PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=608108}
8,6 40 tys. ocen
8,6 10 1 39985
Wiedźmin
powrót do forum gry Wiedźmin

Na samym końcu gry był filmik, kiedy Wiedźmin rozmawiał z królem, dostał oreny i wychodził z zamku, zobaczył krew i wrócił się z powrotem do komnaty króla gdzie zastał jakiegoś "kogoś" i go zabił.
Grałem na słabym komputerze i graficznie byłem na minimum i twarze oraz osoby były stosunkowo "wypikselowane"
Moje pytanie jest takie: kim był ten niedoszły zabójca króla?

Bo nie zrozumiałem :-)

Z góry dziękuję za odpowiedź

Pan_Lipa_zMiodem

To jest pytanie nurtujące każdego kto przeszedł Wiedzmina na oficjalnym forum padało setki razy.
Tego dowiemy sie prawdopodobnie w TW2
Ale można się domyślać że to był jeden z zabójców krulów z podtytułu 2-jki

Psyhe

Zabójców "krulów" Chłopie nie kalecz ortografii proszę królów się pisze zapamiętajcie to sobie.

Ivalor

A ty niby kto pan od dyktanda !? nigdy błędów nie popełniasz nieomylny człowieku ?
Jak mnie wkur...ją tacy ludzie ,ehhh....

ocenił(a) grę na 10
Psyhe

A mnie wkurzają osoby które pozorują na takie które ostają przy tym że mają własne zdanie a kropkują byle przekleństwo. W sumie to tutaj jest blokada, może i dobrze. Ale jest pełno innych ostrych, nie wulgarnych słów które równie dobrze podkreślą twoje zdanie. W innym wypadku wychodzisz na hipokrytę. Poza tym, no sory... "krulów"?

ocenił(a) grę na 10
Psyhe

Ty się człowieku nie wku... tylko przyznaj do błędu. Zwrócono Ci słusznie uwagę, trzeba mieć w sobie trochę klasy. Język polski łatwy nie jest i każdy się myli ale pewien poziom trzeba trzymać. Zarówno ortografii, jak i kultury.

Pan_Lipa_zMiodem

Na pewno miał 'wiedźmińskie' oczy :).

użytkownik usunięty
Pan_Lipa_zMiodem

w maju wszystko poznamy:)

ocenił(a) grę na 9

Wyglądał na wiedźmina z klanu kruka

Pan_Lipa_zMiodem

To był Królobójca. Coś w rodzaju przypakowanego i jeszcze lepszego wiedźmina.

użytkownik usunięty
Pan_Lipa_zMiodem

Widać było, że Geralt miał z nim spory problem i tylko woreczek z kasą pomógł mu wygrać, chociaż mogło to być spowodowane, że nie był pod wpływem eliksirów. Uważam, że ten zabójca króla był wiedźminem wynajętym przez elfy.

ocenił(a) grę na 10

Co prawda nie czytałem książek, ale wydaje mi się że nie ma innych wiedźminów niż Ci których spotykamy na początku gry, w końcu nikt już nie potrafi przeprowadzić mutacji. f67 ocb? Coś związane z książkami czy tak po prostu napisałeś?

ocenił(a) grę na 10
grzesiekgs

Cóż wiedźmińskie oczy, styl walki, planowany atak na Foltesta. W maju będzie ciekawie !

użytkownik usunięty
grzesiekgs

Uważam, że f67 ma rację, w książce było coś wspominane o innych szkołach wiedźmińskich. Wiemy, że były przynajmniej jeszcze 2 szkoły oprócz Szkoły Wilka.

ocenił(a) grę na 9

sorry edit w wiedzminie były prawdopodobnie 3 szkoły wiedzmińskie
-wilka
-kota
-gryfa
Tak więc jak ktoś kiedyś napisał na oficjalnym forum był to prawdopodobnie wiedzmin z szkoły kota

ocenił(a) grę na 10
f67

dokładnie były 3 szkoły takie jak wypisałeś

Swatpl

W książce co prawda jest o tych szkołach tylko wzmianka, ale ucieszę się, jeśli rozwiną to w drugiej części gry:) Ciekawy temat.

ocenił(a) grę na 10
Ookami88

W którymś z komiksów jest więcej o szkole kotów, jak i treningu Geralta na wiedźmina

ocenił(a) grę na 9
Pan_Lipa_zMiodem

Mi się wydaję(takie było moje wrażenie, gdy kończąc grę oglądałem ten filmik), że zabójcą był wiedźmin z kaer morhen, który ginie na początku gry-scena w podziemiach-nie pamiętam jego imienia. Zaznaczam, że to było tylko moje wrażenie-potęgowane faktem, że o ile pamiętam Geralt był bardzo zaskoczony, gdy odsłonił twarz pokonanego zabójcy.

Okciuk

Geralt był zaskoczony bo zobaczył wiedźmińskie oczy u napastnika. Żadną miarą nie mógł to być wiedźmin z Kear Mohren. Zresztą wszystkich z tamtąd już widzieliśmy w grze. Ludzie czytajcie książki, to będziecie wiedzieć, że mogły istnieć inne szkoły wiedźminów.

Okciuk

Ale przecież tamtego wiedźmina, Leo, spalono.

użytkownik usunięty
Gh0st

Poza tym Leo był wiedźminem tylko z nazwy. Nie przeszedł mutacji, był człowiekiem.

ocenił(a) grę na 10
Pan_Lipa_zMiodem

20 maj - wychodzi dwójka, do tego czasu na pewno wszelkie wątplitości związane z fabuła się wyjaśnią ;D

Joker_WhySoSerious

a nie 17-ego ?

ocenił(a) grę na 10
Psyhe

Preordery powinny już być od 13 maja dostępne a sama gra 17 maja wychodzi. Jeśli chodzi o tego gościa, to był to jeden z królobójców i oczywiście ulepszony wiedźmin. Więcej nie ujawniono, ale to już prawie za chwilę będzie premiera. Ja już czekam na preorder wersji EK :)

loginnuss

1. Co macie na myśli mówiąc, że był to "ulepszony" wiedźmin i skąd taki wniosek?
2. do f67: skąd wziąłeś "klan kruka"?

kenji_t

"Co macie na myśli mówiąc, że był to "ulepszony" wiedźmin i skąd taki wniosek?"
A dlaczego Javed wykradł wiedzminskie mutageny ?