PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=104359}
6,8 159 tys. ocen
6,8 10 1 159212
5,2 29 krytyków
Van Helsing
powrót do forum filmu Van Helsing

Scena w której Vanu ratował Anne z Zamku i zjeżdżali na wystrzeliwanej lince jest kopią sceny z Batmana 1. Tutaj jest ta scena http://www.youtube.com/watch?v=T78lwKBIQYs (pierwsze 10 sekund)

ocenił(a) film na 3
TorcidaTiger

Też do od razu skojarzyłam z Batmanem, chociaż nie umiałam tego dopasować do konkretnej części i sceny.

ocenił(a) film na 10
TorcidaTiger

Nie Van tylko Van Helsing..

Al_Bundy

To psize Van.

ocenił(a) film na 10
TorcidaTiger

Van Helsing

Al_Bundy

Dla mnie Van i tyle. Po co ty się produkujesz ??

ocenił(a) film na 10
TorcidaTiger

Bo mówi sie Van Helsing. Nie rób z siebie idioty (no chyba ze jestes) tylko pisz normalnie.

nie ma czegos takiego jak "Van" inteligencie.

Al_Bundy

Piszemy "Van Helsing", a nie "Van", ta sama zasada jak piszemy "(Leonardo) Da Vinci", ja bym go "Da" nie nazywał ;) I tak samo z (Vincentem) Van Goghiem.
Pełne imię i nazwisko tytułowego bohatera to Abraham Van Helsing.

ocenił(a) film na 10
JanuszChrysler

Pełne imie tytułowego bohatera to Gabriel Van Helsing.

"Van Helsing" nie ma praktycznie nic wspólnego z książka "Dracula" czy starymi filmami o Draculi..

Abraham Van Helsing to byl np w Dracula (1931), Horror Draculi (1958), Dracula Brama Stokera (1992)

ogólnie Abraham Van Helsing to jedna z fajniejszych postaci..

Kiedys muaielm nick "AbrahamVanHelsing" na jednym forum.. Takie małe fourm o zjawiskach paranormalnych.. A c do mnie "Van" co mnie wyjatkowo irytowalo i dotad mi tak zostalo.. Chociaz widze błąd to bym sie nie czepail jak jakis wariat ale cóż..

Al_Bundy

A to przepraszam za błąd w takim razie, bo przyznaję, filmu nie oglądałem, a na ten komentarz jakoś przypadkiem natrafiłem.

ocenił(a) film na 10
JanuszChrysler

Aha

Aczkolwiek tez bym uznal ze ten film przynajmniej przypomina Dracula jakbym go nie ogladal wiec to nie jakas drastyczna pomylka

ocenił(a) film na 8
JanuszChrysler

Ja bym go też nie nazywał Vinci. Bo to tak jakby na premiera mówić Gdańska. A tytułować go w pełni Donald Tusk z <miasta> Gdańsk. A co do pełnego imienia Van Helsing to wywodzi się ono z (115 letniej) książki, co prawda świetnej :)

Al_Bundy

To ciekawe, jak aktorzy i twórcy mówili o tym filmie, używali skrótu "Van". Jednak polaczek musi rżnąc eksperta a sie nie zna:/ typowa mentalność nasza...

ocenił(a) film na 10
TorcidaTiger

Nie trzeba bys eksteprtem zeby stwierdzic fakt

Kto mówił Van? Lektor mógł tak przetlumaczyc. .Zreszta aktorzy nie stanowia zwiekszego autorytetu tak samo jak twórcy. Van Helsing to jedno nazwisko. Nie rób z siebie kompletnego idioty

Al_Bundy

Ta lektor buhahha. Był kiedyś program, nie wiem jaki bo to było z 9 lat temu. Coś w stylu "Za kulisami". Wypowiadali sie aktorzy ,ryżyser itd. I większośc używała skrótu Van. Także ja będe słuchał ich, niż "polaczka-eksperta".
PS- nie rób z siebie już idioty.

ocenił(a) film na 10
TorcidaTiger

Ja nie jestem "Polaczkiem" tylko Polakiem. Eksterten tez nie jestem - Po prostu nei jestem idiota i mam przynajmniej minimalna wiedze w tej kwesti

A co kogo obchodza aktorzy i reżyser? To jacy eksterci? Oni tylko nakrecili film.. Zreszta to byli Amerykanie.. To ze Amerykanie sa idiotami którzy mogli by pomyslec ze Leondardo Da Vinci byl Portugalskim piłkarzem nie jest nowym stwierdzeniem..

Aktorzy i rezyser nie maja tu nic do rzeczy

NIE ISTNIEJE cos takiego jak srkót "Van"

Van Helsing to jedno nazwisko, jedna calosc. Nie mozna zrobic tutaj zadnego skrutu

P.S. To TY robisz z siebie idiote i to kompletnego.

Al_Bundy

Istnieje. Przykro mi:) Nie siedź nad komputerem człowieku, tylko wyjdź i korzystaj z pogody:)

ocenił(a) film na 10
TorcidaTiger

NIE ISTNIEJE'

NIE RÓB Z SIEBIE IDIOTY.

Pewnie nim jestes ale nie musisz tego publicznie okazywac

Van Helsing to jedno nazwisko jak "Kowalski". Czy na kowalskiego ktos mówi Kowa tepaku?

Al_Bundy

Istnieje:)
NIE RÓB Z SIEBIE ZNAWCY
Temat jest o czym innym, chyba że ty jak twój avatar- jesteś jak Al Bundy i posiadasz jego "spryt":)

ocenił(a) film na 10
TorcidaTiger

NIE ISTNIEJE

Nie jestem znawca.

Po prostu wiem ze Van Helsing to jedno nazwisko. Na Leondarda Da Vinci tez móisz "Da"?

Al_Bundy

To zalezy. Jak do mnie dzowni i za długo wisi na lini to mówie do niego "Leo,nie chce mi się z toba gadać".

ocenił(a) film na 10
TorcidaTiger

Tak czy siak każdy debil wie że Van Helsing to jedno nazwisko i nie ma zadnego skrótu "Van". To ze twócy mogli tak mówic nie ma tutaj znaczenia.. Oni nie maja o tym pojecia

Al_Bundy

Ty tym bardziej nie masz pojęcia:)

ocenił(a) film na 10
TorcidaTiger

Mam.. Tyle to powinien wiedziec kazdy oprócz debili i 12latkich dzieci.

Al_Bundy

Absolutnie nie:) Czekaj,czekaj-sam zaprzeczasz sobie. Cytuje największy "autorytet" filmwebu -"
Tak czy siak każdy debil wie że" to 1 cytat. teraz drugi cytat tego "znawcy"- 'oprócz debili i 12latkich ...' To co z tymi debilami? Wiedzą czy nie wiedzą??HA!! Wpadka:)

ocenił(a) film na 10
TorcidaTiger

Czepiasz sie glupot.. Przecież to ty sie osmieszyles w samym temacie

Al_Bundy

Al_Bundy to dobry chłopak był i mało pił:)
Alu, wiem że Van Helsing to jedno nazwisko, ale upór z jakim broniłeś tego mnie rozbawił i postanowiłem się podroczyć:D

ocenił(a) film na 10
TorcidaTiger

To po co pisales "Van"?