Gdyby ktoś jeszcze nie wiedział. Nie tak dawno można kupić w Playstation Store dodatek do Last of Us -
"Grounded Mode". Jest to nowy i specjalny poziom trudności. Jest on tak trudny, że dla niejednego będzie on
"piekłem" podczas przechodzenia gry :D I nikt nie powie, że gra na tym poziomie była łatwa :p
Możesz powiedzieć coś więcej o tym poziomie? Czym różni się od poprzedniego najtrudniejszego?
Przeciwnicy zadają ci większe obrażenia. Jak cię dobrze trafią to jeden postrzał i giniesz. Podobnie jest z atakami fizycznymi, te również są o wiele silniejsze. Do tego wszyscy są bardziej AGRESYWNI i "sprytni", zauważyłem że bardziej lubią atakować w grupie. Przeciwnicy słyszą cię z większej odległości, mają delikatniejszy słuch. Nie masz paska "energii", nie pokazuje ci ile masz amunicji itp.... Cały ekran jest "czysty". Trzeba bardzo oszczędzać amunicję i inne przedmioty po tych jest naprawdę bardzo mało, totalna bieda :p Oczywiście nie ma słuchania przez scianę i innych funkcji których nie mieliśmy na poprzednim poziomie. Jak na poprzednim najwyższym poziomie (zanim pojawił się ten o którym teraz mówię) nie umarłem ani razu, i przez całą grę zadali mi chyba 140 pkt obrażeń - tak na tym poziomie zabili mnie już z przynajmniej 20 razy... A gry jeszcze nie ukonczyłem na tym poziomie więc nie wiem co będzie dalej, także nie bardzo mogę ci powiedzieć coś więcej.
W PS store kupiłem ten poziom za 5 euro. Uważaj tylko żebyś z nerwów nie rzucił padem :p
Oczywiście że nie ma, na tym poziomie nie ma nic, co by ułatwiło rozgrywkę. To poziom esktremalny.
Są nowe trofea za ten poziom. Tak samo za dodatek "Left Behind".
Poziom ciężki, ja utknąłem z lekka w jednym miejscu - postaram się przejść jak będę czuł się w formie :p
Będę musiał wypróbować ten poziom :) Dzięki za odpowiedź, to już wygląda na taki prawdziwy survival :) Chciałbym zdobyć wszystkie trofea w tej grze. Szkoda tylko że season passa już u nas nie ma, chciałbym zakupić :(
Myślę że nie powiesz że było łatwo. Jak już zagrasz na tym poziomie to podziel się swoimi.... wrażeniami :p
"Season pass"?
Season pass - czyli przepustka sezonowa, to jest taki wcześniejszy dostęp do wszystkich dodatków. W niektórych dobrych grach twórcy zapowiadają że gra otrzyma jakieś DLC i "season pass". Jak ktoś jest zainteresowany to może wykupić wcześniej do nich dostęp i potem automatycznie wszystkie dodatki sobie pobierze. Jest to dużo tańsza opcja niż kupno wszystkich z osobna.
Na amazon można dostać za 20$ season pass do TLoU i dostanie się wszystkie DLC (left Behind + multiplayer, tapety, motywy, ikonki itd. A u nas w PSN za tą cenę chcą sam dodatek Left Behind :(
Obecnie tylko na zagranicznych sklepach można dostać te season passy do TLoU. Niestety działają one tylko z amerykańska wersją gry, gdyż dodatki mają blokadę regionalną. Także nie kupuj do polskiej wersji bo nie będą działać!
Ale ja to zakupiłem co mòwisz, dokładnie za 14.99 euro jak dobrze pamiętam.
Mieszkam za granicą, nie mam PL wersji.
No to w takim razie ci zazdroszczę :) W polskim PSN można już tylko osobno każdy dodatek kupić i wychodzi to dużo drożej. Ale chyba wykupię ten pakiet na wyższy poziom, a na DLC poczekam aż stanieje. Oczywiście podzielę się wrażeniami :)
Tego pakietu faktycznie juž nie widzę aby był dostępny. A Left Behind jest w tej chwili za 10 euro - ale nie jestem pewny bo dawno na store nie wchodziłem.
Powodzenia w rozgrwce, niech spokój cię nie opuszcza :p
Ja na platynie w mniej niż 13 godzin z 12 zgonami skończyłem (chodząc i zbierając wszystko co się da). Na tym nowym brutalna rzeczywistość skończyłem w mniej niż 18 godzin z ... 154 zgonami :D. Po prostu zajebiście :D. Ta ilość zgonów zrodziła się na początku zimy gdzie przez 2 godziny ciągle mnie zabijali i w kanałach jak z Samem się zostaję, zostałem z nim oraz 2 kulami do pistoletu to było 2.5 godzinne piekło :D. Na tym trybie też zapisuję rzadziej grę :)
Mnie dokładnie 19 razy załatwili. Jestem tam, gdzie Ellie czeka až Joel otworzy jej drzwi a ten skacze na dół na niższe piętro przez taką dużą dziurę od podłogi (internat, chwile po tym jak Joel rozstaje się ze swoim bratem). I jakoś nie ma czasu aby dokonczyć grę. Ale któregoś dnia do niej wròcę, pewnie na dzień dobry zginę kilkanaście razy zanim znów nabiorę wprawy ;) Podoba mi się ten poziom, lubię jak gra jest bardziej wymagająca dla gracza. Jak sobie przypomnę že grając Ellie w tym barze będę znów musiał się chować aby 3 razy zajść tego dziada od tyłu to mi chęci odchodzą... Na tym poziomie jest trudniej z Davidem? Ukonczyłeś poziom to możesz mi coś powiedzieć :)
A tak wgl - gratulacje przejścia :)
David to psychol pamiętam jak pierwszy raz grałem to się spociłem jak szczur z tych emocji hahaha :D. Akurat z Davidem grało mi się tak jak na platynie jakoś różnicy nie widziałem 2 zgony bo pad mi się rozładował przy skradaniu :P...
O i jeszcze kolejne kilkadziesiąt razy zginąłem na mapie z snajperem, miałem strzałę, cegłę i 2 naboje od shotguna, bo przechodząc grę myślałem "a nie będę oszczędzać później będę się martwić" no i miałem wyzwanie :D.
Mi się udało parę wieczorów ogarnąć wolnych to sobie pograłem :). Mi ta gra tak się spodobała, że specjalnie ps3 i TV kupiłem, więc wyzwania nie mogłem olać :P
Dzięki ;)
Mam od niedawna ten nowy poziom i gra jest w niektórych momentach cholernie ciężka :) Nie sądziłem że aż tak mało naboi jest, a broni białej praktycznie nigdzie nie widzę :D Ale gra się wyśmienicie.
Jestem w etapie gdzie rozbijam się autem i atakują mnie bandycie, do tego momentu mam równo 50 zgonów :) najciężej było w szkole.
Ogólnie polecam i jestem zadowolony, to moje 6 podejście do tej gry. jak odblokuje w podstawie wszystkie trofea to zakupię dodatek :)
Też kilkadziesiąt razy zginąłem przy akcji ze snajperem. W końcu tak się wkurzyłem, że po prostu przebiegłem przez całą mapę (nikogo nie zabijałem) i od razu wpadłem do domu, w którym gość się chował.
Ja już przeszedłem i gram na grounded+ :)
prawie 20h mi zajęło przejście i 255 razy zginałem :) W niektórych fragmentach poszło mi gładko, ale najtrudniej miałem z zarażonymi podczas zimy gdzie grało się Ellie i z Davidem :) Ponad godzinę męczarni i rzucania padem xD