PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=779305}

To przychodzi po zmroku

It Comes at Night
2017
5,5 26 tys. ocen
5,5 10 1 26346
6,9 37 krytyków
To przychodzi po zmroku
powrót do forum filmu To przychodzi po zmroku

Totalna porażka. Reżyser chyba pomylił rolę widzą, dobry film sam sie obroni, widz ma myśleć podczas oglądania, poruszyć wyobraźnię i współgrać, niestety było zupełnie odwrotnie. Film był przewidywalny, chaotyczny a sceny niedopracowane. Nie wiem nawet do jakiego gatunku wrzucić ten film ale horrorem to jedynie był fakt żenady całej konstrukcji filmu. Przy dzisiejszym kinie, efekty specjalnie tudzież pomysł na film (zwyczajnie pomysł) są na wyciągnięcie ręki, a reżyser nie miał ani jednego ani drugiego. Stanowczo odradzam.

ocenił(a) film na 7
paulinaa_grygiel

I bardzo dobrze, że nie było efektów specjalnych. Nie były potrzebne. Najlepsze horrory czy też thrillery to te gdzie jest klimat i jeszcze raz klimat a w tym filmie jest 'gęsta' atmosfera przez cały seans plus niepokojąca muzyka i kadry. Najstraszniejsze jest to czego nie widzimy a możemy się domyślać co czai się za rogiem czy w ciemności. Ale to też nie o tym jest ten film. Ocena 1 za wg mnie dobry film to gruba przesada. Ale kino artystyczne ma to do siebie, że nie każdemu musi się podobać. PS. Jaką ocenę wystawiłabyś gdyby producenci i dystrybutorzy określili film jako dramat psychologiczny?

ocenił(a) film na 1
Jaredzior

Nie zmieniła bym oceny nawet na 2. Jestem rozczarowa tym, że nawet odrobinę nie trzymał w napięciu, był przewidywalny i nie wniósł nic więcej ponad to , co możemy natknąć sie na rynku w strefie horrory. Nie mroził krwi w żyłach, nie powodował ciarek, nie wzbudzał niepewności. Absolutnie nadal podtrzymuję swoje stanowisko.
Idea Ideą tego portalu jest taka, by można było według swoich odczuć ocenić film, nie obrażając nikogo. Nazwiesz to falą hejtu a dla mnie to film w mojej ocenie. Pozdrawiam P.

ocenił(a) film na 7
paulinaa_grygiel

Jasne, że masz prawo do swojej oceny. Ale to nie jest horror! :) Ja mogę się nazwać fanem horrorów i sam lubię dreszczyk i straszenie ale ten powodował u mnie niepokój przez cały seans i to ten film miał osiągnąć. Film trochę w klimacie jeszcze lepszego "The Witch", który też nie jest typowym horrorem a tak jest określany.