PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=678629}
9,6 62 tys. ocen
9,6 10 1 61563
Wiedźmin 3: Dziki Gon
powrót do forum gry Wiedźmin 3: Dziki Gon

Witam. Mam pytanie, natknął się może ktoś z was na informację czy będzie można przenieść zapis z części 2?

ocenił(a) grę na 10
latosinski_t

Będzie można. Taki plan był od początku.

ocenił(a) grę na 10
ogurkens

Jak nie wiesz " dokładnie " to nie wprowadzaj w Błąd - gdyż nie będzie można,nawet już jest pewne,że Żadnego ekwipunku też nie będzie można przenosić - prawdę-rzecz mówiąc Nic nie przeniesiesz poza Dialogiem Epilogu i zakończeniem z 2 i tyle. Pozd.

ocenił(a) grę na 10
szaki3

Ok. Wyraziłem się nieprecyzyjnie. Będzie można zaimportować zapis, ale tylko na PC. Na konsolach znajdzie się jakiś mechanizm za pomocą którego gracze sami zdecydują jak będzie wyglądała rozgrywka w Dzikim Gonie. Jak już wspomniałem wcześniej możliwość importu zapisu (na PC) była obiecana dawno temu i twórcy z niej nie zrezygnowali.

latosinski_t

właśnie nie będzie można ze względu na konsole ,ale w formie dialogu w prologu mają się wygenerować wszystkie nasze wybory z 1 i 2.

ocenił(a) grę na 10
D1999

znów mieszacie -.-

PCtowcy dostaną normalnie przeniesienie zapisów LUB wybór odnośnie dialogu na początku gry, który podsumuje, streści i przybliży fabułę jedynki i dwójki, a także pozwoli na dokonanie wyborów.

Konsolowcy muszą zadowolić się dialogiem.

użytkownik usunięty
JacobKane

Dzięki za informację, nie wiedziałem, że będzie opcja z dialogiem : )

JacobKane

przeniesienie zapisu będzie dawać dokładnie ten sam efekt co dialog? czy może dialog będzie odnosił się do głównych wątków fabuły, a zapis wpływał również na niuanse? Coś wiadomo w tym temacie?

ocenił(a) grę na 10
Bizzaro

Raczej tylko główne wybory, które kształtują świat gry - smaczki będą pewnie tylko przy wczytaniu zapisu. To uczciwe, jednocześnie pozwala graczom mieć wpływ na rozgrywkę i nie marnować zbyt dużo zasobów na głupie pytania w stylu smaczków.

Bo gracza, który pierwszy raz siada do W3 raczej gówno obchodzi, że spotkał jakiegoś kmiota w W1 i coś tam mu zrobił i potem w W3 pojawi się pretensjami.

ocenił(a) grę na 10
JacobKane

Czy ktoś ma czasem save'a po stronie roche'a i może czasem uratowaliście córkę Foltesta oraz nie oddaliście jej pod redanie ? z góry byłbym wdzięczny :-) Leo mnie już nie obchodzi :p

ocenił(a) grę na 10
Dante194

na nexusie masz całą gammę wyborów - wystarczy poszukać. Wpisz "Witcher 2 saves" albo "Witcher 2 saved games" i pobierz z nexusa.
jeśli język angielski to problem, to mogę już tutaj link wkleić

ocenił(a) grę na 7
latosinski_t

Nie można nic przenieść, w pewnym momencie, po około 2-3 godzinach gry, lądujesz w Wyzimie i tam jesteś pytany o to co robiłeś w 2jece. Na tej podstawie jest "przeniesienie" poczynań z 2.

ocenił(a) grę na 10
rascal0pl

Na konsoli? Ja aktualnie mam problem techniczny ale w instrukcji na PC jest info o przeniesieniu.

rascal0pl

u mnie jak zaczynałem grac W3 na PC to pytało się czy przenieś zapis i czabyło potwierdzić lub odrzucić

ocenił(a) grę na 10
Seba_paj

Ja przeniosłem. Mam nawet tatuaż niebieskich pasów ;)

rascal0pl

Można przenieść , NIE KŁAM