PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 177 tys. ocen
7,8 10 1 176969
6,6 33 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

Zgodnie z przewidywaniami części forumowiczów, zginęły siostry – Mika i Lizzie. Co prawda pojawiały się już wcześniej dowody na to, że Lizzie jest psychopatką i cieszę się, że Carol ją w końcu zabiła (mógłby to zrobić ktokolwiek), ale nie podoba mi się ta ogólna koncepcja, żeby w jednym odcinku pokazywać tylko jedną grupę i tak łatwo zamykać wątki danych postaci. Nie chodzi tylko o ten odcinek i dziewczyny, ale ogólnie - serial zrobił się przez to taki „poukładany” i trochę nudny, mimo że niby coś się dzieje.
Liczę na to, że 2 ostatnie odcinki będą mocniejsze, szczególnie na rozwinięcie wątku Daryla (na co się zapowiada), bo jako jedyny zaciekawił pod koniec wcześniejszego odcinka.
A co wy sądzicie? Coś tam się przebąkuje, że Daryl ma zginąć, ktoś coś wie na ten temat?

ocenił(a) serial na 10
violet90

Watpie zeby tworcy usuneli z serialu postac ktora jest na drugim miejscu popularnosci. W sneaku pokazali tylko jak ktos dostaje manto, albo jest to Daryl, albo to on spuszcza komus lanie. Pozatym jest tez pokazana scena z tym kolesiem ktory chcial jego kamizelke, zgaduje on ze deprecha Daryla ma zwiazek z jakas kobieta (chyba jeszcze sie nie pozbieral po uprowadzeniu Beth), zaczyna ja obrazac i byc nieprzyjemny i Daryl siega po noz caly w nerwach.

Pozatym jakos wszyscy powoli trafiaja na tory, moze wszystkie grupy w koncu trafia do tego Terminusa.

Usagi_V

Tak średnio na temat, ale zapytam- Mógłby mi ktoś powiedzieć co się stało z Judith?

ocenił(a) serial na 10
kamacool4

Judith jest dalej z Carol i Tyreesem. Po dramacie w lesnej chacie odeszli razem z nia w dalsza droge. Tyreese ma ja na plecach w kocyku.

ocenił(a) serial na 5
Usagi_V

A faktycznie. Dobrze zakamuflowana ta mała :)

ocenił(a) serial na 9
majcherka

ja ciągle miałam wrażenie, że gdzieś ta małą gubią, raz wszyscy mają puste ręce, zaraz ktoś ją trzyma w ramionach... na końcu też ją przeoczyłam, dlatego dziękuję za podpowiedź !

ocenił(a) serial na 10
nituchna88

ja też tak myślałam i takie WHATTTTT :D

ocenił(a) serial na 7
anaGirl123

To by było coś, dwa odcinki później : Carol- Tyrese ... mam wrażenie że czegoś nam tutaj brakuje...

DRSRng

https://www.youtube.com/watch?v=4DgbUBoxa48 ;-)

ocenił(a) serial na 9
macius_4

hahahhhahaahahahaahaha

macius_4

Hahaha :D

ocenił(a) serial na 9
macius_4

brakuje mi przycisku "Lubie to!" , bo z pewnością bym go użyła ;)

Usagi_V

Też się zagapiłem, że odchodzili z pustymi rękami i nie zauważyłem, dzięki :)

ocenił(a) serial na 7
Usagi_V

mam tylko nadzieje ze ten kocyk nie bedzie śliski...

shizabella

Hahaha, też to chciałam napisać, uprzedziłaś mnie xD

Usagi_V

"Dramat w leśnej chacie" : )

Usagi_V

"Po dramacie w leśnej chacie"- nie czujesz jak rymujesz :p

ocenił(a) serial na 8
Usagi_V

mi się wydawało, że została przez nich zabita. Podczas ujęcia na groby dziewczynek, na jednym z krzyży wisiały małe buciki.

dudek08

Ten grób z bucikami był tam już, gdy po raz pierwszy weszli do domu a ten walker wypadł za balustradę ;)

ocenił(a) serial na 8
Valdoraptor23

dzięki, przegapiłem!

użytkownik usunięty
kamacool4

noszą ją jak worek kartofli hehehe

ocenił(a) serial na 9
kamacool4

też miałem problem z zauważeniem tego - niesie ją na plecach ....

użytkownik usunięty
Usagi_V

Kto jest popularniejszy od Deryla?

ocenił(a) serial na 8

Może Rick? Chociaż to Daryl jest moją ulubioną postacią

ocenił(a) serial na 1

Lori

ocenił(a) serial na 7
Firxenow

Wątpię, że to Lori...

ocenił(a) serial na 6
proxbiala

Popatrz na awatar ;)

ocenił(a) serial na 9

najbardziej wyraziste postaci i oczywiscie wszystkie z nich czarne charaktery ktore wprost uwielbialem, Phillippe, Merle, Shane. kolejnosc nie ma znaczenia. wszyscy na rownym poziomie. gdyby zyli z pewnoscia cieszyliby sie najwieksza popularnoscia.

ocenił(a) serial na 8
Usagi_V

Pytanie, co tak naprawdę tam znajdą...
Nie chodziło mi o to, że może zginąć w następnym odcinku - w to nie wierzę, tylko w niedalekiej przyszłości. Chodzą od jakiegoś czasu plotki, że Reedus ma sporo innych propozycji zawodowych, a często bywa, że aktorzy wypinają się w takich sytuacjach na produkcje, dzięki którym stali się popularni. Ale może to tylko plotki.

ocenił(a) serial na 5
violet90

Nie tyle wypinają, co mają argumenty, żeby prosić o więcej :) Nie ma się co dziwić!

Moim zdaniem terminusa już nie ma... w tym odcinku chyba widzieliśmy jak płonął.

acidity

Też tak myślę, dziwię się, że oni wszyscy się jeszcze łudzą i nikt tego nie powiedział. No, ale w czasach apokalipsy pewnie tak ludzie robią. Jak tonący brzytwy...

ocenił(a) serial na 7
acidity

Płonęła raczej chatka spalona przez Deryla i Beth w poprzednim odcinku.

ocenił(a) serial na 5
pckjtn

W chatce nie było żadnych ludzi, a w tym odcinku pojawiły się tlące zombiaki.

ocenił(a) serial na 10
acidity

Przecież zombie lgną do światła. Oczywistym jest zatem, że gdy chatka się paliła, to ich tam sporo wlazło i się lekko przypiekło.

użytkownik usunięty
acidity

przecież te zombi które goniły dziewczynki były popalone więc mysle że jarał się stos zombi może przy tym całym azylu było to ognisko

ocenił(a) serial na 5

Nie sposób rozsądzić, czy zoombie były palone świadomie. Ja bym obstawiał na upadek Terminusa. Musiseli ściągnąć wielu wielu ludzi i wiele zasobów w postaci gazu w butlach i ropy. Pożary wybuchły gdy sytuacja wewnątrz wymknęła się z pod kontroli.

ocenił(a) serial na 7

O czym wy piszecie? Przecież to paliła się chata, którą podpalila Beth z Darylem, czy ja o czyms nie wiem?

użytkownik usunięty
NexaT

przecież to był gigantyczny snop dymu a nie spalona chatka przez deryla o taj porze tam było tylko pogorzelisko
jarał sie stos zombi przy azylu

ocenił(a) serial na 7

Tyreese i Carol kierować się mieli w stronę tego Terminusa, czy jakoś tak. Ogień był naprzeciw ich chaty, więc ze strony z której przyszli, a oni poszli później na końcu odcinka w przeciwną stronę do dymu. Postanowili nie iśc do tego azylu, czy po prostu o nim zapomnieli?

Mógłbyś wytłumaczyć. :)

użytkownik usunięty
NexaT

chyba mogłabyś jestem kobieta:)
dom deryla jarał się kilka dni wcześniej

ocenił(a) serial na 7

Pardon, ma pani. :)

Raczej legowisko Deryla, bo z Beth nie był tam długo. Akcje tych wszystkich grup przeplatały się w czasie, więc nie wiemy po ilu dniach/godzinach od podpalenia tej chaty Tyreese z dzieciakami na nią natrafili.
Nawet jak już, to przecież ten dym i tak się utrzymywał nadal przez długi czas, jak go dostrzegli.

użytkownik usunięty
NexaT

zobaczymy pojutrze ale to na pewno nie była hawira deryla
zombi które goniły dziewczynki były popalone jak wspominałam i szły od strony w której sie hajcowało a deryl nie spalił żadnych zombiaków a same pewnie mimo wszystko w ogień by nie wlazły mówie ci ktoś jarał zombi miotaczem płomieni:)

ocenił(a) serial na 7

Jeszcze niedawno Glenn uciekając z więzienia rzucił "glennowską koktajl molotowa" i podpalił samochód, a zombiaki bez dłuższej chwili czekania tam poszły. Widocznie ogień to ich słabość, więc nie byłoby nic w tym dziwnego, gdyby same tam polazły i się podpaliły.

użytkownik usunięty
NexaT

nie panikuj w poniedziałek po seansie pokłonisz mi się nazwiesz mistrzem:)

ocenił(a) serial na 5
Usagi_V

Bardzo możliwe, że Norman może pożegnać się z rolą Daryla. Podobno ma plany zagrania w filmach, więc prawdopodobnie nie będzie chciał ograniczać się do jednej roli w serialu. Co za tym idzie, Daryl już nie jest ten sam jak z 1, 2 sezonu, stracił swój dawny charakter i dodatkowo nie ma u jego boku brata i dlatego brakuje tu klimatu. Jeśli nie pod koniec 4 sezonu to w pierwszej połowie 5 sezonu chyba zakończy swoją rolę. Dużo wskazuje raczej na natrafienie jego na kanibali, lub innego typu cichych psychopatów, bo nie sądzę, by byli normalni. Musi się coś dziać w końcu.

ocenił(a) serial na 8
LordWieslaw55

Niech się dzieje, bo nudno się robi, ale niekoniecznie kosztem Daryla:P
No właśnie, to wszystko jest w sferze "podobno". W kwestii samej postaci, nadal jest jedną z ciekawszych i szkoda by go było. O tych kanibalach też już słyszałam parę razy, ale on przecież nie zostanie na stałe z tą grupą, już on coś wymyśli. Może być też tak, że to Beth wpadła w ich łapy.

violet90

Norman za dużo zarabia na tym serialu jak inni żeby rezygnował z niego na rzecz innych filmów :) z tego ci mi wiadomo nie ma żadnych dużych propozycji zagrania 1 planowych roli, jedynie 2 planowe i to też nie za dużo wiec na pewno nie umrze :)

ocenił(a) serial na 8
jareeecki

Mam nadzieję, ale tutaj co osoba, to inne "fakty" na temat jego dalszego udziału w serialu:P

violet90

Że nie wspomnę o fakcie podawania zmyślonych informacji dla własnej uciechy...

użytkownik usunięty
LordWieslaw55

To Darryl miał kiedykolwiek jakiś charakter? Według mnie to tylko najemnik jeśli chodzi o siłę militarną "tych dobrych", coś jakby połączyć pozytywne cechy Merla i Ricka.

ocenił(a) serial na 8
Usagi_V

a kto jest na pierwszym miejscu popularności?