Na samym końcu gry był filmik, kiedy Wiedźmin rozmawiał z królem, dostał oreny i wychodził z zamku, zobaczył krew i wrócił się z powrotem do komnaty króla gdzie zastał jakiegoś "kogoś" i go zabił.
Grałem na słabym komputerze i graficznie byłem na minimum i twarze oraz osoby były stosunkowo "wypikselowane"
Moje pytanie jest takie: kim był ten niedoszły zabójca króla?
Bo nie zrozumiałem :-)
Z góry dziękuję za odpowiedź
To jest pytanie nurtujące każdego kto przeszedł Wiedzmina na oficjalnym forum padało setki razy.
Tego dowiemy sie prawdopodobnie w TW2
Ale można się domyślać że to był jeden z zabójców krulów z podtytułu 2-jki
A ty niby kto pan od dyktanda !? nigdy błędów nie popełniasz nieomylny człowieku ?
Jak mnie wkur...ją tacy ludzie ,ehhh....
A mnie wkurzają osoby które pozorują na takie które ostają przy tym że mają własne zdanie a kropkują byle przekleństwo. W sumie to tutaj jest blokada, może i dobrze. Ale jest pełno innych ostrych, nie wulgarnych słów które równie dobrze podkreślą twoje zdanie. W innym wypadku wychodzisz na hipokrytę. Poza tym, no sory... "krulów"?
Ty się człowieku nie wku... tylko przyznaj do błędu. Zwrócono Ci słusznie uwagę, trzeba mieć w sobie trochę klasy. Język polski łatwy nie jest i każdy się myli ale pewien poziom trzeba trzymać. Zarówno ortografii, jak i kultury.
Widać było, że Geralt miał z nim spory problem i tylko woreczek z kasą pomógł mu wygrać, chociaż mogło to być spowodowane, że nie był pod wpływem eliksirów. Uważam, że ten zabójca króla był wiedźminem wynajętym przez elfy.
Co prawda nie czytałem książek, ale wydaje mi się że nie ma innych wiedźminów niż Ci których spotykamy na początku gry, w końcu nikt już nie potrafi przeprowadzić mutacji. f67 ocb? Coś związane z książkami czy tak po prostu napisałeś?
Cóż wiedźmińskie oczy, styl walki, planowany atak na Foltesta. W maju będzie ciekawie !
Uważam, że f67 ma rację, w książce było coś wspominane o innych szkołach wiedźmińskich. Wiemy, że były przynajmniej jeszcze 2 szkoły oprócz Szkoły Wilka.
sorry edit w wiedzminie były prawdopodobnie 3 szkoły wiedzmińskie
-wilka
-kota
-gryfa
Tak więc jak ktoś kiedyś napisał na oficjalnym forum był to prawdopodobnie wiedzmin z szkoły kota
W książce co prawda jest o tych szkołach tylko wzmianka, ale ucieszę się, jeśli rozwiną to w drugiej części gry:) Ciekawy temat.
W którymś z komiksów jest więcej o szkole kotów, jak i treningu Geralta na wiedźmina
Mi się wydaję(takie było moje wrażenie, gdy kończąc grę oglądałem ten filmik), że zabójcą był wiedźmin z kaer morhen, który ginie na początku gry-scena w podziemiach-nie pamiętam jego imienia. Zaznaczam, że to było tylko moje wrażenie-potęgowane faktem, że o ile pamiętam Geralt był bardzo zaskoczony, gdy odsłonił twarz pokonanego zabójcy.
Geralt był zaskoczony bo zobaczył wiedźmińskie oczy u napastnika. Żadną miarą nie mógł to być wiedźmin z Kear Mohren. Zresztą wszystkich z tamtąd już widzieliśmy w grze. Ludzie czytajcie książki, to będziecie wiedzieć, że mogły istnieć inne szkoły wiedźminów.
Poza tym Leo był wiedźminem tylko z nazwy. Nie przeszedł mutacji, był człowiekiem.
20 maj - wychodzi dwójka, do tego czasu na pewno wszelkie wątplitości związane z fabuła się wyjaśnią ;D
Preordery powinny już być od 13 maja dostępne a sama gra 17 maja wychodzi. Jeśli chodzi o tego gościa, to był to jeden z królobójców i oczywiście ulepszony wiedźmin. Więcej nie ujawniono, ale to już prawie za chwilę będzie premiera. Ja już czekam na preorder wersji EK :)
1. Co macie na myśli mówiąc, że był to "ulepszony" wiedźmin i skąd taki wniosek?
2. do f67: skąd wziąłeś "klan kruka"?