Zabawa dotycząca serialu "Columbo".
Jedna osoba zadaje pytanie, gdy ktoś zna odpowiedź to odpowiada i może zadać własne pytanie, i tak dalej.
Jeśli prawidłowa odpowiedź już jest to proszę o nie dublowanie odpowiedzi.
Podobnie z pytaniami.
A i najlepiej żeby pytanie było tak sformułowane, żeby odpowiedź była w miarę krótka i żeby to nie był zestaw pytań albo takie pytania na które jest np. z 10 odpowiedzi.
Można w późniejszym czasie podpowiadać sugerując cztery warianty odpowiedzi.
No jasne.
a) nie chciał słuchać głupot mówionych przez innego policjanta
b) udawał, że nie dosłyszał wszystkiego co mówił morderca, żeby potem sprowokować go do błędów w ponownym zeznaniu
c) bał się odgłosu wystrzału broni
d) zranił się delikatnie w ucho i maskował opatrunek
Nie pamiętam już, np. na pewno coś w stylu:
*******. i chyba litera L na końcu.
Wiesz co, trochę wstyd, ale zapomniałem o tym drugim odcinku, znaczy pamiętam, że była tam scena gdzie Columbo oddaje telewizor do naprawy i idzie tam z psem chyba, ale teraz nie mogę skojarzyć tego z konkretnym odcinkiem, także uznaję twoją odpowiedź za pełną.
Ojoj, trochę postrzelam.
Pisanie na maszynie, szydełkowanie, oglądanie ulubionego serialu?
Pewnie nic nie trafiłem. :P
O pisaniu na maszynie nic nie wiem, tak samo i szydelkowaniu.. być może, nie pamiętam. Oglądanie seriali chyba było. Myślałam o jeszcze innych :-) miała ich sporo.
Oki
a) taniec i podroze
b) sport i czytanie ksiazek
c) malowanie obrazów i muzyka
d) czytanie książek i gotowanie
Ale wiesz co, w sumie to teraz tak się zastanawiam, że ona to wszystko, co wymieniam, poniekąd lubiła, więc...chyba Ci uznam każdą odpowiedź :-P
W którym odcinku Pani Columbo nie ugotowała obiadu i Columbo musiał sam zaplanować zorganizowanie obiadu?
Pudło
Podpowiedzi:
a) Morderstwo pod szkłem
b) Zabójczy trening
c) Morderstwo, mgła i cienie
d) Sprawa immunitetu
Kojarzę ta scenę w domu tego zabójcy fitness, tam rozmawiali o jedzeniu i o odchudzaniu pani Colombo :-)
Tak, ale mi chodziło dokładnie o scenę w biurze ofiary, gdzie Columbo dyskutował z żoną czy nie zamówić chińszczyzny. ;)
A też pamiętam, tylko tam konkretnie chodziło o coś do jedzenia dla gości. Myślałam że chodzi o taki zwykły obiad na codzień u państwa Colombo :-)
Jak morderca z odcinka "Przepis na morderstwo" tłumaczył porucznikowi ciężar swojego bagażu?
No to jedziemy :-D napchal do walizki...
a) ksiazki
b) alkohol
c) płyty z muzyką
D) czasopisma medyczne