żałosne. pokażcie mi choć jedną taką "laskę" jak w tym filmie, w zwykłym polskim gimnazjum. tam większość dziewczyn jest niskich, nieproporcjonalnych i na pewno nie mają tak dużego biustu jak pani Dagmara. często nawet mają nadwagę. w każdym razie takie niedoskonałości są u gimnazjalistek normalne bo są dopiero dojrzewającymi DZIEĆMI, a nie zarabiającymi w galeriach handlowych dziwkami. takie filmy oczerniają gimnazjalistów w oczach całego społeczeństwa. dziękuję.
ale wiesz co...ja byłam 9 lat z tymi samymi ludźmi i tak...moja klasa była jakaś taka normalniejsza :) o dziwo tylko 2 poszło do poprawczaka :o
potem gdy rocznik 93 wyszedł...zaczęła się masakra...naprawdę nie wiem co będzie z tymi chłopakami, dziewczynami...jak sobie rozpie*dolą życie na starcie to proszę bardzo...ich życie, ich decyzje...ja nie wnikam
Faser ale mimo wszystko jest coś takiego, że gdy dzieci piszą ten test w 6 klasie, zdają go, przechodzą do gim to czują się takie strasze, lepsze, nie wiadomo co...a tak naprawdę to wiele jeszcze przed nimi...liceum i studia przygotowują do życia...tam sobie możesz szaleć...imprezy i te sprawy :) ale w gim? 1, 2 klasa...za młode dzieci by paliły, piły i uprawiały seks...moje skromne zdanie
faser mnie powitał w dyskusji
odpowiedziałam danke
nie mogę powiedzieć dziękuję w innym języku? czyżby to było zakazane?
Hahaha xD Faser to użytkownik Faser a danke to po niemiecku - "wyraz wdzięczności", "podziękowanie", "dziękuję" i takie tam xD Hahahaha xD
o siet :D myślałaś, że faser danke znaczy dziękuję? eeeee gościu tam taki tak sie nazywa ;p
Ooo wróciła, pewnie poczuła się zazdrosna hehehe xD Danke to po niemiecku dziękuje jak dobrze się domyśliłaś
co Cię tak wzieło na badanie etymologii słów? jak się gościu nazywa tak się nazywa i tyle...
A o to że się zaczęłaś udzielac a ona odeszła na drugi plan ;) Do Sztuczny_rarytas - a skąd wiesz że Faser po niemiecku znaczy włókno? Ja się dopiero od ciebie dowiedziałem xD Faser to moja stara ksywka, która się przyjęła po takim jednym klimacie ale nie z powodu włókna hehehe
dobra dobranoc Wam
ja tam oglądnę jeszcze film z Ewanem McGregorem i idę spać :)
dzięki za dyskuje
A o to szokujący obraz niektórych dzisiejszych gimnazjalistek - http://www.fakt.pl/Ohyda-Gimnazjalistka-uprawiala-seks-z-,artykuly,67510,1.html
Też właśnie nie wiem, za moich czasów nastolatki wydawały się normalniejsze, przynajmniej miały jakieś marzenia, ideały i autorytety, ja to tak wspominam, nawet jak człowiek oglądał stare kicze z Van Damme'm itp. to chociaż coś z tego wynosił, teraz dzieciaki ni książki ni sensownego filmu itp. myślą tylko jak zchlac lub zacpac pałe i coś przeleciec, era konsumpcjonizmu i totalnego ogłupienia niestety ;/
Konsumpcjonizm mnie wkurza jak mało co :P A szczerze to nawet za moich czasów było nieco normalniej chociaż było to bardzo niedawno xD
Może to mocne ale najgorsze jest że rodzice takich nastolatek karmili je, dbali o nie, wydawali na szkołę, na ubrania itp. a teraz ich kochane córunie ciągną druta po klubowych toaletach, jak miałbym miec taką dziewczynę to bym ją zajebał i zostawił w śmietniku, na myśl o takich aż się we mnie gotuje ;<
tak sobie czytam i czytam...nie wdajac sie w szczegoly-to nie zadne kobiety a dzieci. I to nie jest zadne "kurestwo" tylko styl zycia lansowany przez media i gazetki dla malolatow. A najbardziej w tej sytuacji (galerianki etc) sa winni rodzice i kosciol. Kosciol za to ze sprowadza sex do rangi problemu przez co albo sie o sexie nie mowi w ogole (sex jako tabu w XXI wieku to wrecz przestepstwo ;) ) albo w kategoriach medycznych. A rodzice gdyz maja gdzies co coreczka robi, zajeci sa tylko i wylacznie soba. To tak w wielkim skrocie.
ps:faceci najczesciej uzywaja slowa 'kurwa' na okreslenie kobiet posiadajacych licznych preatnerow seksualnych. Akurat to nie jest nic zlego. Natomiast oddawanie sie za kozaczki to juz jest patologia. drozdzy panowie, nie mylmy pojec. Na takiej samej zasadzie ja tez bylbym 'kurwa' gdyz mialem 2-cyfrowa liczbe partnerek seksualnych ;)
wstyd mi tylko za takie osoby.............................. całe szczęście już gimnazjum zaliczone
I co? Jak takie rzeczy robią to tym bardziej się puszczają za torebkę czy buty - logiczne.
nie wiem czy to takie logiczne...to już jest zoofilia, zboczenie. a puszczanie się za buty to kwestia... no właśnie czego? myślę że szacunku do samego siebie.
No właśnie jak same się nie szanują to niech nie liczą że inni je będą szanowac (zwłaszcza na tym forum) jak to mawia mój kumpel jak ktoś się kurwą urodził to już kurwą pozostanie i tyle
"jak to mawia mój kumpel jak ktoś się kurwą urodził to już kurwą pozostanie i tyle" - masz bardzo mądrego kumpla ;) zastanawiam się tylko jak małe dziecko czyt. noworodek może być panią lekkich obyczajów? trzeba też pamiętać, że niektóre kobiety są zmuszane do prostytucji. nie bronię tu tych, które same wybrały taki sposób na życie.
My tu nie mówimy o zmuszanych tylko o galeriankach, a one to tak z chęcią i dobrowolnie wiesz? xD
Apropo zmuszania do prostytucji mogę Ci polecic bardzo dobry film rodzimej produkcji - "Masz na imię Justine" każdemu go polecam naprawdę bardzo dobry film
Jak Ty masz 16 lat to nie mów że nie znasz takich dziewczyn bo ich jest pełno tylko że niektóre się z tym ukrywają a dają po wszystkich kątach
posłuchaj nie znam takich dziewczyn. wszystkie moje koleżanki są wyjątkowymi i rozważnymi osobami, nie uprawiają seksu za pieniądze i chodź ten temat nie jest im obcy to traktują go bardzo dojrzale i odpowiedzialnie. tak myślę. chodź dla mnie w ogóle jakiekolwiek współżycie w wieku 16,17 czy nawet 18 lat jest czymś chorym...
Widzę że trzeźwo myślisz mogę Ci tylko pogratulowac i miło mi że biorę udział z kimś takim w dyskusji
staram się jak mogę ;) szkoda że większość moich rówieśników traktuje seks jak zabawę
Ja też gratuluję xD Trzeba przyznać, że od czasu twojego tematu na forum Jolie trochę zmądrzałaś xD
jeju dziś jest chyba mój szczęśliwy dzień tak mi wszyscy pochlebiają ;) a o Jolie nie wiem co mam już sądzić strasznie się zaniedbała :(
A co Irish kręcą cię rude laski? Moim typem piękności to jest Amanda Peet to jest dopiero aktorka
Tak, a co? :D
Amanda Peet - na jej forum pisze mi: " Z udziałem tej osoby obejrzałeś 4 tytuły" xD
z rudych to Lindsay Lohan (choć się już trochę wypaliła), Marcia Cross, Alicia Witt, Rita Hayworth (kurczę, wrodzone piękno), Emily Blunt, Amy Adams (też wyjątkowo piękna), Susan Sarandon, Renee Olstead no i może jeszcze Lily Cole, ale jej uroda jest dość specyficzna...