PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=556929}
6,6 173 tys. ocen
6,6 10 1 173452
5,5 66 krytyków
Jurassic World
powrót do forum filmu Jurassic World

Proszę o podpowiedź osoby , które widziały film

mandziar

Nie. Nie zrozumie i będzie trochę się bał. Ja zabrałem 11 latka i tylko coś na końcu narzekał. Jednak pewien koleś przed nami zabrał ok.7 letnie dziecko i się bało. Aoe dopiero w środku filmu.

ocenił(a) film na 8
mandziar

W stanach zjednoczonych film jest dozwolony od 13 roku życia.
Wydaje mi się, że ta część jest bardziej krwawa niż pierwsza z 1993 roku. W każdym razie ginie w niej więcej ludzi. No i jakby nie patrząc jest to kontynuacja całej serii, więc tak jak napisał LordVader345, 6 letnie dziecko może wszystkiego nie zrozumieć, na przykład tego skąd wzięły się wszystkie dinozaury bo historię przedstawiono tu po łebkach, to raczej film dla fanów, to tak samo jakby zacząć oglądać gwiezdne wojny od ostatniej części. Na twoim miejscu w domu puściłbym dziecku na próbę pierwszy film i zobaczył czy mu się spodoba. No, a później lepiej załapie o co chodzi w czwartej części.
Z drugiej strony samo to, że w filmie są dinozaury sprawi dziecku dużo frajdy. Ale tak jak pisałem, przez dużą część filmu dinozaury zjadają siebie nawzajem, albo mordują ludzi. No i ogólnie film jest bardzo dobry.

barry5800

No krwawo było na filmie. Ale i tak był dobry

ocenił(a) film na 8
mandziar

Zależy od dzieciaka, myślę że 6 lat to już wystarczająco, ale faktycznie puść mu najpierw jedynkę i zobacz czy mu się spodoba.