PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=119215}

Szybcy i wściekli: Tokio Drift

The Fast and the Furious: Tokyo Drift
2006
7,1 190 tys. ocen
7,1 10 1 190500
5,2 44 krytyków
Szybcy i wściekli: Tokio Drift
powrót do forum filmu Szybcy i wściekli: Tokio Drift

Hey Właśnie skończyłam oglądać szybcich i wściekłych 2 i mam do was takie pytanie. Dlaczego
mechanik nie chciał zamontować nitra w samochidzie chyba z 1970r i nawet jak się ścigał oconer
by zdobyć 2 te stare samochody to ten nitro na koncówce włończył a ten w tym starym
samochodzie nic bo coś kiedyś słyszałam że w starych furach nie może być nitra. Tylko nie wiem
dlaczego wytłumaczcie mi to plis :)

ocenił(a) film na 9
kKahlan

Zgaduję że chodzi o wytrzymałość silnika, wiadomo że przy spalaniu podtlenku azotu produkowana jest dużo większa energia i stare konstrukcje (pewnie też wysłużone) nie wytrzymałyby tego, po prostu by mu rozsadziło silnik, a ten samochód i tak miał wystarczająco dużo mocy :D

Kiddo_91

Thx :)

ocenił(a) film na 10
kKahlan

Dlatego że sam NO2 zapewni jeśli już niewielki przyrost mocy i zuboży mieszankę , do prawdziwego kpa potrzeba paliwa
Suche nitro wykorzystując adaptację seryjnych wtryskiwaczy ale daje ograniczony przyrost dlatego najwcześniej stosuję się mokre nitro ( wtrysk NO2 + dodatkowa dawka paliwa )

W silnikach gaźnikowych (a taki system zasilania występuje w starszych autach ) nie ma możliwości podania dodatkowej dawki paliwa