Gram rasą Khajiit mam już 20 lvl. Podczas zwiedzania jaskiń natrafiłem na wampirów, którzy mnie zarazili. Ostatnio zorientowałem się, że właśnie przemieniam się w wampira. Mój wygląd radykalnie sie zmienia. Uszy mi opadają, mam większe zęby, oczy bardziej skośne oraz staima w dzień nie regeneruje mi się. Czytałem gdzieś, że jeśli chce się wyleczyć to trzeba iść do miasta Falkreath i porozmawiać z jakimś gościem który bada wampiry. Niestety gdy chce wejść do miasteczka od razu w miasteczku wszyscy mnie atakują :/ Nie ma jak się tam dostać.
Macie jakieś pomysły? A może jest inny sposób na wyleczenie wampiryzmu?
Pomożecie? Bo to kompletnie nie pasuje do mojego stylu gry...
Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Najpierw wypij czyjąś krew (zakradnij się w nocy, jak śpi. Będziesz miał dwie opcje do wyboru) łyknij go ze 2-3 razy (uważaj żeby go nie zabić) i cofniesz trochę przemianę. Wtedy przestaną cię atakować. Zauważ że dostałeś nowe moce po takiej przemianie. Powinieneś mieć na takim etapie przemiany niewidzialność. Może ci się przyda do zakradania i podpijania. Miałem to samo, nienawidzę pieprzonych wampirów...
jak chcesz wyleczyć wampiryzm to jest kilka opcji
1.Udaj się do Falkreath. Po rozmowie z Valgą Vinicia dowiesz się, że Falion mieszkający w Morthal bada wampiry. Falion zleci ci odnalezienie czarnego klejnotu duszy, który jest częścią lekarstwa
2.Kapliczka Talosa w Białek Grani
3.Ewentualnie jak nie chcesz być wampirem możesz zostać wilkołakiem