PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=642590}
9,1 28 tys. ocen
9,1 10 1 28170
The Last of Us
powrót do forum gry The Last of Us

, a dostalem zwykly survival zrecznosciowy z zniklymi elementami horroru, zreszta dla dziesiejszych dzieciakow nawet filmy przyrodniczo -dokumentalne potrafia byc mocnymi horrorami ...

Muzyka slaba, fabula oklepana, rozwiazania glownie z innych gier, slabe widoki

ocenił(a) grę na 9
Rychu1996

ale tym niedźwiedziem rozjebałeś system :))

ocenił(a) grę na 4
Rychu1996

To tylko swiadczy jak bardzo zapadla mi w pamiec ta gra skoro dzien wczesniej polujac na jelenia w tej grze nie wiedzialem na drugi dzien samemu na co dokladnie polowalem ... A czy gralem czy nie to wszystko jest do zweryfikowania ... Moje konto psn to aproxx_

aproxx

Podpisuję się rękami, nogami i paznokciami. Cała prawda o tej gierce.

Ziomaletto

Kolejny..... no nie moge ;__; . Jak ci się nie podoba to wyjdź i nie wracaj- proste.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Ziomaletto

Co za debil, gdzie ty się wychowałeś? Zachowujesz się jak zbuntowany nastolatek,który chce walczyć z całym światem i myśli, że jak kogoś wulgarnie wyzwie od pi*d to jest taki mocny. Hehe znalazł poparcie to zmienił z 6 na 4. żałosne

gabris7

Żałosna to jest wasza społeczność. I Nie, nie mam zamiaru z nikim walczyć, mam tylko ochotę powkur.wiać takich tępaków jak ty.

Ziomaletto

Czemu przesiadujesz na forum gry której nie lubisz? Do tego ''masz ochotę'' powk*rwiać fanów tej gry - jak dla mnie stąd już niedaleka droga do zwykłego trollingu.

karo0o

To może i ja zadam pytanie - czemu jesteście takimi niedoje.bami?

Ziomaletto

Błyskotliwa odpowiedź. A twierdzisz tak ponieważ? Bo bez podawania sensownych argumentów każdy może powiedzieć to samo o tobie.

karo0o

Może między innymi przez wasz ślepy fanatyzm?

Ziomaletto

To, że tobie się gra nie podoba, a nam tak, nie znaczy, że mamy świra.
Pzdr.

Ziomaletto

Jak ci się nie podoba to wyjdź. Tępaku...PFFF! Żaden porządny człowiek nie zachowuje się w ten sposób. Jedyne co mogę zrobić to żałować cię.

gabris7

I nazwajem.

Ziomaletto

I dowidzenia.

gabris7

"Do widzenia" pisze się oddzielnie.

Ziomaletto

Wybacz, ale to co napisałeś to coś w stylu ''Zabrakło mi argumentów/nie wiem co napisać, więc przyczepię się do czyjejś pisowni''.

karo0o

Ty zaś napisałeś coś w stylu "Też mi zabrakło argumentów, ale też się powymądrzam, by poprawić sobie ego".

Ziomaletto

Tak, tak, masz rację.

Ziomaletto

Skończyłeś?

ocenił(a) grę na 10
aproxx

Ty się uważasz za gracza? ty gówno jesteś nie gracz. Idź do domu i graj w Mario.

ocenił(a) grę na 4
Giveraa34

W gierki ala Mario to ty grasz blaznie, Ja wlasnie koncze Kuon, Rule Of Rose i jestem gdzies w polowie Fatal Frame 1, jeszcze pozostale 3 czesci bede przede mna ... czyli gry, o ktorych pewnie nawet lajzo nigdy nie slyszales bo to nie call of duty ani symulator kozy ...

Zreszta twoja ocena tego padla dead island 8/10 dobitnie swiadczy jaki z ciebie gimnazjalny pajac, ktory w zyciu prawdziwej gry nie widzial ..., a teraz swinskim truchtem do lozeczka ...

ocenił(a) grę na 4
Giveraa34

W ogole ktos kto gra w symulator kozy ma jakiekolwiek publiczne prawo glosu ? NIe dziwie sie, ze tak zakochales sie w tej sredniej gierce bo porownujac ja do symulatora kozy to faktycznie niebo, a ziemia hahaha ... Gdzie takie cos sie rodzi, tragedia, jedyna solucja na ta glupote bylaby ceglowka w pieluche i do rzeki ...

ocenił(a) grę na 10
aproxx

Ale gosc...fatal frame...dno! Do tego stare a last of us to mistrzowska gra nie chce dyskutowac czy horror czy nie bo dla jednych horror to silent hill a dla innych resident evil 5 a ta gra jest z ELEMENTAMI horroru i niema sie co nastawiac tak anty bo nie wystraszyla rozumiem ze kazdy ma prawo do wlasnego zdania i szanuje tylko nie czaje jak mozna grac w stare gnioty ktore sa naprawde slabe majac w rekach taki tytul...ehh straszne to co tu piszesz a skoro sie gra mi nie podoba to nie gram!! Czyli jak mozna ukonczyc gre hujowa na sile??? Nie da sie tylu godzin grac i sie meczyc wiec wniosek jest taki nie skonczyles nie oceniaj bo nie wierze ze przeszedles cala i dales 4!

ocenił(a) grę na 4
qudien

Moje konto psn to aproxx_ to se sam sprawdz czy przeszedlem czy nie ... I nie porownuj tego dna do klasyki jaka jest seria fatal frame czy forbidden siren ...

ocenił(a) grę na 10
aproxx

Dla mnie również ta gra była rewelacyjna. W szczególności szacunek dla Anny Cieślak za głos jaki dała Ellie. Dzięki temu ta postać naprawdę miała charakter i zrobiła na mnie duże wrażenie. TLOU potrafił świetnie zagrać na emocjach, a jeżeli chodzi o mnie jako odbiorcę to rzadko której grze to się udaje.

ocenił(a) grę na 6
sagrado

GRa jest faktycznie zwykłą liniową przygodówką.

Maverick0069

zwykłą? błagam....

ocenił(a) grę na 10
aproxx

Słabe prowo 2/10

ocenił(a) grę na 4
Spinel

Tak bo nie mam nic innego do roboty. Gratuluje sprytnosci ...

Oceniam te co mi sie podobaja na TAK, a te co nie na NIE, tak trudno to zrozumiec ? Ta gra nie ma w sobie nic co bedziemy pamietac po 10-15 latach w przeciwienstwie do takch chociazby Silent |Hillow ...

aproxx

Myślę, że zostanie zapamiętana chociażby ze względu na fabułę.

UWAGA - zanim napiszesz, że nie widziałeś w niej nic odkrywczego, to wiedz, że większości się ona podobała.

ocenił(a) grę na 4
karo0o

Wiekszosc na swiecie slucha tez Rhianny i Davida Guetty, a w Polsce disco polo czy to znaczy, ze te wynalazki sa kwintesencja muzyki ?

ocenił(a) grę na 4
karo0o

Wiekszosc to tepa masa od zarania dziejow, roznice robia wyjatki ...

aproxx

Porównywanie muzyki do gier zawsze spoko.

To zaszczyt prowadzić konwersację z jednym z tych nielicznych ''wyjątków'' którym jak rozumiem jesteś? Też kiedyś głosiłem głośno swoje zdanie, które powinno być myślą przewodnią dla wszystkich. Każdy kto mówił inaczej, był bee, albo zgadzasz się ze mną, albo jesteś tępy dureń.

O tak, dobrze wspominam czasy podstawówki...

ocenił(a) grę na 4
karo0o

Przestan glosic swoje wywody szczylu, ile ty masz lat i jakie doswiadczenie ? Najstarszy film jaki ogladales to film z roku 2002, ktory dla ciebie powinien znajdowac sie juz pewnie w archiwum kinomatografii ...

Nie mecz mnie i nie odpisuj juz nic najlepiej bo nie chce mi sie dyskutowac z dziecmi.

Fabula ... Hahah tez mi fabula ... Zniszczony swiat przed hordy zombi ... Faktycznie fabula miazdzy ...

aproxx

Zdążyłeś przejrzeć moje oceny? To taki zwiad, rozeznanie przeciwnika?
Lubię ludzi, którzy oceniają wiek innych po tym jakie filmy oglądali. Jutro obejrzę ''Obywatela Kane'a'' i pewnie według ciebie będę już starszym panem.

Skoro jestem dla ciebie dzieckiem i nie chce ci się z dziećmi dyskutować to co tu jeszcze robisz? Po diabła polemizujesz ze szczylem co jeszcze jest niedoświadczony przez życie? Masochizm jakiś? Hm?
Może jesteś dorosłą i baardzo doświadczoną osobą, ale niestety poziomem kultury osobistej prezentujesz gimnazjum. Chociaż nawet tam zdarzają się bardziej wychowane osoby.

Ale nie zamierzam cię męczyć, więc to ostatni post (chyba że wysilisz się na napisanie czegoś mądrego), te wojowanie z ''tępą masą'' jest już pewnie ponad twoje siły.

ocenił(a) grę na 4
karo0o

Ale ja z nikim nie wojuje, Napisalem na pierwszej stronie dlaczego ta gra jest ponizej sredniej jak nie czytales, to ci przypomne. Sa to konkretne zarzuty opierajace sie na prawdzie i tylko prawdzie i nie mozna z nimi polemizowac, ani sie ich wypierac.

,,Gdzie sa bosy, gdzie sa fajne miejscowki i widoki, gdzie jest horror i strach, gdzie jest roznorodnosc przeciwnikow, gdzie jest klimat ? ,,

Gra orznela mnie na pieniadze, obiecujac ze jest horrorem, a dostalem jakas telenowele ze sztuczna drama. Nie interesuja mnie dramy w wirtualnym swiecie, bo nie jestem nastolatkiem emu. Zalozylem temat, bo ta gra jest dla mnie ponizej sredniej, tyle i az tyle. Chyba mam do tego prawo, czy nie ?

użytkownik usunięty
aproxx

"Ta gra nie ma w sobie nic co bedziemy pamietac po 10-15 latach" - Lepiej się tego nie da podsumować, nie rozumiem tak wielkiego hype'u na tą przeciętną grę. Prawda jest taka, że gdyby nie remaster na ps4, to większość już by o niej zapomniała.

ocenił(a) grę na 4

Dobrze mowisz. Ja w prawdziwe horrory gram od wieli wielu lat, a ta gra nie stoi nawet w cieniu wiekszych sredniakow nie wspominajac o arcydzielach ...

użytkownik usunięty
aproxx

Też mam ich trochę zaliczonych i jeśli chodzi o te najlepsze to Silent Hill, Forbidden Siren, Fatal Frame, Call of Cthulhu, a nie tak dawno przeszłam dwie świetne części Penumbry. Coś byś dodał do tego jeszcze? Pomijając wszelkie Fear'y, Dead Space'y, Amnesie i inne Outlast'y, bo to już mam za sobą.

ocenił(a) grę na 4

Kuon, Haunting Ground, Cold Fear, The Thing, Rule Of Rose, Deadly Premonition, Obscure 1,2, The Suffering 1,2, Siren Blood Curse, Resident Evil 1 [ niedawno wyszedl remake] ja jednak gralem w wersje na gamecuba na nintendo wii tez juz z lepsza grafa i lepszym systemem strerowania, Resident Evil 0, Resident Evil Code Veronica, Doom 3.

użytkownik usunięty
aproxx

The Suffering 1 mam i czeka w kolejce, Residenty zaliczone poza 6, Doom 3 zaliczony, reszty nie znam (Cold Fear i The Thing tylko ze słyszenia), dzięki :) Jest jeszcze Cryostasis, takie klimatyczne Coś.

ocenił(a) grę na 4

No ja o duzo genialnych grach zapomialem np Echo Night Beyond, Alone In The Dark seria, Prisoner Of Ice, Extermination, Ghost Hunter, Clock Tower 3, Manhunt 1-2, SIlent Hill Origins [ geniusz]

ocenił(a) grę na 4

FPP nie lubie zbytnio dlatego nawet Dooma 3 nie ukonczylem pomimo ze mial fajny klimat ...

ocenił(a) grę na 4

Jak chcesz fpp horrory to jest tego masa, Metro chociazby albo ten Clibe Bakera legenda wsrod gier Undying, Blood, Condemned te wszystkie nowe gowna jak Penumbry, Amnesie to nie dla mnie.

ocenił(a) grę na 4

Jest jeszcze kolejna giera Clive Bakera od Hellraiserow mianowicie Jericho tez fpp horror, o ktorym zapomialem.

użytkownik usunięty
aproxx

Penumbra i Amnesia to gówno? Mega klimatyczne horrory i nie raz można się przestraszyć, jeśli się gra w odpowiednich warunkach. Metro i Manhunt to raczej nie to czego szukam, resztę posprawdzam w wolnym czasie.

użytkownik usunięty
aproxx

Przypomniał mi się jeszcze Nosferatu z 2003, który nieszczególnie mi się podobał, ale wiele osób go wychwala to trzeba go odnotować.

ocenił(a) grę na 4

Ja jutro po robocie zaczne wersje horror Alicji z Krainy Czarow, podobno gierka kozak, niezly psychedeliczny klimat, a to lubie najbardziej, chore charakteryzacje itd ... Alice Madness

ocenił(a) grę na 4

Kocham tez przygodowki osadzone w horrorze typu point and click jak Black Mirror, Sanktuarium, Harvester, Phantasmorgia itd.