PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=525892}
5,3 189 tys. ocen
5,3 10 1 188859
4,1 47 krytyków
Galerianki
powrót do forum filmu Galerianki

żałosne. pokażcie mi choć jedną taką "laskę" jak w tym filmie, w zwykłym polskim gimnazjum. tam większość dziewczyn jest niskich, nieproporcjonalnych i na pewno nie mają tak dużego biustu jak pani Dagmara. często nawet mają nadwagę. w każdym razie takie niedoskonałości są u gimnazjalistek normalne bo są dopiero dojrzewającymi DZIEĆMI, a nie zarabiającymi w galeriach handlowych dziwkami. takie filmy oczerniają gimnazjalistów w oczach całego społeczeństwa. dziękuję.

ocenił(a) film na 5

Nie dzięki xD a może ona tak specjalnie a później skopiuje nasze zdjęcia i gdzieś wklei z podpisem Janki Galerianki

użytkownik usunięty
Faser_2

"Nie dzięki" - e tam, narysujesz mnie ołówkiem na podstawie danych i już masz prawie zdjęcie xD Dobra, żartuję :P

"skopiuje nasze zdjęcia i gdzieś wklei z podpisem Janki Galerianki" - Cholera, nie pomyślałem o tym - ja żadnych zdjęć nie wstawiam xD

ocenił(a) film na 6

matko irish... faser ja jestem grzeczną dziewczynką i znudziła mi sie juz ta Pola Negri w koncu masz rację - to nie konkurs pięknosci :p

ocenił(a) film na 6
Faser_2

proszę teraz jestem Janka Galerianka ;D

użytkownik usunięty
Sztuczny_rarytas

To Ty? O kurde, ale młoda xD Ale wg mnie ładniejsza od Poli Negri jesteś - serio :)

ocenił(a) film na 5

O kurna ale urodziwa dziewoja z Ciebie ;)

ocenił(a) film na 5

O kurna ale urodziwa dziewoja z Ciebie ;)

ocenił(a) film na 6
Faser_2

taaaaaaaa ;) bardzo....... a od Poli Negri ładniejsza nie jestem :p

ocenił(a) film na 6
Sztuczny_rarytas

irish POKAŻ SWOJĄ TWARZ ;D

ocenił(a) film na 5
Sztuczny_rarytas

No właśnie teraz jego kolej

ocenił(a) film na 6
Faser_2

irish, irish, irish!!!! ;D

użytkownik usunięty
Sztuczny_rarytas

Sorry, ale nie mam żadnego zdjęcia swojego na kompie xD
Obiecuje że kiedyś pokażę i na razie dajcie mi spokój ;P

ocenił(a) film na 6

spoko Irish ;)

ocenił(a) film na 5
Sztuczny_rarytas

byłem wczoraj w "spoko" a "Irish" też kiedyś u nas był zaraz obok, chodzi o puby ;D

użytkownik usunięty
Faser_2

"Spoko" pub? xD
Puby to mój drugi dom xD

ocenił(a) film na 5

No, nie ma jak siąśc z przyjaciółmi przy piwku i gadac bez końca

użytkownik usunięty
Faser_2

O tak, ale koniec zawsze jest xD

ocenił(a) film na 6

a mnie się chce spaaaaać

użytkownik usunięty
Sztuczny_rarytas

To śpij, nie musisz mi tego mówić xD

ocenił(a) film na 6

tak? dobrze to idę sobie spać i obrażam się. dobranoc ; (

użytkownik usunięty
Sztuczny_rarytas

O co się tu obrażać? Echhh...

toz to mloda kobieta jest, one sie o wszystko obrazaja ;p

użytkownik usunięty
echoes222

Niestety wiem o tym xD

Sztuczny_rarytas

sex JEST zabawa, tyle ze jedna z tych, do ktorych nalezy podchodzic odpowiedzialnie.

użytkownik usunięty
echoes222

A Ty co? Filozof? xD

niedoszly ;p

użytkownik usunięty
echoes222

Rozumiem :P

Sztuczny_rarytas

w zasadzie to chciałem włączyć się do dyskusji po przeczytaniu pierwszej strony ;p ale ominąłem pozostałe i tak teraz z tego co czytam to temat się wydaje zamknięty :(((( i same już tutaj podrywy idą :P czy może jednak nie ?? ;->

ocenił(a) film na 5
hallelujah

Nie, nie, temat jest cały czas aktualny i jak masz coś ciekawego do dodania na temat galerianek itp. to chętnie Cię wysłuchamy

Faser_2

no też właśnie. Chyba tylko powielę wasze wypowiedzi mówiąc, że temat galerianek to niestety prawda. Co do samego filmu to zastanawiam się jak można byłoby to w inny równie dosadny sposób przekazać nie korzystając właśnie z aktorek pełnoletnich. Wiadoma sprawa coby się działo gdyby te same sceny czy teksty wychodziły z ust dziewczyn w wieku gimnazjalnym. Niestety kult poniekąd pieniądza i potrzeba bycia 'na topie' z ubraniami itp. sprawiły, że młode często wartościowe dziewczyny staczają się na samo dno. Szkoda tylko, że wiele osób z całego filmu zamiast szukać podstaw do jakiegoś dotarcia do tych dziewczyn, naprawienia tego zapamiętuje głupie (acz śmieszne choć to inna sprawa :) ) teksty

ocenił(a) film na 5
hallelujah

Widzisz ja jeszcze filmu nie widziałem ale byłem wczoraj z ciekawości u siebie w galerii sprawdzic czy takie dziewczyny rzeczywiście tam są, niestety a właściwie to nawet dobrze bo ich tam nie było, ale pomyślałem sobie że pójdę na dworzec pkp i tam niestety były bardzo młodziutkie "dworcówki" że tak je nazwę, obydwie wyglądały prawie identycznie, ten sam styl ubioru (bardzo kusy) makijaż i fryzura, jak tak na nie spojrzałem to żal mi się ich zrobiło, miałem podejśc i dowiedziec się co robią i za co ale jednak po chwili zastanowienia mi się odwidziało, szkoda że takie młode i ładne (bo brzydkie nie były) dziewczyny robią coś takiego ;/

użytkownik usunięty
Faser_2

Nie wiedziałem że jest coś takiego jak dworcówki xD

są nawet tzw NFZ-etki ;p ale to sie tyczy starych babek które zajmują wszystkie miejsca u wszystkich lekarzy.. sytuacja znana chyba kazdemu ;p

ocenił(a) film na 5

no chyba teraz powinienem o nich film nakręcic, "Dworcówki" nieźle brzmi hehehe

Faser_2

a Tak swoja droga.. pare razy zapytałem tych dziewczyn co robia... chciałem normalnie zrozumiec bo kurde naprawde mi ich zal bylo, ale jedyne co uslyszalem to to ze mam za "chudy" portfel i za malo siwych wloskow... to pierwsze to zle ale to drugie ??:D

użytkownik usunięty
hallelujah

Ciekawe co powiedzą jak ja zapytam hehehe - pewnie to samo xD U mnie nie ma żadnego siwego włoska xD

użytkownik usunięty
hallelujah

A gdzie Ty tu jakieś podrywy widzisz???

cyt.: " To Ty? O kurde, ale młoda xD Ale wg mnie ładniejsza od Poli Negri jesteś - serio :)"
ja tam nie mam nic do tego ;p ale tak z tego właśnie mi się (może błędnie wywnioskowało) jak już mówiłem przegapiłem poprzednie strony dyskusji :D

użytkownik usunięty
hallelujah

Nie może tylko totalnie błędnie :P gdybyś czytał dokładnie to zauważyłbyś to - "zrozum - INNE DLA MNIE NIE ISTNIEJĄ !" - chodzi o rude :)

" To Ty? O kurde, ale młoda xD Ale wg mnie ładniejsza od Poli Negri jesteś - serio :)" - to było porównanie, bo wcześniej miała na avatarze Polę Negri.

no widzizs :P jednak mogłem poczytać te wcześniejsze strony.. my bad man :) sorry

ocenił(a) film na 6
Sztuczny_rarytas

Myślę, że chodzi tu bardziej o "trudne" gimnazja z trudną młodzieżą.

ocenił(a) film na 6
Ms.Rafandynka

no właśnie. w moim gimnazjum na przykład czegoś takiego raczej nie było bo nie widziałam żeby jakaś dziewczyna była jakoś super modnie ubrana... i mam taką nadzieję że nie było takich osób : (

użytkownik usunięty
Sztuczny_rarytas

Jak chodziłem do technikum to miałem w klasie aż kilka dziewczyn, które galeriankami ( chyba xD ) nie były, ale puszczały się na prawo i lewo i ogólnie wkurzające typki z nich były :P Jedna przyprowadziła kiedyś do klasy dwumetrowego ( prawie :p ) łysego dresa i o czymś tam sobie rozprawiali xD

Jeszcze jedna historyjka mi się przypomniała. W mieście koło którego mieszkam była taka akcja - ludzie znależli z rana pod blokiem dziewczynę po imprezce śpiącą na materacu na trawniku - całkowicie gołą i totalnie zarzyganą - historia prawdziwa.

ocenił(a) film na 5

Może ktoś jej podał ghb i zgwałcił a póxniej ją tak zostawił, takie rzeczy niestety często się zdarzają i nie są śmieszne

użytkownik usunięty
Faser_2

No wiem że nie śmieszne człowieku, ale PODOBNO totalnie pijana była.

ocenił(a) film na 5

Chyba że tak. Ja znam historie mojego kumpla który wydymał na śpiocha w namiocie na imprezie taką najebaną laskę miała 15 lat wtedy a kumpel 17, a później chciała z nim chodzic bo udawała tylko że śpi i tak jej się to podobało

użytkownik usunięty
Faser_2

O w cholerę, kumpli masz conajmniej dziwnych xD
P.S. Nabazgrałem tam coś na blogu Twoim xD

ocenił(a) film na 5

Wiem widziałem i dzięki wielkie ale to wielkie za linki ;)))))))

ocenił(a) film na 5

Mój starszy brat tak jak Ty jest wielkim entuzjastą irlandzkiego folka, więc jak będę u niego to wypiszę Ci trochę tego może czegoś nie znasz to wtedy się zapoznasz ;)

użytkownik usunięty
Faser_2

O, to bardzo fajnie - irlandzkiego folku ( szczególnie folk rocka :D ) nigdy za wiele :) Wiesz, ja to mam we krwi - w końcu jestem irlandczyk w ok. 1/6 xD