PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 177 tys. ocen
7,8 10 1 176999
6,6 33 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

Traser

ocenił(a) serial na 5

Widziałem reklame na foxsie drugiej cześći 4 sezonu i zastanawiam się, czy Beth zginie, gdyż była scena, w której
pokazali czyjąś nogę (odzianą w obcisłe jeansy, które pamiętam na ciele Beth) dlatego pytam, czy komiksowa Beth
ginie, czy żyje?

theszymonfilipiak

W komiksie nie ma Beth

ocenił(a) serial na 5
BOB_76

Jak to nie ma? Tak jak Deryla?

theszymonfilipiak

No. Komiks w ogóle się mocno różni od serialu, np. Sophia i Andrea nadal w nim żyją, Dale też żył znacznie dłużej, za to Shane zginął już na samym początku. Było też sporo postaci których z kolei nie ma w serialu. Co do Beth, to mam taką teorię że ona w serialu gra niejako w zastępstwie Sophii i jeśli tak jest, to jeszcze pożyje. Albo i nie, bo jedynymi naprawdę nietykalnymi postaciami i w serialu i w komiksie są Rick i zapewne Carl, a wszystkich innych w każdej chwili mogą zjeść zombiaki.

ocenił(a) serial na 5
BOB_76

A w komiksie Maggie i jej ojciec żyją? Czy giną?

theszymonfilipiak

Hersh ginie w podobnych okolicznościach, podczas bitwy o więzienie. Maggie przygarnia Sophię, żeni się z Glennem i nadal żyje.

ocenił(a) serial na 7
BOB_76

W pewnym sensie Beth jest;) Tyle, że rodzina Hershela w komiksie (poza Maggie) jest sporo młodsza. Ale generalnie rzecz biorąc rodzeństwo Maggie ginie w więzieniu jeszcze przed spotkaniem gubernatora.

ocenił(a) serial na 10
theszymonfilipiak

traser....

ocenił(a) serial na 8
theszymonfilipiak

Hershel ginie dostajac kulke w glowie podobnie jak zona Ricka uciekajac z dzieckem a facet ktoremu gubernator odcina glowe to juz nie wiem kto to jest w sumie to chyba zadna stacja nie odwazyla by sie pokazac wszystkiego tak jak w komiksie bo tam to jest naprawde horror

ocenił(a) serial na 4
lewandowski09

Żadna stacja powiadasz? A "Hannibala" od NBC się widziało? Tam to scenarzyści jadą po całości i nie bawią się w konwenanse. Gdyby "Żywe Trupy" produkowane były pod ich banderą to jestem pewien, iż dużo by z komiksu zekranizowano. To samo HBO, choć według plotek uznali oni uniwersum za zbyt brutalne, co dla mnie jest śmiesznym biorąc pod uwagę niektóre ich seriale.

ocenił(a) serial na 8
tomb2525

Moze i tak ale hamiball wedlug mnie wcale nie jest tak krwawy

ocenił(a) serial na 8
lewandowski09

oj mialo byc hanibal

ocenił(a) serial na 4
lewandowski09

Krwawy może nie jest, ale jest niezwykle dosadny oraz szczegółowy. Scenarzyści nie mają przeszkód w pokazywaniu masakry na ekranie. Potrafią zbudować naprawdę ciężki, a czasami wręcz psychodeliczny klimat, którego niestety ale nie możemy uświadczyć w TWD.

lewandowski09

Gubernator chyba Tyreese'a zabija wtedy.

ocenił(a) serial na 10
theszymonfilipiak

Beth ponoć ma być teraz postacią pierwszoplanową tak jak np. Rick, Daryl, Sasha. Gdzieś czytałam ale nie pamiętam już gdzie więc nie dodam linku