PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=678629}
9,6 62 tys. ocen
9,6 10 1 61563
Wiedźmin 3: Dziki Gon
powrót do forum gry Wiedźmin 3: Dziki Gon

Mam pytanko, czy ta gra wyjdzie na X360 i PS3? W CDA pisało, że wyjdzie na konsole starej i
nowej generacji, ale chciałbym się upewnić.

użytkownik usunięty
wiedzminmiki

Nie, Wiedźmin 3 pojawi się tylko na PC, PS4 i XBOXone.

ocenił(a) grę na 8
wiedzminmiki

Oby w ogóle nie wyszedł na konsole. Złudna nadzieja.

ocenił(a) grę na 10
Gorn221

Dlaczego nie ma wyjść na konsole gra będzie wyglądać tu i tu tak samo a fakt ze gra na konsoli a nie na pc to dla mnie jak kino a tv sprawia ze na pewno nabędę na xbONE.
Poza moim subiektywnym zdaniem to sprawia to że gra zyska dodatkowe miliony nabywców i jest to dobre dla twórców jak i dla polski jako nasz towar exportowy.

ocenił(a) grę na 8
mates6630

Bo przez konsole wiele wspaniałych serii stało się banalnym gównem, żeby konsolowcy na swoich joysticzkach umieli przejść, np. GTA IV.

Gorn221

GTA to seria konsolowa od początku więc to raczej nie wina konsolowców.

neo_angin

Bredzisz pan pierwsze GTA były na PC

Psyhe

Na PSX i GBC również były. Tylko jedynka wyszła najpierw na PC, ale to zrozumiałe. Nowa marka i robienie gier na PC wiązało się wtedy z mniejszym ryzykiem i kosztami. Dwójka wyszła w podobnym czasie (5 dni wcześniej na PSX)

Od GTA III to już stricte konsolowa seria które wychodzi z cholernym opóźnieniem i masą niedopracowań (przede wszystkim skaszanioną optymalizacją) na PC dlatego mówienie, że 4 została zepsuta (co jest dla mnie głupotą, bo to świetna gra, ale na PC miała jedną z najgorszych optymalizacji) przez konsolowców jest śmieszne skoro seria to od dawien dawna konsolowa.

neo_angin

Dobrze zgadzam się !

Ale da się robić dobre porty z konsol na PC chyba !
W tym wypadku im się nie chciało albo szkoda im kasy było ?
Skoro już podjęli tego wyzwania mogli to zrobić dobrze ! a nie zrobili i dlatego masa krytyki się polała ;)

Psyhe

Oczywiście, że można, ale tylko jak twórcy są zaangażowani w projekt (np port w odwrotną stronę czyli Wiedźmin 2), a z konsol na PC to chociażby starsze gry Bioware jak KOTOR (pierwszy, bo drugi był zabugowany jak cholera) czy Jade Empire miały świetne porty.

Porty GTA robi zewnętrzne studio, a nie Rockstar o ile mi wiadomo i to jest problem. Dostają zlecenie które mają zrobić w danym czasie i przez to beta testy leżą, a potem trzeba milionów patchów żeby to działało ;). Dlatego z RDR na PC chyba zrezygnowano, a z GTA się nie da, bo za dobrze się sprzedaje.

Słyszałem, że z LA Noire było jeszcze gorzej i w ogóle nie dało się grać jak wyszła na PC.

Gorn221

Złudna? Przecież CDPR RED potwierdził, że Wiedźmin 3 będzie na PS4 (20 lutego 2013 na konferencji PS) i XONE (na konferencji Microsoftu na E3 w czerwcu).
I mówią, że zrobią wszystko, aby premiera na wszystkie platformy była w jednym terminie.

A to, że na konsolach poprzedniej generacji Wiedźmin 3 ie zagości jest już pewne od dawna (Adam Badowski cały czas powtarza to samo w różnych wywiadach). Silnik jest next-genowy. Tyle w tym temacie. Szata W2 na X360 już była strasznie mocno przycięta, nie ma co się spodziewać cudów :)

ocenił(a) grę na 10
wiedzminmiki

ahahahha Wiedźmin 3 na stare konsole? chyba by się stopiły.