Turbulencje (2018-2023)
Turbulencje: Sezon 4 Turbulencje sezon 4, odcinek 20
odcinek Turbulencje (2018-2023)

Turbulencje | Ostatnie wezwanie

Final Boarding 50m
8,1 148  ocen
8,1 10 1 148
Turbulencje
powrót do forum s4e20

Zacząłem oglądać ten serial jakoś w kwietniu tego roku. Około miesiąca zajęło mi obejrzenie wszystkich odcinków do połowy czwartego sezonu. Bardzo wyczekiwałem drugiej połowy sezonu i nie zawiodłem się, do momentu kiedy doszedłem do tego odcinka. Zakończenie teoretycznie szczęśliwe, ale co z tymi latami które upłynęły? Twórcy serialu totalnie zabili wszystkie wątki zaczęte dotychczas. Nie rozumiem dlaczego po wyjściu z blasku wszystko wróciło do stanu początkowego. Gdy Cal po raz pierwszy wyszedł z blasku, wrócił do momentu gdzie działa się akcja - nie cofnął się parę lat. Co z Eden, co z dzieckiem Drei i Jareda? Spodziewałem się o wiele lepszego zakończenia, bo zakończenie to jedna z najważniejszych rzeczy w serialu.

ocenił(a) serial na 9
mateu5

W 2013r nie było Eden jak i dziecka Drei i Jareda więc znikli

Fan_Seriali

Tak, pojawią się dopiero w przyszłości. Zresztą Ben wspominał Grace o ich trzecim dziecku.

ocenił(a) serial na 8
mateu5

A moim zdaniem zakończenie było świetne. Pewnie, ci którzy w miarę ułożyli sobie życie po powrocie ponieśli straty, ale też nic nie stoi na przeszkodzie, żeby zrobili to znowu. A jednak znacznie więcej pasażerów miało mocno porozwalane życia. Szkoda mi tylko, że tych parę osób których nie było na pokładzie 828, a które przez cały czas bardzo pomagały, nie pamięta wydarzeń (zwłaszcza Vance, ten to ma przerąbane, stanął teraz przed kolejną niemożliwą do wyjaśnienia zagadką), no i że pierwszy pilot i Fiona nie wrócili do życia.

Sol89

Fiona przecież żyje, bo nie była pasażerką 828 . drugi pilot ją porwał i zabił, ale na koniec 4 sezonu jak 828 wróciło to Fiona powinna przecież żyć z wymazaną pamięcią. a drugi pilot zapewne nie zasłużył na powrót tak jak inni, którzy zamienili się w popiół