Witam. Mam pytanie, natknął się może ktoś z was na informację czy będzie można przenieść zapis z części 2?
Jak nie wiesz " dokładnie " to nie wprowadzaj w Błąd - gdyż nie będzie można,nawet już jest pewne,że Żadnego ekwipunku też nie będzie można przenosić - prawdę-rzecz mówiąc Nic nie przeniesiesz poza Dialogiem Epilogu i zakończeniem z 2 i tyle. Pozd.
Ok. Wyraziłem się nieprecyzyjnie. Będzie można zaimportować zapis, ale tylko na PC. Na konsolach znajdzie się jakiś mechanizm za pomocą którego gracze sami zdecydują jak będzie wyglądała rozgrywka w Dzikim Gonie. Jak już wspomniałem wcześniej możliwość importu zapisu (na PC) była obiecana dawno temu i twórcy z niej nie zrezygnowali.
właśnie nie będzie można ze względu na konsole ,ale w formie dialogu w prologu mają się wygenerować wszystkie nasze wybory z 1 i 2.
znów mieszacie -.-
PCtowcy dostaną normalnie przeniesienie zapisów LUB wybór odnośnie dialogu na początku gry, który podsumuje, streści i przybliży fabułę jedynki i dwójki, a także pozwoli na dokonanie wyborów.
Konsolowcy muszą zadowolić się dialogiem.
przeniesienie zapisu będzie dawać dokładnie ten sam efekt co dialog? czy może dialog będzie odnosił się do głównych wątków fabuły, a zapis wpływał również na niuanse? Coś wiadomo w tym temacie?
Raczej tylko główne wybory, które kształtują świat gry - smaczki będą pewnie tylko przy wczytaniu zapisu. To uczciwe, jednocześnie pozwala graczom mieć wpływ na rozgrywkę i nie marnować zbyt dużo zasobów na głupie pytania w stylu smaczków.
Bo gracza, który pierwszy raz siada do W3 raczej gówno obchodzi, że spotkał jakiegoś kmiota w W1 i coś tam mu zrobił i potem w W3 pojawi się pretensjami.
Czy ktoś ma czasem save'a po stronie roche'a i może czasem uratowaliście córkę Foltesta oraz nie oddaliście jej pod redanie ? z góry byłbym wdzięczny :-) Leo mnie już nie obchodzi :p
na nexusie masz całą gammę wyborów - wystarczy poszukać. Wpisz "Witcher 2 saves" albo "Witcher 2 saved games" i pobierz z nexusa.
jeśli język angielski to problem, to mogę już tutaj link wkleić
Nie można nic przenieść, w pewnym momencie, po około 2-3 godzinach gry, lądujesz w Wyzimie i tam jesteś pytany o to co robiłeś w 2jece. Na tej podstawie jest "przeniesienie" poczynań z 2.
Na konsoli? Ja aktualnie mam problem techniczny ale w instrukcji na PC jest info o przeniesieniu.
u mnie jak zaczynałem grac W3 na PC to pytało się czy przenieś zapis i czabyło potwierdzić lub odrzucić