Dwie sprawy po pierwsze wyjdzie to tez na Pc.
Druga sprawa Wyjdzie pudełkowa wersja ?
Wątpię by mi komp przy S się nie ścinał.
Może zrobię ale nie wiem jak to mi wpłynie na wydajność kompa.
Nudne jak flaki z olejem, nie? xD
I sprawdzałem na forum społeczności, jednak to normalne że wszystkie kompy idą po ciebie. Łał, marzyłem o tym. Dano mi też radę, bym w klasie S+ trzymał się z dala od walki i tylko zbierał kule po wojakach, dobrze ^^
Nie wiem, na razie wolę odpocząć od tego Tournamentu dla zdesperowanych. W każdym razie wybrałem Madarę (z Gunbaiem). Szczęśliwie to jedna z postaci, które mają większe szanse zwycięstwa. Zauważyłem tylko, że teraz walki w wyzwaniach nie trwają po 4 walki... tylko po 5. .. ... .... ..... Chyba wszyscy wiedzą, co to oznacza... WIĘCEJ ZABAWY...chyba. To jakiś test psychologiczny? W ogóle to strasznie dużo dają tego Tournamentu. Strasznie gwałcą ten tryb. Już się robi nie tylko irytujący, ale i nudny.
aha
Ja w wyzwaniu pewnym mam 10 walk pod rząd z jincuriki.
Na ale przynajmniej coś dali nikt nie karze ci to hurtem robić.
Ja to właśnie hurtem robiłem xD Chciałem już to mieć z głowy.
I zauważyłem, że na player match nikt nie gra, nawet na tych nowych modach. Trochę to musi być przykre dla twórców, ale cóż, życie toczy się dalej ^^
Heh, mi już zostały 4, razem z tym że trzeba zdobyć WSZYSTKIE achievementy ^^
Ja już o nich wiem miesiąc przed wyjściem Revolution xD
Co myślisz o movesetach: Madary, Obito, Kakashi, Mecha-Naruto, Hashirama, Sasuke, Naruto?
Mi więcej.
Podałeś mi je.
O zaczynamy. Madary wygląda na silną postać ten atak z analogiem ma przydatny. Tryb bosa jest najtrudniejszy ze wszystkich do opanowania ale przy odpowiedniej kolejności przycinków da się zrobić przeciwnikowi "piekło". Chwyt ma taki sobie. Altimejt chyba ma budzić strach.
Obito ma atak z analogiem fajny rzadko działający.Dizajn ma fajny. Kilka atakuf ma fajnych, Ale coś mi tam brak. Tryb Bssa fajny da się przeciwnika surikenami zaskakiwać i skokiem. Altimejt ma(w sumie jak u madary nie użyłem go) ale tak sobie nić specjalnego. Chwyt raz użyłem był chyba fajny. Jutsu ma fajne.
Kakashi ten nowy jest jedną z najlepszych postaci. Komba fajne jedne z moich ulubionych, Jutsu zwłaszcza ładowane się przydaję zwłaszcza w trybie turnieju. Altimejt epicki ale znudził mi się po w trybie turnieju po wykonani wszystkich misji C. Uwolnienie ma kilka fajnych jutsu i 2 kamuj które do tego lepiej działają niż u kakasiego z takim altimmejtem. Ten z analogiem fajny, rzadko mam czasz by go użyć.
Mecha naruto Postać zabawna. Fajne ma shurikeny w uwolnieniu. Prawie w ogóle nie przypomina Naruto stylu walki. Raz nim grałem bo czekam na sporom ilość czasu by przejść porządnie jego story.
Hashirama wydaję się silny, jego boss zdradza swoje ruchy. altimejt chyba dobry. Porządnie zrobiona postać. Fajnie że ma 2 rodzaje jusu. Nadal uważam że jak z wcześniejszym gra się nim jakby grało się drewnem.
Altimejtu w ogóle nie użyłem. Fajne ma te bramy.
Sasuke Fajna postać ale tu muszę zerkać do fimu bo poza analogiem i jutsu nić nie pamiętam. Atak z analogiem się przydaję zwłaszcza ze komp mi tym spamował na turnieju. W uwolnieni ma fajne jutsu i schurikeny. Altimejt epicki nawet przesadzony ale fajny.
Naruto, shurikeny fajne. Mało nim grałem bo boję się lagów. wydaje mi się ze jest mniej epicki co jego wcześniejsza forma. Brakuje mi wersji Memy. dobra epicka postać.
Brat dostał nowego kompa(w sumie siostra, długa historia) więc będę mógł lepiej grać itp.
A sprawdziłem każdy tryb na multi z kilku mnie wywalili.
ps. To m od czy prawdziwa skórka https://www.youtube.com/watch?v=ElNiE0V4lRs&list=UUudIY7 _1bL5fvl0KEYdZFLw
pps. Jak w trybie jutsu zmienić se tryb z obrony na atak ?
Pps. Zapomniałem cie zapytać o to co ty myślisz. Czy nadal masz to samo zdanie o Obito, Madarze i Kakschim.
Ja się wypowiem w skrócie.
Obito - 3/6,
Madara - 5/6, (chwyt jest akurat fajny, bo TYLKO tam używa ognistej techniki, którą często używał)
Naruto - 5/6,
Sasuke - 5/6 (zauważyłeś, że wykończenia kombosów ma prawie te same, co w NS3? O.o),
Kakashi - 6/6,
Shisui, - 6/6 (zapomniałem o nim xD)
Hashirama - 4/6,
Mecha-Naruto - 6/6
Ale ogółem wszystkie te postacie się nudzą dość szybko. Jak np. Itachim w NS3 mogłem grać dniami, tygodniami, tak tutaj mogę pograć postaciami maks. godzinę.
Jasne, że to mod, widzisz gdzieś w DLC gry ten strój?
Zielonego pojęcia nie mam, też się zastanawiałem, ale nic nie wymyśliłem.
Cóż, z gry przedstawiłem ci właściwie już moje zdanie. Jednak jeśli pytasz o ich charaktery w świetle ostatnich odcinków, to polubiłem Obito i Kakashiego, Madara zostaje wciąż moją najfajniejszą postacią z całego uniwersum, po nim jest Sasuke itd.
Znalazłem coś ciekawego https://www.youtube.com/playlist?list=PLphhqtVzZa3TIdkFfR3pfnjhToR7Sk06R Przejrzyj tytuły. https://www.youtube.com/watch?v=oo0hnqnTQh0&list=UUkktjf-hjp2DBZCnspdvQcw
Jest więcej dlc niż myślałeś podobno Yahiko, konan i nogato będą mieli stroje z wioski deszczu.
Shisui Jest ekstra wziąłem go na turnije D.
Wiem ze się da bo koleś się tym bawił na filmiku. muszę to sprawdzić.
Zdradzę ci ze jeszcze bardziej ich rozbudują.
Jak dla mnie wszystko, co nieoficjalne, jeśli chodzi o DLC to zwykłe marzenia o niczym. Ludzie wymyślają różne pierdoły.
Lol, też wziąłem Shisuia w klasie D xD
Co jeszcze bardziej rozbudują?
Btw. jest już nowe DLC dostępne - Suit pack (te całe garnitury), ale ja im podziękuje. Ale najlepiej to chyba Minato wygląda xD
JA na razie mam wszystkie pakiety w koszyku. czekam na dobrą okazję.
aha :)
Fabułę tych postaci.
Ta garnitury są na końcu mojej listy dlc.
ps. Marze to prawdziwe DLC.
Jak chcą ją rozbudować, skoro Revolution już wyszło? xD Zrobią jakiś dodatkowy scenariusz, czy tymi strojami?
Trochę szkoda wg. mnie, że nie było pokazane spotkanie Tobiego z Itachim, gdy ten chciał go zaprosić do Akatsuki. Moim zdaniem właśnie wiele pominięto ważnych wątków, jeśli chodzi o fabułę. Skoro to jest o powstaniu Akatsuki, to powinni pokazać każdy szczegół, bo bądźmy szczerzy, jest walka, potem kilkuminutowy przerywnik animowany, potem walka, potem kilku dziesięcio sekundowy przerywnik itd. aż do końca. W sumie mogliby pokazać wstąpienie Itachiego do Akatsuki chociażby w scenariuszu "Dwaj Uchiha", ale NOPE.
Nie rozumiem też celu istnienia scenariusza "Dalekie nadzieje", co on miał wnieść do fabuły?
Powinni też pokazać, co się działo po śmierci Yahiko, powstanie Paina itd., ale NOPE.
aha.
No skoda morze chcieli zostawić ałre tajemniczy lub pokazać to gdzie indziej.
Dalekiej nadzieji było fajne i w ogóle, wnosiło trochę do uniwersum Naruto ale w sumie było to w grze mogli dać tom walkę na końcu.
Dziw mnie ze nie dali postaci takich jak: Młody Kakasji z sharinganem, młody Obito po spadnięciu na niego skałom, rin, 3 zetsu i yachiko.
Dalekie Nadzieje to chyba było porównanie dawnego Obito do Naruto, tyle.
No ale przecież Kakashi nie umiał od razu posługiwać się sharinganem, zajęło mu to trochę czasu, więc z sharinganem to już raczej w ANBU.
Przecież Obito po tym wypadku w jaskini nie mógł nawet chodzić, jeszcze chcesz, żeby walczył? xD
Właśnie wielu się domaga Zetsu, nie wiem czemu. Zetsu to zwykłe mięso armatnie, nie jest od walki, nawet Czarny Zetsu. Sam widziałeś, jak Naruto czy inne postacie ścinali tych Zetsu wszystkich.
W ogóle ciekaw jestem, czy dadzą temu Yahiko jeszcze żywemu (jeśli takowe DLC faktycznie wyjdzie) nowy moveset, czy będzie popylał z technikami rinnegana, nie posiadając go xD
W ambu dobry pomysł ale jak był mały.(zresztą przejrzałem rudziały miał dużo strojów)
aha. Mi chodziło o ten moment kiedy ręka mu odrosła albo to jak się połączył ze spiralnym.
No nie wiem, ....
Z tego co widziałem nie.
Mam pytanko, na jakiej klasie już jesteś w Turnieju? Bo mam pewien problem, którego rozwiązanie muszę poznać za wszelką cenę...
Bo ukończyłem już wszystkie zlecenia, zdobyłem wszystkie postacie w Turnieju, ukończyłem wszystkie klasy itp. I jak idę do Inoichiego, to mi wyświetla wszędzie 100%, poza zleceniami (97%). To mnie dziwi, bo wszystkie zlecenia zrobiłem. Niedawno sprawdziłem całą mapę i wszystkie stanowiska ze zleceniami, oto rezultat. Szukałem na necie, ale wszędzie tylko niepotrzebne nikomu filmy z gameplayu, które podbijają Internet. Założyłem też temat w Centrum społeczności, ale wszyscy są pomocni (nie są -,-).
Mogę też dodać, że niepokoi mnie też to, że nie mam w Tournamencie do wybrania jako supportu lub uczestnika turnieju Paina, Konan i Nagato. Dziwne, bo zaliczyłem event z Konan i Nagato. Ale to i tak pewnie nie o to chodzi z tymi zleceniami, tylko o zwykłe misje. Poza tym grałem wtedy jako Pain, więc mogło się coś bugnąć, ale to akurat mi wisi.
Jeszcze jak sprawdzałem status zadań, to mam pozbierać informacje o uczestnikach turnieju dla Inoichiego. Supa, ale jak? Co mam zrobić dokładnie? Ta gra trolluje bardziej niż DayZ.
Jestem na B.
Monza zacząć od nowa ale to raczej odpada. Morze coś w fabule mecha-naruto przegapiłeś? A próbowałeś mimo to mu po spamować ze już wszystko. A jakom postacią teraz tam chodzisz? Czyt mas acigmeta za przejście wszystkiego? Czy dostałeś jakiś filmik czy coś bo podobno za 100% masz jakąś nagrodę. Spróbuj z każdym npc. Pogadać. Zapytałem brata ten mh... był mało pomocny. Daj skrina z tym może coś zobaczę.
Niemożliwe, w scenariuszu Mecha-Naruto mogę wybrać tylko nową grę, więc na pewno nic nie przegapiłem.
W sumie spamowanie tym wydaje się dobrym pomysłem. W końcu to ze zleceń mi brakuje, a właściwie zleceniem jest właśnie zdobycie tych wszystkich 100%, więc to może być też bug... ale zobaczę.
Teraz gram Madarą. Btw wiesz może, jak zmienić postać po skończeniu S+ czy może w ogóle jak ją zmienić? Bo Madara ma dość nudny moveset ^^
No tak, już zrobiłem wszystkie osiągnięcia.
Ta, dostałem nagrodę za S+... 100 000 ryo, kiedy już mam 9999999. I właśnie się zdziwiłem, że nie było żadnego filmiku, w końcu to klasa S+. Tylko Shikaku do mnie gadał, że jaki to ja mistrzu jestem.
Mogę spróbować gadać z każdym, ale zawsze jak coś się tyczyło misji, to było podświetlane fioletowym zwojem...
W sensie że screena z czym zrobić? Bo tu akurat jest wiele rzeczy do uwiecznienia xDDDD
aha
idź do sizune tam się zmienia.
aha, mh... dziwne podobno jak się grę na 100% to ma się film czy coś.
mhhh.............
Dobra, już mi się udało to rozkminić. Faktycznie musiałem zmienić postać. Dobra, już mam wszystko zrobione i 100% i zgadnij co. Nic, dokładnie, zupełnie nic. Jakby gra powiedziała "wypie*dalaj". Spodziewałem się chociażby możliwości zagrania wolnej rundki Turnieju. No tak, na co ja liczyłem.
No i jeszcze gra mi się zacięła. Grałem jako Madara w treningu i włączyłem nieskończone Przebudzenie i się nim pobawiłem z 5-10 minut i komp wysiadł. Pewnie nie wytrzymał mocy Idealnego Susano'o -,- Boższ, fala rozczarowań...
Aha gdzieś tutaj wyczytałem ze jest nagroda http://shippuuden.pl/news.php?readmore=4108#comments
Gdzieś twierdzom ze onlajn taki turniej możesz grać.
Ja tam se grałem w trening i mój wytrzymał jego mocz a wiesz mi miał prawo paść. Zrobiłem takie kombo ze nie miało szans uniknąć. fajnie można zapraśić kogoś włóczyć to i zrobić by hp schodziło i mas walke z bosem :)
wiem.
Nie chodziło, że komp mi siadł, tylko gra się zawiesiła, a wraz z nią cały komputer, nie mogłem nawet zminimalizować gry.
Kurde, mogliby zrobić z łaski swojej tak, żeby komp dorównywał graczowi, bo te walki są już po prostu nudne jak flaki z olejem.
......
ja takich problemów nie miałem, małę tylko ze komp mi się przegrzał ale zmieniłem pozycje jego by co innego się wentylowało i po problemie.
Zagraj se na onlajn, zależy jak mas mało fps to już trudniej ich pokonać. A jak tam twój klon? jak jest potężny to morze ci coś poharatać. (muj ma gdzieś 74 i atak prawie na maksa.)
Mój klon ma bodajże już 54 level. Nie wiem, co dają te poziomy, ale mało mnie to interesuje, szczerze powiedziawszy.
Heh, dopóki komp steruje klonami, nie ma szans na jakąkolwiek wygraną ze mną lub z kimkolwiek innym.
Zauważyłem, że najlepiej sobie radzą klony walące z dystansu, co za ironia...
Właśnie jutro zamierzam rozpocząć karierę na online. I szczerze mówiąc MOGĘ się doczekać, bo w NS3 tak mnie wkurzali, że aż w ogóle nie chciało mi się tam grać. Zobaczymy, jak będzie teraz...
aha
Mój kogoś tam pokonał. Mam lalkarza. M w sumie zależy.
Powodzenia, a jaki tryb chcesz sprawdzić.
Żaden tryb mnie nie interesuje. Będę grał w stare Endless albo zwykłe pojedyncze rundki, ale bardziej to pierwsze.
Ja to nawet nie wiem, czy mój kogoś pokonał xD I w sumie o to nie dbam, liczy się level.
Nie widzę też sensu w trybie Liga. Przecież ten tryb świetnie zastępuje Turniej (ten dla 8 lub 4 graczy).
aha. co colwiek to jest.
aha, twojego nie spotkałem.
każdy z każdym lepiej wyłoni lepszego gracza.
W żadnej grze nie możesz powiedzieć, że jest na 100% lepszy. ZAWSZE w grach zależy też od szczęścia czy wygrasz czy nie. Umiejętności to tylko poboczna rzecz, ale pewnie, przydaje się. Jak myślisz, np. w Call of Duty gdy zza rogu wybiegnie na ciebie gość to jak myślisz, kto ma większe szanse na wygranie starcia? Koleś z większymi umiejętnościami czy koleś z lepszą, bądź bardziej skuteczną bronią na dany dystans? Jasne że to drugie. Bo w takich starciach doświadczenie nie ma znaczenia. Tak samo w grach Naruto, kto wygra - młoda Sakura czy Madara? Jasne, że Madara bo postacie są niezbalansowane i to daje przewagę jednej ze stron. Jasne, trzeba jeszcze umieć grać danymi postaciami, ale dużo jest graczy, którzy ogarniają wszystko w minutę lub farciarzy, tyle na temat skillów w grach, nigdy nie wiadomo tak na prawdę, kto jest lepszy.
No tryb endless to ten cały "nieskończony", co występował w NS3.
Według mnie główna a szczęście potem.I to i to. Jednak trzeba mieć by wycenić gdzie stanie jak żeby kula w niego trafiła itp. Dochodzi tez element zaskoczenia.
Wiem ze postacie w naruto można porównać do papier, Kamień nożyce (wątpię by zrobili to specjalnie). Ale i tak da się wygrać z postaciom co ma nad tobą naturalną przewagę. (zapomniałem co chciałem napisać, Ups)
aha.
Prawda, da się wygrać z postacią, która ma nad tobą przewagę, ale to wymaga niesamowitych umiejętności w tej grze i doświadczenia. Zważając na to, że wszyscy spamią i chcą tylko i wyłącznie wygrywać, szanse na takie zwycięstwo nad spamem i nad postacią, która ma przewagę nad twoją, trzeba być weteranem tej gry. Nawet lepiej, trzeba być w nią geniuszem.
Ale wciąż nie zmienia to faktu, że i tak w grze nigdy nie wyłonisz najlepszego.
A, i nie gadać, że nic nie zmienili w Revolution, bo sprawdziłem już chyba wszystkie postacie, które występowały w NS3 i każda ma coś zmienione, czy to dźwięki, czy to wypowiedzi, czy tępo walki oraz niektóre ataki.
aha. czyli się nie zaliczam.
Czy ja wiem.
Ciekawe pewien gość na Yutubie kazał wypisać wszystkie postacie ze zmianami lub nowe by je pokazać.
Po prostu wybierz nawet losową, dowolną postać i sprawdź jej przebudzenie albo ultimate. Ultimaty mają inne dźwięki w trakcie trwania, a każde przebudzenie (prawdziwe) ma krótką animację "wstępną" do przebudzenia.
No i jeszcze do tego wchodzą te przebudzenia pod analogiem, które w niektórych postaciach też dodają innowacje (zazwyczaj Ninjutsu).
aha. Meha-naruto ma chyba jedyne w swoim rodzaju uwolnienie bo aż 2 inne. Wiesz o co mi chodzi?
No nie, akurat kilka postaci ma podobnie. Nie pamiętam już jednak, które. Wiem, że takim postaciom jak młody Naruto i młody Sasuke dali już te przemiany (Sasuke pieczęciową, a Naruto Ogoniastą) pod analogiem xD
Ale boższ, jak do bani, że dali te typy... to tylko psuje całą rozgrywkę. I to żaden balans, bo kiedy WSZYSCY mieli dostęp do wszystkich typów naraz (jak w NS3) to też był balans przecież...
TA.. . wiem ze jeden młody sasuke włącza sharingana drugi pieczęć. Ale maja za to takie samo ostateczny, co pod analogiem wieńcz runiczny niema.
Nie widzę problemu z balansem. A to tylko miało porządek zrobić i za bardzo nie widzę w tym pluszów ani minusów o ile dobrze zrozumiałem.
Nie widzisz minusów, bo to nie ty lubisz grać w trybie treningu, żeby się pobawić postaciami. A kiedy jest ten podział, to nie mogę się nimi w pełni nacieszyć, o to mi biega.
Jaki podział? aaa.... wiem mogli dać tylko dwie ten z altimejtem połączony z uwolnieniem i tryb tego pieczętowania bardziej rozbudowany. Z resztą to nowy trent w bijatykach np. Wychodzący Mortal Combat.
Wkurza mnie tylko opcja losuj ze jak ras klikniesz to wszystkim losuję. A ja tylko jedną postać chciałem itp.
Tia, jak dodali innowacje, tak mechanikę spie*rzyli.
A tak przy okazji, w trybie Online da się grać, jak pisali gdzieś tam? Że można grać mecz mieszany? Np. Jeden gracz wybiera postać ze wsparciem, a drugi postać bez wsparcia?
Tiaaa...
A tak a propo, którą społeczność uważasz za lepszą, PCtową czy konsolową. A jeśli konsolową, to PS czy Xboxa?
Zazwyczaj nie mam kontaktu z konsolowcami.(wiec wole Pctową) Ale wole Ps od x-boksa. Jest bardziej normalny.
Ale nie uważam się za osobę co ma kompetencję by mówić która lepsza.
ps. A ty jak myślisz?
Moim zdaniem najlepszą społeczność ma PS.
A weź daj spokój, Microsoft (ci od xboxa) ciągną tylko kasę a graczy mają gdzieś). Nie ma startu do Sony.
To nie kwestia kompetencji, każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie. Jeśli będziemy się hamować nawet czymś takim, jak kompetencje, to w końcu nic nam nie będzie wolno robić ; )
Nie mniej jednak podziwiam ludzi, którzy rozumują w ten sposób.
Sroka, zaczynam gadać pierdoły ^^ Powoli nie ma już o czym gadać, jeśli chodzi o Naruto...