PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662242}

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 250 tys. ocen
7,2 10 1 249599
5,5 53 krytyków
Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

mam pytanie czy jest mozliwość ze zobaczymy Beorna w Dol Guldur

beornwielkiniedzwiedz450

Jest, bo wyszedł taki zestaw Lego.

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

czyli można się spodziewać Beorna walczącego toporem a tak poza tym mnie się wydaje że wtedy Beorn dowie się że smok nie żyje i że armia orków idzie pod samotną góre

beornwielkiniedzwiedz450

A mnie się wydaje, ze może znajdzie w dol Guldur szczątki swojej rodziny przetrzymywanej przez Azoga i Bolga, wścieknie się i ruszy pod Górę. No jakiś powód miec musi.

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

no to tez był by dobry powód niezła teoria

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

A według mnie Beorn uwolni Gandalfa z niewoli.

Kjcdudbjsdv

Nie, bo zrobi to Galadriela.

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

Skąd wiesz?

Kjcdudbjsdv

To już dawno było. Poza tym Galadriela mu to obiecała.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Wiedzieliśmy o tym jeszcze pół roku przed premierą Desolation of Smaug.

thorin3

Dokładnie.

kamilxxx09

Ciekawe czy użyje swych elfich trików i naprawdę pomoże biednemu Gandalfowi czy tylko go uwolni. Gandalf wykonuje kawał dobrej roboty by chronić wolne ludy Śródziemia Galadriela jako kobieta powinna zrobić użytek ze swego wiecznie młodego ciałka i oddać się Gandalfowi jak to w średniowieczu śliczne białogłowy dzielnym wojakom . To byłoby coś i Jackson pokazałby ,że ma jaja.

Hrotghar

Ona ma męża.

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

Nie bądźmy pewni tego co jest niepewne Kamilu. Zauważ że jest wiele możliwych opcji ucieczki Gandalfa z Dol Guldur. Osobiście nie zdziwiłby mnie fakt, że Gandalfa w tym przypadku uratowałby Beorn. Bitwę muszą swoją drogą dość szybko rozegrać jako że Gandalf w "Hobbicie" pod Samotną Górą jest już po niej [opc. nie uczestniczył w niej, ale z resztą zobaczymy].

retyk1

Ale Gandalf będzie w Bitwie.

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

Jeśli tak to może to wiele wyjaśnić, m.in. to że bitwa o Dol Guldur będzie gdzieś przed połową filmu, taka rozgrzewka przed B5A. Co do gościa niżej, to już interesując się grą komputerową "Lego The Hobbit" można było obczaić newsy związane z normalnymi lego ze świata Tolkienia, w tym przypadku z Hobbita.

retyk1

Na pewno Dol Guldur będzie przed Bitwą. Bitwa będzie gdzieś na godzinę przed końcem.

kamilxxx09

W Bitwie na bank będzie Elrond Galadriela i Gandalf co z Sarumanem może będzię coś knół ale cała Biała Rada jest w obsadzie chyba że w obsadzie jest błąd uważam że Elrond Galadriela Gandalf i Radagast będą brali udział w Bitwie w Dol Guldur

LobeliaSakvil

Tylko nie wiadomo czy to w Dol Guldur to nie będzie czasem jakas krótka kacja. Bo Bitwa to na pewno nie.

kamilxxx09

Na pewno Galadriela zburzy mury Dol Guldur Sauron ucieknie będzie tam jakiś wątek z Radagastem i tyle no może jeszcze się pojawi Czarnoksiężnik z Angmaru
To ze Galadriela zniszczy mury tego może być pewni
Bo
Elrond no wątpie takiej mocy nie ma
Saruman no mógłby Ale on będzie przeciwny temu więc to sensu by nie miało chyba ze powie , zmieniłem zdanie co byłoby głupie
Gandalf też wątpie też chyba nie ma takiej mocy
Takie moje zdanie

LobeliaSakvil

Nie wiadomo czy zburzy mury.

kamilxxx09

Coż zobaczymy walka w Dol Guldur musi być nie mówie że duża ale z jakieś 10 minut mogło by być

LobeliaSakvil

Pewnie trochę magii i do widzenia :)

LobeliaSakvil

Dlaczego twierdzisz, że Elrond nie ma takiej mocy jak Galadriela?

bartoszcyc8

Znaczy nic złego nie miałem na myśli tylko tyle że Galadriela jest silniejsza co nie znaczy że Elrond jest słaby wręcz przeciwnie silny

ocenił(a) film na 9
LobeliaSakvil

Słowa "na pewno" możesz całkowicie wykreślić ze swojej wypowiedzi.
Pewność będzie wtedy, kiedy zobaczy się film.
Zaś porównywanie mocy Galadrieli i Elronda jest wzięte żywcem z jakiejś gry... od razu widać kto książki czyta a kto "wiedzę" opiera na grach, filmach a już co gorsze, własnych wyobrażeniach będących miksem tych dwóch poprzednich.

khazad7_2

Wtrące się, jesli pozwolisz. Co do Galadrieli, to jednak swoją moc pokazała w Drużynie Pierscienia. Myślę, ze może spokojnie zburzyć mury dol Guldur.

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

Nie pokazała żadnej mocy, tylko nie poddała się pokusie wejście w posiadanie Jedynego Pierścienia.
Powtórzę raz jeszcze... za dużo w tych wypowiedziach treści z gier i wyimaginowanych postaci oraz ich cech a za mało treści z książek.

khazad7_2

Ja w żadne gry ze Śródzemiem w roli głównej nie grałem (poza Hobbitem z 2003) wiec do mnie nie kieruj tych słów.

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

Nie kieruję. Skierowałem je do kogoś innego. Dla Ciebie dałem sprostowanie co do "mocy" Galadrieli, którą pokazała w Drużynie Pierścienia, bo mocą to żadną nie było.

khazad7_2

Człowiek by tego nie potrafił :P

khazad7_2

Książki to ja czytałem 7 lat temu więc wkrotce zamierzam wrócic do czytania . A napewno nie mówię tego do was tylko sam tak myśle cóż masz racje pewność może mnie zgubić bo już nie raz tak było ,
ale jak nikomu tego nie wmawiam to chyba nic złego ???? Więc pozwól mi mieć moje myśli do 26 grudnia :))))) to będe wdzięczny , ale uznam twoją radę za madrą tylko że chce mieć też swoją
pewność ok ???? :)))))
A w gry a tym bardziej Hobbit 2003 nie grałem grałem w wladce pierścieni których Elrondem nie dał się grać więc czemu mówisz mi że gram w gry śródziemia bo grałem ale nie w Hobbit 2003 i tylko w władce grałem

Kjcdudbjsdv

Bo to było wiadome pół roku przed premierą Hobbit Desolation of Smaug że Galadriela pomoże Gandalfowi
Sama powiedziedziała jeśli będzięsz mnie potrzebować przybęde

ocenił(a) film na 1
kamilxxx09

Ile ty masz lat? Że wiesz, że taki zestaw lego w ogóle jest?

DerdziuV2

Tu nie chodzi o lata. Po prostu natknąłem się na jedną stronke.

ocenił(a) film na 1
kamilxxx09

OK :) ale tak w ogóle, ile masz lat? Ciekawi mnie to :)

DerdziuV2

Mnie tez wiele rzeczy ciekawi:)

ocenił(a) film na 1
kamilxxx09

No powiedz, ja mam 16 :))

DerdziuV2

zestawy są od 7 więc ma na pewno powyżej

ocenił(a) film na 1
Hrotghar

Może 9? XD

DerdziuV2

Wątpię. On wyłapie niemal wszystko co jest związane z hobbitem, więc jego wiek jest chyba bez znaczenia.

hr_dooku

Jakiś problem z tym? To że ty masz 14 to nie znaczy że kazdy ma.

kamilxxx09

Nie mam 14 kamilu. Nie ja zacząłem.

hr_dooku

Ani nie ja.

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

His role has been substantially expanded, according to Peter Jackson, and his presence in Dol Guldur. LEGO set has lead to speculations that he will be featured in the Gandalf/Dol Guldur storyline.
Znalazłem to na lord of the rings wiki

ocenił(a) film na 10
beornwielkiniedzwiedz450

Myślę że zobaczymy go więcej w tej części. Ale czy w Dol Guldur? Tego nie wiem. Myslę ze jest szansa.

ocenił(a) film na 7
mie46ole

Albo w EE.