Wieczorek ma grać nowego opiekuna Aleksa,jak już koniecznie muszą zmieniać mu opiekuna,to mogli dać innego aktora,ten jakoś zupełnie mi nie podchodzi,mogli w sumie kontynuować akcję z braniem ekipy z Czasu Honoru,było dwóch,mogli dać trzeciego najlepiej Zakościelnego albo nawet Wieczorkowskiego.
coś na okładce SS,że o Ewie,być może jej też nie będzie,może zrobią comeback Lucyny,albo kolejna policjantka a pies ogłupiały,bo ciągle mu zmieniają Pana,w sensie przywódcę stada oraz nawet otoczenie Pana,poza Ryszardem,najlepiej niech Ryszard będzie jego Panem.
mnie w całym odc najbardziej rozbawił Komendant,w sumie chyba to druga,czy trzecia seria że się pojawia,wcześniej chyba tylko w naracji występował,taki zawsze się gburowaty,poważny wydawał,trochę ostatnio uczuciowy jak o tragedii z Policjantami mówił,a dzisiaj był taki zabawny jak tłumaczył się przed psem,że wie że to bzdura,niemal jakby pies był jego szefem.
Bardzo pozytywnie dzisiaj Nina,zupełnie inaczej niż tydzień temu i głos też ok,choć właśnie minusem był ten ilościowy brak policjantów,Rysiek został w biurze,Marta gdzieś pojechała i Piotr nie mając poza psem żadnego wsparcia dał się zamknąć w mrożni,a jakby był z nim drugi policjant to by tak łatwo nie było.
Rozbawił mnie też ten zawodnik,myślałem że jak zobaczy psa,zacznie uciekać,a ten pomógł psu uwolnić Pana i jeszcze się wydostać,na dodatek sam chciał dorwać mordercę.
A czyli ciężko ustalić ile lat podczas niemieckiej transy miał taki Moser czy Niemiecki Orlicz,bo wydaje mi się że powinni być w podobnym wieku?
Tak rozbawiła mnie córka Niny w Oryginale odc doping to ostatni Austriacki epizod. Moser w pierwszej Transzy miał 35 a gdy zginął 40 , Brandtner pierwowzór Orlicza na początku 4 serii 28 lat.
a wiek Orlicza,Bromskiego przecież nie znany,a gdzieś to wyczytałeś czy w czasie któregoś odcinka było mówione?a pozostali wiadomo coś o ich wieku?
Oczywiście przyjmuje , że wiek aktora jest wiekiem bohatera , o Moserze było mówione że jest po rozwodzie i kiedyś zanim wstąpił do policji był kierowcą Tira, jego wiek by pasował na te wszystkie doświadczenia bo np Bromski jest ewidentnie za młody. Bo jak już pisałem dali mu życiorys Mosera tylko zamiast rozwodu było rozstanie z dziewczyną.
i drugi raz pod rząd dzieci biorą psa bardziej za Wilka niż Psa,teraz odgrywał rolę wilka a przedtem bodajże śpiewali coś o Wilku,jakby to był Wilk.
Wiesz że powstał spin off o tytule Stockinger czyli o tym policjancie z 1 i 2 sezonu pierwowzoru Lucyny na filmwebie można go znaleźć. Powstał też film telewizyjny na święta Mały komisarz Rex o tym jak Rex jest szczeniakiem i ze swoim małym opiekunem pomagają policji rozwiązać śledztwo.
Jeżeli oglądałeś odc śmierć Mosera to wiesz że był to 2 częściowy epizod porównując nasz odc na tym stracił bo wiele rzeczy pominięto. Tak jak w odc Nowy tyle że u nas trochę zmieniono fabułę , podoba ci się podział na 2 odc ale myślę że u nas takie coś by nie przeszło , kto by czekał tydzień na 2 część.
oglądałem tylko tą część jak Moser ginie,ale właśnie wydawało mi się że to kontynuacja innego odc,Nowy też oglądałem tylko jeden,dopiero planuje te odcinki oglądać,ale różnica jeszcze byłaby taka że u nas psycholog co najwyżej miała ochotę na Bromskiego,a tam to była partnerka Mosera.
Co do dwóch części różnie czasami nawet może lepiej zamiast na siłę dawać zakończenie na szybko,w następnym odc,w każdym razie w innych serialach sensacyjnych polskich taki "bajer"działał widz zastanawiał się jak się skończy a dopiero za tydzień,ba nawet dwa było zakończenie wątku,niekiedy bowiem potrafili 3 odc ciągnąć jedną historię np w Kryminalnych.
Uważam że odc takie jak Pozdrowienia z Łodzi czy Śmierć Bromskiego straciły na tym że były jedno częściowe , szczególnie ten pierwszy gdzie poznajemy bohaterów przez to nie było nam dane ich lepiej poznać. Pamiętam scenę jak Moser wraca z Rexem do schroniska i nie chcę go oddać , a u nas była głupia scena z zakupami. Co do śmierci Mosera to porwanie tej psycholog wyszło naturalniej w Alexie uprowadził ją przy policjantach.
Dobrze że w Alexie bohaterom nie dano imion swoich pierwowzorów co jest częste przy serialach na licencji tylko Leon ma podobne imię jak ich patolog bo tam był Leo.
Tak ale ja mówię o postaciach aktorów , Brandtner ma na imię Alexander ale tak mówią mu Alex. Początkowo gdy Bromski wołał Alex myślałem że zaraz Brandtner wyjdzie.
W 2częsci odc nowy będzie fajna scena jak Brandtner i Rex będą skakać ze spadochronu. Co ci się bardziej podobało pływanie Brandtnera z folią czy pościg Orlicza za ciężarówką mi pościg Michała , scena krótsza ale bardziej dynamiczna.
Moser i Brandtner w prowadzeni dostali odc 2 częściowy a Hoffman już zwykły epizod Policjantów się nie całuje.
Ciężko powiedzieć,ale śmieszne było jak ci dwaj jak tacy dyrektorzy stali,a ten do wody...
Jak pewnie zauważyłeś Brandtner to oaza spokoju facet nigdy nie krzyknął na Rex ani na kolegów, zawsze był spokojny i opanowany. Niektórym to się nie podoba bo nawet gdy się bił często był uśmiechnięty. Równie sprawny jak on jest 2 Włoski komisarz Davide Rivera jet po 40 ale nieźle sprawny fizycznie. Także Brandtner jest nieco inny niż Orlicz bo Michał był bardziej ekspresywny i okazywał większe emocje.
mnie właśnie zajebiście się Brandtner podoba chyba najbardziej z tych co widziałem czyli 6 bo jakieś urywki z tym Hoffmanem też widziałem.Nie widziałem tylko włoskich.Nasi w sumie rzadko się bili,Orlicz coś tam miał,Marek to nawet nie pamiętam,a Piotr na razie nie.
Brandtner się właśnie wszystkim podoba tylko Rivera więcej się bił Michał też trochę. Dzisiaj Piotrek położył gościa koncertowo odc lepszy od oryginału , a aktorka która grała Barbarę była kandydatką do roli Ewy , ale wybrali Więdłoche. Hoffman to z tymi loczkami śmiesznie wyglądał.
Kilka Włoskich epizodów jest na YT
napiszę tak,z jednej strony kręcił mnie Norris w swoich filmach właśnie tym niesamowitym opanowaniem,Policjant powinien być opanowany nieziemsko,a z drugiej takie żywe emocje też dodają kolorytu,a tobie co się bardziej podoba emocje,czy opanowany do szpiku kości?
Odc b.dobry,szczerze typowałem kumpla ojca że to on robił porwanie,a to córeczka jakby sama się porwała,choć faktem jak potem pomyślałem że ona tak teatralnie podczas porwania się zachowywała,a z tym strojem to już wyjątkowo się podłożyła..
Piotr generalnie znów pozytywnie,fajnie wypadł podczas walki wręcz nie sprzedał kumpla mimo że mógł zginąć,ale trochę jednak wydaje mi się że to było bezmyślne żeby zostawić laskę samą i nie sprawdzić czy nie ma broni itd,w sumie już na początku powinien myśleć że ten porywacz może być z nią w domu,więc jak na takiego wygę,dziwne że dał się podejść.
No i niestety potwierdziły się moje przypuszczenia że jednak brakuje trochę policjantów na akcję,bo sam policjant pojechał z psem,a zabrakło wsparcia...
W Rexie sam Fabri pojechał na akcje facet go rozbroił , ale Rex go uratował , potem skuł gościa , a dziewczyna do niego strzeliła i raniła Rexa . ale Lorenzo tez postrzelił dziewczyne . Tamten bandzior uciekł i w nas odc planował zemstę nasi niestety nie zrealizowali tego odc a powinni bo kontynuuje wydarzenia.
zdecydowanie powinni wiedząc że dziewczyna może być uzbrojona jechać tam z Rysiek i Niną,sprawa była raczej ewidentna wtedy pewnie widząc że wchodzą np Piotr,Nina,Aleks a Ryś na zewnątrz nawet próbować ich zastrzelić.
Moser to urodzony szef widać to jaki ma posłuch w ekipie aż mi się nie chcę wierzyć , że u nas jego odpowiednikiem jest Bromski sporo młodszy i nadano mu kilka cech Mosera. Aktorzy grający Brandtnera i Hoffmana zagrali w serialu wcześniej przestępców pierwszy w odc Amok a drugi w Ślady krwi.
właśnie widziałem odc Zemsta gdzie jakiś chciał się mścić i porwał psa,okazał wtedy emocje,więc jednak też okazywał,chyba ten w okularach,był przesadnie stonowany,a ten Blondynek nawet sobie radzi na akcjach,wydaje się dość szybki,w sumie jak Ryś w sytuacjach zagrożenia rzadko zawodzi ale z psem to tak się daje w konia robić,choć nie wiem poco dają psu tam bułki z kiełbasą jak pies chyba tylko kiełbasę wcina a bułki zostawia.
A ten Hofmann widziałem urywek jednego odcinka to by bardziej pasował na właśnie takiego drugiego gliniarze pod kimś bardziej męski jak on czy Moser który też całkiem dobrze wypada w dwóch odc co widziałem,w końcu wysokie noty nie wzięły się przypadkiem.
Tak odc Zemsta w Rexie był fajny , ale u nas też mi się podobał postać szalonego była ok i fajne rozwiązanie na końcu jak snajper rozwalił Szalonego. Tak Christian daje sie psu robić w bambuko , ten gruby Peter odejdzie w 5 sezonie w odc Zemsta Rexa u nast ten odc miał tytuł Bestia.
A oglądałeś sezon w którym Hoffman miał loczki czy też już sezony 9 -10 gdzie nawet dało sie go oglądać i był spoko gliną i ściął włosy? Niby ta dziewczyna co z nim jet to pierwowzór Ewy ,ale u nas jej funkcje pełniła też Lucy i teraz Nina. Najśmieszniejsze jest to że Hoffman zastrzelił w 8 sezonie 2 gości taka ciapa a największy kiler w serialu. bo Moser i Brandtner tylko ranili bndziorów.
napiszę ci tak,oglądam głównie 4 serię więc parę odc z Moserem widziałem oraz z moim pupilkiem Brandtnerem,mam jeszcze nagrane bodajże odc z 5 serii kilka w każdym razie intro trochę inne,ale chyba to 5 seria.Poza tym jakieś odc z 8 serii,z Hoffmanem widziałem tylko urywek jak z Rexem tą suczkę przygarnęli i nazwali podobnie do tego Kutza czy jakoś tak.
Z tego co czytałem,to pisaliście że Hoffmann to cienias,na dodatek jego nota jest dość słaba,Moser i Brandtner są podobnie ocenieni,Moser nawet trochę wyżej,ale pewnie część widzów wolała Mosera a część Brandtnera,a pewnie mało kto głos oddałby na Hoffmana.
Poza tym nie wiem ile dokładnie wzrostu miał ten Hoffmann,ale wydawał się bardzo niski,a nasi cała trójka co zabawne po 180 cm,Brandtner 178 cm,Moser 185 cm,nie twierdzę że główny policjant ma mieć przynajmniej 190 cm i super muskulaturę,ale ten wydaje się bardzo drobny.
A i takie nawiązanie ostatnio pomyślałem Piotr cisnął po Aleksie "grubasie",a ten w okularach o psie Rexie "leniu"
Mnie ułatwia to że ja nie myślę,zupełnie o tym jakie odc w Rexie odpowiadają w Aleksie,oglądam te w Rexie jakby coś nowego i dlatego jest ciekawie.
Wyjątkiem ten śmierć Mosera,bo to był zbyt dramatyczny,żeby wymazać go z pamięci.Choć oglądałem tylko drugą część nie wiem czemu pierwsza mi się nie nagrała.
Choć tym bardziej nie rozumiem dlaczego Rex nie uratował Pana,skoro w odc Zemsta poradził sobie z napastnikiem,chyba jedyne co go tłumaczy,to że wcześniej wpadł do pułapki i poturbowany,nie doszedł do siebie..
Tak Hoffman w odc gdy zgolił Włosy mi miał krótszą fryzurę to lepiej wyglądał. Moser i Brandtner są lubiani do dziś trwa spór który lepszy , ale teraz do nich doszedł Davide Rivera 2 Włoski komisarz który jest na poziomie obu panów. Dowiedziałem się też że u nas i przeczytałem artykuł i odc prosto w serce to nasza połączona wersja odcinków z Włoskiej wersji Spotkanie i Kaliber 7, 65 a Bukowski zagra architekta z którym Nina bedzie miała romans tak jak Erika W Rexie
Bukowski jako morderca to będzie ciekawe,wręcz zabawne,on zawsze kojarzył mi się z takimi pozytywnymi postaciami.Tak sobie myślę że Moser to chyba do Piotra podobny z zachowania obaj chyba psa traktują jak ojciec syna,wprawdzie Michał coś kiedyś że jak Aleks zostanie ojcem to on dziadkiem,ale to bardziej dla żartów było.
Hoffmann może nawet podobny do Bromskiego w zachowaniu,jeszcze widziałem scenę jak ten blondynek Bułkę na smyczy,a chyba szef go nakrył i zrobił awanturę.
Co jeszcze różni dwa seriale,u nas chyba jest bardziej rozbudowana kwestia komendy,często obok widać policjantów którzy się kręcą koło pomieszczenia gdzie siedzą nasi,a tam mam wrażenie że wynajęli jakieś pomieszczenia i siedzą sami...
Piotr to moim zdaniem jednak odpowiednik Fabriego wygląd i niektóre cechy mi go przypominają , oczywiście nie jest chamem jak Fabr, choć też tak ma kilka cech Mosera. Wydaje mi się że Orlicz do 6 sezonu był stylizowany na Brandtnera , a od 7 serii gdy Brandtnerowskie odc się kończyły nadano mu kilka cech Hofmana. Czyli moim zdaniem w Michale zawarli tych 2 komisarzy. Jeżeli jesteś zainteresowany odc z Fabrim to kilka epizodów jest na YT np odc Przyjaciel na śmierć i życie.
Ja też gdy oglądam premierowy odc Alexa to patrze na to jako coś nowego , ale gdy oglądam już kolejny raz analizuję co było zgodne z Rexem a co nie i ogólnie porównuje wtedy epizody. Wiesz ja Rexa jeszcze oglądałem jako dzieciak na polsacie 2 więc serial już długo znam.
Mimo że odc z Brosmkim były słabsze to jednak widać że technologicznie były lepsze no bo pierwsze sezony z Moserem to rok 1994 i nie było takiego sprzętu jak teraz.
A wiesz,ze mnie tez Gorski przypomina troche zarowno Lorenzo jak i Richarda. Mosera ze wzgledu wlasnie na podobne traktowanie psa. I ciesze sie, ze Piotr nie jest taki gburowaty i chamowaty jak Fabrii. W sumie denerwowalo mnie tez to we wloskiej serii, ze ta laborantka Katia tak plaszczyla sie bez przerwy przed Lorenzo a on i tak nie zawracal sobie nia glowy. Nie wiem jak mozna tak upokarzac sie przed facetem,w dodatku jeszcze takim. Juz nawet myslalam, ze moze pozniej zakocha sie ona w Davide (zupelne przeciwienstwo Lorenzo), ale niestety.
Tak Davide świetna postać ale ona wolała Lorenzo , ale nie powiem jego śmierć mocna , mimo że go nie lubiłem to trochę mi go było żal jak wylatywał w powietrze. To że Piotr był tajniakiem narkotykowym też łączy go z Terzanim bo ten też miał taką profesję.
za dzieciaka też coś kojarzę że był taki serial z psem w roli głównej,ale chyba go nie oglądałem,może jakieś urywki.W każdym razie jak w 2011 roku miał być Aleks,to było 17 lat po premierze tamtego serialu.Już odc co oglądam z 1998 roku,widać że technologia była na zupełnie innym poziomie niż teraz.A w 94 było gorzej niż 98.
Włoska część to prędzej czasy współczesne 14 lat po premierze niemieckiej i tylko 3 lata przed Polską.Ale zleciało to już prawie 6 lat od rozpoczęcia Polskiej:).
Tak pamiętam jak zaczynali byłem sceptycznie nastawiony i początki serialu mnie utwierdzały że będzie źle , ale od czasu przyjścia Pawlickiego wszytko się zmieniło.
Brandtner był do końca 7 serii do odc Promienie zemsty facet zabijał muzyków że ukradli mu piosenkę przy pomocy Lasera , u nas był to odc Wilcze jagody i laser zamieniono na truciznę. W 1 odc 8 sezonu pojawia się Hoffman i jego koleżanka Nikki poznają się na rolkach , a potem są zaskoczeni że razem pracują , Brandtner i Christian znikają bez wyjaśnienia , a Rex jest Kunzem.
to ten Blondynek z wszystkich policjantów ma chyba najwięcej odcinków na koncie?
60 odcinków sporo.Czyli jakby jego rolę też miało trzech policjantów pierwszy odc 1-28,on 29-89,i ta laska 90 do końca.
tak Rysiek to gromi wszystkich bo przecież właściwie poza chwilową przerwą jest od pierwszego odc do teraz,więc jednak nasi aż tak ostro nie kopiują,skoro tych bocznych tak nagminnie nie wymieniają.
Tak najwięcej w Rexie odc ma patolog Grał 120 bo wystąpił w 1 Włoskim epizodzie , jeżeli będzie kolejny sezon to Czop i Chabior mogą go wyprzedzić. W tych odc co Rysiek był w USA to jednak można było go zobaczyć przez komputer więc odc ma zaliczone
chyba po prostu nerwy go zjadły - nie wiedział, że Górski nie zna tożsamości zabójcy i cały ten wykład to prowokacja. Myślą, że o nim wiedzą.
Uciekając zrobił to, na co liczył komisarz - zdemaskował się sam.
Były plotki, że pierwotnie Orlicz miał zginąć tak samo jak Fabbri z włoskiego Reksa - bomba w samochodzie i na oczach psa.
To z Brazylią na pewno było pisane na kolanie i na szybko, bo się kompletnie ten wątek kupy nie trzyma.
Co niby Orlicz ma wspólnego z polskimi gangsterami w Brazylii, skoro jest z Wydziału Kryminalnego? Od takich rzeczy jest CBŚ, a nie detektywi z łódzkiej komendy.
Przypuszczam, że miało być więcej odcinków z Orliczem, w tym taki, gdzie ginie, ale Pawlicki dostał główną rolę w "Wyklętych" i musieli zmienić koncepcję.
Nie wiadomo też po co wprowadzano na jeden sezon całkowicie niepotrzebną postać Ewy, na dodatek kiepsko zagraną przez więdłochę, która na policjantkę w ogóle nie pasuje i się nie nadaje. Po co w serialu postać na jeden sezon?
Tak sam Pawlicki powiedział w wywiadzie że decyzję o odejściu podjął dość pózno a scenariusze były gotowe i nie można było już tak dużo zmienić więc wprowadzili wątek Brazylii.
Ale też głupio że na końcu 8 serii tego się nie dowiadujemy tylko Michał idzie na rozmowę a że wyjechali dowiadujemy się na początku 9 serii. Ale i tak jest lepiej niż w Rexia tam postacie znikały jak kanfora bez wyjaśnienia.
Tak nie rozumiem w prowadzenia Więdłochy bo ona od razu powiedziała że będzie tylko w jednym sezonie , jak tak to mogli ją nie brać. Jak już nie chcieli Walach to może Nolbrzak jako Nina wcześniej wprowadzić powinni. Lubiłem Orlicza ale troszkę popsuli go przez wątki romansowe nie dało się patrzeć na jego sceny z Ewą jak telenowela to wyglądało. Ciekawi mnie też czy jak będzie kolejny sezon to zabiorą się za Włoskie odc , a może zaczną w końcu pisać własne scenariusze.
Wygląda na to, że będą realizować w swojej wersji włoskie odcinki. To dobry zabieg, bo jest wśród nich kilka prawdziwych perełek.
Ghf, pamiętasz odcinek, w którym do Rzymu przyjeżdża policjantka z Wiednia i grasuje seryjny zabójca przestępców? Romansowała z takim kolesiem, potem się okazało, że to on zabija, bo się mści za potracenie swojej narzeczonej. Niestety nie pamiętam kim była ta policjantka (Nikki Herzog), ani jaki komisarz występował w tym odcinku. Chyba najlepszy odcinek, mam nadzieję, że go dadzą w polskiej wersji.
Ten odc o którym piszesz to był 2 epizod 11 sezonu a zarazem 2 odc Włoskiej wersji ta Policjantka to Erika Haidl , komisarzem był Lorenzo. Wiadomo że 7 odc tego sezonu w Alexie będzie epizod Przyjaciel na śmierć i życie w Rexie kończył on 11 sezon na końcu tego odc Rex został ranny. Podoba mi się u nas , że wspominają komisarzy i wyjaśniają co się stało z bohaterami, bo w Rexie Brandtner , Christian , Marc , Nikki i Rivera zniknęli bez wyjaśnienia. A na dodatek Włoski by nie naciągać wieku psa wymazali z kanonu Brandtnera i Hoffmana uznając że ten Gbur Fabri dostał Rexa po Moserze.
Pożegnanie Ryska nastąpi w 1 odc wyjedzie on z rodziną do Nigerii. 1 odc ma tytuł Braterstwo krwi i jest naszą wersją odc Champion z 13 serii.
Prawdopodobnie Rysiek jeszcze wróci - z Lucyną też tak było, że chyba na 2 sezony odeszła, a potem z dnia przyszła z powrotem. Żadna gazeta nie napisała poza tym że Ireneusz Czop rezygnuje z roli w serialu, więc myślę, że to przerwa, nie odejście.
Ten nowy aktor na miejsce Ryśka nie zapowiada się imponująco. Oby nie było takiego niewypału jak z Więdłochą.
Ten nowy taki irytujący jak Nina z początku nawet dostał swoje ujęcie w czołówce , w serialu powiedziano że Rysiek wyjeżdża na rok. Bielski pojawi się w 2 odc pt Maestro.
Ogólnie przydałby się jako partner Górskiego ktoś w stylu postaci Monterosso z włoskiej wersji - facet robił świetną mieszankę postaci poważnej z komiczną.... Ten ich szef policji (nie wiem jak się nazywał, ale grał go aktor, który nazywał się Zucchci) też był interesującą postacią. A szef policji z polskiej wersji - porażka.