marta to zawsze 4 vs 4,najzabawniejsze było to że jedynym który miał szanse uciec był frajer który miał albo ryzykować aresztowaniem przez policję,śmiercią,albo że szef go zabije.

ocenił(a) serial na 10

Ciekawe czy znajdą ciała Michała i Ewy czy też będzie to wszystko cały czas opierało się na zaginięciu.

użytkownik usunięty
ghf

ale w sumie cwana zagrywka,że ich nie uśmiercili,tylko zaginieli przecież jakby były kolejne serie a widzom jednak Piotr by nie przypadł do gustu można zrobić cudowne odnalezienie bohaterów i obydwoje wracają,albo chociaż sam Michał,a Piotr szlachetnie odchodzi.

ocenił(a) serial na 10

Choć na razie oglądalnośc jest dobra i oglądałem filmik z wywiadem z Krzysztofem Langiem , który mówił że prawdopodobnie będzie 10 sezon

ocenił(a) serial na 10

Więc na razie Piotr się widzom podoba

użytkownik usunięty
ghf

tak ale czy bardziej niż Michał?

ocenił(a) serial na 10

Oglądalność jest wyższa więc chyba bardziej. A po za tym Wieczorek powiedział że jak będzie 10 sezon to on jest gotowy do dalszej pracy nie wymienili by komisarza po 1 serii.

ocenił(a) serial na 5

Żadnych kuźwa romansów, to jest serial kryminalny a nie meksykańska telenowela.

użytkownik usunięty
telimena79

tylko że w tym serialu już było sporo romansów,a właściwie w każdym sensacyjnym są romanse.

ocenił(a) serial na 10

W Alexie nie podoba i się nasze intro mogli by dać jakąś fajną muzykę , bo ta teraz przypomina brutalny ponury kryminał a nie taki lekki serial jakim jest Alex. Włącz sobie na yt intro z Austriackiej wersji wybitne nie jest , ale ma fajną muzykę ,, a intro z Włoskich odc z sezonów 11- 16 jest nieporównywalnie lepsze od naszego dopiero w sezonach 17-18 jest gorsza czołówka. To jedyna rzecz która mi się nie podoba. A ty co sądzisz o naszej czołówce ?

użytkownik usunięty
ghf

a widziałem jakieś urywki z Rexa,faktycznie muzyka jest taka energiczna,pozytywna u nas taka jakby refleksyjna,dołująca.śmieszyło mnie że tam jest taki Grubasek w okularach,niski blondyn,obaj ponoć są fajtułapami a tylko szef i Rex są kumaci,jakby nie mogło być jednego pierdoły,i dwóch ogarniętych policjantów.

Ten w okularach to pewnie informatyk grupy jak Rysiek,a ten drugi to taki policjant wsparcie na akcje?

ocenił(a) serial na 10

Tak ten w okylarach to tylko siedzi w biurze i odbiera telefony i komputerami się zajmuje. Jego miejsce zajmuje jeszcze większa fajtłapa Kunz w 5 sezonie. A ten Blondynek to Christian często jezdzi na akcję pojawił się w 3 serii zastępując pierwowzór Lucyny Stockingera. Intro z Włoskich sezonów jest jeszcze lepsze i polecam ci je zobaczyć bo piosenki są jeszcze lepsze.

użytkownik usunięty
ghf

to wygląda to raczej słabiej niż tutaj,bo jednak Rysiek często na akcje się wybiera,a tam w plener góra dwóch policjantów,poza tym teraz zmieniła się jakby ilość bo ostatnio były 4 osoby i znów mają być 4.

ocenił(a) serial na 10

Tak tam przeważnie jezdzili na akcje we 2 i z psem

ocenił(a) serial na 10

Dzisiejszy odc też dobry choć troszkę słabszy niż poprzednie , ale w Rexie też jakiś wybitny nie był. Fajny powrót Niny , smutna scena jak Alex zakopywał prezent od Ewy. Podobała mi się aktorka grająca Roksane Laura Breszka , oczywiście mówię to jako facet.

ocenił(a) serial na 6
ghf

Zgadzam się, ładna aktorka, z takim błyskiem w oczach i całkiem nieźle gra.
Ogólnie odcinek identyczny jak oryginał, nawet dialogi i niektóre sceny takie same.
Jedyna różnica to, że w oryginale zabójca uciekał dżipem, a tutaj starą beemką.
Mam nadzieję, że po powrocie Niny scenarzyści nie zagonią Ryśka za biurko, lepiej jak on z Górskim jeżdżą na akcje.... Nie podoba Mi się też zabieg typu dwie kobiety w zespole i to, że tak często one aresztują podejrzanych - w oryginale nigdy tak nie było, jedynie w sezonach z Hoffmanem, które były najsłabsze, ale tam była tylko jedna.

ocenił(a) serial na 10
MrJigssaw

Nie rozumiem cały czas wiele osób płacze za Wesołowskim przecież odc z nim były tragiczne to była podróba Oryginału. nie wiem czy wiesz ale np w 17 i 18 Rexa komendantem była kobieta i też jezdziła często na akcję. Hoffman jedynie w 9 i 10 sezonie był przyzwoity 8 sezon to tragedia nawet słabszy od tych odc z Kubą u nas.

ocenił(a) serial na 8
ghf

Wesolowski z tym zyciorysem podobnym do Mosera to byla raczej jego karykatura i profanacja takze pod wzgledem aktorkim.Ja Rexa uwielbiam i nie moglam tego przezyc.A ten nowy Gorski to spoko gosc, z Alexem dobrze dogaduja sie. Widac, Krystian zaprzyjaznil sie z psem na planie i dlatego te scenki wygladaja naturalnie. Z Wesolowskim to w ogole szkoda gadac. Pies mial go gdzies, on tez traktowal to psisko jakby jakies tredowate bylo. Wszystko takie wymuszone bylo.

ocenił(a) serial na 10
Tiger_1806

Tak też jestem fanem Rexa i patrzyłem z politowaniem na odc z Wesołowskim , ale Gdy pojawił się Pawlicki serial aż do teraz się poprawił myślę że niektóre odc mogły spokojnie rywalizować z orginałem. Górski to chyba nasza wersja Fabrigo tylko że milsza bo ja Fabriego nie lubiłem to dla mnie cham i gbur jego teksty do Rexa to tragedia i wiecznie narzeka na psa.

użytkownik usunięty
ghf

mnie sam pomysł duetu stonowany Piotr i energiczna Nina się podoba bo jednak po odejściu Michała brakowało kogoś kto rozrusza ekipę.Jednak ona sprawia wrażenie pijanej.w niektórych scenach.raczej bez szans żeby Michał i Ewa przeżyli skoro rozmawiali o ich ciałach.Aleks z zabawką trochę jakby zamknął przeszlość.Piotr i Nina powinni najwięcej na akcje jeżdzić w końcu Ryszard jest informatykiem a Marta psychologiem.

ocenił(a) serial na 10

Podobno Rysiek będzie cały czas wierzył w to że Michał i Ewa przeżyli nawet na strony Brazylijskie będzie wchodził.

użytkownik usunięty
ghf

no ale chyba nie ma szans że przeżyli?

ocenił(a) serial na 10

Nie wiem co wykombinują , ale mam nadzieje że nie zrobią czegoś takiego jak np Ewa zginie , a Orlicz przeżyje ale długo będzie w śpiączce. W tym sezonie do reżyserii wraca Krzysztof Lang.

ocenił(a) serial na 7
ghf

Moim zdaniem ten wczorajszy odcinek był najsłabszy w całej serii, choć fakt że Nina wniosła ożywienie do pracy zespołu i ten pomysł jej współpracy z Górskiej nie wypadł tak najgorzej, póki co najlepsze w tej serii odcinek 2 i 4.
Myślę, że postać Orlicza zostanie już całkowicie "pogrzebana", trudno wyobrazić sobie nagle jego powrót ni stąd ni zowąd np. w połowie 10 sezonu. Uważam również, że śmiało można umieścić Górskiego w TOP 5 najlepszych komisarzy, również tych występujących w austriackim pierwowzorze i włoskiej kontynuacji, lepsi od niego w tej roli byli oczywiście Rivera, Brandtner i Moser i mimo wszystko Orlicz.

ocenił(a) serial na 10
MBIITF

Fajnie że zabierają się już za Włoskie odc każdy i tak będzie lepszy niż pan Gbur Fabri. Tak zgadzam sie ta 5 komisarzy z 3 Wersji jest najlepsza, szkoda że Hoffman dostał taki słaby sezon jak w8 bo w 9 i 10 był już lepszy , a tak jeden sezon zmienił dużo.

użytkownik usunięty
ghf

a czemu na filmweb jest tylko strona o wersji niemiecko-austriackiej a włoskiej nie ma?

ocenił(a) serial na 10

Jest o Włoskiej pod takim czarnym zdjęciem , ale to powinna być jedna strona bo przecież to cały czas ten sam Rex.

użytkownik usunięty
ghf

znalazłem.czyli włoska część jest kontynuacją niemieckiej a nie jakby konkurencją?ale to w sumie dziwne że kontynuacja jest rozgrywana w zupełnie innym kraju,wszystkie postaci są zupełnie inne.tak jakby kontynuację Aleksa robić np We Francji z Francuskimi aktorami.

ocenił(a) serial na 10

Tam wymyślono taki motyw że W komisarzy wymazano z kanonu i przyjęto że Fabri dostął Rexa po Moserze. W pierwszym odc Włoska policja prowadziła śledztwo i Fabri przyjechał do Austrii bo to z wiednia pochodził zabójca. Rex był już na emeryturze , ale Fabri zabrał go po skończonej sprawie do Rzymu i tam nadal pracował jako pies policyjny. Wszystko jest wyjaśnione w pierwszym Włoskim epizodzie bo tam też pojawia się Kunz jedna z ważnych postaci z Austriackich odcinków. Tak może kiedyś i u nas przeniosą Alex np do innego miasta.

ocenił(a) serial na 10
ghf

Srorry miało być 2 komisarzy wymazano

użytkownik usunięty
ghf

czyli trochę jakby teraz dać takiego Zakościelnego i wciskać że przejął psa nie po Wieczorku tylko Wesołku?czyli Włoskie części są jakby dublowaniem od 4 serii niemieckiej?

a tak sobie pomyślałem że ekipę trzeba trochę traktować z przymrużeniem oka.bo ile na jakieś bezpieczne śledztwa wystarczy,to do jakiś strzelanin,bijatyk,obław,obserwacji przydałoby się z dwóch,młodych,wysportowanych gliniarzy.Normalnie tylko Piotr,Nina,Aleks,okazjonalnie Rysiek a przy niebezpieczeństwie dwóch gliniarzy jako wsparcie taki drugi zespół.

ocenił(a) serial na 10

Tak masz rację wydarzenia i komisarze od połowy 4 sezonu zostały wymazane wszystko po to by nie naciągać wieku psa. Tak jakby u nas następny komisarz dostał Alexa po Bromskim i zabrał psa do innego miasta.

No tak oprócz Niny to już wiekowi gliniarze.

użytkownik usunięty
ghf

Piotr niby wiekiem ok,bo może powiedzieć że zarówno swoje wybiegał za bandytami jak i ma jeszcze siłę dalej to robić.Większość szefów seriali Kryminalnych była w podobnym a nawet starszym wieku.

4 policjantów na teren to tak akurat,można oczywiście
uznać że Rychu nie jest pierdołą tylko ma słabość do psa dlatego ten go tak kiwa,podobnie z żoną ale z bandytami daje sobie radę.Jednak i tak dodatkowy glina by się przydał

jest wtedy 4 ludzi w teren I Marta która czasami rzuci sensownym tekstem wobec bandytów zostaje na Komisariacie.Ale największa żenada była w tamtym sezonie jak na akcje chodziły dwie laski i pies..

ocenił(a) serial na 10

W sobotę u nas odc Doping , który w Rexie kończył Austriacką wersję u nas w środku sezonu. Marta mnie drażniła w 8 serii teraz jakby mniej mnie irytowała.

użytkownik usunięty
ghf

właśnie Ewę jak taką gówniarę traktowała,Ninę przyjeła normalnie.dowalała się do jej związku z Michałem.

ocenił(a) serial na 10

Tak sobie myśle czy Włosi np nie mogli zrobić czegoś takiego że np u nich też jest pies Rex i po śmierci opiekuna Fabri się nim zajmuje. Ale w pierwszym odc jadą do Wiednia w sprawie śledztwa. Tam spotykają Austryiackego Rexa było by nawiązanie , ukłon w stronę fanów , ale nie było by problemu z wiekiem psa czy wymazywaniem komisarzy.

użytkownik usunięty
ghf

ja chętnie zobaczyłbym dwa zespoły Piotr z Niną i Aleks z Ryśkiem,i oni jak takie dwa wściekłe psy,że Rysiek taki power na przestępców.że aż pies ,musi go stopować.

To w Reksie było 3 głównych komisarzy chodzi o wersję Niemiecką,ten informatyk co zastąpił go taki śmieszny gość który był do końca Wersji Niemieckiej.Ten niski blondynek był od której serii bo potem go chyba taka laska zastąpiła?

ocenił(a) serial na 10

Tak ciekawy był by pomysł

Tak tego informatyka zastąpił Kunz który był do 10 sezonu , a nawet pojawił się w kilku włoskich odc. Ten blondynek to Christian pojawił się w 3 sezonie w odc śmiertelny wyścig , zastąpił pierwowzór Lucyny Stockingera , był do końca 7 serii. No a w 8 jego i Brandtnera zastąpili Marc i Nikki.

W Austrii niema stopnia policyjnego Komisarza dlatego opiekunowie byli Inspektorami. We Włoszech już byli komisarze a ich współpracownicy to inspektorzy. Bo tam inspektor to niższy stopień.

użytkownik usunięty
ghf

widziałem w ostatnim czasie 4 odcinki Rexa,serial ok,jeden z Moserem trzy z tym Niemieckim odpowiednikiem Orlicza,ten Niemiecki Orlicz wyjątkowo mi się spodobał,ten Moser to chyba gorzej od niego sprawny fizycznie,taki bardziej romantyk się wydaje.

Odc z Moserem co widziałem to jak zginął,większość podobnie jak z Bromskim,ale zdziwiło mnie bo byłem przekonany że jak Moser dostanie kulkę,to pies rzuci się na mordercę,a ten stał jak słup soli,a morderca zamiast zabić psa i Panią psycholog zabija siebie.

Dla mnie mocno naciągane,szkoda że i Moserowi nie darował.

A ten Niemiecki Orlicz jak zginął,w tym odc z Ksiądzem to niemal jak Max Payne bohater gier komputerowych:D.

ocenił(a) serial na 10

Moser był bardziej szefem miał posłuch wśród kolegów Rexa traktował jak ojciec. Mimo wszystko jego śmierć była bardziej przekonywująca niż Bromskiego bo nie odłożył broni , ale pies kapitalnie zagrał tęsknotę i depresje po śmierci opiekuna. Widać też Przepaść między Moserem a Bromskim nie ma podobieństwa.

Tak Austriacki Orlicz to Alex Brandtner on kolegów traktował bardziej po kumplowsku nie wiadomo jak zginął 7 sezon kończy się rozwiązaną sprawą , a w 8 serii już go niema razem tym Blondynkiem Christianem , a przyszli Marc i Nikkki. Chodziły plotki że Brandtner zginął w wybuchu budynku tropiąc zabójce pierwszego psa , ale epizody te były tak brutalne że wyemitowano je tylko raz w Austrii , ale jak się potem okazało takie odc nie powstały. Czyli Alex w tym aspekcie jest lepszy bo wyjaśnia co się stało z Bohaterami. Sorry że tak się rozpisałem.

użytkownik usunięty
ghf

Właśnie super że się rozpisałeś dzięki.A ten w okularach coś że on jest za stary na zabawy z psem,a że ten drugi się pobawi,to ile on mógł mieć wtedy lat?->a potem poszedł na emeryturę,a ten stary co był w szpitalu,jak Mosera operowali,to taki odpowiednik tego co go grał Daniel Obrychski?

ocenił(a) serial na 10

Ten gruby w okularach to dostał knajpę w spadku a matka nie dała rady prowadzić i dla tego zrezygnował z policji. A ten staruszek to Max były szef Mosera dużo fajniejsza postać niż nasz Gustaw , który pozwał na takiego kozaka.

Dzisiejszy odc dobry w rexie kończył Austriacką wersje , śmieszna córka Niny i znowu nawiązanie do Michą ogólnie znowu spoko.