obie daty tutaj sa zle bo 1grudnia to pokaz w londku a w kinach od 12go i tak samo w polandii czyli juz reklamuja ze w kinach a tu data 26ty! wtf??????!!!!!
OOOOOOO Widzę że coś z informacjami jesteś daleko? Dobre.... na serio.
1 grudnia to była data premiery filmu w Londynie mój drogi stąd film już można ocenić dlatego wszędzie są spoilery.
Aha polandii?????? pierwsze słyszę o takim kraju..... niewiarygodne..... w Holadndii jeśli już jest 12. 17 grudnia jest ogólnie premiera Światowa. 26 grudnia to jest data premiery w polsce, ale pokaz przedpremierowy jest już 19 grudnia na maratonie Hobbita. Więc inteligencją nie grzeszymy tutaj?,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Wedlug moich informacji jak i informacji na imdb premiera swiatowa jest 10 grudnia. W holandii tez 10.12.
USA -17.12
a racja bo pozmieniali to o tydzień :) w tym roku się pośpieszyli. Z soundtrackiem, z samym filmem. gdzie jeszcze w lipcu zadawaliśmy pytanie czy Hobbit będzie w tym roku. Więc umknęło mi to ale dzięki :). No w każdym bądz razie użytkownik słabo rozwinięty filmowo, ale nie wszyscy muszą w tym siedzieć :)
Zgadza sie :) swoja droga dzisiaj powinno sie pojawic znacznie wiecej opinii. Ciekawe jak zostanie przyjety
a ty chyba umyslowo! Nie mowie o holandii, ale to juz wyjasnilem ok ;) W pl premiera pozno, coz, peszek(?) :D Ale w innych krajach Europy jest o wiele wczesniej i jest to data 12 grudnia (irlandia) We Francji juz dzisiaj grali. Wiem o filmie moze nawet wiecej niz ty synu i nie chwale sie tym.Wszystkie festiwale w cannes zaliczone,bo tam mieszkam,rezyseruje...zycie...
A jednak racja...I co lyso panie debesciak filmowy?! :P ;) Nie oceniaj ksiazki po okladce.Moze ta sytuacja Cie nauczy? Poruszyem ten temat bo dla laika wchodzacego tutaj czyi na Hobbita chcac sprawdzic dat premiery w polsce bedzie swiecie przekonany ze dopiero pojdzie (jak dostanie bilet ;)) w drugi dzien swiat bo niby skad ma wiedziec ze jakis maraton jest 19go?!? Albo zirytuje sie ,ze "swiatowa" (ciekawe co to ten swiat???) premiera 1go a on musi czekac ponad trzy tyg!... Nie kazdy tam klika by rozwinac "premiery"
aha nie dość że zaśmiecasz forum to jeszcze obrażasz. Gdzie ja ci oceniam książkę po okładce. premiera na filmwebie widniej data 1 grudnia i to jest dobra data z tym że filmweb, i tak zawsze przekręca daty premier. Idz na imdb jak ci nie pasuje. Haha wiesz więcej o filmie niż ja haha uśmiałem się kolego.
Zabawny jesteś nie było cię tu wcześniej cóż............. żegnam
Sam sie przyzegnaj ;) Jestem tu od lat to po pierwsze,ni obrazam tylko zartuje (oczko przymrozone-nie zauwazyles?) Moze i nie wiem wiecej niz ty,nie wiem,bo nie wiem nawet z kim rozmawiam,ile masz lat itp itd. wiec obiektywnie to mozemy sadzic, ze wiemy najwiecej, sorry-subiektywnie! Ok,koniec tematu, i sam przyznales, ze cos z datami tutaj jest nie tak i oto mi chodzilo to po co wlasnie ten wrzask...Twoj wrzask?? Zauwazylem niezgodnosc i tyle, napisalem i nie jest to zadne zasmiecanie.I zostane tu bo lubie ten portal.To wszystko.Wiecej opanowania zycze i milego filmwebowania ;)
ps. y chyba masz z nascie lat .Widze po ocenach filmow i to jakich filmow! Same 10tki i same jakies baje ostatnio rodem z Madagaskaru czy Wytresowac smoka..na dziesiec! buhahahah...sie usmialem,no ale ok, kazdy sadzi i ocenia podlug siebie i jesli np Matriks czy Lot nad kukulczym gniazdem dla wielu znaWcow kina zasluguja na 10 czyli sa Arcydzielami to jak mozna dac tyle samo punktow jakiejs slabej animacji jaka jest Wytresowac moka 2 (jedynka byla lepsza tak na marginesie)???!!! Moze w kategoriach "animacja" ,ale ez nie,bo Shrek czy Zaplatani sa o niebo lepsi. Koniec tematu,nie dyskutuje wiecej z prawdopodobnie nastolatkiem.
Z nastolatkiem haha znawca kina się znalazł. Jak wytresować smoka to jest piękna animacja, a tym zachowaniem pokazałeś że jesteś trollem cóż ale nie dziwota skoro filmweb tu takich trzyma. Mój drogi bardziej bym się przyczepił do twoich ocen i nie mam tyle lat ile napisałeś, mam o wiele więcej.
Żegnam prowokatora
obiektywne i wywarzone w przeciwienstwie do twoich dziesiatek..hahahah... Lubimy bajeczki nie, amy 12 lat to lubily i psigodowe tes... :D ps. Tosz napisalem, ze Wytresowac smoka to dobra animacja, tez lubie, ale bez przesady! ok, niewazne, nie pisz juz wiecej, nie prowokuj wlasnie, bo zero argumentow, powtarzasz sie i zbijasz z tropu chyba sam siebie trollu czepialski. Nie zegnam bo zapewne cos jeszcze napiszesz tak jak ostatnio, wiec po co sie zegnales za pierszym razem...buhahahaha....ZENADA. Czesc "kwiatuszku" i niezapomnij odrobic lekcji na poniedzialek ;)
niestety filmy coraz częściej mają obsuwę przez nieszczęsny dubbing dla dzieci oraz niepiśmiennej gawiedzi
a kinomani i dorośli widzowie, niemający problemu ze składaniem literek, muszą czekać
http://www.filmweb.pl/film/Hobbit%3A+Bitwa+Pi%C4%99ciu+Armii-2014-662242/dates
Nawet w Nikaragui 9go. We Francji tez jest dubbing, zawsze i od zawsze,wszystkie filmy a jednak moga miec premiere 10go. Kto wie z madralinskich dlaczego tak sie dzieje ha?! :p
o ironio!!! serio nie slyszales/las takowej nazwy naszego pieknego kraju nad Wisla??? Ja znam jeszcze kilka, moze dlatego ze szydzimy, "my" zagamaniczni ;p
ps. poruszylem temat bo TU jest tak napisane mr.cwaniak czyli wszechwiedzacy, zapewne jakis gandalf?! :)
po trzecie kwiatuszku kochany, wspomnialem tez o reklamie w czarnym,magicznym,paskim niestety pudelku zwanym tv, mianowicie juz kilka razy widzialem reklame ze "juz w kinach" hmmm...ychodzi na to ze owszem,ale nie polskich! hahaha... Toz to jawne oszustwo. Moze chca juz zawczasu zwrocic uwage? Ktos placi,ktos wymaga etc. Zycie! Ot i cale meritum sprawy :D Nie mozna bylo ze zrozumieniem czytac? :D