Zabawa dotycząca serialu "Columbo".
Jedna osoba zadaje pytanie, gdy ktoś zna odpowiedź to odpowiada i może zadać własne pytanie, i tak dalej.
Jeśli prawidłowa odpowiedź już jest to proszę o nie dublowanie odpowiedzi.
Podobnie z pytaniami.
A i najlepiej żeby pytanie było tak sformułowane, żeby odpowiedź była w miarę krótka i żeby to nie był zestaw pytań albo takie pytania na które jest np. z 10 odpowiedzi.
Można w późniejszym czasie podpowiadać sugerując cztery warianty odpowiedzi.
Na pewno "Ślad Zbrodni" może "Cygara dla szefa" i postawie na "Morderstwo w programie dnia"
Dwa odcinki pasują, ten trzeci nie bardzo.
Dam podpowiedzi do ostatniego odcinka:
a) W proch się obrócisz
b) Fałszywy alarm
c) Morderstwo pod szkłem
d) Iluzjonista
A wiem. Tylko ten tytuł... Wiem co to za odcinek. Tam w powietrze wyleciał ogrodnik przy odpalaniu auta. A ten co podłożył bombę pod auto też zginal później on był hazardzista. A zabiła go ciotka, która wcześniej zabiła swojego męża. Chyba już wystarczająco odpisałam, ale tytułu nie mogę przypominać sobie. Właśnie z tym mam problem. Ale zaliczone?
Tym razem może zagadka obrazkowa.
Z jakiego odcinka pochodzi ten kadr:
https://img.techpowerup.org/190324/img-20190324-185809-067.jpg
a) Morderstwo w Malibu
b) Najniebezpieczniejsza partia
c) Morderstwo przez telefon
d) To tylko gra
Zdaje mi się że to chyba Faye Dunaway obserwowała porucznika przez okno Czyli odpowiedź D
Trudne. Chodzi o tego komendanta policji? Ukartował zabójstwo żony, jego kolega udawał złodzieja.. Czy to może było w domu w łazience komendanta? Albo na konferencji prasowej go zdemaskowal..nic innego nie przychodzi mi do glowy
Dobrze kojarzysz, ale to nie te miejsca.
Podpowiedzi:
a) w wynajętym przez porucznika mieszkaniu
b) w jego biurze
c) na ulicy przed jego domem
d) przed basenem
Przed jego domem? Bo czy to nie w tym odcinku porucznikowi psulo się auto? Takie były sceny na ulicy jak zatrzymywał auta, to była taka luksusowa dzielnica... To mogłobyc na ulicy właśnie.
Udało się. W jednym z odcinków Colombo wyjątkowo daje się we znaki gospodyni domu. Który odcinek mam na myśli?
Tak, zabawna była irytacja tej pani. Pamiętam jak Colombo starał się wytłumaczyć ze swojego zachowania... i to było takie slodkie z jego strony
"Piękna lecz zabojcza", "Okup za niezywego człowieka", "Koneser win", "Przepis na morderstwo"
Ufaj ufaj. Ci mordercy na pewno mieli swoje biura ;-) W którym odcinku porucznik udaje się do zoo?
Nie. Dam Ci podpowiedzi.
a) Zaszyta zbrodnia
b) Sztylet Wyobraźni
c) Nocne życie porucznika
d) Playback playback
Jaki był tytuł artykułu, który rzekomo napisała ofiara przed swoją śmiercią w odc. "Uwaga! Morderstwo może zaszkodzić zdrowiu"?
Niestety nie przypomnę sobie tytułu. Wiem że ten dziennikarz został załatwiony papierosem :-) To był ostatni dymek w jego życiu a to moja prawdopodobnie ostatnia wypowiedź tego dnia (limit). Ale daj podpowiedzi
Oto podpowiedzi:
a) Ostatni papieros
b) Ucieczka w śmierć
c) Znajdźcie mordercę
d) To był on
Ostatni papieros... - najbardziej adekwatne do sytuacji, ale on nie wiedział że pali ostatniego :-) To może "To był on" w kontekście do tej kasety z zabawami dla dorosłych.
Nie, podpowiem:
a) Śmiertelna wygrana
b) Zemsta dentysty
c) Test na inteligencję
d) Najniebezpieczniejsza partia