PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=617239}

Grzech Fatmagül

Fatmagül'ün Suçu Ne
2010 - 2012
7,4 1,2 tys. ocen
7,4 10 1 1210
Grzech Fatmagül
powrót do forum serialu Grzech Fatmagül

Całe wakacje czekałam i wreszcie się doczekałam, zapraszam do pisania swoich opinii na bieżąco, bo wydaje mi się, że tamte posty trochę poumierały:)

isw138

Skaczący sobie do gardeł Yasaranowie byli super :-) a Mustafa jest tak żałosny że już bardziej chyba nie można... Asu z resztą też

ocenił(a) serial na 10
isw138

Mustafa bije na głowę Erdoana, Munira i całą resztę w przebiegłości i wyrahowaniu, manipuluje wszystkimi i każdą sytuację próbuje wykorzystać na swoją korzyść, dobrze podsumowała go Asu. Ale tak jak wspomniała już HotChocolate90 i on idzie nieuchronnie na dno :) Jeśli chodzi o Asu to stanęłabym jednak w jej obronie, jest nieszczęśliwie zakochana w Mustafie, poza tym zdaje sobie doskonale sprawę, że ze swoją przeszłością ciężko jej byłoby znaleźć kogoś normalnego i na poziomie. Dobrze, że w sprawie Kerima postąpiła własciwie i nie zataiła tego co widziała.

Fatmagul coraz częściej zachowuje się jak prawdziwa żona :) jej listy są pełne uczuć i troski i coraz częściej wspomina w wspólnej przyszłości :)

ocenił(a) serial na 7
PaOlla_89

Uzyskała niezależność, tracąc resztki honoru, żeby wyjść za zabójcę i mieć dziecko z psycholem? Tego się nie da usprawiedliwić miłością.

ocenił(a) serial na 7
PaOlla_89

Ma Samiego- mają wspólną przeszłość i oboje wychodzą na prostą.

ocenił(a) serial na 10
isw138

Ja akurat ja lubie ☺

HotChocolate90

* Yasaranowie to się kiedyś sami pozabijają, ale nie sądziłam że ten Semsi to taki kogut,,,:D

* Mustafa chyba ostatecznie się pogrążył, ale Asu i tak za niego wyjdzie, pewnie znowu wyjmie swoją czarodziejską różdżkę ze spodni i nie tylko zaczaruje nią Hacer ale i zmajstruje małego Mustafę...:))

* Fatmagul i Kerim - bajka. I pomyśleć że niedawno nie chciała nawet na niego patrzeć a teraz nie umie się go doczekać.

* Tylko ten więzień wszystko psuje, źle mu patrzy z oczu ale skoro to człowiek Yasaranów to nie ma się czemu dziwić

* Munir wrócił, a już miałam nadzieję że go w tej Rumunii cyganie porwali...:DD

ocenił(a) serial na 7
telimena79

A masz jakieś teorie na temat Mehmeta z restauracji? Kim jest? Po co się tam przywałęsał?

HotChocolate90

Na początku wydawał mi się podejrzany , ale ktoś na tym forum napisał, że on jest całkiem neutralny. Pojawił się i będzie do końca serialu. Nie ma on związku z wiadomo kim.

ocenił(a) serial na 7
telimena79

A ja myślałam, że ma coś wspólnego z Meryem, albo to np. przyrodni brat Kerima.

HotChocolate90

albo tajemny sen Mayrem :P
oni poszaleli by nam w czwartek puścić odcinek i potem dopiero w poniedziałek

isw138

tajemny Syn :) pisze za szybko :P

ocenił(a) serial na 7
isw138

Też tak myślałam, ale to była by za duża telenowela.

HotChocolate90

mnie ciekawi treść ukrytego listu i powody Mayrem czemu to zrobiła

isw138

A mnie ciekawi coś innego, Nie wiem czy zauważyliście daty na grobie matki Kerima. 1964-1990, czyli jak zmarła miała 26 lat i ok ale dziś ojciec Kerima mówił o 11 latach które spędzili razem. Za młoda ta matka na taki duży staż małżeński , ja wiem że to Turcja ale chyba tam 15 latki nie wychodzą za mąż

ocenił(a) serial na 10
telimena79

Ja juz tego nie licze bo sie pogubilam ☺

ocenił(a) serial na 10
telimena79

A zauwazylas ze matka Kerima ma takie imie jak podawala na.poczatku serialu Asu/Hacer ?

darjaa

Widocznie Enise to popularne imię w Turcji...:DDD

ocenił(a) serial na 7
telimena79

Może byli razem 3 lata przed ślubem :P

ocenił(a) serial na 7
Alee

Poza tym skoro kochała innego to pewnie aranżowane małżeństwo.

ocenił(a) serial na 7
telimena79

I skoro zmarła w 19990 to Kerim miałby 5 a nie 6 lat jak powiedział Fatmagul.

ocenił(a) serial na 10
isw138

No powiedziala dzisiaj, ze dlatego by Kerim nie dowiedzial sie ze jego matka popelnila samobojstwo przez obcego chlopa. Tak jeszcze wierzyl w ta matke, a gdyby znal prawde wiedzial by ze ani matka ani ojciec.go nie chcieli

ocenił(a) serial na 7
darjaa

Ojciec go chciał. Powiedział, że liczył, że Enise do niego przyjedzie. Potem ta historia z listem...

ocenił(a) serial na 10
Alee

Ale jak umarla to juz wiedzial ze do niego nie przyjedzie.

ocenił(a) serial na 10
isw138

Wazne ze do czw kerim wyjdzie...

telimena79

Złego diabli nie wezmą :p mam nadzieję że Kerim już niedługo wyjdzie na wolność...
A Mukkades jest coraz bardziej wkurzająca z tym nastawieniem Mehmeta i Rahmiego przeciw Fatmie i reszcie, wątpię że cokolwiek by było w stanie ją nauczyć rozumu

ocenił(a) serial na 7
annonimus_filmweb

Robi się coraz ciekawiej. Niedługo do akcji wkroczy była kochanka Resata.

ocenił(a) serial na 10
HotChocolate90

Czytałam streszczenia odcinków i rzeczywiście będzie się działo :) :) a jeśli chodzi o daty i upływ czasu to chyba w tureckich serialach nie przykładają do tego zbytniej uwagi, nie wzięli pod uwagę, że polscy widzowie są bardzo spostrzegawczy i dociekliwi ;) :P

PaOlla_89

No ba! Nie damy się robić w konia, nie będzie Turek pluł nam w twarz...:))

HotChocolate90

Tak wiem czytałam będzie go szantażować jakimiś zdjęciami, ciekawe czy to ta Belgin , czy jeszcze inna? No i Perihan będzie chciała odejść - w końcu. Mąż dziwkarz, syn gwałciciel - no zajebista rodzinka...:DDD

telimena79

ona szmata, bo jako kobieta drugiej kobiecie nie pomoże byle biżuteria i stroje były i kilka domów

isw138

No zgadza się , ale gwałcicielem jest jej syn. Jako kobieta stanęła po stronie Fatmy, ale jako matka wybrała syna. I to macierzyńskie uczucie zwyciężyło. Nie wiem jak ja bym się zachowała na miejscu Perihan. Nie potępiam jej za to, nawet próbuję ją zrozumieć, natomiast nie jestem w stanie pojąć jej trwania przy Resacie. Dawno bym go zostawiła, przecież to ona jest bogata z domu. Większa część majątku należy do niej. Kobieto ogarnij się!!!:))

ocenił(a) serial na 10
annonimus_filmweb

Jutro wyjdzie ☺

ocenił(a) serial na 7
annonimus_filmweb

Mukaddes pojechała po bandzie. Nazywać dziecko głupkiem, bo stluklo wazon, biegnąc do cioci? Już nie mówiąc, że w ogóle nie powinna go tak nazywać.

ocenił(a) serial na 10
Alee

Na moje oko to wlasnie ona stłukła ten wazon, ale.moze zle widzialam....

ocenił(a) serial na 7
telimena79

Przez śmierć Vurala Leman i Semsi do siebie wrócili. Ciekawe czy wybaczylby jej gdyby nic się nie wydarzyło.

ocenił(a) serial na 7
HotChocolate90

Jak Perihan powiedziała do Hilmiye czy ich synowie to mordercy to aż się cisnelo na usta: Nie, tylko gwałciciele.

ocenił(a) serial na 7
HotChocolate90

Asu już drugiemu facetowi wybacza w zastępstwie...

ocenił(a) serial na 10
Alee

też na to zwróciłam uwagę :) najperw Vural, teraz Mustafa i cały czas rozchodzi się o Fatmagul :) Hacer jest taką dyżurną wybaczajką :)

darjaa

Yasaranowie skaczą sobie do gardeł, sami się pogrążają, a scena w której Resat dostał w pysk epicka :) super by było gdyby Munir w ramach zemsty na szwagrze stanął po stronie Fatmy i pociągnął Selima i Erdoana na dno, ale zapewne tego nie zrobi
A Mustafa upadł już tak nisko, że bardziej się chyba nie da...

ocenił(a) serial na 7
annonimus_filmweb

Munir pogrążając ich, pogrążył by również siebie. A Mustafa dał dzisiaj popis aktorski pierwszej klasy. Powinien dostać Oscara.

HotChocolate90

Właśnie dlatego wiem że Munir nie stanie po stronie Fatmy :) tak, Mustafa powinien dostać Oscara za swoje popisy przed Asu i rodzicami Vurala xD

ocenił(a) serial na 10
annonimus_filmweb

Mi sie fo kapkę zal zrobiło

ocenił(a) serial na 10
HotChocolate90

Jak się głębiej zastanowić to motywy działania starych yaszaranów jeszcze można zrozumieć, no bo jako rodzice chcą dla swoich dzieci jak najlepiej i próbują na wszelkie sposoby ich bronić wypierając fakt, że są winni. Ale Selim i Erdoan zachowują się jak zwyrodnialcy!!! Vural był jaki był, ale miał chociaż wyrzuty sumienia, a oni są gorsi od zwierząt!!! Myślą tylko o sobie, w ogóle nie widać po nich poczucia winy,są tylko żądni zemsty _ Selim na Meltem bo ośmieliła się go zdradzić (on to mógł ją zdradzać), a Erdoan na Turanerze - ich jedyny sens życia. Szkoda, że sprawiedliwość dosięgnie ich dopiero w ostatnim odcinku :(

ocenił(a) serial na 7
PaOlla_89

W między czasie "Dogi" (Erdogan) zwróci ponoć szczególną uwagę na pewną lekarkę o imieniu Nil. Ciekawe, co zrobi, kiedy dowie się że "Dogi" brał udział w zbiorowym gwałcie?

ocenił(a) serial na 10
HotChocolate90

Zostawi go ☺ czemu tak na niego brzydko piszesz ?

PaOlla_89

Też tak uważam, Selim i Erdogan są zdemoralizowani i podli. Wyzuci z wszelkich uczuć i pozbawieni jakiejkolwiek empatii, oni nawet nie żałują tego co zrobili. Resat i Perihan oraz rodzice Erdogana i Vurala ponieśli klęskę na rodzicielskim polu i słono im przyjdzie za to zapłacić. Paradoksalnie oni też ofiarami w całej tej historii. Na początku gdy sprawa gwałtu wyszła na jaw to ojciec spoliczkował Selima, a matka żałowała Fatmy. Potem się pogubili , a strach przed wymiarem sprawiedliwości i skandalem dokonał reszty. A teraz to już równia pochyła. Staczają się w dół i nic już ich nie uratuje.

ocenił(a) serial na 10
PaOlla_89

No motywy rodzicow jak naj bardziej zrozumiale ☺

ocenił(a) serial na 10
annonimus_filmweb

Ja bym dzisiaj Muce dala w pape, ale mnue wkurzala.

ocenił(a) serial na 7
darjaa

Ale Rahmi już się na niej poznał. Nie rozumiem dlaczego skoro Fatmagul nie chce jej widzieć i zamieszkali już oddzielnie, Mukaddes nadal się jej pałęta pod nogami. Przychodzi do restauracji, żeby siedzieć i nic nie robić. Przyłazi na kolację tak jakby sama nie mogła ugotować dla swojej rodziny a nie żeruje na Fatmagul cały czas.

ocenił(a) serial na 10
Alee

Taaak Rahmi w końcu się obudził i zaczyna stopować Mukkę :) ostatni tekst z restauracji: skoro bolą Cię nogi to czemu stoisz :) haha :) Ona się wtrąca bo musi wszystko wiedzieć i kontrolować sytuację. Mnie strasznie denerwuje tym, jak próbuje ciągle mieszać i psuć atmosferę, teraz np. uwzięła się na Meyrem i Kadira, swoją drogą Kadir też ją powinien ustawić do pionu, no bo ileż tak można...