PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=936}
8,1 787 tys. ocen
8,1 10 1 787092
7,4 83 krytyków
Gladiator
powrót do forum filmu Gladiator

Oglądał ktoś ta wersje Gladiatora? Jak wam się podobały sceny których nie było w filmie który leciał w TV?

ocenił(a) film na 9
Smilex

Tylko jedna robiła wrażenie - rozstrzelanie dwóch legionistów, którzy nie powiedzieli Commodusowi o ucieczce Maximusa.

Smilex

A czym ich roztrzelano w czasach rzymskich?

ocenił(a) film na 10
lok2

Można gdzieś znaleźć tę rozszerzoną wersję w Polsce?

ocenił(a) film na 10
Gladiatorek

Pewnie w każdym sklepie w którym sprzedają filmy..

Egzekucja legionistów to chyba faktycznie najlepsza dodana scena.

ocenił(a) film na 9
lok2

W czasach rzymskich były łuki i strzały - i myślę że to była gorsza śmierć niż od broni palnej.

ocenił(a) film na 9
Smilex

Są tam bardzo dobre sceny ze szpitala polowego po początkowej bitwie...I najważniejsza scena jak Lucilla spiskuje z senatorami,to wiele wyjaśnia i dodaje filmowi wyrazistości ,wyjaśnia późniejsze wydarzenia...
A film i tak jest genialny...

ocenił(a) film na 9
GGGGG_2005

Trzeba zobaczyć pełną wersję Królestwa niebieskiego,to jest zupełnie inny film niż kinowy...

ocenił(a) film na 10
Smilex

Ja tam jednak wolę wersję kinową. Reżyserska trochę mi się dłużyła. Fajna jest scena, w której Commodus tnie mieczem wizerunek swojego ojca.

ocenił(a) film na 10
Smilex

Poza już wymienionymi w komentarzach jest jeszcze jedna z moich ulubionych scen. Ta, w której Quintus w więzieniu próbuje się tłumaczyć Maximusowi, że wykonywał tylko rozkazy. Aelius nie przyjmuje tej wymówki i wypowiada bardzo mądrą kwestię - że nie stajemy w życiu przed sytuacjami, w których postąpienie słusznie byłoby ponad nasze siły. To właśnie na braku tej sceny wersja kinowa traci najwięcej, moim zdaniem. Niemniej, zrozumienie jej wymowy przyszło mi dopiero po którymś razie...