PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10051614}

Nie mów zła

Speak No Evil
2024
6,2 7,6 tys. ocen
6,2 10 1 7584
5,2 8 krytyków
Nie mów zła
powrót do forum filmu Nie mów zła

Mogli tego królika zamienić na coś sensowniejszego. Insulina, aparat do astmy, okulary -12 dipotrii. Może się nie nadaję na matkę, ale w życiu bym się nie cofnęła po maskotkę i to dla tak dużego dziecka. 

ocenił(a) film na 6
Tylko_w_szpilkach

I jeszcze: gość chciał dzwonić po pomoc drogową, ale nawet nie próbowali z wc (kiedy byli tam z córką, pozniej w pokoju) dzwonić po pały? Metalowa lekka furtka to też nie betonowy mur, by nie przejechać.

ocenił(a) film na 6
Tylko_w_szpilkach

Myślę, że miało to dobitnie wykazać "miękkość" i brak cojones rodziców dziewczynki. "Dlaczego nam to robicie? Bo nam pozwoliliście". W pierwowzorze rozlazłość rodzinki doprowadziła do okaleczenia także ich dziecka a ich samych do UKAMIENOWANIA.

Tylko_w_szpilkach

tez o tym pomyslalem ale jesli dobrze zrobiona moglaby byc nie do przejechania, plus w samochodzie wystrzelilyby wszystkie poduszki i z jazdy koniec

ocenił(a) film na 6
Tylko_w_szpilkach

A nie wydaje ci się, że specjalnie ja schowali ci właściciele, by tamci z powrotem wrócili, w końcu chyba wiedzieli, że ta maskotka jest najważniejsza dla tej dziewczyny.

ocenił(a) film na 6
skibaa10

Mogło tak być, ale jak w pierwszym wpisie wspomniałam, nie wróciłabym po maskotkę.

Tylko_w_szpilkach

przy obecnych płatkach śniegu to nawet mnie nie dziwi, mieszkam blisko szkoły to rodzice pod nią wystają czekając na dzieci xD

ocenił(a) film na 7
maximus_

Czy wy jesteście nieuważni czy głupi? Królik jako maskotka symbolizował dziecinną bezradność jego właścicielki, jej zagubienie, lub chęć poczucia bezpieczeństwa z uwagi, że rodzicom za bardzo nie było po drodze. Na koniec filmu (UWAGA SPOILER!) dziewczynka wyrzeka się maskotki i oddaje ją przybranemu bratu w związku z wydarzeniami przedstawionymi w filmie, które spowodowały, że stała się bardziej dojrzała.

Charlie_Charlie_2

nie zmienia to faktu, że była rozpieszczona, a inwektywy to se dla starych zostaw lub dalszej rodziny

ocenił(a) film na 7
maximus_

Inwektywy wobec starych to twoja domena skoro w ogóle o tym wspominasz. Mnie nie przyszłoby to do głowy. Była rozpieszczona ale przestała taka być.

Charlie_Charlie_2

"Inwektywy wobec starych to twoja domena skoro w ogóle o tym wspominasz" - zapiekło xD

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Charlie_Charlie_2

"w dupie" - głodnemu chleb na myśli xD

ocenił(a) film na 7
maximus_

Już daj spokój. Święta idą.

Tylko_w_szpilkach

Film się dobrze ogląda, ale tam absurd goni absurd. Moment z królikiem to tylko wierzchołek góry lodowej. Zero oczywistych i naturalnych zachowań w momencie zagrożenia. To samo ratowanie obcego dziecka zamiast zadbanie o swoją rodzinę.

Tylko_w_szpilkach

A ja osobiście doceniam, że to nie było znowu coś w stylu, że nie ma zasięgu itp. Ja osobiście myślałam, że coś im z oponą się stanie lub najadą na coś, a jednak chodziło o króliczka.

ocenił(a) film na 6
malinkaa88

No tak, był zasięg, więc dlaczego nie zadzwonili po służby? 

Tylko_w_szpilkach

Nie wiem. Byli przestraszeni i woleli jechać, bo jeszcze w tamtym momencie co wyjechali samochodem nie mieli żadnych dowodów, że tamci ludzie mają coś za uszami tylko byli po prostu mega dziwni, wiec co policja by im poradziła.

ocenił(a) film na 6
malinkaa88

Na ich oczach facet szarpał syna (scena tańca), więc powód był: przemoc domowa.

Tylko_w_szpilkach

Ale nie mieli dowodów na to. Pewnie by zaraz coś wymyślili, że tamci kłamią lub że miał gorszy dzień czy coś tam.

ocenił(a) film na 6
malinkaa88

Ale przyjechałyby służby, a tamci pod okiem służb zebraliby się do domu. ;)

ocenił(a) film na 8
Tylko_w_szpilkach

Bachory są irytujące ale dziś odmowa ich zachcianek jest karalna. Gorzej z szybą. Dostali ze śrutówki w szybę gdy chcieli wyjechać a w końcowym fragmencie filmu szyba była nieuszkodzona