PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=5319}

Dzwonnik z Notre Dame

The Hunchback of Notre Dame
1996
7,4 76 tys. ocen
7,4 10 1 75883
7,3 26 krytyków
Dzwonnik z Notre Dame
powrót do forum filmu Dzwonnik z Notre Dame

Czy ktoś z Was może się orientuje czy ta bajka ukaże się w Polsce na DVD? Parę razy przeglądałam stronę Imperiala, a tam nic w zapowiedziach nie piszą... Ja uważam że byłaby to wielka szkoda gdyby ten film się nie ukazał bo chociaż, nie powiem, fabuła ma się ni jak do pierwowzoru książkowego, od strony wizualnej film prezentuje się na bardzo dobrym poziomie a i muzyka Alana Menkena jest wspaniała.

użytkownik usunięty
super_zuza

Film znajduje się już na DVD od bardzo dawna.

ocenił(a) film na 8

Byłbym bardzo wdzięczny za wiadomość w jakim sklepie można kupić ten film na DVD.

ocenił(a) film na 10
bartoszu88

Owszem film można nabyć na DVD, ale co najwyżej drogą importowaną lub przez allegro. Za granicą, już dawno wprowadzono "Dzwonnika" na płytach z niezwykle dopracowanym do perfekcji obrazem - wśród ścieżek dźwiękowych przykładowo na holenderskim wydaniu można znaleźć polski dubbing. Podobnie jest z innymi krajami europejskimi.

Za to w Polsce oficjalnej premiery film jeszcze nie miał i co gorsza niewiele wskazuje by miało się to zmienić. Paradoksalne jest to iż, ścieżka dźwiekowa z filmu została na noweo wypuszczona do sprzedaży w 2006 roku. A filmu jak na DVD nie było, tak nie ma...

Pozdrawiam!

ocenił(a) film na 10
super_zuza

Ja kupiłam obie części "Dzwonnika..." na DVD i był polski dubbing, ale
kupowałam to we Francji (w te wakacje). Ale może na Allegro, albo Merlinie
będzie.

użytkownik usunięty
Anya_Pooka

Żal polskich wydawców, zwłaszcza że drga część jest na DVD. Wszystkie inne kraje już mają, więc czemu Polska nie?

Drugą część widziałem wczoraj w MM za 29,99 .
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 9
C_ronaldo1078

"Dzwonnik..." wychodzi na dvd 7 maja :) Cieszycie się? :)

ocenił(a) film na 10
Tinkerbell_88

Nareszcie!! Ktoś w końcu pomyślał, że fajnie byłoby to jednak wydać na DVD
również w Polsce. Mam nadzieję, że jakieś dodatki też wpakują (zwłaszcza
making of). :D

użytkownik usunięty
Anya_Pooka

Tak, nareszcie:P Mogliby dać odnowiony dźwiek i obraz (i różne wersje jezykowe do wyboru). Dodatki też by nie zaszkodziły.

ocenił(a) film na 9

Takie info, które znalazłem w necie dotyczące wydania Dzwonnika z Notre Dame w Polsce 7 maja. Na końcu informacja, że menu i dodatki w języku angielskim.
Dodatki specjalne:
• Pierwsze szkice do filmu
• Gra dźwiękowa
• Ciekawostki o produkcji filmu
• Informacje o "Notre Dame de Paris"
• Niewykorzystana sekwencja z komentarzami reżyserów
• Zwiastuny
* Menu i dodatki w języku angielskim