PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=642590}
9,1 28 tys. ocen
9,1 10 1 28170
The Last of Us
powrót do forum gry The Last of Us

COŚ PODOBNEGO?

ocenił(a) grę na 10

Czy wyszły jakieś gry na PS3 (od biedy PC), które są tak bardzo oparte na historii jak TLoU czy Red Dead Redemption, a przy tym rozgrywka nie należy do aż takich łatwych? Chodzi mi raczej o jakiś potencjał dramatyczny albo zwyczajnie wciągającą opowieść, w której główni bohaterowie mogą nie być mi obojętni. Heavy Rain, Dark Souls, Max Payne, Tomb Raider, Mass Effecty itp. odbębnione. Zastanawiam się czy też, czy taki Uncharted mimo tego Michaela Baya potrafił wciągnąć jakiegoś fana TLoU.

luckynarc

Heavy Rain.....

ocenił(a) grę na 10
adelajda666

"Heavy Rain, Dark Souls, Max Payne, Tomb Raider, Mass Effecty itp. odbębnione" ^^

ocenił(a) grę na 9
luckynarc

Definitywnie BioShocki panie kolego!

ocenił(a) grę na 10
bazhc

Dzięki za propozycję, ale Bioshocki też odhaczone. Myślałem raczej o produkcjach spoza głównego nurtu - Folklore jakieś czy coś.

luckynarc

Half-Life? BioShock?

ocenił(a) grę na 10
gabris7

Half-Life 2 w sumie niegrany, dzięki.

ocenił(a) grę na 10
luckynarc

Polecam Beyound Two Souls, fajna historia i myślę że ci się spodoba. Ewentualnie z trochę innego typu polecam grę ICO lub Shadow of the Colossus. Widać że twórcy TLoU inspirowali się zwłaszcza tym pierwszym tytułem. Trzeba pomagać tez 2 osobie, i sporo logicznych zagadek jest.

Ewentualnie jeśli musi być koniecznie opowieść to może MGS4? albo starsze na ps3?

Niestety nie widzę żadnego odpowiednika TLoU, już w samym klimacie post-apo trudno cokolwiek z fabułą znaleźć.

ocenił(a) grę na 10
maniak18

Ok, dzięki.

ocenił(a) grę na 9
luckynarc

SILENT HILL 2 - jeśli jeszcze jakimś cudem w to nie grałeś. Fabuła rozwala na łopatki.

ocenił(a) grę na 10
dap1988

Nie, no bez przesady. Żeby nie grać w SH to trzebaby było mieszkać w głuszy bez prądu ^^

ocenił(a) grę na 10
luckynarc

Z czystym sumieniem polecam Ci Red Dead Redemption (dostępny tylko na PS3/X360).
Jak dla mnie najlepsza gra od Rockstara (bijąca na głowę serie GTA) - ze świetnym klimatem oraz fabułą, jak i najlepszy tytuł na PS3 obok Heavy Rain i The Last of Us.

Zapoznaj się z tą recenzją - https://www.youtube.com/watch?v=s-SjgjFp4xA

Ponadto jeśli podobał Ci się Heavy Rain, możesz sprawdzić następne dziecko Davida Cage'a i Quantic Dreams, a mianowicie - "Beyond: Two Souls". Mechanika gry b. podobna jak w HR (+kilka innowacji), fabuła jednak bardziej w stronę s-f, niż kryminału - dla mnie osobiście gorszy tytuł, ale jeśli lubiłeś HR to uważam, że warto sprawdzić - chociażby demo z PS Store (2 grywalne misje).

W Uncharted również warto zagrać, w końcu gra od Naughty Dog.

ocenił(a) grę na 10
the_governor

RDR przeszedłem, wspomniałem o nim nawet w swoim początkowym poście.Daleko mi do zachwytów nad tym tytułem, ale skłamałbym, gdybym napisał, że się nudziłem.

Jeśli idzie o serię Uncharted obawiam się tylko, że jest za dużo "bam bam szuiz rozje-bane", a za mało emołszyns. Przy całej mojej sympatii do ND.

ocenił(a) grę na 10
luckynarc

Co do Uncharted to niestety ale twoje obawy się zgadzają. mam cała trylogię i ze 2 razy każdą część przeszedłem. Gra jest trudna w elementach strzelania, a niestety przez większośc gry jest akcja i masa przeciwników do wykańczania. ja zawiodłem się pod tym względem bo lubie gry nastawione bardziej na eksploracje jak TLoU lub starsze Tomb Raidery. Poza tym sama mechanika strzelania jest taka średnia i mniej przyjemna niż w TLoU.

A co do gier do polecenia to pisząc powyżej nasunęło mi się właśnie nowa odsłona Tomb Raider :) Bardzo fajna gra, fajnie wykreowana lara, sporo dramaturgi i mimo że tez jest sporo akcji to jednak polecam.

ocenił(a) grę na 10
luckynarc

Na pewno MGS4, Dwie Dusze, Walking Dead, a ja gorąco polecam Spec Ops: The Line