żałosne. pokażcie mi choć jedną taką "laskę" jak w tym filmie, w zwykłym polskim gimnazjum. tam większość dziewczyn jest niskich, nieproporcjonalnych i na pewno nie mają tak dużego biustu jak pani Dagmara. często nawet mają nadwagę. w każdym razie takie niedoskonałości są u gimnazjalistek normalne bo są dopiero dojrzewającymi DZIEĆMI, a nie zarabiającymi w galeriach handlowych dziwkami. takie filmy oczerniają gimnazjalistów w oczach całego społeczeństwa. dziękuję.
Oczerniają? Raczej pokazują to co jest. Ale nie twierdzę że wszyscy gimnazjaliści to bezmózgowce.
nie mówię że one w tym filmie były głupie bo były przede wszystkim (co z resztą wciąż pokazywały) puszczalskie. a takie gimnazjalistki na pewno nie są.
co ty gadasz że nie są, słabo znasz realia i tyle, sam znam takie co się puszczą za paczkę fajek, i to nie jest mój wymysł
Po co ta ironia, znam i co z tego, chciałem ci tylko przedstawic troche inną wizje dzisiejszej młodzieży i niestety to nie jest śmieszne ale tragiczne, nawet porozmawiac się z nimi nie da o ich problemach
No właśnie. A ja robię jako ochroniarz w galerii więc widziałem nieraz takie młodociane dziwki.
Piszesz jakbyś w życiu nie widziała gimnazjalistki, otóż niektóre mają piękną figurę i imponujące biusty i zwłaszcza jak się umalują to nie wyglądają na swój wiek, co rusz można takie dziewczynki spotkac w pubach itp.
A tak z ciekawości zapytam ile masz lat? Chociaż wiem że kobiety o wiek się nie pyta to zżera mnie ciekawośc bo piszesz bez pojęcia o dzisiejszej młodzieży
Różnie. Przecież istnieją nawet 13-latki które wyglądają jak dorosłe. Nie wiesz, że kobieta rośnie średnio do 16-tego roku życia?
Do Sztuczny_rarytas - chyba nie obraziłaś sie o tego linka skierowanego do ciebie w dyskusji na forum filmu "Tato"?
nie bo nie marnuję czasu na klikanie w każdego linka, którego ktoś wklei na forum...........
Jeżeli jest tak jak mówi irishfolkfan to masz 15 lat to jeszcze chodzisz do gimnazjum, nie dziwie ci się że tak bronisz wizerunku gimnazjalistek ale podkreślając że nie mają pięknej figury i imponującego biustu ukazujesz swój kompleks w tej kwestii bo pewnie u ciebie jest zupelnie odwrotnie zgadza się?
będę szczera w tym co teraz powiem: GÓWNO CIĘ TO OBCHODZI. takie wnioski można wyciągnąć z obserwacji jeśli widzi się coś poza czubkiem swojego nosa. a irish nie widział daty mojego urodzenia, Ty z resztą też więc nie wiem dlaczego powiedział że to sprawdzona informacja... ;)
W tym temacie podałaś że jesteś rocznik 95 - http://www.filmweb.pl/person/Maciej+Musia%C5%82-820248/discussion/kocham+go!-131 2102
nie będę mieć już okazji bo skończyłam gimnazjum................... a z tym wpisem może sobie żartowałam nie przyszło do głowy? ;)
"a z tym wpisem może sobie żartowałam" - "raczej" nie ;)
"bo skończyłam gimnazjum" - są też galerianki które skończyły gimnazjum xD
no no widzę oblatany w temacie ;) a mnie już dyskusja na ten temat zaczęła nudzić więc wybaczcie panowie że zostawiam was samych w kwestii ustalenia mojego wieku, wzrostu, urody i wieku "galerianek", których problemy i życie są na pewno bardzo poruszające.
"no no widzę oblatany w temacie" - po prostu mam wiedzę na różne tematy a galeriankami się brzydzę - proste i łatwe do zrozumienia.
"zostawiam was samych w kwestii ustalenia mojego wieku, wzrostu, urody" - drażliwy temat dla Ciebie? xD
Nie mów że chcesz opuścic nasz trójkącik? Trzeba będzie się zapuścic za tobą na inny temat hehe xD
Po tym jak bronisz dziewczyn w tym przedziale wiekowym ale mogę się mylic, o ile lat się pomyliłem? ;)
gimnazjalistki w ponad polowie przypadkow to puszczalskie tepe strzaly albo zahukane sieroty. to tez pokazuje ten film i w pelni sie z tym zgadzam. sie chodzilo do gimnazjum i to sie pamieta jakie byly kolezanki z ostatnich lawek
UA :D widze zaczyna się nagonka na tą dziewczynę :D
dajcie spokój
powiedziała co myśli i paszoł stąd
jeżeli o mnie chodzi to powiem tak...naprawdę nie wiesz jak wyglądają gimnazjalistki w dzisiejszych czasach. Ja skończyłam gimnazjum 2 lata temu. Od 2 gim miałam już dość duży biust, kobiece kształty, więc nie rozumiem. W tym wieku już się kształtuje kobieca sylwetka. Ale tak poza tym...byłam zszokowana tym, że jak ja byłam w 3 gim, a inne dziewczyni w 6 podstawowej bądź w 1 gim wyglądały starzej ode mnie. Tapetowały się, zakładały wyzywające ciuchy i wgl lasowały się po osiedlach z o wiele straszymi facetami.
Teraz co ja widze, jakie dziewczynki chodzą do gimnazjum to po prostu ja się załamuję. Ciekawe co będzie jak pójdą do liceum. Tam już jest praktycznie samowola. Tylko czekam by zobaczyć co one ze sobą zrobią.
"powiedziała co myśli i paszoł stąd" - co przepraszam?
Faserku o niewiele. nastolatka to nastolatka nie będę już tak kłamać
dobra. powiedzmy że 16. tyle ma osoba idąca do liceum............... laj la la laj.
No to jest pomiędzy nami 9 lat różnicy (ciekawe czy tyle byś mi dała patrząc na mój awatar) a wychodzi na to że lepiej znam się na twoich rówieśniczkach ;)
Oooo wreszcie ktoś nowy przyłączył się do naszej dyskusji, witamy serdecznie ;) a i widzę że spojrzenie na świat trochę realniejsze
toż to ja cały czas byłam tylko szwędałam się po filmwebie, żęby pooceniać te filmy, które juz widziałam :D
jeżeli ona jest rocznik 95 to znaczy że do liceum pójdzie za rok
chyba że idzie teraz...ja poszłam rok wcześniej do szkoły...ide z rocznikiem 93
faser danke :D
a co do sztucznego rarytasa...kobito! Ty praktycznie wszędzie wywołujesz jakieś sprzeczki, że ja nie mogę
kłócisz się dalej...mimo tego, że nie raz jak czytam Twoje wypowiedzi to aż mi się płakać chce...ten tekst z oczernianiem gimnazjalistów ;D leżałam na podłodze i kwiczałam!
GIMNAZJUM TO PORAŻKA! i tyle! jedna wielka pomyłka! dzieci sobie myślą, że nie wiadomo kim już są, jakie to one nie są zajebiste i wgl...oj ale wcale tak nie jest...są jeszcze gówniarzami, które dopiero uczą się jak żyć...a to że myślą że wszystko mogą to chleją palą i uprawiają seks po kątach. kto by pomyślał kiedyś by uprawiać seks w wieku powiedzmy 13 czy 14 lat?! nie do pomyślenia po prostu.
dorośli inaczej...nasrane we łbach na zewnątrz cwaniacy...ot obraz gimnazjalistów
Dokładnie, aż szkoda się ich robi, dobrze że ja nie musiałem chodzic do gimnazjum, wydaje mi się że jak nie było tych gimnazjów to bylo lepiej, 8 lat w podstawówce ze zgraną ekipą i tyle, ludzie byli jacyś tacy bardziej dojrzalsi
A ja musiałem chodzić do gimnazjum i byłem świadkiem ogólnopanującego tam syfu :P
w gimnazjum w mojej wsi, do którego na szczęście nie chodziłam wypieprzyli kibel przez okno :D