PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=462441}

Zmierzch

Twilight
2008
5,6 337 tys. ocen
5,6 10 1 336960
3,5 51 krytyków
Zmierzch
powrót do forum filmu Zmierzch

no właśnie, czytamy o nich książki, ale czy w nie wierzymy, czy onewg was istnieją?

kosobi

Ale Gackt jest wampirem a go nie grał!

ocenił(a) film na 2
wiwior591

Bo akurat Gackt jest cholernie ekscentryczny i ma jazdy nie z tej ziemi;)
I lubi takie jajca opowiadać.

WhiteDemon

Nie wierzysz mu O_____O?

ocenił(a) film na 1

Za dużo bajeczek, wiesz?

użytkownik usunięty

Ależ oczywiście, że wampiry istnieją narcyzo- tak samo jak wilkołaki, żywiołaki, elfy, chochliki, orkowie, hobbici, gremliny, gobliny, obcy i predatorzy, gnomy, fauny, strzygi, topielce, nimfy, krasnoludy, krasnoludki i inne leprachauny, trolle, czarodzieje, dżinowie, smoki, centaury, minotaury, harpie, cyklopy, zmutowane chomiki, słyszałem też, że podobno jakieś 10 km. od mojego domu ukrywa się w lesie Sauron władca ciemności. Podobno siedzi na pniaku i gra w karty z Sarumanem. PS: Radzę się starać o przyjęcie do pokoju bez klamek zanim będzie za póżno xD

ocenił(a) film na 5

Ja nie wierze w wampiry . Bo jaki Drakula pozwoliłby ośmieszyć swoje dobre imię Edwardowi ? Myślę że żaden .. :) Jeśli nie będzie ataku na "Idealnego greckiego boga " (zaczerpnęłam cytat z jakiegoś blogu o zmierzchu ..) i nie będzie miał dwóch dziurek po ugryzieniu , nie uwierzę .. :) a tak między nami .. Nie poj"bało was przypadkiem lub nie naoglądaliście się za dużo Zmierzchu(?) , bo myślenie że one istnieją zazwyczaj bierze się od tego ...

ocenił(a) film na 1
Mokoto_san

Jakby Drakul istniał, zapewne bałby się nawet spróbować ukąsić coś takiego, jak "Idealny greckie bóg ". Prędzej by go zabił - rzucił o ścianę czy cóś w ten deseń.

ocenił(a) film na 5
Hominus_nocturnus

Myślisz że Drakula bałby się że zarazi się jego "boskością " ? Tzn. Milion fanek będzie zanim latać i znów zaczną tępić "Trójgłowetrolowesmoki" ( Nie wiem co to jest , więc nie pytaj :D Kiedyś jedna użytkowniczka na jakimś forum wyzwała mnie od tego :D Pamiętam że powiedziałam że Edward swoją boskość może sobie wsadzić w pupę ... :D)

ocenił(a) film na 1
Mokoto_san

Boskość świeci jako psu cojones, a wampir z niego taki jak z koziej rzyci tamburyn.

ocenił(a) film na 7
Hominus_nocturnus

Drakula nie istnieje. Jest tylko wymysłem angielskiego pisarza.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 5
ambershine

Haha :D bo jeszcze Drakula się obrazi .. :)

ocenił(a) film na 1
Mokoto_san

I zakołkuje się sam. :)

użytkownik usunięty

moja babcia jest wampirem, ale o niej świat filmów zapomniał

użytkownik usunięty

Twoja babcia jest czarownicą. Wampiry nie latają na miotłach. Oni unoszą się dzięki swojemu diamentowemu blaskowi, słońce promieniuje na ich diamentowe ciało, przez co wampiry napełniają się powietrzem i unoszą niczym balon z helem. Nie wiedziałeś???

Takie papamobile :PPPPPPP <lol>

ocenił(a) film na 1

Dobre! Wszystko to dzięki gazom jelitowym, a nie żadnemu powietrzu. Tylko potem cierpi otoczenie, ale to już nic ich nie obchodzi.

użytkownik usunięty
Hominus_nocturnus

Czyli, że unoszą się jak balon, tj zamiast ognia używają mocy dupy?

ocenił(a) film na 5

Moja babcia jest esperem. Rozmawia z muchami bez użycia słów.

użytkownik usunięty
ZupkaChinska

Tya, bardzo przydatna umiejętność. Przydałaby się w gronie wampirów zmierzchowych...

ocenił(a) film na 8

znam jednego nazywa się Szembruk zamiast picia krwi wącha bieliznę dziewic

ocenił(a) film na 5

O tak! Wampiry istnieją! Nie oglądałeś Drakuli?

ZupkaChinska

Taaaak, istnieją. Sam znam jednego - moja teściowa. Tyle mi już krwi uj...ała, że dziwię się że jeszcze dycham.

ocenił(a) film na 5
MilesQuaritch

Hominus_nocturnus , (jeśli źle napisałam Twoją nazwę , sorry :P ) Zakołkuję się sam ? Przecież Alice ,to przewidzi i wyślą tego doktorka (tego blondasa, co jego imię na c się zaczyna :D) żeby mu pomógł :) ZupkaChinska , Twoja babcia rozmawia z muchami ? Moja koleżanka ratuję wróżki ( a ja poluję na wampiry ... :) )MilesQuarith , nie myślałeś żeby wysłać ją do Holiłud ?

ocenił(a) film na 1
Mokoto_san

Alice i Drakul to dwie zupełnie różne konwencje. Co ma piernik (Alice, doktorek) do wołoskiego hospodara i postaci wąpierza na nim wzorowanej?

ocenił(a) film na 5
Hominus_nocturnus

Chodziło mi o to że ta cała Alice przewidzi to :) a doktorek jest bardzo pomocnym nietoperzem, to mu pomorze .. :) Jak teraz czytałam swoją wypowiedź zrozumiałam że nie ma szans by ktokolwiek mnie zrozumiał :D

użytkownik usunięty
Mokoto_san

Co ma pomorze do wiatraka? Akcja rozgrywa się w Polsce? Hmmmm... Ja pierdolę nie rozumiem już was:P

ocenił(a) film na 5

Nie pamiętam żeby ktoś tutaj wspominał o Polsce :)

użytkownik usunięty
Mokoto_san

Ale była mowa o Pomorzu.

Za duzo żescie sie filmów naoglądali i innych głupot. To że lubie fantasy (kocham elfy ^.^) nie znaczy że wierze że takie coś istnieje, to są poprostu ludzkie WYMYSŁY. Polecam Wiedźmina (nie pamiętam który tom) w którym mój ukochany wampir wyjaśnia skąd się wzięły wymysły o wampirach i innych monstrach. Zacznijcie myślec racjonalnie.

użytkownik usunięty
GreenuGreenu

Czemu piszesz w liczbie mnogiej?;> To, że tu się wypowiadamy nie znaczy, że chodzimy w nocy z kołkiem i krzyżykiem w ręce:D

użytkownik usunięty

Czosnku też nie wieszam nad drzwiami:P

ocenił(a) film na 5
GreenuGreenu

Sorki GreenuGreenu , ale my to powiedzieliśmy już dawno :) Asiek890 , popieram Cię . Ja jakoś też nie spię z drewnem pod poduszką .
Właśnie Asiek890 , możesz mi wskazać który komentarz jest o Pomorzu?

użytkownik usunięty
Mokoto_san

"a doktorek jest bardzo pomocnym nietoperzem, to mu pomorze .. :)"

trochę dziwne zdanie, nie mogę go pojąć...

ocenił(a) film na 5

Haha , zwykłe nie dopatrzenie tam miało być 'pomoże ' .. :)

użytkownik usunięty
ocenił(a) film na 5

Jeśli Drakula istnieje to zaszył się w jakimś niedostępnym miejscu , bo popadł w depresje po filmie Zmierzch :)

użytkownik usunięty
Mokoto_san

Mi się wydaje, że dopadły Meyer, wyciągnął by rękę do słońca, która zaczęłaby się kopcić i by powiedział: "widzisz, nie świecę się jak psu jajca" po czym wyrwałby jej gardło zębiskami...

niechce psuć wszych marzeń ale wampiry czy wilkołaki cała historia sagi:Zmierzch to tylko fikcja!

kikunia_3

eee...nie gadaj...ale tak serio?

kikunia_3

Jestem w szoku... A wywiad z wampirem też T.T?

wiwior591

wywiad z wampirem jest oparty na "faktach autentycznych" (jakby ktoś myślał, że mogą być to fakty nieautentyczne) I nie piszcie, że nie, bo chyba się załamię...

keshia21

No właśnie :D Kikunia oszukuje T.T

ocenił(a) film na 3
kikunia_3

Nieee... czyli lsniacy edward nie przyjdzie do mnie w nocy... chwila... czy to czyni mnie necro-gay'em =| ?

ocenił(a) film na 3
Eth

Skoro nie przyjdzie, to czyni Cię to tylko niespełnionym nekro-gejem.

użytkownik usunięty
Legion_

Ale w macie schize xD
Ja jak najbardziej chciałabym aleby wampiry istniały (ale takie jak w zmierzchu) ; D
Ale to tylko moja fantazja xD
Jednak że jest możliwość istnienia dziwnych istot bo jeżeli istnieją ludzie i zwierzęta ; )

Takie jak w zmierzchu... toż to nie wampiry, ale pluszowe misie.

wiwior591

Koralgol to właśnie ja...
To są pluszowe misie! A w zmierzchu są najprawdziwsze wampiry, tyle, że bez zębów...
;]

keshia21

Nie! To Leslie Nielsen jest najprawdziwszym wampirem bez zębów i tylko on:D

ocenił(a) film na 10

ja się też czasem zastanawiam nad tym. Zmierzch, Pamiętniki Wampirów... tam przecież się dobrze ukrywają. może i w prawdziwym świecie też tak jest. ;)

Kiedyś w jakiejś gazecie naukowej czytałam artykuł o wampirach. Takich prawdziwych, a jednocześnie całkiem innych niż te filmowe.
Otóż istnieje takie schorzenia, jak niedobór hemoglobiny. Osoby cierpiące na to mają trupio bladą skórę, funkcjonują trochę inaczej niż zdrowi. Napicie się krwi przez nie powoduje, że czują się i wygladają lepiej - po prostu dostarczają sobie tego, czego im brakuje.
Mit wampira zrodził się patę wieków temu, gdy medycyna nie była w stanie wytłumaczyć niekótrych zjawisk i ludzie sami stworzyli historie o ludziach-wampirach, którzy to będąc nienaturalnie bladzi (jakby ledwo żywi) pili krew innych. Do tego dołożono bajkę o przemianie ugryzionego w wampira i to, ze owi krwiopijcy rodem z zaświatów sypiają w trumnach i czasem przemieniają się w nietoprze ;)
Co do przemiany w wampira. Wg badaczy i naukowców picie krwi może dla chorego być nie tylko jakby lekarstwem, ale też może przynosić doznania porównywalne z orgazmem. Toteż picie krwi może być zaraźliwe ;) Stąd mit, że uryziony przez "wampira" też staje się wampirem. A tak naprawdę - jemu się to po prostu podoba, bo jest przyjemne.
"Wampiry" istnieją naprawdę. Na koncertach zespołów rocka gotyckiego podobno praktykuje się wzajemne picie krwi jak swego rodzaju narkotyk, sposób przyniesienia ulgi. Bo w końcu muzyka gotycka jest mroczna, nostalgiczna i mówi raczej o jakichś cierpieniach, które owy wampiryzm koi. Zresztą są ludzie, którzy ogarnięci wampiryzmem wyrywają sobie swoje, zdrowe kły, na miejsce kórych wstawiają sztuczne, do złudzenia przypominające zęby wampirze.
Jak chcecie więcej informacji, google na pewno zaspokoi waszą ciekawość ;)