Proponuję zabawę w pytania i odpowiedzi zwierające się w ramach BBT. Zasady są takie, że jedna osoba zadaje pytanie. Druga ,która odpowie na nie poprawnie zyskuje możliwość zadania swojego. (Umówmy się, że pytający będzie weryfikował odpowiedź jedynie wtedy gdy będzie ona błędna). Może zacznę:
Jak ma na imię serialowy ojciec Penny?
Odświeżam, bo może ktoś się jeszcze skusi. A jak nie, to niech temat przepadnie w mrokach FW.
Ej, ale chyba nie za trudne pytanie?
Niezupełnie chciałam brać udział w zabawie - ale zobaczyłam ten temat i zrobiło mi się go żal.
Jak golą się wampiry, skoro nie widzą się w lustrze?
To proste - wampiry dobierają się w pary i golą się nawzajem ;)
Dlaczego Rajesh nie chciał być przebrany za Aquamana i czym to uzasadniał?
Aktualnie nie przychodzi mi nic ciekawego do głowy. Nie chcę blokować quizu. Więc oddaje swoje prawo do zadania pytania. Kto pierwszy ten lepszy :)
Ale ch.. niech stracę. Pytanie w proste. Kiedy Sheldon ma w zwyczaju robić pranie.?
Jeśli tak żałosna, to nikt nie kazał Ci tutaj zaglądać, ani w tym uczestniczyć.
Dlaczego Howard nie dostał poświadczenia o bezpieczeństwie z FBI ?
sheldon wygadał się że howard zniszczył pojazd marsjański "kiedy próbował zaimponować kobiecie"
:)
to ja dam proste: dlaczego Shelly nienawidzi Willa Wheatona
Przez Wila Wheatona. Jak był mały, to jechał specjalnie, żeby podpisał mu figurkę (?) czy coś, co związane było z Wesleyem Crusherem, a go wtedy nie było. Następnie za skłamanie o śmierci babci.
Kiedy Amy została dziewczyną Sheldona i jak to sformułował w naukowy sposób? :)
Sheldon poprosił Amy, aby była jego dziewwczyną kiedy ta umawiała się ze Stuartem a Cooper był zazdrosny. Sformułował to w postaci relationship agreement, czyli umowy związkowej:)
Co to jest Tresling:)?
'Sport'- siłowanie się na rękę i granie w tetris w tym samym momencie :)
moje też będzie łatwe: jak Sheldon urozmaicił grę: kamień, papier, nożyczki?
Kamień papier nożyce jaszczurka Spock. Spock rozwala nożyce, nożyce dekapitują jaszczurkę, jaszczurka zjada papier, papier obala istnienie Spocka, Spock wyparowuje kamień, kamień zgniata nożyce.
Ilu partnerów seksualnych miała Peny, według obliczeń Sheldona?
i jeszcze nożyce tną papier, papier owija kamień, kamień miażdży jaszczurkę, jaszczurka kąsa Spocka.
Ilu partnerów seksualnych miała Peny, według obliczeń Sheldona?
Jest dobrze więc też zadam pytanie :
Co oznaczało wg. Howard'a i Rajesh'a , że Leslie Winkle zaczęła golić nogi, mimo zbliżającej się zimy?
Nie jest dobrze. Ta bliska 200 liczba została jeszcze podzielona przez uwzględnienie jakiejś zmiennej i wyszło 31.
A fakt iż Leslie Winkle wykazuje oznaki seksualnej dostępności zauważył Sheldon a nie Howard i Rajesh. Przynajmniej tak mi się wydaje.
31 to była liczba facetów z którymi spała Penny. Ze 193 była na randce. A co do tego który dokładnie z naszych naukowców powiedział to o goleniu nóg nie pamiętam, fakt.
Może być, ale dokładnie powiedział, że jest fanem wszystkiego co eliminuje rzeczywiste kontakty z ludźmi.
Zadaj pytanie:)
Teksas
Pytanie: Z kim mialby spedzic noc Leonard, kiedy Sheldon wymyslil mu alibi? Chodzi o sytuacje z Pryia i jej sekretnym poczatkowo zwiazkiem z Leonardem:)
Z moralnie rozwiązłą Maggie McGarry. ;)
Myślę, że dobrze napisałem, więc moje pytanie:
Z czego Sheldon zrobił 'staroświecką bieliznę z płótna', którą miał na Renesansowym Jarmarku?
Użył poszewki od poduszki Leonarda.
Jako że myślę, że dobrze odpowiedziałem. Jakie były skutki uboczne leku, który zażywał Raj aby móc rozmawiać z dziewczynami, bez pomocy alkoholu.
Najpoważniejszym skutkiem było rozebranie się publicznie, ale też "zacinał się" :)
Co jest na zasłonce prysznicowej w mieszkaniu Sheldona i Leonarda?
tablica mendelejewa
gdzie cała czwórka wyjechała pod koniec 2 serii i z jakiego powodu?
Była to wyprawa Krajowej Fundacji Nauki. Wyjechali na biegun północny, badać obecność monopoli magnetycznych.
Jaki nick, miała Penny w jedynej grze online w jaką grała?
płatek śniegu
W jaki sposób Sheldon przepraszał Howarda za wygadanie sie agentce FBI?
"Oddał" mu swoje miejsce na kanapie (przyniósł mu poduszkę) i pozwolił jednorazowo przybyć high five.
Jakie hasło rysował na tablicy Sheldon podczas nocnej gry w kalambury z Penny i Leonardem? (po tym jak było włamanie do ich mieszkania i Sheldon bał się być sam)
Bozon Higgsa
Dlaczego Sheldon nie chce dać się obciąć bratankowi jetgo fryzjera?
Ponieważ bratanek jego fryzjera nie posiada katalogu historii jego fryzur.
Który z bohaterów ma siostrę bliźniaczkę?
Sheldon!
Pytanie: Kto wczesniej był sąsiadem S&L zanim do mieszkania naprzeciwko ich wprowadziła się tam Penny?
dobra troche nie po polsku to pytanie, ale nie da sie zedytowac:D Chodzi o to kto mieszkał w mieszkaniu Penny przed Penny:D
Jaki serial oglądał Raj przez teleskop na dachu podczas odbijania promieni lasera od księżyca?