PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 177 tys. ocen
7,8 10 1 176969
6,6 33 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

1. Jak widzimy, nie tylko Rick z dzieciakiem nie nauczyli się niczego od Michonne, cała reszta też
woli uciekać uciekać zamiast zombiaka na smycz wziąć i w miarę spokojnie szukać schronienia.
Ale mam pomysł hehe, może do robienia tarcz z zambiaków konieczne jest posiadanie
japońskiej katany, a tylko jedna w serialu.
2. Daryl urządza ognisko i biwak tuż przy linii drzew, z których mogą w każdej chwili wyskoczyć
łokersy, to już mogli spać na drzewach hehe
3. Mała Lizzy jest tak zajęta duszeniem niemowlaka, że nie słyszy wołania i ostrzeżeń - amok
mordowania jak nic
4. Dlaczego zostawili tego pogryzionego faceta na torach? WTF? Przecież rana nie była
śmiertelna.
5. Widok Glenna przebranego za wojowniczego żółwia ninja - bezcenny hehe - wyrywa się z łap
20 zombiakom, a później jest tak zmęczony, że prawie daje się załatwić pojedynczemu

W tym odcinku padło tylko jedno mądre zdanie, w mojej opinii przypadkiem i bez premedytacji,
mianowicie:" nie przeżyliśmy tylko po to, żeby wegetować". Niestety, serial jest właśnie o tym - od
zombiaka do zombiaka, od jednej kryjówki do drugiej, serial nie zbliża się nawet do brzegu i
można by nakręcić jeszcze z 10 sezonów o niczym, dopóki oglądalność nie spadnie.

P.S. A propos pawia z odcinka 9 - ciekawe czemu Daryl nie puścił, choć był również
przygnieciony zgniłym zombiakiem, pewnie ma mocniejszy żołądek od Carla, a może dlatego, że
nie jadł puddingu ;)

ocenił(a) serial na 4
anodis

ad.2 No tak, w serialu musi się coś dziać, a tak byłaby nuda do kwadratu, widocznie scenarzyści postawili na akcję i brak logiki zamiast na logikę i brak akcji hehehe
ad.4 - mam na to logiczne wyjaśnienie - widocznie ugryzienie jest katalizatorem wirusa - ślina zombiaka w połączeniu z wirusem uaktywnia go w kilka godzin i nie trzeba czekać do śmierci zakażonego:) O ile można założyć, że martwe truchło produkuje ślinę hehehhe

zatracony

Taka dyskusja na temat ugryzienia rozgorzała,że nikt nie pamięta iż wystarczy umrzeć śmiercią naturalną a i tak się przemienisz w zombiaka! Co do tego kolesia na torach jak mieli go uratować skoro się w krótkim czasie wykrwawił?

ocenił(a) serial na 10
danio442

Ja nie wiem w czym masz problem zatracony?
Jeżeli Cię nudzi, nie podoba Ci się, to nie oglądaj dalszych odcinków, po co masz psuć sobie i przy okazji innym humor..
Bo to nie pierwszy wątek w którym wylewasz swoje "żale" na temat serialu i na temat samego filmwebu nie oszczędzając przy tym innych użytkowników..

Don't look back Zatracony! Don't look back

ocenił(a) serial na 4
Katie94new

Mam problem z tym, że taka przeciętna produkcja ma taką wysoką ocenę dzięki takim bezkrytycznym psychofanom jak ty, wstawiających tej miernocie dziesiątki.
Taka ocena sprawia, że tacy jak ja dają się nabrać na ocenę, zaczynają oglądać i widzą na ekranie fabularną kupę.

ocenił(a) serial na 10
zatracony

ale po co się tak wkręcasz?obejrzałeś jeden odcinek nie zrozumiałeś nie podoba się kolejnego nie oglądaj nie widzę problemu....a Ty tu posty zakładasz żalisz się.Nie każdy serial dla każdego.Każdy ma swój gust dla Ciebie serial na ocene 4 dla mnie na 10.Żyjemy w taki kraju że każdy ma prawo do własnej oceny dlatego dziwie się że robisz z tego taki problem.... pozdrawiam serdecznie

ocenił(a) serial na 4
danio442

Nic nie wskazywało na to, że "w krótkim czasie by się wykrwawił".

ocenił(a) serial na 10
zatracony

Hahahhaha dobre sobie, to że podoba mi się ten serial to nie odznacza,że jestem psychofanką..
Ty się kierujesz zdaniem i ocenami innych, no to gratuluje, jak ktoś skoczy z okna to ty też?
Fabularna kupa a jednak dalej oglądasz i dalej masz do powiedzenia więcej niż inni.. nie podoba się to nie oglądaj

ocenił(a) serial na 4
Katie94new

Nie kieruję, tylko sugeruję. To ogromna różnica, jak widzisz, mam własne zdanie, czemu wyraz daję zakładając właśnie takie tematy jak ten. Kapiszi?
Oglądam dalej, bo mam sporo zabawy w wynajdywaniu bzdur, idiotyzmów i nielogiczności w serialu, który w oczach niektórych psychofanów, ślepych na powyższe, zasługuje na 10:)

ocenił(a) serial na 10
zatracony

To zachowaj swoje bzdury, idiotyzmy, nielogiczności, cuda niewidy dla siebie a nie zakladasz milion postów.

KAPISZI a to dobre

ocenił(a) serial na 10
zatracony

ale każdy ma prawo do własnej oceny.już pisałam TY oceniasz serial na 4 my na 10 bo nam się podoba i to nie Twoja sprawa ile punktów kto daje??oglądaj nie oglądaj jak chcesz ale co Cie obchodzi gust nnych??

ocenił(a) serial na 10
Katie94new

popieram koleżanko .dziwie się że on tak najeżdza a ogląda mi jak się coś nie podoba przełanczam na inne a nie ogglądam dalej nie rozumiejąc.a potem żale na forum wyzywiska od psychofanów itp

ocenił(a) serial na 10
ewi184

A poźniej powstaje temat,że jesteśmy chamscy, niekulturalni ale cóź..

Kapiszi, kapiszi, kapiszi, kapiszi, kapiszi, kapiszi (...)

ocenił(a) serial na 10
Katie94new

a daj spokój dziwie się ludziom że oglądają skoro im się nie podoba.Jest tyle seriali po co się męczyć potem żalić na absurdy.Fakt serial nie jest idealny ale po obejrzeniu wieeeelu filmów w tej tematyce uważam że jest świetny jest nie tylko pokazane zombie ale relacje ludzi i sposób jak dają sobie radę z tym nowym światem. Jak się zmieniają dzieci ludzie itp ja nie wiem czego on oczekuje że napisze absurdy a każdy odpisze
O JEJ DOBRZE ŻE JESTEŚ I OTWORZYŁEŚ MI OCZY?
Dla mnie on ogląda bez zrozumienia.wyjaśniłam mu każda scene a on dalej nie wiem o co chodziło w nowym odcinku

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 10
zatracony

ha dobre czy według Ciebie ja pracownica państwowej instytucji matka żona córka siostra itp tylko dlatego że oglądam ten serialm jestem psychowfanka złapie za siekierke i wybije pół miasta???dobre dawno tak się nie uśmiałam. o co Ci dokładnie chodzi chcesz nas rozbawić zdenerwować. Przecież skoro uważam że serial jest świetny podoba mi się oglądam go od 1 odcinka jakaś lista Twoich absurdów tego nie zmieni. M am swój rozum swoje zdanie swój gust. Uważam że masz prawo ocenić na 4 daj też innym prawo ocenić według gustu. Pisałeś absurdy wyjaśniłam Ci je dalej nie rozumiesz? Błagam litości. Zerkłam na Twoje oceny oceniasz gotowe na wszystko na 9 ja po obejrzeniu pierwszego sezonu dałam sobie spokój nie podoba mi się więc przemyśl zaprzestanie oglądanie TWD muszę uciekać pozdraiwm i daj znać jak obejrzysz polecany przezemnie film.i co Ci scenarzysci odpisali haha trzymaj się i czekamy na Twoje absurdy po kolejnym odcinku:) na pewno się odezwiesz nie wątpie w Ciebie

ocenił(a) serial na 10
ewi184

Jeszcze tak nisko nie upadłam, żeby robić wyżej wymienione rzeczy ale jak lubisz to nikt Ci tego nie zabroni..

ocenił(a) serial na 10
Katie94new

uważam że zatracony obraził 60 procent fanów i być może sam jest właśniem psychofanem....ile ma sikierek tajemnica.To że ktoś ogląda ten serial i daje ocene 10 nie znaczy że jest psychofanem tylko ktoś kto nie rozumie tej definicji może tak napisać. Katie94new pozdraiwm

ocenił(a) serial na 10
ewi184

Ja również pozdrawiam :)

zatracony

Niezła definicja ale pseudo fanów TWD w tym temacie nie ma jest TYLKO JEDEN WIELKI PSEUDO-ANTY-FAN I TROLL. A tak przy okazji jak ma sens oglądanie tego serialu tylko po to szukać absurdów. Absurdy są w prawie każdym filmie serialu. Jak nie chcesz coś logicznego to polecam filmy dokumentalne.

PS. Tylko nie zatrać się w szukaniu absurdów, bo są one wszędzie:-)
PS.2 Wybacz ale siekierę mam TYLKO do rąbania drewna, więc nie bój się. xD

ocenił(a) serial na 10
zatracony

jeżeli uważasz że serial jest absurdalny polecam nie oglądanie po co się męczysz???
co do Twoich niby absurdów
1) może nie każdy chcę chodzić z zombiakami? Michone też ich pozabijała i szła potem solo.
2) pomyśl logicznie jak by spali na drzewach a podeszłoby stado zombie jak by zeszli nie mieli by szans tak zawsze są szanse ucieczki
3) DOKŁADNIE jak to chory psychicznie w chwili poduszania była w własnym świecie
4) nie rozbrajasz mnie został ugryziony każde ugryzienie równa się śmierć jedyna amputacja ratuje ale w warunkach polowych też na pewno się skończy śmiercią pozatym ten facet potem zamienił się w zombie i zaatakował Beth
5. jak zdobywali więzienie taki str ój ich zabesppieczał nie da sie go przegryz.zemdlal poniewaz niedawno przeszedl grype ma osłabiony organizm itp.dlatego potrzebuje TARE bo sam wie że nie da rady
w którymś z postów pisaliśmy czemu Carl zwymiotował

Człowieku jak Ty oglądasz że każdą scene tzreba tłumaczyć Ci polecam łatwiejszy serial np Mode na sukces tam się chyba nie zagubisz

ocenił(a) serial na 10
ewi184

Albo Klan

ocenił(a) serial na 10
Katie94new

nie wiem czy nie zatrudny tez trzeba myśleć bo jak telenoweli tam się dopiero dzieje jak on nie rozumie raz w tyg 45 min odcinka to tam za dużo na raz:)

ocenił(a) serial na 10
ewi184

: ))))) W modzie na sukces też może się zgubić to tam takie zagmatwane watki rodzinne itp ;P

ocenił(a) serial na 2
ewi184

Chociaż podobnie jak zatracony nie uważam że serial zasługuje na takie zaszczyty, to nie mam problemu z faktem ich przyznania, ale jednocześnie mogę wyrazić swoją opinie. Jak się niepodobna to nie oglądać? Być może jestem aż tak szczęśliwy, że aby poczuć się jak przeciętny człowiek zmuszam się do ciągłego oglądania TWD (to tak żartem bo kilka elementów serialu jeszcze mnie trzyma)

Odnośnie niby absurdów:

ad 1) twoje wytłumaczenie jest nijakie. Jak posiadanie dwóch zombi z obciętymi rękoma i szczekami umożliwia poruszanie się wśród trupów. Poza tym w serialu trupy reagują na żywych mając poobcinane znacznie więcej. I jeszcze dlaczego trupy na smyczy nie atakują Michone?
ad 2) sęk w tym że już biwak na skraju lasu jest konsekwencją nielogicznego postępowania.
ad 3)sytuacja całkiem prawdopodobna ale dlaczego w dalszej części jak Carol wraz z dziewczynkami pojawia sie na torach przy Tyreese niema nic jak Carol zareagowała na próbę uduszenia niemowlaka.
ad 4) rozumiem że ugryzienie nie powoduje przemiany a tylko śmierć przez zakażenie ale skoro tak to dlaczego nie żywi nie chorują po tym jak obryzga ich krew/wydzieliny truposzy, przecież często narażone są usta, oczy, uszy czy poraniona skóra.
ad 5)skoro Glenn po chorobie mógł przedrzeć się przez kilkanaście zombiaków to dlaczego wcześniej, w większej grupie i identycznie opancerzeni nie oczyścili więzienia tak aby mieć pewność że nic ich nie zaatakuje.

ocenił(a) serial na 10
anodis

nie atakują ponieważ nie mają czym wycięla im szczęke ręce w 3 sezonie była o tym mowa stają pozbawieni rąk zębów nie są agresywni są bierni człowiek koło takich zombiaków staje się nie widoczny dla aktywnych zombie w 3 sezonie poruszano ten temat.
2) a gdzie mieli się ukryć jak dookoła las?noc ich zastała wybrali najprościejsze wyjście pozatym pewnie byli zmęczeni zrozpaczeni pokazują to na postaci wyciszonego pzybitego Darla
3.być może widziała ale ona ją uważa za córke więc może kryć
4.a tu akurat popieram i tu przyznaje racje że ten wątek jest nie do końca realny
5.czyścili przecież zanim opanowali więzienie ale zombiaki schodzili się stadami pod ,,mury więzienia,,
Ja nie uważam że serial jest ideany ma swoje wady tak np.ja Twój punkt 4 ale absurdy które przekłada zatracony są do wyjaśnienia oglądają ten serial trzeba własnie głębiej wchodzic w zamysł producentów...odnośnie czemu Carol nie zareagowała.i tak jak pisałam uda że nic się nie stało tym bardziej że są podejrzenia że wzięła winne za śmierć Karen albo nie widziała w co wątpie. Wszystko to temat rzeka.Czemu nie weszli na drzewo,czemu w środku lasu zrobili obóz itp.to nie absurdy to serial nie ma co brać wszytkiego na wytłumaczenie.to nie życie to fikcja.Tak jak w którymś poscie przeczytałam że przecież umarlaki nie mają śliny więc jak po ugryzieniu mogą zarazic poprze śline...A skąd wiem że nie mają śliny?czy ktoś z nas widział umarlaka chodzącego ?S cenarzysci wymyślili wirus powoduję ożycie fizycznych funkcji życiowych nie psychicznych ciało się rozkłada tworząc bakterie.siła pobudzającą jest głód i zapach człowieka.....

ocenił(a) serial na 10
ewi184

Jednym słowem jakby babcia miała wąsy to by była dziadkiem

ocenił(a) serial na 2
ewi184

Muszę ponownie obejrzeć poprzednie sezony aby sprawdzić czy faktycznie był tłumaczony brak zainteresowania żywymi po usunięciu szczek i rąk. Z biwakiem nie pamiętałem dokładnie scen, wiec jeżeli to był postój to przepraszam za wprowadzenie w błąd. Co do Carol, o to właśnie chodzi, że to są tylko Twoje przypuszczenia. Być może mała oprzytomniała i zaprzestała duszenia a może Carol ją powstrzymała. Niestety o ile nie będzie o tym zdarzeniu nic więcej to moim zdaniem twórcy dali ciała bo mogło to rozbudować postacie czy to Carol czy tej młodej.

Owszem, czyścili teren w około więzienia ale nie pamiętam żeby oczyścili kompletnie całe więzienie (zabudowania/e) które mogło być dosłownie twierdzą. Ale nie oto mi w tym punkcie chodziło, zwracałem uwagę, że w zależności od potrzeb siły i umiejętności bohaterów wzrastają lub maleją. Ja osobiście wolałbym aby twórcy zrezygnowali z wymuszonej akcji. Nie zgodzę się też że trzeba wchodzić w zamysł twórców, moim zdaniem powinniśmy bazować wyłącznie na tym co otrzymaliśmy. I albo nam to pasuje albo mamy negatywne odczucia i serial lub cokolwiek traci nasze uznanie. Ja początkowo również wysoko oceniałem TWD.

Oczywiście jestem w stanie zaakceptować, że twórcy nie będą wszystkiego tłumaczyć a dociekanie czy trupy wydzielają ślinę jest bezcelowe gdy konwencja zakłada że ugryzienie prowadzi do przemiany. Ale mam nadzieje przyznasz mi rację, w przypadku gdy dostrzegam że pewne założenia są naginane to mogę mieć jakieś pretensje do producentów tym bardziej gdy kreują swoje dzieło jako dojrzalsze itp. Rozumiem też że jako fanka (bez przedrostków :) jesteś skłonna więcej wybaczyć lub mimowolnie ignorować, bo ja zapewne również tak postępuję chociażby z Gwiezdnymi Wrotami.

ocenił(a) serial na 10
anodis

:) powiem Ci,że Twoje argumenty(w przeciwienstwie do zatraconego) są bardziej przekonujące i rozsądne. Rozmowa o biernych zombie była w 3 sezonie o ile dobrze pamiętam i Milton się też tym zajmował. Co do Carol i Lili być może będzie jeszcze powrót do sceny z duszeniem w ostatnim odcinku było kilka grup więc może nie mogli rozwinąć wszytkich wątków ,może w kolejnym odc.będzie jakaś rozmowa Carol z dziewczynką.Być może jest to taki wstęp i rozbuduja ten wątek. Tam coś było nie chcę błednie napisać,że nie dało się całego więzienia zabespieczyć że przedostawali się od tego wejścia gdzie weszła Sasza z grupą ten wątek rzeczywiście nie do końca jasny.Ale gdyby zabespieczyli w 100% więzienie i siedzieli by tam to nic by się nie działo zaraz zaczęłyby się tematy że nudy itp a to serial musi się coś dziać, a teraz jak grupa jest w terenie i są podgrupy jest początek akcji....a tak siedzieli by w twierdzy i uprawiali warzywa w realnym świecie super ale w serialu....Nie wiem czy można mnie nazwać fanką nie mam jakiś tam gadzetów itp lubie oglądam podoba mi się akceptuję serial taki jaki jest z wadami.Tak jak pisałam wcześniej razące jest dla mnie to że po zbryzganiu krwią która dostała się do buzi nic się nie dzieje ale tłumacze sobie to w ten sposób,że chodzi o efekt gdyby zabili zombiaka a krwi nie będzie efekt mniejszy a nie oszukujmy się póki jest wysoka oglądalńość są kolejne sezony.
Mnie na przykład irytuję nie wyjaśnienie tych scen z myszami i odkrycia w odcinku4x8 Teresa i tak się zastanawiam czy to wyjaśnią czy zapomną????

ocenił(a) serial na 9
ewi184

,,Mnie na przykład irytuję nie wyjaśnienie tych scen z myszami i odkrycia w odcinku4x8 Teresa i tak się zastanawiam czy to wyjaśnią czy zapomną????,,

Sprawa jest przecież jasna, ta mała ,,Carol2 ,, jak to ją tu na tym forum ochrzcili jest sprawczynią tych wszystkich dziwactw - to jest - karmienie zombie przez siatkę i rozpruty szczur na ścianie.Zwróć uwagę na te dwa króliczki w ostatnim epizodzie - zostały przez nią zabite.W scenie jak Daryl i Beth są w miejscu gdzie wcześniej siedzieli Tyresse i te małe widać zabite króliczki.Wniosek - mała ma nierówno pod sufitem.

ocenił(a) serial na 10
Mikael82

dzięki dopiero zobaczyłam odpowiedz.no tak króliczki mi umknęły:(

anodis

Rozmowa o braku żuchw była między Miltonem a Gubernatorem w Woodsbury w 3 sezonie. Niestety nie pamiętam aż tak szczegółowo w którym odcinku :)

Zauważyłeś bardzo ważną kwestię a mianowicie zmienny zakres indywidualnej tolerancji wobec założeń pewnych rzeczy. Dla przykładu: ktoś uwielbia uniwersum LotR i nie ma dla niego problemu w tym, że drzewa sobie człapią i rozmawiają ale już np nie znosi Gwiezdnych Wojen bo "w kosmosie nie ma dźwięku" a wydarzenia naruszają prawa fizyki itp.
To co lubimy i czego oglądanie sprawia nam przyjemność, zawsze będziemy przyjmować z większym przymrużenie oka na szczegóły i niedociągnięcia. Oczywiście są też przypadki "Coś mi się podoba/nie podoba więc jest fajne/głupie i innym też powinno się podobać/nie podobać". Wtedy dyskusja jest bezcelowa hehe.

ocenił(a) serial na 10
Valdoraptor23

tak ale każdy ma prawo do własnego zdania i gustu i powinniśmy to szanować.Dyskusja jest dobrą formą.Można innej osobie przekazaź swój punkt widzenia.Dla kogoś TWD jest na ocene 1 dla innego 10 ok.Ale naprawdę jest irytujące jak kilkanście osób jednej tłumaczą dlaczego ktoś umiera prze ugryzienie dlaczego ktoś umrze od postrzału i też przemienia się a ta osoba(zatracony)dalej pisze absurd bezsensu i piszę mu się to serial fikcja a on to samo więc.....

ocenił(a) serial na 4
ewi184

Heheh bawią mnie takie teksty: "każdy ma prawo do swojego zdania", chyba, że jest inne niż moje, więc jeśli ma inne niż moje, jest zatraconym idiotą i durniem, trollem heheh

ocenił(a) serial na 10
zatracony

a czy ja ciebie wyzwałam to Ty tu mnie wyzywasz od psychofanów bo co ogladam serial i dałam 10 a kto mi zabromi Ty haha dobre

ocenił(a) serial na 4
anodis

TO nie był postój, w tym odcinku 2 x rozpalano ognisko - za pierwszym razem faktycznie jako postój, za drugim razem wieczorem w miejscu, gdzie spędzili noc. Oczywiście zaraz obok lasu, z których mogły wyjść łokersy.

ocenił(a) serial na 10
zatracony

no i rozpalili ognisko i co z tego.pisałam napisz skarge do scenarzystów o błędy i prośbę o wyjaśnienie

ocenił(a) serial na 4
ewi184

Heheheh ja nie uważam że serial jest idealny, ma swoje wady, ale daję 10 bo??? Bo tak!

ocenił(a) serial na 4
zatracony

Ewi 184 - jesteś idealnym przykładem psychofana, który WIE że serial nie jest idealny i MA swoje wady, ale oceniasz go na 10.
Nigdy nie zrozumiem takich ludzi.

ocenił(a) serial na 10
zatracony

nie zrozumiesz nikogo poniewaz masz ograniczony rozum jak coś sobie wmówisz tak jest.tak sama po tym co wypisujesz i jak się zachowujesz na tym forum jak i na innych mogę stwierdzić,że jesteś psycholem:) potrzebujesz definicji żeby wiedzieć kto to??:)

ocenił(a) serial na 10
zatracony

nie bo tak wskarz serial bez wad.Człowieku to jest fikcja nie fakt skąd wiesz jakby było gdyby po ziemi chodzili żywe trupy.przestań wymyślać.Serial ma swoje wady ale mi się podoba i daje 10 i co Ci do tego daj 1 i już

ocenił(a) serial na 10
zatracony

skoro TWD to serial idiotyzmów obejrzyj ten film

http://www.filmweb.pl/film/Zombie-2006-346513

i napisz wtedy co o nim myślisz i o serialu

wtedy możemy podyskutować jak dorośli

ocenił(a) serial na 9
zatracony

Trudno o trafniejszą diagnozę filmu... a i tak go kochamy...tzn. ja kocham komiks;)

ocenił(a) serial na 9
zatracony

Kolega Zatracony rozbawił mnie na maxa i przy okazji strollował kupę ludzi ;D
Po 1 i najważniejsze: Jest to tylko serial oparty na komiksie, całkiem fajny zresztą ;)
Po 2: Jest wszystko wytłumaczone elegancko i nawet ja nie oglądając tego z wypiekami na twarzy wiem, że wszyscy są nosicielami wirusa, a ugryzienie powoduje powolną śmierć w wyniku jakiegoś zakażenia dajmy na to. Po śmierci jak wiadomo następuje przemiana. W pierwszym sezonie próbowali pomoc pogryzionemu kolesiowi, ale to nic nie dało.
Osobiście uważam, że wszystko w miarę się kupy trzyma, chociaż na początku nie mogłem ogarnąc jak wojsko nie mogło poradzić sobie z powolnymi trupkami;D Przypuszczam, że w rzeczywistych warunkach taka epidemia zostałaby szybko stłamszona;)

ocenił(a) serial na 10
Kaboom29

popieram Twoje zdanie ale zatracony jest inny obraża wszystkich i uważa że to on jest pokrzywdzony.masakra co za człowiek

ocenił(a) serial na 9
zatracony

Może sam stworzysz serial, który będzie dla Ciebie tym idealnym?
Tak na prawdę wydaje mi się, że każdy może się pomylić, popełnić błędy (nawet jeśli chodzi o tworzenie serialu).
Może te wszystkie pomyłki mają na celu wzburzenie widzów, nikt z nas tego nie wie :)
Ale jak już napiszesz scenariusz idealny to się zgłoś :)
PS oczywiście zgadzam się z niektórymi twoimi wypowiedziami, ale nie każdy chce się przyznać, że serial ma jakieś błędy. Ludzie to ludzie, nikt nie jest idealny :)

ocenił(a) serial na 7
zatracony

Na początku myślałem że piszesz to na poważnie i po prostu nie lubisz serialu ( co jest jak najbardziej w porządku - co kto lubi ) oraz wypytujesz innych co sądzą o niektórych absurdach ( bo takich rzeczy w serialu troszkę faktycznie jest ) - takie tematy są świetne bo można poczytać różne ciekawe wyobrażenia ludzi "dlaczego to i dlaczego tamto".

Czytając jednak sporo postów zmieniłem zdanie - Twoim jedynym celem jest najwyraźniej próba przekonania innych ludzi jak ten serial jest beznadziejny oraz wyzywanie ich od "psychofanów" - użyłeś tego określenie wiele razy. Czy ty masz w ogóle po kolei w głowie ? Nieważne co kto by Ci napisał to go zjedziesz albo ominiesz, po co więc pytać ?

Ludzie odpisują Ci że to jest na podstawie komiksu w którym zostało "coś tam" wytłumaczone - ty piszesz że to Cię nie obchodzi ? Chłopie, czy ty jesteś poważny ? Ok - irytuje Cię że w serialu tego nie wytłumaczyli ( sam już nie pamiętam czy tak było ), w porządku, ale wciąż nie przyjmujesz wytłumaczenia mimo że ktoś właśnie podał Ci je na tacy.

Serial ma wiele niedorzeczności na które bez problemu przymykam oko ( to jest serial o ZOMBI, naprawdę mam się martwić nad "nierealnym" wirusem gdy obok grasują żywe trupy ? ). Ma też dużo wad - drugi sezon wynudził mnie wierutnie. Ogólnie jednak jest świetny, daję masę zabawy w bardzo lubionym przeze mnie temacie. Już nie raz analizowałem błędy i niedopatrzenia których jest masę. To też fajna forma rozrywki. Zgadzam się na przykład z tym co pisałeś w innym temacie - mianowicie o załatwieniu kuszy i bełtów przez większa grupę osób. Nie ma na to żadnego logicznego wytłumaczenia jak i na inne absurdy.

Ty zaś twierdzisz że serial Ci się nie podoba, tworzysz tematy o absurdach, nie obchodzi Cię co Ci mówią inni. Jednym słowem musisz się naprawdę nudzić ? Jakie może być inne wytłumaczenie, zazwyczaj jeśli ktoś czegoś nie lubi to sobie podyskutuje kulturalnie na ten temat ale po jakimś czasie zapomni - bo weźmie się za filmy/gry/rozrywki które go bawią.

Zacytuję Twoją wypowiedź z innego tematu :
"Wiedziałem, że krytykując tą marną produkcję, ocenioną przez psychofanów na 10/10 narażę się na wieczne potępienie, ale takiego hejtu się nie spodziewałem. Kilka lat temu wdałem się w podobną dyskusję na forum True Blood, ale tam przynajmniej rozmowa toczyła się merytorycznie, bez obelg i wyzwisk. Tutaj powoli rozmowa z psychofanami zaczyna być obrzydliwa, a tego nie znoszę. (75 Odpowiedzi)"

1. Oczywiście jak ktoś da 10/10 to jest psychofanem.
2. Bez obelg i wyzwisk a sam wyzywasz tych co wystawiają 10/10 od "psychofanów" ( jest to jak najbardziej forma obelgi ). Ty w ogóle zastanawiasz się nad tym co klikasz na klawiaturze ?

Podsumowując : na pewno jesteś "niegłupi" i trafnie punktujesz niedorzeczności w WD. Ale forma z jaką dyskutujesz z innymi i wydaje Ci się że wszędzie masz rację jest tragiczna. Zastanów się nad sobą - czasami to naprawdę pomaga się zmienić na lepsze.

A i bym zapomniał, pewnie też jestem psychofanem bo mówię dobrze o filmie i przymykam oko na absurdy ? Oglądałem go aż jeden raz, komiksu nie czytałem i dopiero 3 dni temu zdałem sobie sprawę że ruszyły kolejne odcinki, ale psychofan ze mnie ostry - rau ! Uciekajcie bo siekierą i zombiakiem poszczuję!

ocenił(a) serial na 4
Alt3ir

Niczego, jak widzę, nie zrozumiałeś, ale po kolei.
1. Sformułowanie "psychofan" nie jest obraźliwe, definiuje po prostu osoby, które pomimo wielu absurdów, niedorzeczności, braków w fabule, oceniają daną produkcję na 10, bronią jej za wszelką cenę, nie wdają się w dyskusje merytoryczne i pozostając ślepymi i głuchymi na argumentację.
2. Moim celem jest zwrócenie uwagi na fakt, że jeśli w danym dziele jest tak wiele bzdur, dziur i absurdów, na pewno nie zasługuje powyższe na najwyższą ocenę w skali tego portalu.
3. Jak najbardziej, nie interesuje mnie wytłumaczenie czegoś w komiksie, czego nie pokazano w serialu. Rozmowa i ocena dotyczy tylko serialu - nikt nie ma obowiązku czytać komiksu przed obejrzeniem serialu.
4. "Serial ma wiele niedorzeczności na które bez problemu przymykam oko (...) Ma też dużo wad - drugi sezon wynudził mnie wierutnie. (...)Już nie raz analizowałem błędy i niedopatrzenia których jest masę. (...) Zgadzam się na przykład z tym co pisałeś w innym temacie - mianowicie o załatwieniu kuszy i bełtów przez większa grupę osób. Nie ma na to żadnego logicznego wytłumaczenia jak i na inne absurdy. "
To właśnie definiuje cię niestety jako "psychofana", ponieważ pomimo tego, że zdajesz sobie sprawę z wielu braków serialu, oceniasz go jako "rewelacyjny". Tak jak inni psychofani oceniają go jako arcydzieło, pomimo tego, że również zdają sobie sprawę z powyższych błędów. Psychofanów charakteryzuje jedna wspólna cecha: brak obiektywizmu w ocenie.

ocenił(a) serial na 5
zatracony

Rzeczywiście, imo drugi sezon był naprawdę nudny. I niestety w tym, który leci teraz, też są nudne dłużyzny (np. cały odcinek o Ricku i jego synie). Absurdów sporo, trucizna ma być gdzieś w ślinie czy na zębach, ale jak zabijają zombiaków i cała treść ich głowy i jamy ustnej leci im w twarz, oczy czy usta (nawet jak są ranni) to jest ok i nie zakażają się.
MImo absurdów, film daje się oglądać :)

ocenił(a) serial na 5
dwa_warkocze

o synu, nie synie ;)

ocenił(a) serial na 4
dwa_warkocze

Daje się oglądać, dlatego, jak ty, oglądam.