Zabawa dotycząca serialu "Columbo".
Jedna osoba zadaje pytanie, gdy ktoś zna odpowiedź to odpowiada i może zadać własne pytanie, i tak dalej.
Jeśli prawidłowa odpowiedź już jest to proszę o nie dublowanie odpowiedzi.
Podobnie z pytaniami.
A i najlepiej żeby pytanie było tak sformułowane, żeby odpowiedź była w miarę krótka i żeby to nie był zestaw pytań albo takie pytania na które jest np. z 10 odpowiedzi.
Można w późniejszym czasie podpowiadać sugerując cztery warianty odpowiedzi.
Ok teraz ja :-)
Jak wyglądała walizka, która zaginęła porucznikowi w odcinku "Sztylet wyobraźni"?
O tak, w kwiatki była i owszem. Ale żebym uznała w pełni musisz jeszcze odgadnąć kolor :-)
Od razu przychodzi mi na myśl jedna scena z odcinka "Morderca ze szklarni", możnaby powiedzieć że porucznik w sposób spektakularny dołączył do oględzin porzuconego samochodu :-) ale czy o to chodzi?
Jaki tytuł nosił film nad którym pracowała morderczyni z odcinka "Morderstwo prawie doskonałe"?
"Morderstwo doskonałe" to pewnie mi się skojarzyło z filmem z Michaelem Douglasem. ;P
A znam, dobry dobry. A wiesz ze nawet nie skojarzylam jak napisałeś ten tytuł.
No tak. Przychodzi mi do głowy statek więc "Wzburzone wody" ale chyba coś jeszcze brał :-)
Jakie swoje popisowe
danie przygotowywał porucznik w odcinku "Morderstwo z książki"?
Yyyy... No tak. Zaraz po przeczytaniu pytania, wyobrazilam sobie porucznika na rowerze, próbując jednocześnie dopasować ten obraz do jakiegoś odcinka i.... nic! W związku z tym zaryzykuje odpowiedź że w żadnym
No, mi też się wydawało, że musiał gdzieś jeździć na rowerze no ale to było tylko złudzenie. ;)
Wiesz co, nie miałam na myśli tego odcinka,chociaż tam porucznik przymierza buty ale chyba w innym celu :-) Dam Ci moje podpowiedzi:
A)"Kryzys tożsamości"
B) "Spróbuj mnie złapać"
C) " Playback"
D) "Staromodne morderstwo"
Małe sprostowanie :-) otóż chodziło mi jednak o A, zdublowalo mi się to D, wybacz..
O której godzinie czasu kalifornijskiego morderca oglądał telewizyjne wiadomości w czasie gdy odwiedził go Columbo w odc. "Motyl w odcieniach szarości"?
No to strzelam,pomyślmy... wiadomości są o pełnej godzinie zazwyczaj, może to były jakieś takie fakty w południe, więc 12:00 :-)
Blisko, na wschodzie USA była 12:00 i stamtąd były wiadomości, ale w domu mordercy była 9:00.
Ilu gości w pokoju obok (prawie obok) miał morderca z odcinka "Koneser win" w chwili popełnienia zbrodni?